Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγωνία πριν την γέννα !

Recommended Posts

Πλησιάζει η ημερομηνία που σας έδωσε ο /η γιατρός σας για την γέννα του μωρού σας?

Ειδικά εάν είναι το πρώτο, σίγουρα έχετε πολλή αγωνία!

Σε αυτή την ενότητα, όσες είσαστε έτοιμες να γεννήσετε μπορείτε να εκφράσετε διάφορες απορίες.

Γυναίκες που έχουν γεννήσει μία και δύο φορές μπορούν να σας ενθαρρύνουν και να σας προειδοποιήσουν - τί να αποφύγετε ή τί να μην ξεχάσετε να κάνετε πρίν την ημερομηνία που αναμένεται να γεννήσετε.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Ένας κύριος που έχει δύο παιδάκια και ασχολείτε επαγγελματικά με τις

γυναίκες έχει να σας δώσει μία μικρή συμβουλή :

Μπαίνετε στον 9ο μήνα και όλοι σας λένε ότι απο σήμερα και πέρα

μπορεί να γεννήσεται ανά πάσα στιγμή.

Βλέπω πάρα πολλές γυναίκες να ζουν αυτό το δράμα για ένα μήνα και

η συνήθης κατάληξη είναι να γεννούν μία με δύο μέρες διαφορά απο

την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

Ξεχάστε λοιπόν ότι γεννάτε τον 9ο και όταν έλθει η ώρα ήλθε, έτσι

θα περάσει ο μήνας πολύ πιο εύκολα θα σκάσεται λιγότερο και θα

φορτώσεται με λιγότερο άγχος το έμβρυο :wink::wink::wink:

Τι αμαρτίες πληρώνουν αυτά τα έρημα τα παιδιά πριν καν γεννηθούν?

Έτσι δεν είναι :?::?::idea::idea::idea:

• 9 months later...

Αισιως μεθαυριο "μπαινουμε" στον 7ο....................

Τα εισαγωγικα ειναι το προβλημα μου.....

Σαν αντρας αισθανωμαι απ' εξω.....

Ναι οκ βαφω φτιαχνω παμε κι αγοραζουμε, στολιζουμε και ολα αυτα...

Κραταω το χερι μου ωρα στην κοιλια περιμενοντας να κλωτσισει...

Κοιταω σαν .......χαζομπαμπας την οθονη του υπερηχου και κανω ολα τα ηλιθια :D:D:D:D:D:D σχολια τυπου κοιτα γυρναει κλοτσαει.....

Αισθανομαι ομως απλος θεατης.....

Ολοι οι μπαμπαδες ετσι ειναι ή απλα ειναι κριση?????

Και που να ηταν το πρωτο φαντασου........

..και ίσως και η γυναίκα σου να έχει και εκείνη την δική της "κρίση" με την γέννα που έρχεται σιγά σιγά,..

Δεν αποκλείεται λοιπόν αυτό να την έχει λίγο απομακρύνει - μπορεί να φοβάται να σου πει τους φόβους της? πες της πάντως πως αισθάνεσαι, δεν είναι κάτι κακό αυτό που λες.... μπορεί και εκείνη να αισθάνεται έτσι..

σίγουρα το δέσιμο της μαμάς με το μωρό της, μιά και είναι μέσα στο δικό της σώμα, είναι μεγαλύτερο και/ή διαφορετικο.

..αυτό ίσως είναι περίεργο και δύσκολο για τον άντρα..

εκείνος να προσπαθει να το πλησιάσει, αλλά δεν μπορεί ακόμα...

υπομονή όμως! σε λίγο θα το κρατάς στην αγκαλιά σου! :D

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Και ειμαστε που λετε στο 8,5..... η δεσποινις ζυγιζει περιπου 2,200 γραμαρεια και συνεχιζει ως συνηθως να κοβει βολτες στην κοιλια της μαμας της...... :D:D:D:D:D

Και σκαει το μπαμ........... Η μαμα σκολικοϊδητη..........

Θεραπεια??? εγχειρηση αποκλειεται προς το παρον,... αρα αντιβιωση και παυσιπονα........

Αντε να δουμε ΤΙ ΑΛΛΟ

Απίστευτο!! Τι τραβάμε εμείς οι γυναίκες ρε παιδιά!! Και σεις οι σύζυγοι δεν λέω αλλά το ζόρι το μεγάλο στην προκειμένη περίπτωση το χει η μέλλουσα μαμά που συν τα άγχη και την αγωνία της έχει και τον πόνο του σκωληκοειδήτη!

Καμμιά φορά μας συμβαίνουν διαφορα πράγματα που αντικειμενικά μας στεναχωρούν, μας πιέζουν και έρχονται να επισκιάσουν την χαρά μας και να κάνουν τη διαδρομή μας ακόμα πιο δύσκολη....

Πάντως η ζουζούνα σας ελπίζω να μην επηρεάζεται από αυτό και ατάραχη να κόβει βόλτες (όπως ωραία λες) στην κοιλίτσα της μαμας της.. για λίγο ακόμα αφού αν καταλαλαβα καλά είστε :P 15 μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού :wink:

Με το καλό να τη δεχτείτε και να πάνε όλα καλά..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Oxi πες μου εσυ οταν χτυπιωταν απο τον πονο που την πας... στο μαιευτηριο ή στο νοσοκομειο... ετσι για να μπειτε και στη θεση των μπαμπαδων...

Τελος παντων ολα καλα προς το παρον... Ιδωμεν

Α ειμαστε περιπου 1 μιση μηνα πριν καθοτι ο γιατρος προβλεπει οτι μαλλον θα παρει ολο τον ενατο μηνα....

καλή δύναμη fokion....!! ..

όταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά απο εγχειριση χιαστού μοιράστηκα το δωμάτιο για 7 μέρες με δίπλα μου μία έγκυο που ήταν στον 8ο μήνα με πνευμονία..... η καημένη έβηχε όλο το βράδυ, και ήταν με υγραντήρα συνέχεια... χάλια ήταν... και δεν της έδιναν αντιβίωση και άλλα φάρμακα... ....πω πω....

καλή δύναμη, πες της και απο μας :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 weeks later...

Καλα παμε λοιπον..... ( τις ευχες τις διαβαζει και απο το δικο της pc :D:D:D:D )

Προς το παρόν εχουμε ηρεμησει.......

Αληθεια μαμαδες, υπνο φχαριστιωσασταν τους τελευταιους μηνες??????

Διαφημίσεις

Eγώ καθόλου!

Ενώ προ εγκυμοσύνης τον είχα στο τσεπάκι που λένε.

Από το Β τρίμηνο και μετά δεν κοιμόμουν καλά, πάντα διακεκομένα .

Να φανταστείς άρχισε να με ενοχλεί ακόμη και το ροχαλητό του άντρα μου, ενώ πάντα το θεωρούσα τόσο χαριτωμένο.... :lol:

Εγώ σε κανένα τρίμηνο δεν ευχαριστήθηκα ύπνο.

Στο πρώτο τρίμηνο οι ορμόνες οργιάζουν, δεν είσαι και τόσο καλά (ναυτίες, εμετούς κτλ), έχεις και το άγχος να πάνε όλα καλά...

Στο δεύτερο τρίμηνο ίσως είναι λίγο καλύτερα αλλά αρχίζουν οι αλλαγές στο σώμα (αρχίζει και η συχνοουρία...)...

Στο τρίτο τρίμηνο, δεν μπορούσα να βολευτώ με τίποτα (έχω συνηθήσει να κοιμάμαι και μπρούμυτα...). Επίσης η συχνοουρία είχε πάρει τραγικές διαστάσεις...

Να διευκρινήσω ότι έχω ήδη μια κορούλα (μία εγκυμοσύνη), πριν από μισό χρόνο είχα μια παλίνδρομη κύηση (στον πέμπτο μήνα) και τώρα λέμε ότι είμαι πάλι έγκυος (αύριο θα πάμε πρώτη φορά στο γιατρό).

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Καλα παμε λοιπον..... ( τις ευχες τις διαβαζει και απο το δικο της pc :D:D:D:D )

Προς το παρόν εχουμε ηρεμησει.......

Αληθεια μαμαδες, υπνο φχαριστιωσασταν τους τελευταιους μηνες??????

Η δική μου ξύπναγε με καούρες τους τελευταίους μήνες.

Ευτυχώς δεν είχα διαβάσει τα περί σκοληκωϊδίτιδας κι έτσι δεν πρόλαβα να ανυσηχήσω :lol: ......χαίρομαι που είστε καλά.

Αλήθεια εσύ Φωκίωνα πώς πας τους τελευταίους μήνες από ύπνο διότι μου ακούγεσαι χλωμός σε άλλο 4ρουμ 8)8)8)8)

ΕΕΕΕΕΕΕΜ όλο γι' αυτή την μάνα λέμε , ας ενδιαφερθεί και κάποιος γι' αυτόν τον πατέρα που πάει για την τρίτη θυγατέρα :shock:

Και καουρες εχουμε... απλά με τουτα και με τ' αλλα αυτο.... ξεχαστηκε....

Ο πατερας ακομα τουλαχιστον ......ηρεμει :D:D:D:D

Κατι σαν την ηρεμια πριν την καταιγιδα :D:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

καλησπέρα σε όλους

είμαι στην 39η βδομάδα...και αντιμετωπίζω κι εγώ την ανυπομονησία-αγωνία του επερχόμενου τοκετού!!

έχω ένα κοριτσάκι στα σπλάχνα μου, που προσπαθούσε να βγεί από τον 6ο μήνα σχεδόν. κι εκεί που κατάφερα να την κρατήσω μέσα μου κι έφτασε αισίως τα 3+ κιλά (πόσο + θα μάθω αύριο) τώρα δεν λέει να βγεί!!!

ώρες ώρες τρομοκρατούμαι με την ιδέα και μόνο του τοκετού...κι άλλοτε νιώθω δυνατή και έτοιμη...

εμ, αυτά!!

ένιωσα την ανάγκη να σας τα πω!!!

• 2 weeks later...

Με τουτα και με κεινα μπηκαμε στην τελικη..... εβδομαδα...

Καθωτι η δεσποινις αποφασισε να αλλαξει θεση τελευταια στιγμη και να ξαναγυρισει στο πλαι ξαπλα τ' ανασκελο λες και ειναι σε ξαπλωστρα.... :D:D:D:D:D:D:D:D:D

+ ενας πλακουντας που κατα τον γιατρο "ειναι καως γερασμενος"

+ οτι η εν λογω δεσποινις ζυγιζει ΗΔΗ 3.5 κιλα :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Ε μην ζοριζουμε την τυχη μας, ας βγει να τελειωνουμε....

Βαθεια αναπνοή λοιπον........ και φυγαμε....

Με το καλό!!!!

Εγώ είχα τελευταία ημερομηνία 22/8 και η κυρία (ούτε εγγλέζα να ήταν) ήρθε ακριβώς 22/8. Είχα τόσο άγχος για την γέννα (ειδικά τον τελευταίο μήνα), αλλά από την στιγμή που ξεκίνησε ο τοκετος μου έφυγε ως μαγείας!!! (η αλήθεια είναι ότι βοήθησε και η επισκληρίδιος πολύ σε αυτό χιχιχιχι :D ), αλλά και το γεγονός ότι είχα τον άντρα μου μαζί μου καθόλη την διάρκεια του τοκετού. Ξέρεις...έλεγε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα!!!!Παντως και γι'αυτόν αν τον ρωτήσεις θα σου πεί ότι ήταν η καλύτερη εμπειρία στη ζωή του!

Όλα να πάνε καλά και μην ανησυχείτε!!! έρχεται η ωραιότερη στιγμή στη ζωή σας!!!! :)

To αν θα ειμαι ή οχι "μεσα" αποτελει ακομα θεμα προς "εξεταση" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Τελος της ηρεμιας....μπα δε θα το ελεγα με ολα αυτα που εχπυμε περασει σε αυτη την εγκυμοσυνη πραγματικα ευχομαι να βγει για να ηρεμησουμε.....

Βλεπεις απο κει και περα θα μιλαει η πειρα :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

( Δυο κορες ακομα 14 και 12 χρονων :D:D:D:D:D:D:D )

Λογω του οτι αισιως ειμαστε στον 9,5 μηνα

Λογο του οτι η κυρα εχει γυρισει απο την κανωνικη θεση που θα επρεπε να εχει και το εχει ριξει στις ξαπλες

Λογω του οτι ο γιατρος κατι ειπε για πλακουντα που γερναει

Μας βλεπω για Σαββατο κατι που θα οριστικοποιηθει την Παρασκευη στο ιατριο του γυναικολογου που θα παμε...

ο καθένας βέβαια το βιώνει διαφορετικά, αλλά για μας, το τονίζω για μας γιατί έχω ακούσει και άλλες αντιδράσεις απίστευτες, λειτούργησε θετικά!!!