Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγή εργασίας ενώ γνωρίζω την εγκυμοσύνη μου?

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες αυτό που με απασχολεί είναι είμαι 7 εβδομάδων έχω πάει πρώτη φορά στο γιατρό έχει επιβεβαιώσει την κύηση Όλα καλά Δουλειά όμως που είμαι είναι εικοσιτετράωρη είναι κουραστική είναι επίπονη και δεν είναι κατάλληλες συνθήκες για μία κοπέλα Σε εγκυμοσύνη παρόλα αυτά Έχει δηλωμένη 6:30 ώρες όσα φαίνονται παίρνω καλά λεφτά στα 492 και τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι προβληματίζομαι όμως γιατί μου έγινε μία πρόταση για μία πολύ καλή θέση τηλεφωνήτρια Θα είμαι όπου τα λεφτά είναι ίδια αλλά η ασφαλήση είναι τετράωρη τι σκέφτομαι Τώρα με συμφέρει να αλλάξω εργασία αργότερα για τα επιδόματα που θα παίρνω ή να μείνω και εδώ και να κάνω υπομονή γνωρίζοντας ότι  τα επιδόματα του βασικού μισθού Οπότε άλλο να έχω 492 και άλλο να  σχεδόν στα τρία Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?

Διαφημίσεις

Ο δεύτερος εργοδότης γνωρίζει για την εγκυμοσύνη και θέλει να σε παρόλα αυτά να σε προσλάβει?

Επειδή τα γράφεις λίγο μπερδεμένα δεν κατάλαβα ποια είναι η απορία σου. Τι εννοείς ότι η δουλειά σου είναι 24ωρη και εσύ είσαι δηλωμένη 6,5 ώρες??Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα.

Καλησπέρα κ συγγνώμη εάν τα γράφω μπερδεμένα...Ναι εγω το είπα ότι είμαι κ παρόλα αυτά συνεχίζει να θέλει να με προσλάβει Απλά Μου ξεκαθάρισε και αυτός ότι εγώ θα δουλεύω οκτάωρο αλλά θα με έχει δηλωμένη τετράωρη αυτό όμως όσο να πεις εμένα δεν ξέρω αν με συμφέρει στο θέμα των επιδομάτων. Ενώ ο παλιός εργοδότης εάν και δουλεύω 8 ώρες με έχει περασμένη 6:30 ώρες δηλαδή σίγουρα πολύ παραπάνω από το τετράωρο... η απορία μου είναι ότι είναι μεγάλη διαφορά στα λεφτά Όσον αφορά τα επιδόματα. Να συνεχίσω όσο αντέχω εκεί για να έχω καλύτερες απολαβές μετά ή να πάω σε μία καινούργια δουλειά με λιγότερα επιδόματα αργότερα..Δεν ξέρω κ το ποσό που αναλογεί σε κάθε περίπτωση 4ωρης κ οχτάωρης εργασίας για το εξάμηνο επίδομα του οαεδ

Καλημέρα!

Εφόσον δουλεύεις οκτάωρο να έχεις ασφάλεια οκταώρου, ούτε τετράωρο ούτε εξαμισάωρο, να ζητήσεις από τον εργοδότη σου να σε δηλώσει για αυτό που δουλεύεις πραγματικά, έτσι και αλλιώς όπως λες σε πληρώνει οπότε υποχρεούται να σου έχει και την ασφάλεια που αναλογεί. Αυτό πρέπει να κάνεις.

Για ποια επιδόματα μιλάς; Αυτά που θα λάβεις από το ΙΚΑ (παροχές μητρότητας) υπολογίζονται βάσει του μέσου όρου των αποδοχών των τριάντα (30) τελευταίων ημερών ασφάλισης του προηγούμενου χρόνου. Άρα, θα πάρεις βάσει των τωρινών σου συνθηκών και όχι του νέου εργοδότη. Η μόνη διαφορά σου θα είναι στο ποσό που θα λαμβάνεις μηνιαίως από τον ΟΑΕΔ, αν κάνεις χρήση της άδειας προστασίας μητρότητας, τους 6 μήνες άδεια δηλαδή. Αν ήσουν δηλωμένη οκτάωρη, θα επαιρνες τον βασικό. Στο 4ωρο παίρνεις το μισό. Στην περίπτωσή σου, αν πήγαινες στο νέο εργοδότη δεν ξέρω αν θα είχε και τι διαφορά θα είχε, ρωτάς τον ΟΑΕΔ. Άλλα επιδόματα δεν υπάρχουν.

Είσαι σίγουρη ότι ο νέος εργοδότης θέλει να σε προσλάβει και ουσιαστικά να μην πας για περιπου 10 μήνες;

Την περίπτωση να σε ασφαλίσουν για τον πραγματικό σου χρόνο εργασίας, την έχεις αποκλείσει; Γνωρίζουν ποιο είναι το πρόστιμο αν έρθει η επιθεώρηση εργασίας και σε βρει να εργάζεσαι σε ώρα που δεν είσαι δηλωμένη;

Διαφημίσεις

Καλημέρα κ από μενα...είναι μαγαζί που το κάνει χρόνια το θέμα της ασφάλισης οπότε τώρα ειδικά που είναι κ έγκυος κ να το ζητήσω δεν το αλλάζει...Ακόμα κ επόπτες κ υπεύθυνους τους έχει τα ίδια άστα...Αλλά ξέρω ότι θα μου βγάλουν το λάδι το έχει σύστημα.όσον αφορά την νέα δουλειά θα είναι αορίστου η συμβαση κ από τι μου είπε ότι ορίζει ο νόμος θα το πάρεις...κ μετά τον ενδιαφέρει να γυρίσω πίσω...(σε αυτό κρατάω μια πισινή) vtgian πιο πολύ με ενδιαφέρει το εξάμηνο του οαεδ τι απολαβές θα έχω...πήγα στο ΙΚΑ δεν ασχολήθηκαν καν...πήγα στον ΟΑΕΔ άλλη μου έλεγε βάση μισθό τελευταίο εξάμηνο  άλλη με βάση το βασικό μισθό...ο λογιστής δεν ήξερε κ αυτός στο περίπου...με βοηθήσες αρκετά πάντως...θα το ψάξω κ άλλο...πριν κανω κίνηση  για αλλαγή...

2 ώρες πρίν, Μαρακι91 είπε:

Καλημέρα κ από μενα...είναι μαγαζί που το κάνει χρόνια το θέμα της ασφάλισης οπότε τώρα ειδικά που είναι κ έγκυος κ να το ζητήσω δεν το αλλάζει...Ακόμα κ επόπτες κ υπεύθυνους τους έχει τα ίδια άστα...Αλλά ξέρω ότι θα μου βγάλουν το λάδι το έχει σύστημα.όσον αφορά την νέα δουλειά θα είναι αορίστου η συμβαση κ από τι μου είπε ότι ορίζει ο νόμος θα το πάρεις...κ μετά τον ενδιαφέρει να γυρίσω πίσω...(σε αυτό κρατάω μια πισινή) vtgian πιο πολύ με ενδιαφέρει το εξάμηνο του οαεδ τι απολαβές θα έχω...πήγα στο ΙΚΑ δεν ασχολήθηκαν καν...πήγα στον ΟΑΕΔ άλλη μου έλεγε βάση μισθό τελευταίο εξάμηνο  άλλη με βάση το βασικό μισθό...ο λογιστής δεν ήξερε κ αυτός στο περίπου...με βοηθήσες αρκετά πάντως...θα το ψάξω κ άλλο...πριν κανω κίνηση  για αλλαγή...

Σε περίπτωση 8ωρης εργασίας, το ποσό που παίρνεις όταν μπαίνεις στο 6μηνο του ΟΑΕΔ είναι 511ευρώ καθαρά. Υποθέτω ότι αναλογικά μειώνεται, όσο μειώνονται οι ώρες, αλλά δεν το γνωρίζω με σιγουριά. 

Επεξεργάστηκαν by irin

4 ώρες πρίν, Μαρακι91 είπε:

Για να υπολογιστεί το επίδομα του ΟΑΕΔ πρέπει να πας βεβαίωση από τον εργοδότη που έχεις στην τότε φάση και το επίδομα θα υπολογιστεί βάσει των ωρών εργασίας για τις οποίες σε έχει δηλώσει. Δυστυχώς στη σελίδα του ΟΑΕΔ μιλάει μόνο για 4ωρα (μισο του βασικού) ή 8ωρα (τον βασικό). Καλύτερα πάρε τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ αλλά ζήτα να μιλήσεις με το τμήμα παροχών μητρότητας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...