Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οι πρώτες αγορές

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σε λίγες μέρες μπαίνω στον μήνα μου και θα ήθελα να ξέρω πότε αρχίσατε τις πρώτες αγορές για το μωρό? Κρεβατάκι, ντουλάπα, καροτσάκι, λίκνο, ρηλάξ κτλ? Πόσα από αυτά σας τα έκαναν δώρο?

Διαφημίσεις

εμείς αγοράσαμε τα πραγματα όταν ήμουν στον 7ο μήνα, τα έψαχνα από τον 6ο μήνα και μόλις μπήκα στο μήνα μου, μετα απο 7 μερες γέννησα...

το κραβατι και τα έπιπλα μπορεί να κάνουν από 2 βδομάδες μέχρι και μήνα αλλά λογικά θα το βάλεις το μπεμπε σου σε λίκνο ή καλαθούνα οποτε δεν χρειαζεται κάτι αλλο από αυτά. Αλλά, συγνώμη κιόλας, μήπως το καθυστέρησεις λίγο;;;; :?

εμας μας πηραν τα πεθερικά μου το κρεβάτι, οι κουμπάροι παρκοκρέβατο, η γιαγιά μου πολυκαροτσι με προτμπεμπε οι μαμά μου ρουχαλάκια, φανελάκια, και εμεις ΟΟΟΟΛΑΑΑΑΑΑ τα υπόλοιπα. Εχω και μια λίστα, στη γραφω:

θήλαστρο;;;;

μπουκαλια για μητρικό γάλα (4 τ)

κοχυλια συλλογης γαλακτος;;;;

μαντηλακια καθαρισμου θηλων

επιθεματα στηθους sos

δοσομετρητης σκόνης

αποστειρωτής

λαβίδα

στεγνωτήρας

βούρτσα μικρη και μεγαλη

μπιμπερό γυάλινο μεγάλο

μπιμπερο μικρό

πιπίλες 2

πιπίλα για φάρμακο

κρεμαστρακι για πιπίλες

θήκη για πιπίλες

ενδοεπικοινωνία

αλλαξιέρα

βάση για μπάνιο

στηριγμα για μπάνιο

σφηνάκι για ύπνο

μάρσιππος;;;

φωτακι ασφαλείας

είδη πρώτης ανάγκης

σεντονια για πορτ μπεμπε

Πάνες αγκαλιάς από φανέλα

Λαβέτες

Σελτές μεσαίος

Σελτές μικρός

Τσάντα – αλλαξιέρα-

Φορμάκια (καθημερινής χρήσης)

Ενυδατική κρέμα

κρεμα για συγκαματα

Κουτί μωρομάντηλα μίας χρήσης

Σφουγγαράκια μπάνιου (φυσικά)

Μπανιέρα

Θερμόμετρο μπάνιου και χώρου

Θερμόμετρο σώματος

Αποφρακτήρας μύτης

Χτένα και βούρτσα από φυσική τρίχα

Ψαλιδάκι ασφαλείας

Θερμός

Επιθέματα στήθους

Σλιπ μιας χρήσεως

σερβιετες

απορρυπαντικο- μαλακτικο

προστατευτικα ήλιου για αυτοκινητο

λογικά και αλλα πολλά αλλά δεν τα θυμάμαι. ΣΟΣ τα επιθεματα στήθους παντως

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ρηλαξ θεωρητικά μετα τον 2ο μήνα αλλά εμεις τη βαζαμε απο τον πρωτο, είχαμε της chicco, πολύ καλό, το πηραμε μονοι μας.

Δεν πηραμε πολλά δωρα παρα μονο απο αυτους που ηρθαν στο μαιευτηριο γιατι μετα καναμε καιρο να δουμε άνθρωπο οποτε να παρεις εσυ πραγματα. Αργοτερα θα σου φερουν περισσοτερα

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Καλησπέρα,

Σε λίγες μέρες μπαίνω στον μήνα μου και θα ήθελα να ξέρω πότε αρχίσατε τις πρώτες αγορές για το μωρό? Κρεβατάκι, ντουλάπα, καροτσάκι, λίκνο, ρηλάξ κτλ? Πόσα από αυτά σας τα έκαναν δώρο?

Με το καλό να γεννήσεις!

Εγώ άρχισα να κάνω τις πρώτες παραγγελίες στον 7ο μήνα. Τό κρεββάτι έχει περίπου 1 μήνα παράδοσης.

Σχεδόν όλα τα πλήρωσε η μαμά μου τελικά. Αρχικά πήγαμε εμείς όμως και τα διαλέξαμε με σκοπό να τα πληρώσουμε οι ίδιοι.

Κάνε μου μια χάρη. Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να σου κάνει κάτι από αυτά δώρο, μην αφήσεις να σου διαλέξουν ότι θέλουν. Θα διαλέξεις εσύ αυτά που θεωρείς τα καλύτερα και σύμφωνα με το γούστο σου και όποιος θέλει ας συμμετάσχει στα έξοδα. Έβλεπα κάτι απίστευτα σκηνικά στο Λητώ. Να έχουν πάει τα συμπεθέρια να διαλέξουν κρεββατοκάμαρα χωρίς το ζευγάρι και να μαλώνουν μεταξύ τους για το τι να πάρουν... Θα διαλέξεις εσύ με τον άντρα σου!!!

Εγώ πάλι όταν γέννησα είχα μόνο τα ρουχαλάκια που θα έβαζε ο μπεμπης βγαίνοντας από το Μαιευτήριο, και τα σεντονάκια για μια δανεική καλαθούνα όπου θα κοιμότανε. Είχα βρει ακριβως τι θα αγορασω αλλά δεν αγόρασα τίποτα από πριν. Δεν θα άντεχα στην σκέψη να παει κάτι στραβά και να έχω όλα αυτά τα πράγματα στο σπίτι.

Επίσης από όλα αυτά που γράφει η κοπέλα στην λίστα της παραπάνω εγώ χρησιμοποίησα τα μισα. Τα άλλα δεν μου χρειαστήκανε.

Τα επιθέματα στήθους δεν τα χρειαστηκα καθόλου έχω ακόμα το κουτί κλειστό. Ελπίζω να μου χρειαστούν τώρα για να μην πάνε και χαμένα.

Το κρεββάτι το παράγγειλα όταν ο μικρός ήταν 20 ημερών και μου το φέρανε σε 10 μέρες οπότε άφησα την καλαθούνα και τον έβαλα στο κρεββάτι του.

Ακόμα και τα παμπερς τα αγοράσαμε φευγοντας από το μαιευτήριο στο δρόμο προς το σπίτι. Εμένα ούτε πιπίλα πήρε ποτέ γιατί του έδωσα αυτή μας δώσανε στο μαιευτήριο, δεν την ήθελε, και δεν του αγόρασα ποτέ άλλη. και δεν το μετάνοιωσα. Βλέπω ακόμα στο δρόμο παιδιά 3 χρονών με την πιπίλα στο στόμα και μου φένονται αστεία.

Γενικά εγώ αγόραζα κάτι μόνο όταν το χρειαζόμουνα, με αποτέλεσμα να μην έχω μαζέψει ούτε ένα αχρηστο πράγμα.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο αλλά πρέπει να σκευτείς εσύ αυτά ακριβώς που πιστέυεις ότι χρειάζονται στο μωρό σου. Όλα τα μωρά δεν βολέυονται τα ίδια πράγματα. Άλλοι δεν χρησιμοποίησαν καθόλου το καθισματάκι αυτοκονήτου και εμείς το λιώσαμε το ύφασμα. Τώρα να φανταστείς για το δεύτερο παιδακι η μαμά μου ράβει κάλυμα για το καθισματάκι γιατί το αρχικό βγήκε off. Και όλα αυτά που κάνουν τα μαγαζιά και σου λένε ότι θέλεις 10 πανάκια αγκαλιάς και τόσα πετετάκια και τόσα σελτέδάκια και αυτά και εκείνα εγώ πιστέυω ότι τα κάνουν για να πουλήσουν. Πάε ένα δύο από το καθένα για αρχή ακι στην πορεία ότι σε βολέψει αγοράζεις επιπλέον.

Αυτά. sorry για το μεγάλο post. Σου ευχομαι με το καλό να έρθει το μωράκι σου να είναι υγιέστατο και όλα τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Διαφημίσεις

Γεια σας,

αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=590&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=256&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=396&start=0

το θέμα κλειδώνεται για να συνεχιστεί η συζήτηση σε κάποιο απο τα υπάρχοντα θέματα.

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες σελίδες της κατηγορίας

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...