Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποφάσισα να μείνω σπιτι να μεγαλώσω το μωρό? Κανω καλά που θα μείνω άνεργη?


Jokappa87

Recommended Posts

Γεια σας, γράφω για πρώτη φορά, και ο λόγος γιατί θέλω να μοιραστώ τις ανησυχίες μου.

Έχουμε 2 παιδάκια, το μικρότερο 9 μηνών.. 

Εργάζομαι μόνο καλοκαίρι σεζόν. Επίσης, τους καλοκαιρινούς μήνες μονο από πέρυσι  νοικιάζουμε ένα μικρό διαμέρισμα σε airbnb.( μπαίνει ένα μικρό βοήθημα οικονομικό σπιτι)

Πήραμε την απόφαση Αφού έχουμε αυτο το βοήθημα να μη πάω για δουλειά φέτος κ να πάω από του χρονου οπου θα είναι 2 ο μικρός μας.

Κανω καλά που θα χάσω τη δουλειά μου? 

Σκέφτομαι αν θα με ξαναπάρουν. Αλλά απο την άλλη σκέφτομαι ότι Όταν έχεις μικρό παιδί πρέπει να μπαίνουν κ προτεραιότητες.

Όλο το σκέφτομαι.. 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Το θέμα είναι πως νιώθεις εσυ! Κι εγώ είχα βρει την δουλειά των ονείρων μου, που είχα σπουδάσει, και τελικά τα παιδιά μου δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν με αυτό ακόμα και μετά από 10 μήνες.... Εφόσον ο σύζυγός μου δουλεύει και τα χρήματα που βγάζει είναι επαρκή για το σπίτι μας έμεινα εγώ σπίτι με τα παιδιά!! Αλλά δεν το κάνουν όλοι αυτό... Και δεν μπορεί κανείς να σου πει αν θα κάνεις καλά ή όχι....  Σκέψου το καλά !!!

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για ζήτημα βαθιά υποκειμενικό.

 

Όμως, τίποτα στη ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Η επιλογή σας να μη δουλέψετε για κάποιο διάστημα δεν σημαίνει ότι αποσύρεστε γενικά από την αγορά εργασίας. Αν μάλιστα είστε σε μια σχέση όπου ο σύντροφος σας στηρίζει και σας σέβεται, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Αν δείτε μελλοντικά ότι αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για εσάς, μπορείτε σταδιακά να αναζητήσετε ξανά απασχόληση.

 

Όλα να σας πάνε όπως τα εύχεστε και τα ονειρεύεστε.

Link to comment
Share on other sites

Η μεγαλυτερη  και υπευθυνοτερη «εργασια» πανω στον πλανητη ειναι αυτη της ΜΑΜΑΣ . Την οποια πλεον εχουν αντικαταστήσει νταντάδες τηλεορασεις ταμπλετ θειες κλπ Φυσικα υπαρχουν περιπτωσεις που ολα αυτα χρειαζονται και δεν βγαινει αλλιως . ΑΛΛΑ οταν γινεται και μπορουμε να περιορίσουμε τα εξοδα μας για χαρη της ανατροφής και παιδαγωγικής του παιδιου μας αυτο ειναι το ιδανικο! Η μανα θα μεγαλωσει τον αυριανο ιατρό πολιτικο νομικό δασκαλο ιερεα κλπ . Μην εχετε τυψεις οσες μενετε σπιτι Λοιπον . Και κατι για να ξερετε που ισως αγνοείτε - μεσα στην ατζεντα της ΝΤΠ ηταν και καταφεραν να βγαλουν την μητερα απο το σπιτι .. ο νοων νοειτω … δεν θα πω περισσοτερα . Λογω ελλειψης χρονου . Καλη δυναμη σε ολες 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα. Τυχαία έπεσα στο θέμα αυτό που τον τίτλο ήταν σαν να τον έγραψα εγώ.

Είχα βρει την δουλειά των ονείρων μου ήμουν τέσσερα χρόνια εκεί πριν την εγκυμοσύνη. Το θέμα είναι πως πλέον δεν έχει κ τόση δουλειά εργάζομαι 6ωρο πέντε μέρες τη βδομάδα εκτός ΣΚ και μου δίνουν 350 ευρώ. (παλαιότερα ήταν σχεδόν τα διπλάσια) Έμενα γιατί είχα προοπτικές για εξέλιξη αλλά στην εγκυμοσύνη μου και ενώ ήμουν στον 6ο μήνα μου συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι. Με έβαλαν στο χειρότερο πόστο ούτε τουαλέτα είχα και όλοι οι άλλοι οι περισσότεροι άντρες κιόλας ήταν στον αφρό! Αποφάσισα λοιπόν αφού δεν έχω κανέναν να κρατάει το μωράκι μου κ ο σύζυγος εργάζεται με βάρδιες, απο το να παίρνω 350 κ να δίνω 500 σε κοπέλα να το κρατάει τότε σταματάω ή ζητώ άδεια άνευ αποδοχών για όσο χρόνο.χρειαστεί κ να μεγαλώνει το παιδί με τη μαμά του κ όχι με κάποια ξένη. Και βρεφονηπιακό να το πάω κάποιος πρέπει να είναι εκεί το πρωί να το αλλάξει να το ταίσει να το ντύσει καθώς εγώ φεύγω στις 6:00 απο το σπίτι συν το μεσημέρι που θα επιστρέψει καθώς πάω σπαστό. Αποφάσισα τελικά ότι δεν θα συνεχίσω τη δουλειά μόλις τελειώσει η άδεια και πιστεύω πως πήρα την καλύτερη απόφαση. Αν το νιώθεις κοπελιά κάν'το. Για τις στιγμές που θα χάσεις όσο το μωρό ήταν μικρό ίσως να μετανιώσεις κάποια στιγμή αλλά που έμεινες μαζί του και το φρόντισες δεν θα το μετανιώσεις ποτέ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσι μου μόνο εσύ ξέρεις αν έκανες το σωστό! Έκανα το ίδιο όταν γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί και δεν το έχω μετανιώσει. Αλλά και να το μετανιώσεις δεν έγινε και τίποτα! Εύχομαι να είσαι γερή, να χαρείς τα παιδάκια σου και οποιαδήποτε στιγμή επιστρέφεις στη δουλειά χωρίς άγχη και δεύτερες σκέψεις.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...