Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Επειδή η εκκλησία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναφέρουμε τα ονόματα τους προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους χριστιανούς ενημερώνω ότι ο  [edit admin ] εξαιρετικός στις λειτουργίες του πάω 5 χρόνια και δεν θα την άλλαζα μέχρι που έκανα το λάθος να την επιλέξω για τη βάφτιση του γιου μού είδα ένα άλλο πρόσωπο της εκκλησίας που με έκανε να αλλάξω εκκλησία.περα από τα 200 ευρώ που μας πήραν να βαφτίσω το παιδί μου το μυστήριο δε ξεπέρασε τα 25 λεπτά και πριν από αυτό μας κυνηγούσαν στο προαύλιο να μας ζητάνε αλλά 20 ευρώ για το καθάρισμα του προαυλίου που θα λερωναμε από το κέρασμα που είχαμε έξω πράγματικα λυπάμαι γιατί τώρα κατάλαβα γιατί η εκκλησία είναι μόνο για την τρίτη ηλικία και δεν έβλεπα Πότε νέους ανθρώπους μέσα....

Διαφημίσεις

On 11/3/2018 at 1:47 PM, Mariastella said:

Επειδή η εκκλησία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναφέρουμε τα ονόματα τους προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους χριστιανούς ενημερώνω ότι ο  [edit admin ] εξαιρετικός στις λειτουργίες του πάω 5 χρόνια και δεν θα την άλλαζα μέχρι που έκανα το λάθος να την επιλέξω για τη βάφτιση του γιου μού είδα ένα άλλο πρόσωπο της εκκλησίας που με έκανε να αλλάξω εκκλησία.περα από τα 200 ευρώ που μας πήραν να βαφτίσω το παιδί μου το μυστήριο δε ξεπέρασε τα 25 λεπτά και πριν από αυτό μας κυνηγούσαν στο προαύλιο να μας ζητάνε αλλά 20 ευρώ για το καθάρισμα του προαυλίου που θα λερωναμε από το κέρασμα που είχαμε έξω πράγματικα λυπάμαι γιατί τώρα κατάλαβα γιατί η εκκλησία είναι μόνο για την τρίτη ηλικία και δεν έβλεπα Πότε νέους ανθρώπους μέσα....

Δυστυχώς σχεδόν παντού έτσι είναι.

Και κάπως έτσι δυστυχώς διώχνουν τον νέο κόσμο από την εκκλησία.

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

On 3/11/2018 at 1:47 ΜΜ, Mariastella είπε:

Δυστυχώς με αυτές τις λογικές και με οπισθοδρομική αντίληψη έχουν απομακρύνει μεγάλη μερίδα πληθυσμού από την εκκλησία. Η πρακτική αυτή είναι το λιγότερο για καταγγελία αλλά τι να πεις. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα στην δική μας βάπτιση ,μιας που ο πάτερ ήταν πολύ ευγενής (ότι θέλετε αν θέλετε για την συντήρηση της εκκλησίας) . Άκουω όμως συχνά έως καθημερινά ιστορίες σαν την δική σου... Καταντούν το μυστήριο στυγνο εκβιασμό. 

Εμάς στον γάμο μας είχαν πει στον κουμπάρο πως το ποσό εξαρτάται από το πόσα κλιματιστικά θα λειτουργούν και πόσοι πολυελαίου θα ανάψουν, όταν βάφτισα τον βαφτιστήρα μου και πήγα να πληρώσω μου είπαν πως δεν οφείλω κάτι, δίνω ότι θέλω αν θέλω, έδωσα χρήματα για τα οποία μου έδωσαν απόδειξη...δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνήθως όπως είπα και πριν συναντάς την πρώτη,και πολύ πολύ σπάνια την δεύτερη.

Όταν πριν κάποια χρόνια έγινα νονά, έδωσα από μόνη μου στον παπά (όταν πήγα να υπογραψω) 50 Ευρω. Μεχρι εκεινη την στιγμη ισχυε το "οτι εχετε ευχαριστηση" οπως ειχε πει οταν κλειστηκε η εκκλησια. Η απάντηση του ηταν: Δεν έχεις παραπάνω? Κ του ειπα λυπάμαι πολύ αλλά όχι. Σε λίγα λεπτά έπιασε τον μπαμπά του μωρού κ ζήτησε επιπλέον χρήματα με την δικαιολογια: Η κουμπάρα σου δεν έχει γι αυτό!!!! Εννοείται δεν του έδωσε ευρώ. Μου τα έλεγαν κ απορούσα πως ένας παπάς έχει τόσο θράσος, τελικά έχει κ με το παραπάνω. Απλα ντροπη τους.

Διαφημίσεις

Στη δική μας εκκλησία πάντως, κεντρική των Βορείων προαστίων,  που βαφτίσαμε το πρώτο μας παιδί ζήτησαν συγκεκριμένα χρήματα για τα έξοδα της εκκλησίας,  αν σκεφτείς φωτισμούς καθαριότητες κλπ, λογικό ποσό, μας έκοψαν απόδειξη και όλα θα ήταν μία χαρά αν δεν συνέβαινε το εξής τρομερό στο τέλος: επειδή οι νονοί ήταν ζευγάρι, μας ζήτησαν το ποσό αυτό επί δύο (!!!!!!!). ΄Στην έκπληξη των ανθρώπων, ο ίδιο ο ιερέας έδωσε τη ...... λύση, και έγραψε τον έναν ως νονό, στο μυστήριο ήταν και οι δύο φυσικά αλλά στα χαρτιά είναι ένας. Τι να πω..... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. 

Στην επαρχία που βαφτίσαμε το δεύτερο παιδί, μας ζήτησαν ό,τι θέλουμε, τα έβαλαν στην τσέπη, χωρίς απόδειξη χωρίς τίποτα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...