Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ακόμη θηλάζεις????


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια. Θηλάζω αποκλειστικά την κόρη μου σχεδόν 11 μήνες.

Όλοι μου λένε να σταματήσω μια και σε λίγο θα χρειαστεί να πάω στην δουλειά. Η Αθηνά θηλάζει πια μόνο πρωί και βράδυ και έχω 10 μέρες περίπου που της δίνω και συμπλήρωμα μια και με έχουν πήσει πως δεν κοιμάται τα βράδια γιατί δεν χορταίνει 'Οχι πως έχει κοιμηθεί και κανένα βράδυ πιο παλιά , απλά τώρα βλέπω το παιδί να αντιδρά .

Βαριέται στο στήθος μου και σηκώνεται πολλές φορές, σχεδόν γίνεται μάχη για να την κρατήσω εκεί. Πρώτα κοιμόταν στο στήθος μου, τώρα με σπρώχνει και σηκώνεται.

Της δείνω λοιπόν γάλα σε σκόνη. Αρχικά της έδωσα 60ml , μετά 90 και τώρα πίνει 120. Νομίζω μάλιστα πως άρχισε να αποζητά το μπουκάλι και αυτό με στενοχωρεί ιδιαίτερα.

 

Για μένα δεν υπήρξαν στην ζωή μου πιο τρυφερές στιγμές απ' αυτές που την θήλαζα.

Η αλήθεια είναι πως σίγουρα δεν θέλω να σταματήσω να την θηλάζω αλλά πιστεύω πως σταμάτησε πλέον να την καλύπτει αυτό. Και έχοντας ως δεδομένο το ότι θέλω ΑΜΕΣΑ να μείνω έγκυος προσπάθησα να της το κόψω. Πρόσφατα όμως μέσα από το parents.gr έμαθα πως μπορείς να μείνεις έγκυος και ενώ θηλάζεις και πως κάπως έτσι συμπεριφέρονται και άλλα μωράκια.

Ετσι αποφάσισα να συνεχίσω τον θηλασμό και θέλω την συμβουλή σας σ' αυτό.

Ξέχασα να πω πως αισθάνομαι το στήθος μου άδειο αν και σε δοκιμές που έκανα στάζει. Θέλω να συνεχίσω να την θηλάζω, χωρίς όμως να της στερώ την ανάπτυξη της και τον ύπνο της. Προσπαθώ να επαναφέρω την ποσότητα στο στήθος μου βάζοντας την να θηλάσει και άλλες φορές , αυτό όμως έχει επίδραση στην ποσότητα του φαγητού που τρώει( και έτσι κι αλλιώς δεν τρώει πολύ, φαντάσου να την θηλάζω ενδιάμεσα) . Ξέρετε αν είναι σωστό να συνεχίσω και αν είναι πως μπορώ να επαναφέρω την ποσότητα που θέλει η μικρή μου?

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ειμαι ειδικη αλλα μου γεννηθηκε η εξης απορια. Γαλα πινει το παιδι ετσι? Μηπως αν το παιδι προτιμαει το μπουκαλι θα ηταν πιο σωστο να αντλεις γαλα δικο σου και να το πινει απο μπουκαλι? Με αυτον τον τροπο και το γαλα σου θα πινει και θα ελεγχεις και το ποσο.

 

Αυριο θα σου απαντησουν πιο ειδικες.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θήλασα για 15 μήνες την κόρη μου και μετά περάσαμε στο ποτήρι χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου περίοδος με μπιμπερό. (επειδή ήδη επινε χυμους και νερό από το ποτηρι-με καλαμακι εννοώ)

Επίσης, περάσαμε στο κατσικίσιο και τώρα στο αγελαδινό γάλα, χωρίς να μεσολαβήσει γάλα σε σκονη.

Ολα αυτά κατόπιν υποδείξεως του παιδιάτρου και με τα αυτιά ερμητικά κλειστα σε μαμάδες, θειαδες, κουμπαρες, φίλους κλπ κλπ που μου έλεγαν ότι με δυο φορές την ημέρα (πρωι-βραδυ) θηλασμό, δε χορταίνει το παιδί και ότι επιτέλους πρέπει να μην είμαι πεισματάρα εις βάρος της ανάπτυξής του και να του δώσω γάλα σε σκόνη που έχει και πολλές βιταμίνες (!!!)

Αναρρωτιέμαι, όταν λες ότι του δίνεις γάλα σκόνη, εννοείς επιπλέον των 2 θηλασμών?

Αν θελεις να συνεχίσεις, απλά, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις :lol:

Κι οταν πας για δουλεια, μπορεί κάποιος να της δίνει το δικό σου γάλα από το μπουκάλι.

Ωστόσο, από τη δική μου εμπειρία(λέμε τώρα...) οσο μεγαλώνει το παιδάκι, ο θηλασμός δεν είναι ίδιος με πριν. Δηλαδή αν υπάρχουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο χώρο, μπορεί να βαρεθεί να καθίσει να θηλάσει, έχοντας δεδομένο ότι το στήθος θα είναι εκεί και όταν τελειώσει τα παιχνίδια του.

Θα σου τα πει και η Αγλαϊα Παπαδήμα, που έχει μαστερ σε αυτά τα θέματα.

:roll:

Link to comment
Share on other sites

Μαριάννα, εγώ καταρχήν δεν ακούω καν αυτά που μου λένε, και ανάλογα με το ποιος το λεει του απαντώ ή όχι.

Όσον αφορά στην επιστροφή σου στην δουλειά, αφού θηλάζει πρωί βράδυ, δεν μπορείς να την θηλάσεις το πρωί πριν φύγεις και μετά το βράδυ κανονικά?

Και ο δικός μου πλέον, όπως λέει και η Layla, άλλαξε τον τρόπο που θηλάζει, αποσπάται η προσοχή του από τα πάντα όμως, αλλά όταν θέλει να ξαναφάει επανέρχεται. Επίσης στον βραδινό θηλασμό, παλιά έκανε μπάνιο, έτρωγε και πάνω στο φαγητό κοιμόταν. Τώρα κάνει μπάνιο, τρώει, παίζει, ξανατρώει και κοιμάται. Θέλω να πω ότι οι συνήθειες των παιδιών αλλάζουν μεγαλώνοντας.

Επίσης, εγώ τον θηλάζω και κατά την διάρκεια της ημέρας γιατί το ζητάει. Τρώει και άλλες τροφές. Η αλήθεια είναι ότι ίσως του κόβει το γάλλα την όρεξη για άλλη τροφή, αλλά και νηστικός όταν τρώει πάλι δεν τρώει πολύ!

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Αν και στην δική μου περίπτωση είναι νωρίς για αποθηλασμό σκέφτομαι να το καθυστερήσουμε αρκετά. Πριν είχα βάλει χρονοδιάγραμμα στο μυαλό μου, να αποθηλάσω όταν επιστρέψω στη δουλειά, σε 5 μήνες από τώρα. Τώρα όμως έχω αναθεωρήσει και σκέφτομαι πως δεν είναι σωστό έναν ανεξάρτητος παράγοντας, όπως το ότι τότε τελειώνει η άδειά μου, να καθορίσει τις ανάγκες του μωρού. Όποτε θελήσει ας αποθηλάσει!!! :) Το μωρό γνωρίζει καλύτερα από εμάς πως θα καλύψει τις διατροφικές και τις ψυχολογικές του ανάγκες, χωρίς απότομες μεταβολές ή διακοπές. Μας δείχνει με τον τρόπο του πότε είναι έτοιμο να μεταβεί στο επόμενο στάδιο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια. Θηλάζω αποκλειστικά την κόρη μου σχεδόν 11 μήνες.

 

Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε τόσο καλά! :)

για να μην μπερδευτούν άλλες μανούλες, αποκλειστικός θηλασμός είναι όταν το μωρό τρέφεται μόνο με μητρικό γάλα, στη συνέχεια αυτό συμπληρώνεται με στερεές τροφές. Προφανώς εννοείς ότι το μωρό έπινε μόνο δικό σου γάλα.

 

Όλοι μου λένε να σταματήσω μια και σε λίγο θα χρειαστεί να πάω στην δουλειά. Η Αθηνά θηλάζει πια μόνο πρωί και βράδυ

 

Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να σταματήσεις το θηλασμό ενώ δουλεύεις. Αφού πάλι πρωί και βράδυ θα θηλάζεις, ίσως και απόγευμα ή περισσότερο τα σαββατοκύριακα. Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση η δουλειά και δεν έχεις κανένα λόγο να ακούς όσους θέλουν τόσο πολυ να σε "βοηθήσουν"; Μήπως να αναρωτηθείς για τις διαθέσεις τους και τη λογική τους;

 

 

και έχω 10 μέρες περίπου που της δίνω και συμπλήρωμα μια και με έχουν πήσει πως δεν κοιμάται τα βράδια γιατί δεν χορταίνει 'Οχι πως έχει κοιμηθεί και κανένα βράδυ πιο παλιά , απλά τώρα βλέπω το παιδί να αντιδρά .

Βαριέται στο στήθος μου και σηκώνεται πολλές φορές, σχεδόν γίνεται μάχη για να την κρατήσω εκεί. Πρώτα κοιμόταν στο στήθος μου, τώρα με σπρώχνει και σηκώνεται.

Της δείνω λοιπόν γάλα σε σκόνη. Αρχικά της έδωσα 60ml , μετά 90 και τώρα πίνει 120. Νομίζω μάλιστα πως άρχισε να αποζητά το μπουκάλι και αυτό με στενοχωρεί ιδιαίτερα.

 

Μπερδεμένη; Πριν της δώσεις μπουκάλι είχε παρόμοια συμπεριφορά; Μάλλον όχι. Η εισαγωγή του μπουκαλιού σε αυτή την ηλικία που κανονικά κόβεται το μπουκάλι, μόνο προβληματα δημιουργεί...

 

Για μένα δεν υπήρξαν στην ζωή μου πιο τρυφερές στιγμές απ' αυτές που την θήλαζα.

Η αλήθεια είναι πως σίγουρα δεν θέλω να σταματήσω να την θηλάζω αλλά πιστεύω πως σταμάτησε πλέον να την καλύπτει αυτό.

 

Αφού τα κατάφερες τόσο καλά τόσο καιρό, σίγουρα μπορείς να συνεχίσεις! :wink:

 

 

Και έχοντας ως δεδομένο το ότι θέλω ΑΜΕΣΑ να μείνω έγκυος προσπάθησα να της το κόψω.

 

Η εγκυμοσύνη δεν επηρεάζεται αν έχεις ήδη περίοδο. Από 2 θηλασμούς το 24ωρο σίγουρα δεν είναι ο θηλασμός που σου δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Θα πρέπει να δίνεις πολύ γάλα, να μην έχεις περίοδο για να εμποδιστεί η εγκυμοσύνη.

 

Ετσι αποφάσισα να συνεχίσω τον θηλασμό και θέλω την συμβουλή σας σ' αυτό.

Να κάνεις ότι πιστεύεις καλύτερο για σένα και το μωράκι σου! :wink:

 

 

Ξέχασα να πω πως αισθάνομαι το στήθος μου άδειο αν και σε δοκιμές που έκανα στάζει. Θέλω να συνεχίσω να την θηλάζω, χωρίς όμως να της στερώ την ανάπτυξη της και τον ύπνο της.

 

Δεν είναι δυνατό να της στερείς την ανάπτυξη και τον ύπνο. Τα παιδιά δεν ξυπνούν από πείνα όταν βρίσκονται σε αυτή την ηλικία. Από τη στιγμή που τρώνε τόσες τροφές...

 

Προσπαθώ να επαναφέρω την ποσότητα στο στήθος μου βάζοντας την να θηλάσει και άλλες φορές , αυτό όμως έχει επίδραση στην ποσότητα του φαγητού που τρώει

 

Αν δεν έχεις γάλα δεν μπορεί να επηρεάζεται η ποσότητα του φαγητού που τρώει... Ξανασκέψου λίγο τα όσα συμβαίνουν... :wink:

 

 

( και έτσι κι αλλιώς δεν τρώει πολύ, φαντάσου να την θηλάζω ενδιάμεσα) .

 

Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα και για το 2ο εξάμηνο της ζωής του παιδιού.

 

Η συνολική πρόσληψη των θερμίδων είναι ίδια, η μείωση των θηλασμών δε σημαίνει περισσότερες θερμίδες, συνήθως σημαίνει λιγότερες. Άρα αν έχεις γάλα και θηλάζει το παιδί όσο θέλει και τρώει τις στερεές τροφές στην ποσότητα που θέλει (μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι εντάξει) τότε το παιδί παίρνει το καλύτερο που του αξίζει :)

 

 

Ξέρετε αν είναι σωστό να συνεχίσω και αν είναι πως μπορώ να επαναφέρω την ποσότητα που θέλει η μικρή μου?

 

είναι το καλύτερο για το μωράκι σου.

 

Με συχνούν θηλασμούς θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να ξεχάσετε το μπουκάλι που μόνο προβλήματα δημιουργεί σε αυτή την ηλικία. :wink:

 

Στη διάθεσή σου :)

Link to comment
Share on other sites

Μηπως αν το παιδι προτιμαει το μπουκαλι θα ηταν πιο σωστο να αντλεις γαλα δικο σου και να το πινει απο μπουκαλι? Με αυτον τον τροπο και το γαλα σου θα πινει και θα ελεγχεις και το ποσο.

 

Αυριο θα σου απαντησουν πιο ειδικες.

 

Το παιδί δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας την ύπαρξη του μπουκαλιού. Είναι πολύ κρίμα να χάνει το παιδί τόσα ωφέλη που παίρνει από το θηλασμό απευθείας. Ο θηλασμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από τροφή και είναι πολύ κρίμα να τον υποβιβάζουμε στην υλική του διάσταση. Θα ήταν καλό να υπήρχε μόνο αυτή του η διάσταση για να είναι πιο εύκολα να τον αντικαταστήσουμε.... Όμως δεν είναι έτσι. :?

 

 

Μια μητέρα που τα κατάφερε τόσο καλά για 11 μήνες δεν έχει λόγο να μπλέξει με θήλαστρα, πλυσίματα, ψυγεία, ζετάματα. Πριν συμβουλέψεις μία μητέρα σκέψου σε τι μπελά τη βάζεις και πόσο δύσκολη κάνει τη ζωή της. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή της μητέρας και του παιδιού και όχι να τους βάλουμε σε μπελάδες.

 

Επίσης σε αυτή την ηλικία δεν είναι καλό να δίνουμε μπουκάλι σε ένα παιδί, σύμφωνα με τους ορθοδοντικούς είναι καλό να σταματά η χρηση που μπουκαλιου και της πιπίλας στους 12 μήνες. Αν ένα παιδί τα έχει καταφέρει μια χαρά χωρίς το μπουκάλι για 11 μήνες, δεν υπάρχει λόγος να μπει σε αυτή τη διαδικασία...

 

Αν οι μητέρες έπρεπε να ελέγχουν την ποσότητα του γάλακτος που δίνουν στο παιδί τους, τότε να είσαι σίγουρη ότι το στήθος τους θα είχε μεζούρα. Για να μην έχει το στήθος κανενός θηλαστικού μεζούρα, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται!!! Τα εκκατομύρια χρόνια εξέλιξης ήταν αρκετά για να έχουμε ότι χρειαζόμαστε για να διαιωνισθούμε ως ειδος...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να βγαίνω λίγο εκτός θέματος, αλλά βλέποντας τον τίτλο, θυμήθηκα τι μου είπε παιδίατρος στο Παίδων χθες που πήγαμε για τον πυρετό της Μαγιας πάλι (6 μέρες, ψηλό πυρετο βήχα πονολαιμο - χαλια... :cry: ).

 

Στην παρατήρηση ότι δεν τρώει τίποτα, μονο πίνει νερό και ευτυχώς θηλάζει περισσότερο, σταμάτησε να κοιτάει τα χαρτιά της και γύρισε να με ρωτήσει με αυστηρότα το ύφος:

 

" Ακόμα θηλάζεις?" :shock:

" Nai" :)

"Γιατί???" (αυστηρότατα, σαν να της είπα ότι δέρνω το παιδί μου) :evil:

" Γιατί το θέλουμε και οι δύο" :)

(με ύφος επιστημονικό και υποτιμητικό προς τις επιλογές μου) " Πέραν των 6 μηνών, ο θηλασμός όχι μόνο δεν κάνει καλό, - αν εξαιρέσουμε το ψυχολογικό κομμάτι - αλλά μάλλον κακό κάνει. Δεν του προσθέτεις αλλά του στερείς πράγματα" :x

 

Κοντοστάθηκα 2 δευτερόλεπτα και σκέφτηκα τι να της απαντήσω :roll: ... Επέλεξα να αγνοήσω τα λόγια της και να επικεντρωθώ στην ίωση της Μάγιας που με κοίταγε με κομμένα ματάκια :cry: ! Δεν θα εβγαινε πουθενά αυτός ο διάλογος και άλλωστε είχα "αλλα μαλλιά να ξάνω" :evil::evil:

Link to comment
Share on other sites

Μηπως αν το παιδι προτιμαει το μπουκαλι θα ηταν πιο σωστο να αντλεις γαλα δικο σου και να το πινει απο μπουκαλι? Με αυτον τον τροπο και το γαλα σου θα πινει και θα ελεγχεις και το ποσο.

 

Αυριο θα σου απαντησουν πιο ειδικες.

 

Το παιδί δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας την ύπαρξη του μπουκαλιού. .

Kαι της σοκολατας το ιδιο αλλα απο την στιγμη που την μαθουν αστα.

 

Μια μητέρα που τα κατάφερε τόσο καλά για 11 μήνες δεν έχει λόγο να μπλέξει με θήλαστρα, πλυσίματα, ψυγεία, ζετάματα. Πριν συμβουλέψεις μία μητέρα σκέψου σε τι μπελά τη βάζεις και πόσο δύσκολη κάνει τη ζωή της. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή της μητέρας και του παιδιού και όχι να τους βάλουμε σε μπελάδες. .

 

Εχεις δικιο. Παιρνοντας ο καιρος ξεχνας τι τραβαγες :lol::lol: Σορυ

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για όλα.

Δεν ήξερα ότι πρέπει σε αυτή την ηλικία να κόβουν το μπουκάλι. Ο παιδιάτρος μας πότε δεν ήταν κατηγορηματικός υπέρ του θηλασμού, ισχυρίστηκε όμως πως από κάποια στιγμή και μετά τα παιδιά προβαίνουν σε ακρότητες του τύπου" τραβάω την μπλούζα της μαμάς για να φάω". Μάλιστα χτες που του είπα ότι προσπαθώ να κόψω τον θηλασμό μου είπε πως αρκετά την θήλασα ήδη.

Τελικά αποφάσισα να συνεχίσω να την θηλάζω μια και δεν επηρεάζει την γονιμότητα μου( έχω περίοδο από τον 3ο μήνα) και αν και τρώει γενικά ελάχιστες ποσότητες φαγητού, κρέμας και φρουτόκρεμας εγώ δεν της στερώ τίποτε από θρεπτικά στοιχεία με το γάλα μου. Όσο για το μπουκάλι θα με συγχωρέσετε αλλά δεν είναι το ίδιο , παρόλο που είναι λύση ανάγκης. Και νομίζω πως από τότε που αποφάσισα να συνεχίσω τον θηλασμό χαλάρωσε και πάλι το παιδί στο στήθος μου.

Είσαστε καταπληκτικές και σας ευχαριστώ και πάλι. Και πρέπει να πω πως την ενημέρωση που είχα εδώ μέσα δεν την είχα από πουθενά. Είναι σπουδαίο που μοιράζεστε τις εμπειρίες σας και τις γνώσεις σας.....

 

Να είστε καλά

CS28p2.png

to trito moy moraki tha erxotan ton Septembrio

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

προβαίνουν σε ακρότητες του τύπου" τραβάω την μπλούζα της μαμάς για να φάω".

και αυτό το σχόλιο?....

το έχω δεί πολλές φορές σε παιδιά μέχρι και 2 ετών. τι πιο φυσικό. γιατί είναι αυτό ακρότητα?....

αφού και ένα μωρό 8 μηνών το ίδιο θα κάνει. ξαφνικά είναι αυτό ακρότητα απλώς επειδή μεγάλωσε λίγο το παιδί?....

(ρητορική είναι φυσικά η ερώτηση έτσι...?....... :?:?:shock::? )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα θηλάζεις?"

" Nai"

"Γιατί???" (αυστηρότατα, σαν να της είπα ότι δέρνω το παιδί μου)

" Γιατί το θέλουμε και οι δύο"

(με ύφος επιστημονικό και υποτιμητικό προς τις επιλογές μου) " Πέραν των 6 μηνών, ο θηλασμός όχι μόνο δεν κάνει καλό, - αν εξαιρέσουμε το ψυχολογικό κομμάτι - αλλά μάλλον κακό κάνει. Δεν του προσθέτεις αλλά του στερείς πράγματα"

. Δεν μπορω να καταλάβω πώς λένε τέτοια πράγματα ατομα που σπουδασαν ιατρική :shock: Αντε να το πεις σε μια γυναικα που εχει 4-5 ετών παιδί , αλλά σε μια μητερα που εχεί ακόμα ενα μωρο. Αν μου τυχει παερόμοια κατασταση ειλικρινα θα ρωτησω που το εχει διαβάσει αυτό ή ποια εταιρεία τον/την πληρώνει για να λεει τετοια πράγματα.
Link to comment
Share on other sites

Μαριάνα τέλεια. Το καλύτερο έκανες που θήλασες τόσο. Εγώ επειδή δεν είχα πολύ γάλα, και επειδή το μωρό μου γεννήθηκε αδύνατο αναγκαστήκαμε και της δίναμε και συμπληρωματικό με απότελεσμα το μωρό να συνηθίσει και να μην θέλει το δικό μου. :P

Link to comment
Share on other sites

Μαριάννα πολύ καλά έκανες και πήρες την απόφαση να συνεχίσεις το θηλασμό. Η εικόνα που μας έδωσες μου θύμησε ακριβώς την δική μου εμπειρία που όμως κατέλειξε στη διακοπή του θηλασμού στους 9 μήνες. Και βέβαια δεν μπορώ να περιγράψω τη στενοχώρια που ένιωσα...Συνέχισε και μην ακους τίποτα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 χρόνια μετά...

καλησπέρα σας, νωρίτερα επέστρεψα από την παιδίατρο από επίσκεψη για απλό έλεγχο ανάπτυξης. Ο μικρός μου είναι 13 μηνών, η παιδίατρος πολύ ευχαριστημένη από όλα ύψος, βάρος κτλ. μου είπε ότι φαίνεται για τουλάχιστον 15-16 μηνών το παιδί. Κάποια στιγμή με ρώτησε τί γάλα πίνει. Απάντησα μητρικό και όταν είμαι στη δουλειά το τάδε. Με κοίταξε χωρίς να μιλήσει για κάποια δευτερόλεπτα, στη συνέχεια είπε ότι ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΗ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ 13 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ και να πάρω τηλέφωνο τον γυναικολόγο να μου δώσει χάπια για διακοπή απόψε κιόλας. Της είπα ότι μπορεί να θηλάζει μέχρι 2ή 3 ετών και ποιο είναι το πρόβλημα, μου απάντησε ότι δεν περίμενε από γυναίκα της ηλικίας μου να ακούει τέτοια πράγματα, που βρίσκομαι σε κανένα χωριό? Της είπα ότι δεν είναι δυνατό το μωρό να ζητάει να θηλάσει και να μην του δώσω και μου είπε ότι δεν πρέπει να του δώσω και το ψυχολογικό πρόβλημα το έχω εγώ και όχι το μωρό. Για να την τσεκάρω της είπα ότι θα κάνω φυσικό αποθηλασμό κόβοντας σιγα σιγα γεύματα, γέλασε και είπε ότι σε αυτή την ηλικία του μωρού αυτό δεν γίνεται και θα πρέπει να το κόψω μία και έξω παίρνωντας χάπια. Πανικοβλήθηκα λίγο, δεν πίστευα στα αυτιά μου, πήρα τη μαία μου η οποια έμεινε κάγκελο και μου είπε ξέχασέ τα αυτά που σου είπε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 

Ενώ γνωρίζω ότι κάνω το σωστό με έχει κλονίσει λίγο αλλά μου είναι αδιανόητο να στερήσω κάτι τόσο πολύτιμο από το μωρό μου. Το ερώτημά μου είναι ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, είναι η 2η παιδίατρος που αλλάζω, ο πρώτος έπέμενε να αποθηλάσω το μωρό 6 μηνών.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας, νωρίτερα επέστρεψα από την παιδίατρο από επίσκεψη για απλό έλεγχο ανάπτυξης. Ο μικρός μου είναι 13 μηνών, η παιδίατρος πολύ ευχαριστημένη από όλα ύψος, βάρος κτλ. μου είπε ότι φαίνεται για τουλάχιστον 15-16 μηνών το παιδί. Κάποια στιγμή με ρώτησε τί γάλα πίνει. Απάντησα μητρικό και όταν είμαι στη δουλειά το τάδε. Με κοίταξε χωρίς να μιλήσει για κάποια δευτερόλεπτα, στη συνέχεια είπε ότι ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΗ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ 13 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ και να πάρω τηλέφωνο τον γυναικολόγο να μου δώσει χάπια για διακοπή απόψε κιόλας. Της είπα ότι μπορεί να θηλάζει μέχρι 2ή 3 ετών και ποιο είναι το πρόβλημα, μου απάντησε ότι δεν περίμενε από γυναίκα της ηλικίας μου να ακούει τέτοια πράγματα, που βρίσκομαι σε κανένα χωριό? Της είπα ότι δεν είναι δυνατό το μωρό να ζητάει να θηλάσει και να μην του δώσω και μου είπε ότι δεν πρέπει να του δώσω και το ψυχολογικό πρόβλημα το έχω εγώ και όχι το μωρό. Για να την τσεκάρω της είπα ότι θα κάνω φυσικό αποθηλασμό κόβοντας σιγα σιγα γεύματα, γέλασε και είπε ότι σε αυτή την ηλικία του μωρού αυτό δεν γίνεται και θα πρέπει να το κόψω μία και έξω παίρνωντας χάπια. Πανικοβλήθηκα λίγο, δεν πίστευα στα αυτιά μου, πήρα τη μαία μου η οποια έμεινε κάγκελο και μου είπε ξέχασέ τα αυτά που σου είπε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 

Ενώ γνωρίζω ότι κάνω το σωστό με έχει κλονίσει λίγο αλλά μου είναι αδιανόητο να στερήσω κάτι τόσο πολύτιμο από το μωρό μου. Το ερώτημά μου είναι ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, είναι η 2η παιδίατρος που αλλάζω, ο πρώτος έπέμενε να αποθηλάσω το μωρό 6 μηνών.

 

Ειλικρινα εμεινα καγκελο με αυτα που διαβασα.Γιατι αλλο να ακους τετοιες βλακειες απο μαναδες πεθερες κλπ(θηλαω την μικρη μου 16 μηνες)και αλλο απο υποτιθεμενους επιστημονες.Τι να σου πω δεν θα ηθελα να σου πω να την αλλαξεις αμεσως αλλα σκεψου μηπως σε επηρεασει και στερησεις απο το παιδι σου και τον εαυτο σου αυτο το υπεροχο θαυμα που στο κατω κατω μονο οσες το εχουν ζησει το καταλαβαινουν.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινα εμεινα καγκελο με αυτα που διαβασα.Γιατι αλλο να ακους τετοιες βλακειες απο μαναδες πεθερες κλπ(θηλαω την μικρη μου 16 μηνες)και αλλο απο υποτιθεμενους επιστημονες.Τι να σου πω δεν θα ηθελα να σου πω να την αλλαξεις αμεσως αλλα σκεψου μηπως σε επηρεασει και στερησεις απο το παιδι σου και τον εαυτο σου αυτο το υπεροχο θαυμα που στο κατω κατω μονο οσες το εχουν ζησει το καταλαβαινουν.

 

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Καταλαβαίνω και νιώθω αυτό που λες. Απορώ όμως γιατί το κάνουν, γνωρίζει κάποιος να μας πει? Δεν μπορεί να πιστεύουν αυτά που λένε, υποτίθεται είναι επιστήμονες και γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για τα μικρά μας.

 

Έχω ήδη βρει κάποια άλλη παιδίατρο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δεν θα με ξαναδεί.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

τι να πω...αυτο ξεπερνα και το 'τι αλλο θ'ακουσω;'.

στη θεση σου θα της εκτυπωνα τις οδηγιες του Π.Ο.Υ. και θα τις τα εδινα λεγοντας με στομφο οτι το κανω για να ξεστραβωθει (επι λεξει). επειτα θα της ανακοινωνα οτι διακοπτεται η συνεργασια μας γιατι δεν σεβεται τον ορκο της. και τελεια...και 2 και 22 παιδιατρους θα αλλαζα αν ηθελε κανεις να μας βλαψει με αυτον τον απαραδεκτο τροπο..ποιοι νομιζουν οτι ειναι;;;θεοι;;;ελεος πια....:evil:

Link to comment
Share on other sites

Κλασσικο φαινομενο :lol::lol:

Η δικια μου οταν ηρθε να δει πρωτη φορα το νεογεννητο βρεφος κ ακουσε οτι θηλαζει μου με κοιταξε κ μου ειπε

"Αααα θηλαζεις?? καλα αμα δεν χορταινει δωσε συμπληρωμα.."

Στη δευτερη επισκεψη μου ειπε..."Ααα ακομα θηλαζεις?? καλα αμα δεν χορταινει δωσε συμπληρωμα.."(με το μωρο να αναπτυσετε φυσιολογικοτατα"

Στην 3η επισκεψη που καναμε κ το πρωτο εμβολιο μας, κ την μικρη να εχει παρει 2,5 κιλα κ 11 ποντους απο τη γεννηση παλι τα ιδια :lol::lol:

Της λεω.. σου φαινεται να μην χορταινει??

Και φυσικα δεν μου απαντησε :lol::lol:

Δεν την αλλαζω γιατι ξερω οτι ειναι καλη παιδιατρος κ εδω στην περιοχη εχουμε θεμα με τους παιδατρους.. Αλλα οι περισσοτεροι οταν ακουνε πως θηλαζεις τους σηκωνεται το μαλλι καγκελο..

Γιατι κυρια μου αν θηλαζεις πως θα προοθησουμε τα συμφεροντα των εταιριων.. Θα χαλασεις την πιατσα.. θα σε δουν κ αλλες κ θα κανουν τα ιδια κ πεσει αγορα.. εγω μετα πως θα παιρνω τις ωραιες μου μιζες?

Ο ΠΟΥ δεν τους πτοει ουτε καν για τα συγγενικα τους προσωπα.. πρεπει να τους κανουν πλυση εγκεφαλου στις σχολες..

Η πεθερα φιλης μου που θηλαζε το παιδακι της αποκλειστικα την πιεζε 4,5 μηνων να δωσει ριζαλευρο στο παιδι.. Κ μιλαμε για παιδι που γεννηθηκε 4200 κ τωρα ειναι 10 μηνων, κ φοραει ρουχα του γιου μου οταν ηταν 2 χρονων.

Που κανονικα σε τετοιες περιπτωσεις δεν δινουν ριζαλευρο ουτε σε παιδια που πινουν ξενο, δεδομενου οτι δεν χρειαζονται να παρουν βαρος...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά όλο αυτό μου κάνει φοβερή εντύπωση! Πως προωθούν τις εταιρείες? Εγώ μπορεί να δίνω φρέσκο, και πως όλοι το ίδιο. Αυτό που με τρέλανε πιο πολύ είναι ότι νομίζει πως είμαι ανενημέρωτη. Ειλικρινά θα εκτυπώσω τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. και θα τις στείλω ταχυδρομικώς με μία ευγενέστατη επιστολή με το όνομά μου, στην οποία θα καταλήγω ότι εφόσον δεν γνωρίζει αυτό το τόσο φυσικό όπως είναι ο θηλασμός, δεν μπορώ να την εμπιστευτώ και την θεωρώ επικίνδυνη.

Όπως πριν 2 μήνες που το μωρό είχε διάρροια επειδή έπαιρνε την augmentin μου έλεγε ότι φταίει το γάλα μου και αν μπορώ να σταματήσω να θηλάζω

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Εμένα με προειδοποίησαν από το νοσοκομείο οι μαίες στο τμήμα ψυχοπροφύλαξης πως ίσως να έχω πρόβλημα με τους παιδιάτρους και τις μεγάλες ηλικιακά μαίες της μαιευτικής του νοσοκομείου, με το θέμα του θηλασμού. Οι μεν παιδίατροι γιατί έχουν προσωπικά συμφέροντα και οι δε μαίες γιατί είναι πιό εύκολο γι αυτές να δώσουμε ξένο γάλα. Το θέμα είναι να κάνεις αυτό που χρειάζεται το παιδί σου. Αυτό θα σου πει/δείξει πότε έιναι έτοιμο να αποθηλάσει.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με προειδοποίησαν από το νοσοκομείο οι μαίες στο τμήμα ψυχοπροφύλαξης πως ίσως να έχω πρόβλημα με τους παιδιάτρους και τις μεγάλες ηλικιακά μαίες της μαιευτικής του νοσοκομείου, με το θέμα του θηλασμού.

 

:shock:απιστευτο!!!παλι καλα!!!!κ εγω σου ευχομαι με το καλο και μεχρι τοτε....διαβασμα για το θηλασμο!!;)

 

Πραγματικά όλο αυτό μου κάνει φοβερή εντύπωση! Πως προωθούν τις εταιρείες? Εγώ μπορεί να δίνω φρέσκο, και πως όλοι το ίδιο. Αυτό που με τρέλανε πιο πολύ είναι ότι νομίζει πως είμαι ανενημέρωτη. Ειλικρινά θα εκτυπώσω τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. και θα τις στείλω ταχυδρομικώς με μία ευγενέστατη επιστολή με το όνομά μου, στην οποία θα καταλήγω ότι εφόσον δεν γνωρίζει αυτό το τόσο φυσικό όπως είναι ο θηλασμός, δεν μπορώ να την εμπιστευτώ και την θεωρώ επικίνδυνη.

 

να το κανεις!!οκ να λεει τις γνωστες βλακειες, αλλα να σου ριχνει κ ευθυνες που κανεις το ΣΩΣΤΟ για το παιδι σου.....ααααααα φρικααααρω!!!!:twisted:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...