Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακτινογραφία στο χέρι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Ανοίγω νέο θέμα καθώς ό,τι σχετικό βρήκα αφορούσε είτε αρχές εγκυμοσύνης είτε σημεία όπως ο θώρακας.

Είμαι έγκυος 33 εβδομάδων και εδώ και 10 μέρες έχω πόνο στον καρπό του χεριού. Είναι πόνος μόνο σε συγκεκριμένες κινήσεις τις οποίες και αποφεύγω, όμως επειδή διαρκεί μέρες είπα να το κοιτάξω. Προσωπικά μου φαίνεται σαν κάποιο χτύπημα που δεν κατάλαβα πότε έγινε, πετάει λίγο και ένα κοκκαλάκι νομίζω. Θα πάω λοιπόν σε λίγο σε ορθοπεδικό. 

Σε περίπτωση που προτείνει ακτινογραφία υπάρχει πρόβλημα σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη και μάλιστα στο χέρι; Προφανώς θα ρωτήσω και τον γυναικολόγο, απλά ρωτάω και προκαταβολικά εδώ (μπορεί και να μην το προτείνει ο ορθοπεδικός εξάλλου). Οι γονείς μου είναι κάθετοι ότι απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη ακτινογραφία, ο άντρας μου δεν ξέρει, στο ίντερνετ οι απόψεις διίστανται!

Διαφημίσεις

Just now, little lamb είπε:

Καλησπέρα!

Ανοίγω νέο θέμα καθώς ό,τι σχετικό βρήκα αφορούσε είτε αρχές εγκυμοσύνης είτε σημεία όπως ο θώρακας.

Είμαι έγκυος 33 εβδομάδων και εδώ και 10 μέρες έχω πόνο στον καρπό του χεριού. Είναι πόνος μόνο σε συγκεκριμένες κινήσεις τις οποίες και αποφεύγω, όμως επειδή διαρκεί μέρες είπα να το κοιτάξω. Προσωπικά μου φαίνεται σαν κάποιο χτύπημα που δεν κατάλαβα πότε έγινε, πετάει λίγο και ένα κοκκαλάκι νομίζω. Θα πάω λοιπόν σε λίγο σε ορθοπεδικό. 

Σε περίπτωση που προτείνει ακτινογραφία υπάρχει πρόβλημα σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη και μάλιστα στο χέρι; Προφανώς θα ρωτήσω και τον γυναικολόγο, απλά ρωτάω και προκαταβολικά εδώ (μπορεί και να μην το προτείνει ο ορθοπεδικός εξάλλου). Οι γονείς μου είναι κάθετοι ότι απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη ακτινογραφία, ο άντρας μου δεν ξέρει, στο ίντερνετ οι απόψεις διίστανται!

Εγω λογω επαγγελματος και επειδη εχω δει πολλα, θα εκανα υπομονη 3-4 βδομαδες να γεννησω και θα εκανα μετα... Βεβαια απο την αλλη θα μ πεις ειναι ολοκληρωμενος άνθρωπος πλεον, αλλα μακροπροθεσμα δεν ξερεις τι μπορεί να γινει... Μπορει και τιποτα, αλλα αν χτυπα ξυλο κατι συμβει τα επόμενα χρόνια, εισαι σιγουρη πως δεν θα επιρριψεις ποτε ευθύνες στον εαυτό σου??? 

Με το καλο το μπεμπάκι σου!!! :) 

Στην εγκυμοσύνη δεν προκύπτουν καμιά φορά πόνοι όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα; Νομίζω κι εγώ είχα πόνους και κάπου το είχα διαβάσει. Μήπως είναι κάτι τέτοιο;

Κ μενα το μυαλο μου παει σε συνδρομο καρπιαιου

Μπορει να μην σου προτεινει καν

Αν το θεωρησει απαραιτητο θα μιλησεις κ με τον γυναικολογο σου

Στον 6ο μηνα μετα απο πτωση εσπασα το ποδι μου, φυσικα κ κριθηκε απαραιτητο κ εκανα ακτινογραφιες, οχι μονο μια, μεχρι που μπηκα στον μηνα μου κ εβγαλα τον γυψο

Απλα φορουσα την μεγαλη προστατευτικη ποδια

Τοτε μου ανεφερε η μαμα μου οτι προ τριανταετιας κανανε ακτινογραφιες για να δουν αν εχει εμπεδωθει το μωρο, δ ξερω αν ισχυει:confused:

Πήγα τελικά, μου είπε ότι δεν είναι χτύπημα αλλά κάποια φλεγμονή από υπερχρήση (περίεργο γιατί είναι στο αριστερό ενώ είμαι δεξιόχειρας). Το είπε στενωτική τενοντοελυτίτιδα, ούτε που το είχα ξανακούσει! :-D Δεν μου είπε τίποτα για ακτινογραφία. Είπε ότι δεν θα μου δώσει αντιφλεγμονώδη κλπ λόγω εγκυμοσύνης, απλώς να βάλω ένα ναρθηκάκι και να κάνω κάποιες φυσικοθεραπείες αν τις επιτρέψει ο γυναικολόγος γιατί είναι με κάποιο μηχάνημα απ'ό,τι κατάλαβα (δινόλουτρα και παραφινόλουτρα, αν τα έχει ακούσει κάποια).

Είπε και ότι ίσως σχετίζεται και με το ότι στην εγκυμοσύνη έχουμε κατακράτηση υγρών.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...