Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρωτα υπνος και μετα φαί...

Recommended Posts

κοριτσια και αγορια εμένα ο δικός μου 16 μηνων και 10 ημερών πρώτα κοιμαται και μετα τρωει μεσημεριανό πολλές φορές τρώει και στις 5. Οσες φορές του έδωσα φαί κατα τις 2 με 2.30 κοιμήθηκε πάνω στο φαγητό... Καμμιά ιδέα;

Διαφημίσεις

και εμενα τις περισσοτερες φορες ετσι κανει.αν δεν σε πειραζει μπορει να τρωει μετα τον υπνο και το γιαουρτι κατα της 1900 και πριν κοιμηθει το γαλα.εγω ετσι κανω.παντως αν θες να το αλλαξεις δοκιμασε να τον ταιζεις πιο νωρις,για μεσημερι και να κοιμαται νωριτερα.

Κι εγω παντως εχω παρατηρησει οτι αν νυσταζει δεν υπαρχει περιπτωση να φαει!Τοτε τον αφηνω να κοιμηθει και τον ταιζω αφου ξυπνησει,οτι ωρα και να ναι...

bxBwp2.png EgDTp2.png

• 3 weeks later...

Αμα δοκιμασεις να το ταιζεις πχ. στις¨13¨30 αφου σου νυσταζει απο τις 2 και μετα.Αμα φαει μεσημεριανο στις 5 το απογευματινο του ποτε το τρωει?Μπορεις επισεις να το κρατησεις ξυπνιο βαζοντας του λιγα τραγουδακια.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Αν νυστάζουν τίποτα δεν μπορεί να τα κρατήσει ξύπνια .... κάθε προσπάθεια τα εκνευρίζει περισσότερο!!!

Και το Κατερινάκι πάντως μεταξύ ύπνου και φαγητού επιλέγει το πρώτο .... αν δεν καλοκοιμηθεί δεν καλοτρώει.

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 3 weeks later...

Αγαπητή Φέδρα,

Νομίζω ότι ο γιος σου σου δείχνει πως να το κάνεις. Δε χρειάζεται να βάζουμε τα παιδιά στο δικό μας πρόγραμμα απαραίτητα. Αν έχεις τη δυνατότητα να είσαι στο σπίτι και να μη χρειάζεται να τον ταϊζεις συγκεκριμένες ώρες λόγω δουλειάς, τότε απλά ακολούθησε αυτό που σου δείχνει.

Πάντως πιστεύω ότι όποια αλλαγή θέλουμε να κάνουμε στις συνήθειες των παιδιών μας(αλλά και των συντρόφων μας) χρειάζεται να γίνονται σταδιακά.

Και πάλι, αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από θέμα χρόνου σου να τον ταϊζεις στις 5, νομίζω ότι δε χρειάζεται να το αλλάξεις.

Επίσης αν ένα μωρό(ή και μεγάλο μωρό) νυστάζει δεν υπάρχει τίποτα που θα το εμποδίσει από το να κοιμηθεί. Και αν όντως το κρατήσεις ξύπνιο, από προσωπικη εμπειρία έχω δει ότι γκρινιάζει και αλλάζει η συμπεριφορά του και μετά κοιμάται πιο δύσκολα.

Οπότε, αν δεν έχεις πρόβλημα λόγω δουλειάς, μην το αλλάζεις, αν όμως θέλεις να το αλλάξεις κάντο σταδιακά και με δοκιμές.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

Σευχαριστώ Θοδωρή για τις συμβουλές. Tελικά χαλάρωσα από τότε και άφησα να με καθοδηγήσει το παιδί. Tώρα τιε περισσότερες φορές τρώει πριν κοιμηθεί κατά τις δύο με δυόμιση. Aν πάλι κοιμηθεί πιο νωρίς θα ξυπνήσει κατά τις τρεις με τρεισίμιση και θα φάει. Aπλά θεωρώ καλύτερο να φάει πρώτα και να κοιμηθεί μετά αλλά κι αν γίνει και αλλιώς θα πει πράγματι οτι χρειαζόταν να κοιμηθεί κι όχι να φάει. Bλέπεις η δουλειά μου είναι από τις 6 και μετά και προσπαθώ να βάλω ένα προγραμμα και για τη συνέχεια. Για τη κρέμα ή το γιαούρτι. Eτσι ώστε να πιει το γάλα του και να κοιμηθεί κατά τις δέκα με δέκα και μιση. Mιας και γω θα γυρίσω αργά εντεκάμιση με δώδεκα η και πιο μετά. Πάντως έχω χαλαρώσει αρκετά τώρα που έχει μπει στον 19ο μήνα. Aυτό πάντως που μου λείπει πάρα πολύ είναι το βραδινό κοίμισμα που μόνο δυο μέρες τη βδομάδα λέμε καληνύχτα μαζί.