aggelosx7

Μη πρόληψη βάρους 2 μηνών αγοράκι

  Recommended Posts

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το φόρουμ ! Είμαι πατέρας ενός αγοριού 2 μηνών θα σας κάνω μια περίληψη από την γέννηση ισωσ Καταλάβετε περισσότερα ,την πρώτη μέρα λόγω λοίμωξης και ικτερου μπήκαμε ΜΕΘΝ για 8 ημέρες με αντιβίωση ! Το παιδί τρεφόταν με ξένο και 1-2 γεύματα μητρικό που πηγαίναμε, τον πήραμε σπιτι με το ίδιο βάρος γέννησης 3100 ,στο σπιτι αλλάξαμε την διατροφή του σε μητρικό και 1-2 ξένο μόνο την ημέρα δεν μπορέσαμε να τον κάνουμε να θηλάσει ,θηλαστρο και μπιμπερό όλα τα γεύματα ! Τις πρώτες 40 μέρες έπαιρνε πάνω από 250 γραμμάρια την εβδομάδα με εμφανώς πιο υδαρεις κενώσεις με πολλές βλέννες και πολλές γουλιές (πιθανόν  ΓΟΠ)  , η γιατρός μας είπε δν είναι ανησυχητικό και μόνο αν δούμε αίμα να της πούμε , η γυναίκα αποφάσισε να κάνει μόνη της μερική αποχή από γαλακτομικα και αυγά ,στις 45 μέρες περίπου   κάνει 4 μέρες έντονη διάρροια  η πρόληψη βάρους φυσιολογική η γιατρός μας είπε πιθανόν να είναι αλεργια και να κάνει αποχή η γυναίκα μ (την είχε αρχίσει ήδη ) και να πάρουμε υποαλεργικο γαλα το sanilac HA , τις επόμενες βδομαδες είχαμε εκρηκτικεσ κενώσεις σε κάθε γεύμα και κατά την διάρκεια του αλλά φυσιολογικές σε χρωμα υφή και βάρος του αυξανόταν με μικρότερους ρυθμούς αλλά εντός φυσιολογικών Ορίων περίπου 170 την εβδομάδα . Τις τελευταίες 2 εβδομαδες  λοιπόν και ενώ τις ημέρες πριν την μέτρηση  πείναγε πολύ και έπινε  ανα 1,5 ώρα , όλο χαρά λοιπόν πάμε στην ζυγαριά  και το απόλυτο μηδέν  δν έχει πάρει ούτε γραμμάριο ! Οι κενώσεις του είναι 3-4 την ημέρα υπερβολικά μεγάλες σε ποσότητα και φαίνονται φυσιολογικές έχουν κάτι άσπρους κοκους όλη μέρα μπορεί να μην έχει Κένωση και μετά το βράδυ που πίνει ξένο έχει συνεχόμενες 3-4  .θα ήθελα να μου πείτε με τις εμπειρίες τι μπορεί να είναι μας δίνει την εντύπωση ότι ότι τρώει το κρατάει και μετά το αφοδεύει  ! Η γιατρός μας είπε να περιμένουμε και την επόμενη βδομάδα και βλέπουμε ! Η μόνη χαρά μέσα στο άγχος μας είναι τα χαμόγελα του είναι πολύ ευδιάθετος ! Ευχαριστώ 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  γειά σου! πολύ δύσκολη κατάσταση περνάτε. λοιπόν, 

  θα ψάξεις στο διαδίκτυο την φράση

  '"failure to thrive " όταν ένα μωρό δεν παίρνει το αναμενόμενο βάρος και θα δείς κριτήρια και εάν τα πληροίτε

  Αρχικά,  να ξέρεις ότι μπορείτε ακόμα να τον κάνετε να θηλάσει, εάν θα το θέλατε. υπάρχουν τρόποι αλλά μόνο από ειδικούς - λέγεται επαναγαλακτισμός. το έχουν καταφέρει μέλη εδώ του φόρουμ. 

   

  Η γιατρός σου εάν 2 εβδομάδες δεν έχει πάρει ούτε γραμμαριο, και σου λέει να περιμένεις άλλη μια, την στιγμή που πριν έπαιρνε τόσο πολύ, ίσως κάτι ξέρει που δεν ξέρουμε εμείς,

  αρκετά πιθανό, αλλά εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα άλλη μια γνώμη. 

   

  Οι εξετάσεις που κάνεις κανονικά, είναι 

  ουρολοιμωξη, κοπράνων, υπέρηχο. 

  αυτές ειναι οι σημαντικές βασικές εξετάσεις που ελέγχουν μηπως τρέχει κάτι άλλο που δεν φαίνεται με άλλους τρόπους. - που αφορά τον μεταβολισμό της τροφής που προσλαμβάνει το μωρό. 

  Επειδή όλα αυτά δεν είναι εύκολο να τα οργανώσεις με μιας, εγώ θα την ρώταγα , 

  "η θεία μας που είχε παθει κατι αντιστοιχο μας είπε οτι μήπως κάναμε  χ και χ και χ εξέταση? τι λέτε? να αρχίσουμε με την μια ? μην το καθυστερούμε!".

   

  Εγώ εάν ήταν τόσο μικρό το μωρό μου δεν θα το καθυστερούσα έστω μια δεύτερη γνώμη από άλλο παιδίατρο.  ΠΟΤΕ δε φτάνει από έναν μόνο όταν έχουμε κάποιο θέμα που δεν ξέρουμε απο τι προκαλείται!  και ποτέ, δεν πάνε χαμένα τα χρήματα αυτά! 

   

  Επεξεργάστηκαν by belleblue
  • Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Το παιδί δηλαδή κάνει μικτή διατροφή (μητρικό γάλα και συμπληρώνει με sanilac HA); Έχουν έρθει τα αποτελέσματα για τα μεταβολικά νοσήματα;  Στη θέση σας θα έπαιρνα μία γνώμη απο παιδογαστρεντερολογο. Να σας ζήσει ο μικρούλης σας !

  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ναι ακριβώς 1 γεύμα συνήθως μόνο το βράδυ με sanilac HA .. μεταβολικά νοσήματα ; Δν έχουμε κάνει κάποια εξέταση ακόμα !  Ευχαριστούμε ! Αυτές λογικά έγιναν στο νοσοκομείο δν μας είπαν κάτι ανησυχητικό πέραν της λοίμωξης που ποτέ δν μάθαμε από τι ήταν .για το γαλα ποια είναι η γνώμη σας ;  Η αδελφή μου δν εμπιστεύεται το sanilac σαν γαλα και μου είπε να κοιτάξουμε κάποιο ποιο θρεπτικό αλλά η παιδίατρος είναι μεγάλη οπαδός του . Ακόμα και το novalac που μας είπαν από το νοσοκομείο μόλις βγήκαμε  και είχαμε πάρει στην αρχή μας το αλλαξε στο sanilac το κανονικό και μετά σε HA .

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  18 ώρες πρίν, aggelosx7 είπε:

  Ναι ακριβώς 1 γεύμα συνήθως μόνο το βράδυ με sanilac HA .. μεταβολικά νοσήματα ; Δν έχουμε κάνει κάποια εξέταση ακόμα !  Ευχαριστούμε ! Αυτές λογικά έγιναν στο νοσοκομείο δν μας είπαν κάτι ανησυχητικό πέραν της λοίμωξης που ποτέ δν μάθαμε από τι ήταν .για το γαλα ποια είναι η γνώμη σας ;  Η αδελφή μου δν εμπιστεύεται το sanilac σαν γαλα και μου είπε να κοιτάξουμε κάποιο ποιο θρεπτικό αλλά η παιδίατρος είναι μεγάλη οπαδός του . Ακόμα και το novalac που μας είπαν από το νοσοκομείο μόλις βγήκαμε  και είχαμε πάρει στην αρχή μας το αλλαξε στο sanilac το κανονικό και μετά σε HA .

   

  Aν υποπτεύεστε αλλεργία ή δυσανεξία, θα χρειαστεί πάνω από μία εβδομάδα αποχή από το αίτιο (ξένο γάλα, γαλακτοκομικά η μαμά π.χ. ) για να δειτε διαφορά. Το sanilac HA που λες, γράφει ότι δεν ενδείκνυται για αλλεργία σε πρωτεϊνες αγελαδινού γάλακτος (http://www.jotis.gr/Product/41/Page/71/el/Sanilac-HA-/) , οπότε είναι παράλογο να συνεχίζετε αυτό το γάλα και ταυτόχρονα η μαμά να κάνει αποχή από γαλακτοκομικά (που ο μόνος λόγος είναι να δείτε αν το παιδί έχει αλλεργία ή δυσανεξία στις πρωτεϊνες του αγελαδινού, τις οποίες παίρνει από το ξένο !).  Η λογική λέει να κόψετε το ξένο (αφού είναι μόνο ένα μπουκάλι) ενώ η μαμά συνεχίζει αποχή από γαλακτοκομικά (κανένα γαλακτοκομικό, ούτε σόγια, ούτε μοσχάρι) ή αν το ξένο είναι απαραίτητο, να δείτε κάτι όντως ειδικό για αλλεργία σε καζεϊνη και άλλες πρωτεϊνες .

  Αλλά επειδή σε καμία περίπτωση δεν πειραματίζεστε με γνώμες τρίτων που δεν είναι γιατροί και δεν γνωρίζουν το μωρό, θα ήταν καλή ιδέα να μιλήσετε με ένα δεύτερο παιδίατρο άμεσα.

  Για να μην μπερδεύεστε πάντως, ένα μωρό που θηλάζει, μπορεί να έχει και 12 κενώσεις τη μέρα και να μην συμβαίνει τίποτα, ή να έχει μία κένωση τη βδομάδα, και πάλι να είναι νορμάλ, και οι κενώσεις συνήθως σε αυτή την ηλικία για θηλάζοντα μωρά είναι υδαρείς. Το πρόβλημά σας είναι η μη πρόσληψη βάρους και όχι οι κενώσεις.

  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Το διακόψαμε από εχθές μόνο μητρικό ! Επικοινώνησα με άλλους 2 οικογενειακούς παιδιάτρους και μου είπαν πως μπορεί  να είναι φυσιολογικό και να του ενημερώσω με την τελευταία μέτρηση ! Την Τρίτη θα επισκεφτώ το παίδων Πεντέλης για υπέρηχο ισχύων όπου θα κυνηγήσω να κάνω όλες τις εξετάσεις . Επικοινώνησα και με χειρουργό γιατί εχθές διαπιστώσαμε βουβωνοκηλη όποτε θα μας δει και αυτός την Τρίτη ! Λέτε να οφείλεται σε αυτό ; Επίσης οι κενώσεις του είναι 3-5 αλλά τα ουρά του είναι παρά πολλά 10-15 πάνες  την ημέρα είναι φυσιολογικά ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και  τις απαντήσεις σας!  

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Επειδη περασα πολυ προσφατα κατι αντιστοιχο με το μωρο μου, εχω να πω τα εξης απο την δικη μου εμπειρια: ο υψηλος ικτερος προδιαθετει για δυσανεξια στην πρωτεινη της αγελαδας, αν υποψιαζεστε αυτο η μαμα πρεπει να κοψει γαλακτοκομικα μεχρι τον 6ο μηνα. Το δικο μου μωρο απο τον 6 μηνα δεν παρουσιαζε συμπτωματα δυσανεξιας οποτε ξαναρχισα τα γαλακτοκομικα και το ιδιο το μωρο από τον 7ο μήνα καταναλωνει χωρις κανενα προβλημα γαλακτοκομικα, γιαουρτι, τυρι κλπ. Αυγα δεν υπαρχει λόγος να κοψει η θηλαζουσα μαμα στη περιπτωση σας. Κ οπως ειπωθηκε κ παραπανω, προφανως πρεπει να δινεται συμπληρωμα γάλα ειδικο για δυσανεξια/αλλεργια στην πρωτεινη της αγελαδας, αλλιως δεν εχει κανενα νοημα η διαιτα της κακομοιρας της μαμας. Ιδανικα δε να μην δινεται καθολου συμπληρωμα. Και πραγματι, εμενα μου πηρε 2 εβδομαδες αποχης απο τα γαλακτοκομικα για να αρχισουν να υποχωρουν τα συμπτωματα της δυσανεξιας του μωρού, στις 4 εβδομαδες φυγαν τελειως. Παντως, αν τελικά προκειται για δυσανεξια μην ανησυχειτε δεν ειναι τίποτα, συνηθως το ξεπερνανε απο τον 6ο κ μετα τα μωρακια καθως κατα κανονα οφειλεται στο ανωριμο πεπτικό τους συστημα που μεχρι τον 6ο εχει ωριμασει. Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι σιγουρη οτι η δικη σας περιπτωση ειναι περιπτωση δυσανεξιας στην πρωτεινη της αγελαδας, δεν αποκλειεται να ειναι ομως. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: το μωρο δεν πηρε γραμμαριο σε μια εβδομαδα ή σε δυο εβδομαδες? Γιατί αν δεν πηρε μόνο σε μία πιστευω να περιμενετε αλλη μια εβδομαδα για να δειτε τι γινετε με το βαρος - ειναι λιγο υπερβολικο το ζυγισμα καθε εβδομαδα, οι παιδιατροι συστηνουν καθε 15 μερες σε αυτη την ηλικια και απο τον 3ο καθε μήνα. Κ βεβαιως να παρετε άλλη μια γνωμη απο παιδιατρο φιλικο προς τον θηλασμο ομως, που ενδεχομενως βοηθησει κ τη μαμα να θηλασει, γιατι μεγαλο βασανο το θηλαστρο και δεν βοηθαει καθολου στην διατηρηση της παραγωγης! Ευχομαι τα καλυτερα και συντομα να μπορειτε να χαρειτε το μωρακι σας χωρις αγχος.

  • Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  πρίν από 26 λεπτά , maripoz είπε:

  Επειδη περασα πολυ προσφατα κατι αντιστοιχο με το μωρο μου, εχω να πω τα εξης απο την δικη μου εμπειρια: ο υψηλος ικτερος προδιαθετει για δυσανεξια στην πρωτεινη της αγελαδας, αν υποψιαζεστε αυτο η μαμα πρεπει να κοψει γαλακτοκομικα μεχρι τον 6ο μηνα. Το δικο μου μωρο απο τον 6 μηνα δεν παρουσιαζε συμπτωματα δυσανεξιας οποτε ξαναρχισα τα γαλακτοκομικα και το ιδιο το μωρο από τον 7ο μήνα καταναλωνει χωρις κανενα προβλημα γαλακτοκομικα, γιαουρτι, τυρι κλπ. Αυγα δεν υπαρχει λόγος να κοψει η θηλαζουσα μαμα στη περιπτωση σας. Κ οπως ειπωθηκε κ παραπανω, προφανως πρεπει να δινεται συμπληρωμα γάλα ειδικο για δυσανεξια/αλλεργια στην πρωτεινη της αγελαδας, αλλιως δεν εχει κανενα νοημα η διαιτα της κακομοιρας της μαμας. Ιδανικα δε να μην δινεται καθολου συμπληρωμα. Και πραγματι, εμενα μου πηρε 2 εβδομαδες αποχης απο τα γαλακτοκομικα για να αρχισουν να υποχωρουν τα συμπτωματα της δυσανεξιας του μωρού, στις 4 εβδομαδες φυγαν τελειως. Παντως, αν τελικά προκειται για δυσανεξια μην ανησυχειτε δεν ειναι τίποτα, συνηθως το ξεπερνανε απο τον 6ο κ μετα τα μωρακια καθως κατα κανονα οφειλεται στο ανωριμο πεπτικό τους συστημα που μεχρι τον 6ο εχει ωριμασει. Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι σιγουρη οτι η δικη σας περιπτωση ειναι περιπτωση δυσανεξιας στην πρωτεινη της αγελαδας, δεν αποκλειεται να ειναι ομως. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: το μωρο δεν πηρε γραμμαριο σε μια εβδομαδα ή σε δυο εβδομαδες? Γιατί αν δεν πηρε μόνο σε μία πιστευω να περιμενετε αλλη μια εβδομαδα για να δειτε τι γινετε με το βαρος - ειναι λιγο υπερβολικο το ζυγισμα καθε εβδομαδα, οι παιδιατροι συστηνουν καθε 15 μερες σε αυτη την ηλικια και απο τον 3ο καθε μήνα. Κ βεβαιως να παρετε άλλη μια γνωμη απο παιδιατρο φιλικο προς τον θηλασμο ομως, που ενδεχομενως βοηθησει κ τη μαμα να θηλασει, γιατι μεγαλο βασανο το θηλαστρο και δεν βοηθαει καθολου στην διατηρηση της παραγωγης! Ευχομαι τα καλυτερα και συντομα να μπορειτε να χαρειτε το μωρακι σας χωρις αγχος.

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Γιατί έχει έρθει η παιδιατροσ Και το ζύγισαμε 3 φορεσ Σε 2 βδομαδες .. στη πρώτη μέτρηση  5 ημερών είχε πάρει 30 γραμμάρια και στην δεύτερη 7 ημερών τίποτα ! την Τρίτη θα έχουν περάσει 19 μέρες ! 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Το μωρό μας αυτή την βδομάδα πήρε 130 γραμμάρια ! Λίγα αλλά τουλάχιστον πήρε ! Σήμερα κάναμε και εξετάσεις ούρων και κοπρανων ! Θα πάμε να δούμε αλεργιολογο και παιδογαστρεντολογο ! Συνεχώς μετά το γεύμα στην κοιλιά του γίνεται πόλεμος τα εντερακια του ακούγονται έντονα ! 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  On 2/13/2019 at 3:03 PM, aggelosx7 said:

  Το μωρό μας αυτή την βδομάδα πήρε 130 γραμμάρια ! Λίγα αλλά τουλάχιστον πήρε ! Σήμερα κάναμε και εξετάσεις ούρων και κοπρανων ! Θα πάμε να δούμε αλεργιολογο και παιδογαστρεντολογο ! Συνεχώς μετά το γεύμα στην κοιλιά του γίνεται πόλεμος τα εντερακια του ακούγονται έντονα ! 

  Μπραβο σας, αυτό ειναι πολύ καλο νέο! Όλα καλα τωρα με το μωρο?

  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  On 19/2/2019 at 1:28 ΜΜ, maripoz είπε:

  Μπραβο σας, αυτό ειναι πολύ καλο νέο! Όλα καλα τωρα με το μωρο?

  Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ! αυτήν την εβδομάδα κανονική πρόληψη βάρους 250 γραμμάρια ! Βγήκαν εξετάσεις ούρων κοπρανων και ήταν πολύ καλές !  Θεωρώ ότι το προκάλεσε το συγκεκριμένο γαλα ! Ακόμα ομως ακούγονται τα εντερακια του βρίσκουμε λίγη βλέννα και μερικεσ Φορές δυσανασχετεί την ώρα του γεύματος και με τις γουλιές ! Τώρα θελουμε να διαπιστώσουμε τις αλλεργίες του και το γοπ  ώστε να προσέχει περισσότερο η γυναίκα μου την διατροφή της !και να πάρουμε ότι χρειάζεται ! Εσείς την  είχατε διαπιστώσει σε κάποιο αλεργιολογο η εμπειρικά ; Αν έχετε να προτείνεται κάποιον γιατρό αλιεργολογο και παιδογαστρεντολογο ! Για να μας πει αν χρειάζεται  να πάρουμε συροπι για το γοπ και ειδικό γαλα για την πρωτεΐνη του γάλακτος (έχω ήδη πάρει γαλα αλλά λέει για επιβαιβεωμενη αλεργια στην πρωτεΐνη του γάλακτος και αν δν πάμε στο γιατρό πρώτα δν το δίνω ) ! 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  3 ώρες πρίν, aggelosx7 είπε:

  Για να μας πει αν χρειάζεται  να πάρουμε συροπι για το γοπ και ειδικό γαλα για την πρωτεΐνη του γάλακτος (έχω ήδη πάρει γαλα

  Είχα την εντύπωση πως πλέον πίνει αποκλειστικά μητρικό γαλα. Αν είναι έτσι και αναπτύσσεται κανονικά γιατί να πιει ειδικό γάλα? Στην αλλεργία ή μητέρα που θηλάζει χρειάζεται να απέχει από κάποιες τροφές (δεν τις ξέρω ακριβώς) και συνεχίζει κανονικά το θηλασμο. 

   

  Να χαιρεστε το μωρό σας!

  • Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  6 ώρες πρίν, aggelosx7 είπε:

  Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ! αυτήν την εβδομάδα κανονική πρόληψη βάρους 250 γραμμάρια ! Βγήκαν εξετάσεις ούρων κοπρανων και ήταν πολύ καλές !  Θεωρώ ότι το προκάλεσε το συγκεκριμένο γαλα ! Ακόμα ομως ακούγονται τα εντερακια του βρίσκουμε λίγη βλέννα και μερικεσ Φορές δυσανασχετεί την ώρα του γεύματος και με τις γουλιές ! Τώρα θελουμε να διαπιστώσουμε τις αλλεργίες του και το γοπ  ώστε να προσέχει περισσότερο η γυναίκα μου την διατροφή της !και να πάρουμε ότι χρειάζεται ! Εσείς την  είχατε διαπιστώσει σε κάποιο αλεργιολογο η εμπειρικά ; Αν έχετε να προτείνεται κάποιον γιατρό αλιεργολογο και παιδογαστρεντολογο ! Για να μας πει αν χρειάζεται  να πάρουμε συροπι για το γοπ και ειδικό γαλα για την πρωτεΐνη του γάλακτος (έχω ήδη πάρει γαλα αλλά λέει για επιβαιβεωμενη αλεργια στην πρωτεΐνη του γάλακτος και αν δν πάμε στο γιατρό πρώτα δν το δίνω ) ! 

   

  Μην κάνετε τίποτα, απλά θα ανοίξετε φανταστικά προβλήματα και θα σπάσετε τα νεύρα σας. Τα μισά μωρά έχουν δυσανεξία στην καζεϊνη.  Αν δε θέλετε απλά να αποθηλάσετε και "ψάχνετε" αφορμή, μην τρέχετε και βασανίζεστε αφού με το μητρικό πάει καλά.

  • Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

  Είχα την εντύπωση πως πλέον πίνει αποκλειστικά μητρικό γαλα. Αν είναι έτσι και αναπτύσσεται κανονικά γιατί να πιει ειδικό γάλα? Στην αλλεργία ή μητέρα που θηλάζει χρειάζεται να απέχει από κάποιες τροφές (δεν τις ξέρω ακριβώς) και συνεχίζει κανονικά το θηλασμο. 

   

  Να χαιρεστε το μωρό σας!

  Ευχαριστούμε πολύ ! Απλά για αρχή γιατί δν έχουμε κάποιο απόθεμα και ο μικρός πινει

  καθε φορά ακριβώς ότι βγάζει με το θηλαστρο αν χρειαστεί να πάει κάπου η γυναίκα μ να υπάρχει και αυτή η λύση .( αν και το είχα πάρει λίγο πριν αρχίσουμε το μητρικό αποκλειστικά ) 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  9 hours ago, aggelosx7 said:

  Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ! αυτήν την εβδομάδα κανονική πρόληψη βάρους 250 γραμμάρια ! Βγήκαν εξετάσεις ούρων κοπρανων και ήταν πολύ καλές !  Θεωρώ ότι το προκάλεσε το συγκεκριμένο γαλα ! Ακόμα ομως ακούγονται τα εντερακια του βρίσκουμε λίγη βλέννα και μερικεσ Φορές δυσανασχετεί την ώρα του γεύματος και με τις γουλιές ! Τώρα θελουμε να διαπιστώσουμε τις αλλεργίες του και το γοπ  ώστε να προσέχει περισσότερο η γυναίκα μου την διατροφή της !και να πάρουμε ότι χρειάζεται ! Εσείς την  είχατε διαπιστώσει σε κάποιο αλεργιολογο η εμπειρικά ; Αν έχετε να προτείνεται κάποιον γιατρό αλιεργολογο και παιδογαστρεντολογο ! Για να μας πει αν χρειάζεται  να πάρουμε συροπι για το γοπ και ειδικό γαλα για την πρωτεΐνη του γάλακτος (έχω ήδη πάρει γαλα αλλά λέει για επιβαιβεωμενη αλεργια στην πρωτεΐνη του γάλακτος και αν δν πάμε στο γιατρό πρώτα δν το δίνω ) ! 

  Παρα πολύ καλα νεα :) Λοιπον μετα απο πολύ προσφατη εμπειρια με ολα αυτα, αν το μονο προβλημα ειναι λιγη βλεννα στα κακα και οτι ακουγονται τα εντερακια του, ειλικρινα δεν θα το εψαχνα παραπανω και δεν θα το ταλαιπωρουσα το παιδι. Το δικο μου δυστυχως το ταλαιπωρησα κ με παιδοαλλεργιολογο κ με παιδογαστρεντερολογο (πηγα στους δυο τοπ αντιστοιχως) κ με εξετασεις αιματος. Λεω οτι δεν θα το ταλαιπωρουσα γιατι πρωτον το παιδακι σας ειναι μολις τριων μηνων και σε ενα βαθμο τα περισσοτερα μωρακια αυτης της ηλικιας εχουν τετοια θεματακια. Εγω δεν το ηξερα κ ειχα πανικοβληθει οπως εσεις κ ετρεχα. Εμας ειχε παντα βλεννα στα κακα κ γουλιες κλπ κ μετα τους 4 μηνες μειωθηκαν δραματικα κ πριν τους 6 ειχαν ξεχαστει τελειως. Περιμενετε μεχρι τους 6 περιπου μηνες κ θα δειτε. Η βλεννα στα κακα (αν δεν συνοδευεται με αιμα) δεν δειχνει κατι τρομερο απο μονη της, παρα μονο ανωριμο γαστρεντερικο συστημα που φυσιολογικο ειναι να εχουν τα πολυ μωρακια, σιγα σιγα θα του φυγει κ αυτη η ευαισθησια. Η προταση μου ειναι να προσεχει λιγο η μαμα με τα γαλακτοκομικα, εμενα προσωπικα με βοηθησε, αλλα μου πηρε 2-4 εβδομαδες. Κι αυτο μεχρι τον 6ο μηνα, εφοσον θηλαζει ακομα δηλαδη, μετα τον 6ο-7ο μπορει να τρωει ο,τι θελει. Το καλυτερο γαλα για το παιδι ειναι αυτο της μαμας, εαν η γυναικα σας θελει και μπορει να συνεχισει. Η πραγματικη αλλεργια στην πρωτεινη γαλακτος παρουσιαζει κ αλλα συμπτωματα εκτος απο βλεννη κ γουλιτσες, γι'αυτο πιστευω οτι το μωρακι σας δεν εχει κατι τετοιο. Για παιδοαλλεργιολογο κ παιδογαστρεντερολογο στελνω προσωπικο μηνυμα αν και πραγματικα με αυτα μονο τα συμπτωματα η δική μου συμβουλη ειναι να το αφησετε το παιδακι ησυχο κ να μην το τρεχετε, ουτε να ανησυχειτε παρα μονο να το παρακολουθειτε, θα περασουν ολα αυτα, ειναι πολυ μωρακι ακομα κ οπως ειπα κ παραπανω τα περισσοτερα μωρακια εχουν τετοια θεματακια. Καλη συνεχεια!

  • Ευχαριστώ! 2

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  5 ώρες πρίν, aggelosx7 είπε:

  Ευχαριστούμε πολύ ! Απλά για αρχή γιατί δν έχουμε κάποιο απόθεμα και ο μικρός πινει

  καθε φορά ακριβώς ότι βγάζει με το θηλαστρο αν χρειαστεί να πάει κάπου η γυναίκα μ να υπάρχει και αυτή η λύση .( αν και το είχα πάρει λίγο πριν αρχίσουμε το μητρικό αποκλειστικά ) 

  Οκ κατάλαβα! Προσωπικα θα προσπαθούσα να αυξησω την ποσότητα που αντλω ώστε να κάνω τραπεζα και να μην χρειαστεί να δώσω  άλλο γάλα  σε μωρακι που έχει ευαισθησία. 

   

  Υπάρχει πρωτόκολλο αντλησεων και τρόπος που γίνεται η τράπεζα. Αν ενδιαφέρεται ή γυναίκα σου μπορείτε να ριξετε μία ματιά σε αντίστοιχα θέματα του φόρουμ ή του διαδικτύου.

   

  Όπως και να χει αυτή είναι δική μου σκέψη...

   

  Καλή συνέχεια! 

  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα

  • Σύνδεση/Εγγραφή

   Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν!