Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μάθηση και τεχνολογία - τι χρειάζονται τα παιδιά;


Recommended Posts

Γεια σας αγαπητοί γονείς! Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας - την γνώμη σας ❤️. Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά να παίζουν το Σαββατοκύριακο με κινητά και tablet. Θα σας ενδιέφερε λοιπόν αντί γι' αυτό, να κάνουν μαθήματα, διασκεδαστικά και ομαδικά; Πολλά παιδιά βαριούνται τα καθαρά θεωρητικά μαθήματα στα σχολεία και τα φροντιστήρια, οπότε σκέφτομαι να κάνω μαθήματα που να αρέσουν πραγματικά στα παιδιά, χωρίς απαραίτητα να καλύπτουν τη σχολική ύλη, αλλά να τα κάνουν να αγαπήσουν το διάβασμα (π.χ. τα μαθηματικά κ.λπ.) Σκέφτομαι να βρω ταλαντούχους νέους δασκάλους, που θα μπορούσαν να φτιάξουν διαδραστικά μαθήματα για τα παιδιά. Πώς σας ακούγεται; Θα πληρώνατε περίπου 5 ευρώ ανά διαδικτυακό ομαδικό μάθημα για αυτό; Ή μήπως τα παιδιά σας χρειάζονται κάτι άλλο; Ευχαριστώ ❤️

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ θα απαντήσω καθαρά θεωρητικά γιατί ακόμα δεν πάνε σχολείο τα παιδιά μου. 

Ωραίο είναι αυτό που σκέφτεσαι αλλά εγώ δεν ξέρω αν θα ήθελα το παιδί μου να ασχολείται με μαθήματα το σκ εκτός από αυτά που πρέπει να διαβάσει για το σχολείο. Θα ήθελα κάτι άλλο, να χαλαρώσει από τα διαβάσματα όλης της εβδομάδας. Εκτός κ αν το ήθελε το ίδιο παιδί. Αν όντως θα μπορούσες να κάνεις διασκεδαστικά όντως τα μαθήματα για να μην το βλέπει σαν αγγαρεία. Καλύτερα πάντως θα προτιμούσα Παρασκευή πχ, ή αν δεν γινόταν τουλάχιστον να ήταν μια ώρα το διαδικτυακό μάθημα το σκ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες μου φερνει κάπως στο μυαλό το Khan Academy Kids. Ασχολείται που και που η κόρη μου και της αρέσει, δεν είναι ομαδικό όμως. Θα μπορούσες παρολα αυτά να πάρεις καμία ιδέα εάν σε ενδιαφέρει. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κάνει μαθήματα τα ΣΚ και κυρίως διαδικτυακά. Την οθόνη την έχω ως αναγκαίο κακό, οπότε λογικά δεν θα προγραμματιζα να βλέπει τα ΣΚ. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω παιδί μικρότερο που δεν πάει δημοτικό αλλά θα ήθελα να πω κάποιες σκέψεις ώστε να δεις ποικίλες γνώμες του αγοραστικού κοινού.

 

Προσωπικά δεν θα ήθελα να έχει μαθήματα το σκ αλλά θα προτιμουσα πχ την μια ώρα που θα έβλεπε παιδικά να έκανε κάτι διαδραστικό και διασκεδαστικό, σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση.

 

Για το ποσό που ρωτάς δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί γενικά δεν γνωρίζω αντίστοιχα τιμές για ωριαία μαθήματα ή δραστηριότητες. Νομίζω έχει να κάνει και ο τρόπος που προσφέρεται η υπηρεσία, άλλο η φυσική παρουσία άλλο διαδικτυακα. 

 

Το ομαδικό μάθημα σίγουρα θα είναι πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά. Επίσης σκέψου και σε ποιες ηλικίες θέλεις να απευθυνθείς. 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

On 9/3/2022 at 4:51 ΜΜ, natasa42 είπε:

να κάνουν μαθήματα, (...) ομαδικά; (...) ταλαντούχους νέους δασκάλους, που θα μπορούσαν να φτιάξουν διαδραστικά μαθήματα για τα παιδιά. (...) Θα πληρώνατε περίπου 5 ευρώ ανά διαδικτυακό ομαδικό μάθημα για αυτό; 

Κι εγώ θα συμφωνήσω με @kotsifikos πως χρειάζονται διευκρινήσεις. Τι ακριβώς εννοείτε:

α) ομαδικά;

Ομαδικές είναι οι δραστηριότητες που οι μαθητές/εκπαιδευόμενοι παράγουν κάτι μέσω αλληλεπίδρασης-συνεργασίας-δικών τους αποφάσεων και πρωτοβουλιών. Κι όχι όπως δυστυχώς έχει παρανοηθεί, το να συνυπάρχουν απλώς σε έναν χώρο (είτε φυσικό, είτε ψηφιακό) και να δραστηριοποιούνται παράλληλα (χωρίς να τέμνονται οι ενέργειες τους πουθενά). Δηλαδή δεν είναι στην ουσία ομαδικό μάθημα το συνδέομαι ηλεκτρονικά εγώ, άλλοι 5 εκπαιδευόμενοι, ο εκπαιδευτής και ο καθένας κάνει μόνος του, ατομικά, τις δραστηριότητες που υπαγορεύει ο εκπαιδευτής.

β) διαδραστικά;

Μιλάτε για ψηφιακές διαδραστικές δραστηριότητες σε υπολογιστή ή για δια ζώσης; Το πρώτο λογικά.

γ) διαδικτυακό ομαδικό μάθημα;

Μιλάτε για μάθημα σε ψηφιακή αίθουσα όπου ο εκπαιδευτής και οι μαθητές θα βρίσκονται ο καθένας στον χώρο του; Τι διάρκειας; Ποια η κατάρτιση των εκπαιδευτών (πτυχιούχοι Γ'βάθμιας εκπαίδευσης;). Εξειδίκευση σε Νέες Τεχνολογίες θα έχουν οι εκπαιδευτές ή ο αρμόδιος της πρωτοβουλίας αυτής;

Το κόστος του μαθήματος εξαρτάται κατά πολύ από όλα αυτά. Εάν το κόστος είναι 5€ για τον πελάτη τι θα εισπράτει ο υπεύθυνος "της σχολής" από αυτό το ποσό άραγε και τι ο εκπαιδευτής; Νομίζω παιδαγωγός, πτυχιούχος αλλά και φοιτητής παιδαγωγικών ακόμη, δε θα δεχόταν με τόσο μικρό αντίτιμο να εργαστεί (με προετοιμασία πρωτότυπου υλικού για 45' ή 60' μάθημα). Μιλάτε για πρωτότυπο υλικό ή έτοιμο (πχ μεταφρασμένο-τροποποιημένο από αγγλόφωνα προγράμματα);

Τέλοσπάντων είναι πολλά τα σημεία που χρειάζονται διευκρινήσεις όταν αφορά σε μια σοβαρή, επαγγελματική, παιδαγωγική κίνηση.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Γιατί είναι κακό ένα παιδί να δει μία ώρα παιδικά το σκ? Ειλικρινά ρωτάω.

Για εμένα δεν είναι κακό να το κάνει και αυτό, δεν εννόω φυσικά να περάσει το διήμερο στην οθόνη όμως γιατί δεν πρέπει να δει την ταινία του ή το παιδικό του?

Δεν είπα πως είναι κακό, προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με τις οθόνες, σε λογικά πλαίσια. Είπα πως θεωρητικά θα προτιμούσα να έκανε κάτι πιο διαδραστικό.

 

 Θα συμφωνήσω πως το ελευθερο παιχνίδι λείπει στα παιδιά, κάτι τέτοιο δεν ξέρω πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα από ψηφιακά μέσα μιας και η θεματοθετρια κατάλαβα πως ενδιαφέρεται για  απασχόληση εξ αποστάσεως. 

 

 

 

5 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Καλημέρα!

Δε ξέρω πόσο διαφορετικό είναι αυτό που θες να κάνεις, δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτό που θες να πεις. Σε παιδιά ποιας ηλικίας αναφέρεσαι?

Γιατί να φορτώσει κανείς το πρόγραμμα του παιδιού του με ένα ακόμα ''μάθημα '' που δεν είναι όμως ''μάθημα''?

Και δεν εννοώ ότι απορρίπτουμε ότι δεν είναι καθαρά εκπαιδευτικό, εννοώ πως αν θέλει κανείς να κάνει κάτι δημιουργικό το παιδί του στον ελεύθερο χρόνο του γιατί να επιλέξει κάτι τέτοιο?

Εγώ θα πω την προσωπική μου άποψη και θα σου πως βλέπω εγώ τι λείπει από τα παιδιά αυτή την εποχή. Λείπει πολύ η ελευθερία, αυτό τους λείπει, το ελεύθερο παιχνίδι, η ημέρα χωρίς πρόγραμμα, η ημέρα χωρίς τρέξιμο και υποχρέωση, ο ελεύθερος χρόνος πια δεν υπάρχει. Οι σημερινοί γονείς (και εγώ μέσα σε αυτούς) στην προσπάθεια μας να δώσουμε όσο περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας για το μέλλον και καταλήγουμε να τα βάζουμε από νωρίς σε ένα καλούπι υποχρεώσεων και δε προλαβαίνουν τα ίδια να σκεφτούν τι τους λείπει πραγματικά και τι τους αρέσει .

Επειδή έγινε η αναφορά στα ταμπλετ και τα κινητά να αναφέρω πως εκτός του ότι δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι, αυτό το  πράγμα έχει και πολλά καλά να προσφέρει αν το χρησιμοποιούν σωστά, και αυτό είναι κάτι που θα το μάθουν από εμάς.

 

Γιατί είναι κακό ένα παιδί να δει μία ώρα παιδικά το σκ? Ειλικρινά ρωτάω.

Για εμένα δεν είναι κακό να το κάνει και αυτό, δεν εννόω φυσικά να περάσει το διήμερο στην οθόνη όμως γιατί δεν πρέπει να δει την ταινία του ή το παιδικό του?

Like! 

Προσπαθώ ώρα αλλά δεν μπορώ να πατήσω λαϊκ στο σχόλιο. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...