Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφικά προιόντα σώματος χωρίς γαλακτομικά/ξηρους καρπους;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Έχω 1 μικρούλη 3 μηνών και ξεκινάμε αποχή από γαλακτοκομικά, σόγια και ξηρούς καρπούς. Μέχρι σημερα, κατά τη βραδινη του ρουτινα, τον κάναμε μπάνιο με αφρόλουτρο και σαμπουαν που περιέχει αμύγδαλο και έπειτα του καναμε μασαζ για ενυδάτωση με αμυγδαλέλαιο... Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, όσες και όσους αντιμετωπίσατε παρόμοιες καταστασεις, με τι προιοντα κάνετε μπάνιο και ενυδατώνεται τα βρεφάκια σας; Γιατί τελικά είναι πολύ πιο δυσκολη η αναζητηση από ότι νόμισα αρχικα....

με συγχωρείτε εαν καταλαθος ανοιγω καινουργιο θέμα.. δεν βρήκα αντίστοιχο. 

Διαφημίσεις

δ αντιμετωπισαμε κτ παρομοιο

απλα σαν ιδεα μπορειτε να χρησιμοποιειτε για μασαζακι λαδι καρυδας η της weleda νομιζω με καλεντουλα

απο αφρουλουτρα δ θυμαμαι πλεον τα συστατικα(εχω πλεον μονο ανω του ετους),εκτος απο το να μην εχουμε αρωμα αμυγδαλου θα προτεινα mustela που ειναι αρκετα ηπια κ για πιο ευαισθητα δερματα κ νομιζω κ η a-derma εχει κ κρεμα κ αφρολουτρο για ευαισθητα-ατοπικα δερματα(εχουμε δοκιμασει κ weleda,freezyderm,babyderm,pharmasept χωρις καποιο προβλημα,αλλα δ ειχαμε κ θεμα αλλεργιων)

20 ώρες πρίν, Secretia είπε:

Έχω 1 μικρούλη 3 μηνών και ξεκινάμε αποχή από γαλακτοκομικά, σόγια και ξηρούς καρπούς. Μέχρι σημερα, κατά τη βραδινη του ρουτινα, τον κάναμε μπάνιο με αφρόλουτρο και σαμπουαν που περιέχει αμύγδαλο και έπειτα του καναμε μασαζ για ενυδάτωση με αμυγδαλέλαιο... Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, όσες και όσους αντιμετωπίσατε παρόμοιες καταστασεις, με τι προιοντα κάνετε μπάνιο και ενυδατώνεται τα βρεφάκια σας; Γιατί τελικά είναι πολύ πιο δυσκολη η αναζητηση από ότι νόμισα αρχικα....

Επισης η σειρα lipikar της laroche posay ειναι πολυ καλη για ατοπικα δερματα. Εχει και πολυ καλη ενυδατικη κρεμουλα για μετα το μπανιο αντι για λαδακι.

πράσινο σαπούνι, ή  castile soap . 

για ποιό λόγο να βάλεις χημεία στο ήδη τέλειο δερματάκι του βρέφους σου;   τα φυσικά σαπούνια αφήνουν το δέρμα να ΜΗΝ χρειάζεται ΚΑΜΙΑ ενυδάτωση. 

Εκτός και εάν έχεις κάτι δερματικό - που δεν γράφεις ότι έχεις, δεν έχεις καμία ανάγκη απο "ενυδάτωση". 

εάν σωνει και καλά θέλεις να αγοράσεις κάτι ακριβό, πάρε από το εξωτερικό liquid castile soap   (dr woods ?) εγώ αυτό έπαιρνα από το iherb  πριν καταλάβω ότι πανεύκολα φτιάχνω σπίτι μόνη μου, υγρό πράσινο σαπούνι, που κρατά για καιρό. 

και αν δε σου αρέσει το χρώμα πράσινο πάρε άσπρο "πράσινο" σαπούνι.... . 

εγώ ποτέ δεν "ενυδάτωνα" και εάν ήθελα να της κανω καποιο μασαζ, είχα είτε coconut oil  (food grade, που δεν έχει κανένα άρωμα και κανένα προσθετο μέσα) είτε απλώς ελαιόλαδο πχ χαμομηλόλαδο έφτιαχνε νομιζω η γιαγιά. 

Υπάρχει σε πολλες αλυσιδες πλεον το  food grade coconut oil. food grade σημαίνει μπορείς να το φάς. 

και κάνε μια αναζητηση για το τι είναι τα Sodium Laureth Sulphate που έχουν τα περισσότερα βρεφικά σαμπουαν ή και ενηλικων. Αφαιρούν το φυσικο λιπος, και μετά πρέπει να κάνεις και "ενυδάτωση" για να νιώσεις πάλι το δέρμα σου φυσικό!  Η κλεψιά του αιώνα όμως, έτσι ? ....!! 

Αφαιρείς (όχι εσύ, γενικά λέω) το λίπος που η μητέρα φύση έχει δημιουργήσει στην επιδερμίδα για να το προστατεύει και να το κρατά ελαστικό,  νομίζοντας ότι αυτό είναι "βρωμιά" και μετά πας και βάζεις ως "ενυδάτωση" μια κρέμα, που έχει κάτι που έχει ανακατέψει ένας χημικός στο εργαστήριό του που προέρχονται από είτε συνθετικές ουσίες ή από πετρέλαιο  (για ψαξε dimethicone....) ,

δήθεν για να αντικαταστήσεις το "φυσικό" λίπος. . :wub:  που φυσικά, προσθέτει μετά χημικές ουσίες που μένουν στην επιδερμίδα. 

και για όσους θελουν να μυρίζει το βρέφος τους κάποιο άρωμα, υπαρχουν σκληρές μπάρες σαπουνιού με φυσικά αρώματα (που τις τριβεις και τις κανεις υγρο σαπουνι αν θες). προσοχή εάν δεν γράφει συγκεκριμένα με πραγματική λεβάντα, θα είναι συνθετικό άρωμα. όσο πιο έντονο τόσο πιο ψεύτικο. Στο φαρμακείο έχω δεί πολλές φορές να πουλάνε "φυσικά" σαπούνια και έχουν κανονικά μέσα αρώματα συνθετικά. 

Επεξεργάστηκαν by belleblue

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

δ αντιμετωπισαμε κτ παρομοιο

απλα σαν ιδεα μπορειτε να χρησιμοποιειτε για μασαζακι λαδι καρυδας η της weleda νομιζω με καλεντουλα

απο αφρουλουτρα δ θυμαμαι πλεον τα συστατικα(εχω πλεον μονο ανω του ετους),εκτος απο το να μην εχουμε αρωμα αμυγδαλου θα προτεινα mustela που ειναι αρκετα ηπια κ για πιο ευαισθητα δερματα κ νομιζω κ η a-derma εχει κ κρεμα κ αφρολουτρο για ευαισθητα-ατοπικα δερματα(εχουμε δοκιμασει κ weleda,freezyderm,babyderm,pharmasept χωρις καποιο προβλημα,αλλα δ ειχαμε κ θεμα αλλεργιων)

Vicky86, της weleda εχουμε αλλά έχει μέσα αμυγδαλο... Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου! θα τα ψαξω!

Διαφημίσεις

1 hour ago, belleblue είπε:

πράσινο σαπούνι, ή  castile soap . 

για ποιό λόγο να βάλεις χημεία στο ήδη τέλειο δερματάκι του βρέφους σου;   τα φυσικά σαπούνια αφήνουν το δέρμα να ΜΗΝ χρειάζεται ΚΑΜΙΑ ενυδάτωση. 

Εκτός και εάν έχεις κάτι δερματικό - που δεν γράφεις ότι έχεις, δεν έχεις καμία ανάγκη απο "ενυδάτωση". 

εάν σωνει και καλά θέλεις να αγοράσεις κάτι ακριβό, πάρε από το εξωτερικό liquid castile soap   (dr woods ?) εγώ αυτό έπαιρνα από το iherb  πριν καταλάβω ότι πανεύκολα φτιάχνω σπίτι μόνη μου, υγρό πράσινο σαπούνι, που κρατά για καιρό. 

και αν δε σου αρέσει το χρώμα πράσινο πάρε άσπρο "πράσινο" σαπούνι.... . 

εγώ ποτέ δεν "ενυδάτωνα" και εάν ήθελα να της κανω καποιο μασαζ, είχα είτε coconut oil  (food grade, που δεν έχει κανένα άρωμα και κανένα προσθετο μέσα) είτε απλώς ελαιόλαδο πχ χαμομηλόλαδο έφτιαχνε νομιζω η γιαγιά. 

Υπάρχει σε πολλες αλυσιδες πλεον το  food grade coconut oil. food grade σημαίνει μπορείς να το φάς. 

και κάνε μια αναζητηση για το τι είναι τα Sodium Laureth Sulphate που έχουν τα περισσότερα βρεφικά σαμπουαν ή και ενηλικων. Αφαιρούν το φυσικο λιπος, και μετά πρέπει να κάνεις και "ενυδάτωση" για να νιώσεις πάλι το δέρμα σου φυσικό!  Η κλεψιά του αιώνα όμως, έτσι ? ....!! 

Αφαιρείς (όχι εσύ, γενικά λέω) το λίπος που η μητέρα φύση έχει δημιουργήσει στην επιδερμίδα για να το προστατεύει και να το κρατά ελαστικό,  νομίζοντας ότι αυτό είναι "βρωμιά" και μετά πας και βάζεις ως "ενυδάτωση" μια κρέμα, που έχει κάτι που έχει ανακατέψει ένας χημικός στο εργαστήριό του που προέρχονται από είτε συνθετικές ουσίες ή από πετρέλαιο  (για ψαξε dimethicone....) ,

δήθεν για να αντικαταστήσεις το "φυσικό" λίπος. . :wub:  που φυσικά, προσθέτει μετά χημικές ουσίες που μένουν στην επιδερμίδα. 

και για όσους θελουν να μυρίζει το βρέφος τους κάποιο άρωμα, υπαρχουν σκληρές μπάρες σαπουνιού με φυσικά αρώματα (που τις τριβεις και τις κανεις υγρο σαπουνι αν θες). προσοχή εάν δεν γράφει συγκεκριμένα με πραγματική λεβάντα, θα είναι συνθετικό άρωμα. όσο πιο έντονο τόσο πιο ψεύτικο. Στο φαρμακείο έχω δεί πολλές φορές να πουλάνε "φυσικά" σαπούνια και έχουν κανονικά μέσα αρώματα συνθετικά. 

Του εκανα μασαζακι με βιολογικο αμυγδαλελαιο! Θεωρω το ελαιολαδο λιγο "βαρυ".. Συμφωνω μαζι σου για όλα αυτά τα χημικα.. γινεται ο κακος χαμος με τις διαφορες εταιρίες.. Ειχα επιλεξει weleda (αφρολουτρο/σαμπουαν και κρεμα συγκαματος) που ειναι πιο νορμαλ αλλά περιεχει αμυγδαλο οπότε πρεπει να την αλλάξω.. Για κρεμα συγκαματος τι βάζατε;

το coconut oil  ειναι πιο ελαφρυ και απο το αμυγδαλέλαιο - δοκίμασέ το. 

όπως είπα, αν κανεις μπανιο με το απλό σαπουνι δεν εχεις αναγκη να βαλεις κάτι άλλο στο δέρμα του μωρου, και το coconut μονο για τα μασαζ στην κοιλιτσα πχ. 

Για το σύγκαμα - πάλι είτε χαμομηλόλαδο, είτε κεραλοιφή. τίποτε άλλο. σε στεγνό πωπουδάκι - αν εχει συγκαμα πρωτα καλά με σεσουάρ και μετα μια /δυο σταγονα μονο λαδάκι. 

σε πλαστικο μπουκαλάκι του φαρμακείου που βγάζει σταγόνες. και σκέτο ελαιόλαδο αν δεν εχεις χαμομηλόλαδο. 

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Μπορείς στο μπανακι του να βάζεις 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο αν θέλεις να έχει πιο απαλό δερματακι μετα το μπάνιο. Για τις λιγες φορές που του εκανα μασάζ χρησιμοποίησα λάδι καρύδας βρώσιμο και για το συγκαμα κεραλοιφη ή λάδι καλεντουλας που τα φτιάχνω μονη μου. Δεν του έβαλα κατι προληπτικά, τα χρησιμοποιούσα μονο αν κοκκίνιζε, δηλαδή ελάχιστες φορες. Συμφωνώ επι λεξει με @belleblue, όσο λιγότερα και αγνοτερα προϊόντα χρησιμοποιεις, το δέρμα "χτίζεται" πιο δυνατό απο μονο του. Κι εγώ μέχρι τα 2 περίπου του έβαζα μονο πρασινο σαπούνι στο μπάνιο και μετα άρχισα τα ήπια, συνήθως βιολογικά σαμπουάν αφρολουτρα,  χωρις τα επιβλαβη χημικα των συνηθισμένων εταιριών. Το πιο ήπιο (αλλά και πιο ακριβό) που βρήκα είναι της weleda σαμπουάν αφρολουτρο καλεντουλας και αλλά 2 που έμεινα αρκετά ευχαριστημένη, της sostar τα βρεφικα(το ενα είναι αρκετά οικονομικό, αλλά περιέχουν γαλακτοκομικα που δεν τα θελεις) και της anthyllis το βρεφικό 2 σε 1. Παρ'ολα αυτά πιστεύω οτι το πιο αγνό για την ηλικία σας είναι το απλό φυσικο σαπουνακι.

εχω βιολογικη κεραλοιφη με βαλσαμελαιο... μυριζει βεβαια αρκετα... Γνωριζετε εαν κανει να του βαζω για συγκαμα; ή μηπως να παρω απλή χωρις βαλσαμελαιο;

Για το βαλσαμολαδο(σπαθολαδο) οι αποψεις των δερματολογων διιστανται οσον αφορα τη χρηση σε βρεφη. Εγω του εχω βαλει μια-δυο φορες στην κοκκινιλα του πωπου για πιο γρηγορα αποτελεσματα απο την κεραλοιφη. 

Διαφημίσεις

On 26/10/2018 at 11:19 ΠΜ, Secretia είπε:

εχω βιολογικη κεραλοιφη με βαλσαμελαιο... μυριζει βεβαια αρκετα... Γνωριζετε εαν κανει να του βαζω για συγκαμα; ή μηπως να παρω απλή χωρις βαλσαμελαιο;

απλή χωρίς βαλσαμέλαιο καλύτερα. 

κορίτσια, το βαλσαμέλαιο είναι νομίζω ένα έλαιο που είναι χαλαρωτικό και δε θυμαμαι πως λέγεται στα αγγλικά, αλλά είναι αρκετά έντονη δραστική ουσία. πχ εχει ένα ο σκλαβενίτης που βάζω στο μέτωπο ή σε όλο το πρόσωπο για μένα, και είναι μυοχαλαρωτικό. (χαλαρώνεις! λέει πολύ!).  

Αν μεν προσφέρει κάτι στο παιδί (ή στη μαμά) μία "τελετουργία" με μασάζ, ειδικά προϊόντα κλπ, κανένα πρόβλημα. Αλλά με κανένα τρόπο τίποτα από αυτά δεν είναι απαραίτητο, οπότε αν υπάρχει ένδειξη αλλεργίας, απλά δεν χρησιμοποιείς τίποτε από όλα αυτά τα πράγματα, και παίρνεις ένα απλό βρεφικό αφρόλουτρο/σαπούνι, όσο γίνεται χωρίς πρόσθετα και το πρόβλημα λύνεται ;) Ετσι κι αλλιώς, αν υπάρχει ατοπία π.χ. ή άλλος δερματικό πρόβλημα που απαιτεί ενυδάτωση, τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν θα τα συστήσει ο γιατρός και τα περισσότερα αρωματισμένα απαγορεύονται έτσι κι αλλιώς.

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Αν μεν προσφέρει κάτι στο παιδί (ή στη μαμά) μία "τελετουργία" με μασάζ, ειδικά προϊόντα κλπ, κανένα πρόβλημα. Αλλά με κανένα τρόπο τίποτα από αυτά δεν είναι απαραίτητο, οπότε αν υπάρχει ένδειξη αλλεργίας, απλά δεν χρησιμοποιείς τίποτε από όλα αυτά τα πράγματα, και παίρνεις ένα απλό βρεφικό αφρόλουτρο/σαπούνι, όσο γίνεται χωρίς πρόσθετα και το πρόβλημα λύνεται ;) Ετσι κι αλλιώς, αν υπάρχει ατοπία π.χ. ή άλλος δερματικό πρόβλημα που απαιτεί ενυδάτωση, τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν θα τα συστήσει ο γιατρός και τα περισσότερα αρωματισμένα απαγορεύονται έτσι κι αλλιώς.

Μπανακι και μετα μασαζακι ειναι η "happy hour" μπαμπα και παιδιου.. Οποτε ειναι απαραιτητο για τον μπαμπα κυριως:-P! Λεω να τους παρω καρυδα τελικα :)

On 24/10/2018 at 11:29 ΜΜ, Secretia είπε:

Έκανα και κάνω αρκετά συχνά χρήση της σειρας lipikar από la roche posay. Την ξεκινήσαμε από 15 ημερών καθώς εμφανίσε αλλεργία στο πράσινο σαπούνι. Το αφρολουτρο δεν περιέχει λάδια και η κρέμα σώματος είναι ήπια και άοσμη (για τους γαλακτοποιητες της θα σε γελάσω). Λάδι γενικως κατόπιν συμβουλής του παιδιάτρου δεν το εφάρμοσα ποτε στο μωρό.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...