Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανακαίνιση σπιτιού - Βοήθειααααααα

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!!

Σύντομα θα χρειαστεί με τον άντρα μου (πήραμε την μεγάλη απόφαση λόγω παιδιού) να μετακομίσουμε μόνιμα στην επαρχία και συγκεκριμένα στο πατρικό του! Θα μας το παραχωρήσουν τα πεθερικά μου, ωστόσο το σπίτι παρότι σχετικά καινούριο (ούτε 30 ετίας), έχει άθλια διαρρύθμιση και παλιακό γούστο, οπότε θα προβούμε σε ολική ανακαίνιση...

Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει για το τί πρέπει να κάνω? Εχω πελαγώσει... Σκέφτομαι να πάω σε εταιρεία, αλλά δεν έχω κάποιον να με κατευθύνει...

Επίσης, σκεφτόμουν την πιθανότητα να επισκεφτώ κάποιο μηχανικό ή διακοσμητή με μεράκι, να μου φτιάξει κάποια σχέδια για τη νέα μορφή του σπιτιού, με αμοιβή εννοείται, αλλά πάντα σε νορμάλ πλαίσια!!! Αλλά απο την άλλη σκέφτομαι, δε θα πρέπει να επισκεφτεί το σπίτι για να δει αν "μας παίρνει" να ρίξουμε τοίχους κλπ? Ή αυτό μπορεί να γίνει κοιτώντας απλά τα σχέδια του σπιτιού;

Είμαι πελαγωμένη στην κυριολεξία και δεν ξέρω καθόλου τί να κάνω... Θα εκτιμούσα απεριόριστα την όποια βοήθειά σας!!!! :)

Διαφημίσεις

Ξεκινατε πηγαίνοντας σε έναν μηχανικό. Αυτός θα σας βγάλει οποία άδεια απαιτείται (συνήθως μθα μικρής κλίμακας) για να είστε νομικά καλυμμένοι και το νεο σχέδιο του σπιτιού. Λογικά θα πρέπει να έρθει να δει το σπίτι αν δεν έρθει αλλαχτε μηχανικό ! Με το νέο σχέδιο άμα χείρας πάτε σε εργολάβους κλπ για προσφορές τιμών. 

εγώ για την ανακαίνιση του σπιτιού της μαμάς μου επισκέφτηκα μεγάλο πολυκατάστημα με δομικά υλικά και ήδη σπιτιού. Έχουν συνεργεία που συνεργάζονται σε καλές τιμές, και τα υλικά είναι αρκετά καλής ποιότητας. 3.200 ευρώ μου βγήκε αλλαγή μπάνιου, κουζίνας και πέρασμα πλακάκια σε όλο το σπίτι (τοίχου και πατώματος). μαζί με τα υλικά. Χωρίς σωληνώσεις και χωρίς γκρέμισμα τοίχων όμως. 

2t7wp3.png

3200 αγορά πλακάκια δαπέδου κουζίναςμπανιου, είδη υγιεινής , μπαταρίες μπάνιου κουζίνας, νεροχύτης, ντουλάπια κουζίνας, πάγκοι, πόμολα, κόλλες στόκοι κλπ και για ολα αυτά τα εργατικά μαζί; 

Οντως, όλα αυτά μαζί με τα εργατικά?

5 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

εγώ για την ανακαίνιση του σπιτιού της μαμάς μου επισκέφτηκα μεγάλο πολυκατάστημα με δομικά υλικά και ήδη σπιτιού. Έχουν συνεργεία που συνεργάζονται σε καλές τιμές, και τα υλικά είναι αρκετά καλής ποιότητας. 3.200 ευρώ μου βγήκε αλλαγή μπάνιου, κουζίνας και πέρασμα πλακάκια σε όλο το σπίτι (τοίχου και πατώματος). μαζί με τα υλικά. Χωρίς σωληνώσεις και χωρίς γκρέμισμα τοίχων όμως. 

Διαφημίσεις

Καλημερα!! Ειμαι κ εγω στην ιδια φαση!!! Τελη του μηνα θα φυγω απο το σπιτι για να το φτιαξουμε.. περιμεναμε λιγακι να μεγακωσει η μικρη για να το κανουμε καθως θα «μεταναστευσουμε» στη πεθερα μου!!! Μενω επαρχια και εδω δυστηχως δεν υπαρχουν αυτοι οι εργολαβοι που λες που αναλαμβανουν ολο το σπιτι με συμβολαια χρονικα κλπ.. Οποτε πηγα σε εναν αρχιτεκτονα-μηχανικο μου εβγαλε το σχεδιο κ απο εκει κ περα πηγαμε μονοι μας για προσφορες. Στην ουσια δεν ψαχναμε τι να βαλουμε . Μου τα ειχε βρει ολα με κωδικους (πλακακια χρωματα ντουλαπια) κ αναλογα με το κοστος διαλεξαμε. Χρειαζεται να επισκεφθει το σπιτι καθως μετρανε κ οι ιδιοι. Εμενα πηρε μια κατοψη για να δει δοκαρια κλπ(καθως θα σπασω τοιχο) αλλα ηρθε κ μετρησε κ ο ιδιος. Οτι χρειαστεις πες μου! 

πρίν από 50 λεπτά , balletina είπε:

Καλημερα!! Ειμαι κ εγω στην ιδια φαση!!! Τελη του μηνα θα φυγω απο το σπιτι για να το φτιαξουμε.. περιμεναμε λιγακι να μεγακωσει η μικρη για να το κανουμε καθως θα «μεταναστευσουμε» στη πεθερα μου!!! Μενω επαρχια και εδω δυστηχως δεν υπαρχουν αυτοι οι εργολαβοι που λες που αναλαμβανουν ολο το σπιτι με συμβολαια χρονικα κλπ.. Οποτε πηγα σε εναν αρχιτεκτονα-μηχανικο μου εβγαλε το σχεδιο κ απο εκει κ περα πηγαμε μονοι μας για προσφορες. Στην ουσια δεν ψαχναμε τι να βαλουμε . Μου τα ειχε βρει ολα με κωδικους (πλακακια χρωματα ντουλαπια) κ αναλογα με το κοστος διαλεξαμε. Χρειαζεται να επισκεφθει το σπιτι καθως μετρανε κ οι ιδιοι. Εμενα πηρε μια κατοψη για να δει δοκαρια κλπ(καθως θα σπασω τοιχο) αλλα ηρθε κ μετρησε κ ο ιδιος. Οτι χρειαστεις πες μου! 

Με ενδιαφέρει αυτό που λες, μιας και για επαρχία μιλαω και εγω! Πηγατε δηλαδη σε εταιρεια και δεν αναλαμβανε την ανακαινιση λόγω αποστασης ή δε συνεφερε οικονομικά? 

Τα συνεργεια τα βρηκε αυτος? Δεν καταλαβα.. Η συντονιζετε εσεις τους διαφορους τεχνιτες? 

1 ώρα πρίν, anemoni1989 είπε:

Με ενδιαφέρει αυτό που λες, μιας και για επαρχία μιλαω και εγω! Πηγατε δηλαδη σε εταιρεια και δεν αναλαμβανε την ανακαινιση λόγω αποστασης ή δε συνεφερε οικονομικά? 

Τα συνεργεια τα βρηκε αυτος? Δεν καταλαβα.. Η συντονιζετε εσεις τους διαφορους τεχνιτες? 

Δεν υπαρχει καποια εταιρεια εδω που ειμαι που να τα αναλαμβανει ολα. Επρεπε να ερθει απο καποια μεγαλη πολη Πατρα Αθηνα και δεν το εψαξα καθως θελουμε να βγαλουμε κ καποιες τοπικες υποχρεωσεις. Ο αρχιτεκτονας ειχε να μου προτεινει που θα βρω τα υλικα που ειχε στο σχεδιο κ καποια συνεργεια που συνεργαζεται (αλλον για πλακακια αλλον για κουζινα κλπ) αλλα διακεξα κ εγω τους δικους μου. Συντονιζουμε εμεις τα μαστορια παντως !! Τους μαζεψαμε ολους μαζι τους δειξαμε τα σχεδια τους ειπαμε ποσο χρονο θελουν κ οτι θα δουλευουν καποιοι ταυτοχρονα. Τωρα δε ξερω σε ποιο μερος θα πς εσυ εκει ισως υπρχουν εταιρειες που τα αναλαμβανουν ολα..

16 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

ναι. 1000 περίπου τα υλικά και τα υπόλοιπα οι μάστορες. 80 τμ μικτά είναι το σπίτι

Κάτι δεν εχεις καταλάβει καλά. Με 10 ευρώ πλακάκι, το κόστος είναι 800 ευρώ αγορά τα πλακάκια. Με τα αλλά 200 ευρώ βάλατε κουζίνα και μπάνιο; Σε κουκλόσπιτο μένετε; Μήπως είδες απλά καποιο τιμολόγιο που κόβουν συνήθως με μια τυπική τιμή λόγω ΦΠΑ;

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Silky είπε:

Κάτι δεν εχεις καταλάβει καλά. Με 10 ευρώ πλακάκι, το κόστος είναι 800 ευρώ αγορά τα πλακάκια. Με τα αλλά 200 ευρώ βάλατε κουζίνα και μπάνιο; Σε κουκλόσπιτο μένετε; Μήπως είδες απλά καποιο τιμολόγιο που κόβουν συνήθως με μια τυπική τιμή λόγω ΦΠΑ;

Συν αλλα 400-500€ περίπου για κόλλες ,αρμοστοκους ,ψιλολογια!!! 

@jellyfishch αν τα χρήματα για 80 τμ σπίτι και ολική σχεδόν ανακαίνιση (νεο πλακάκι, καινούργια κουζίνα, είδη υγιεινής, )είναι αυτά ,τι να πω πέτυχες τζόκερ. Ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο! Πρόσφατα έστρωσα καινούργιο πλακάκια στο μικρο wc του εξοχικου (10 τμ) και μου βγήκε γύρω στα 350 μόνο τα πλακάκια πέρασμα (για 10 τμ) χωρίς είδη υγιεινής και έπιπλο μπάνιου... 

κ εγω για επαρχια μιλαω κ να πω καποιες ενδεικτικες τιμες

αναικινιση ολου του μπανιου χωρις σωληνωσεις απο 1500€

τελικα πηραμε απο αλλου μονο νιπτηρα κ καποια επιπλα μπανιου στα 600

αλλαγη νεροχυτη κ παγκου κουζινας στα 350

πατωμα λαμινειτ περιπου για 40τμ καθαρα 950

πορτα ασφαλεια 650

λεβητας αεριου(σωματα υπηρχαν 2500)

σιγουρα δ ηταν τα πιο οικονομικα που βρισκαμε

ο αντρας μου περασε μονος του πλακακια στην αποθηκη,6τμ τα οποια ειχαν 4€/τμ απο πολυκαταστημα

1 hour ago, vicky86 είπε:

κ εγω για επαρχια μιλαω κ να πω καποιες ενδεικτικες τιμες

αναικινιση ολου του μπανιου χωρις σωληνωσεις απο 1500€

τελικα πηραμε απο αλλου μονο νιπτηρα κ καποια επιπλα μπανιου στα 600

αλλαγη νεροχυτη κ παγκου κουζινας στα 350

πορτα ασφαλεια 650

λεβητας αεριου(σωματα υπηρχαν 2500)

σιγουρα δ ηταν τα πιο οικονομικα που βρισκαμε

ο αντρας μου περασε μονος του πλακακια στην αποθηκη,6τμ τα οποια ειχαν 4€/τμ απο πολυκαταστημα

Με δικους σας εργατες απο οτι καταλαβαίνω ε? 

δ ειχαμε κτ να δει πολ.μηχανικος η εργολαβος η αρχιτεκτονας.οποτε απλα πηαγαιναμε σε μαγαζια κοιτουσαμε να εχουν πχ πλακακια κ να τα περνανε η να συνεργαζονται με καποιον που μας προτειναν με καλη τιμη

ψαξαμε αρκετα,κ ειμασταν παντα παρων στις εργασιες

Διαφημίσεις

On 16/9/2018 at 4:56 ΜΜ, vicky86 είπε:

vicky, εχετε μείνει ικανοποιημένοι από το λαμινέιτ; Εννοείς αγορά υλικών και τοποθέτηση; 

πρίν από 43 λεπτά , popi76 είπε:

vicky, εχετε μείνει ικανοποιημένοι από το λαμινέιτ; Εννοείς αγορά υλικών και τοποθέτηση; 

σε καταστημα πηγαμε που ειχε κ κουφωματα.ειδαμε καποιες ποιοτητες,ειδε τον χωρο μας ειπε ποσο βγαινει κ προχωρησαμε.ειχαμε ρωτησει κ σε κανα δυο ακομη,απορριψαμε την επιλογη να παιρναμε υλικα κ να το βαζαμε η απο πολυκαταστημα.ρωτησαμε για το μονωτικο που βαζουν,την ενωση κ διαφορες λεπτομερειες.απο δουλεια μειναμε αρκετα ευχαριστημενοι.του χρονου θα εχω μια αποψη γτ μολις μπηκαμε στο σπιτι,εναν μηνα εχει που το βαλαμε.ειχε μια χαρα πλακακι,αλλα επειδη ειναι στον πρωτο κ δ καινε καλοριφερ σκεφτηκαμε οτι θα κανει το σπιτι πιο ζεστο,σιγουρα περπατας ξυπολυτος,τα παιδια καθονται κατω.κ φυσικα απο θεμα εμφανισης ειναι τεραστια διαφορα κ πολυ ομορφο.αν περασει ο φετινος χειμωνας θα εχω πιο συνολικη εικονα.σε βαθος χρονου θα φανει

Το λαμινειτ κάποιες φορές ανάλογα με την ποιότητα του δημιουργεί ο ήλιος πρόβλημα, δηλαδή κοντά στις μπαλκονόπορτες με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια παρατηρούνται αλλοιώσεις. Να κρατάτε τις κουρτίνες κλειστές στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται. 

Ευχαριστώ κορίτσια για τα σχόλιά σας, έχω δει το λαμινέιτ τοποθετημένο σε καταστήματα και ομολογώ πως δεν ξετρελάθηκα. Μήπως όμως είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το πλακάκι; Δεν έχω ιδέα από αυτά βέβαια. Και κάτι άλλο: μετά την τοποθέτηση μύριζε ο χώρος χημικά; 

Να πω κι εγώ το παράπονό μου: ενδιαφέρομαι κι εγώ για ανακαίνιση σπιτιού σε επαρχία, αλλά εκεί όλα τα κόστη είναι απαγορευτικά. Π.χ. ένα μικρό παράδειγμα: μπαταρία νεροχύτη 38 στην Αθήνα, 80 στην επαρχία, έλεος!

Επεξεργάστηκαν by popi76

Γνωρίζει κάποια αν τα λαμινειτ επηρεάζονται από υγρασία; Φουσκώνουν; Ενδιαφέρομουν να στρώσω στη σαλοκουζινα στο εξοχικό. Είναι σε νησί και έχει υγρασία.

Υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, η κακή ποιότητα ναι επηρεάζεται ακόμα και με το σφουγγάρισμα. Σε ένα λίγο πιο έμπειρο μάτι φαίνεται η ποιότητα είναι αυτό που δείχνει «πλαστικό» και όχι φυσικό. 

Κοιτα να είναι hpl (high pressure laminate) που είναι πιο ανθεκτικά, να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πάχος αν αντέχει η τσέπη σου( κοντά στα 8mm είναι καλά), ενημερώσου για το τι κλάση είναι ( ο δείκτης σκληρότητας του, αντίστοιχος με αυτόν που έχουν τα πλακάκια) πχ εγώ σε σπίτι θα έβαζα κλάση 33 για να αντέξει και ρωτά τι είδους υπόστρωμα απαιτεί αυτό που θα αγοράσεις. Πχ ένα φθηνό μπορεί να λέει στα ψιλά γράμματα ότι απαιτεί από κάτω υπόστρωμα με θερμομόνωση και υγρό μόνωση.

9 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Να πω κι εγώ το παράπονό μου: ενδιαφέρομαι κι εγώ για ανακαίνιση σπιτιού σε επαρχία, αλλά εκεί όλα τα κόστη είναι απαγορευτικά. Π.χ. ένα μικρό παράδειγμα: μπαταρία νεροχύτη 38 στην Αθήνα, 80 στην επαρχία, έλεος!

Γιατι δεν βλεπεις αυτο που θελεις στο καταστημα και να το παραγγειλεις μεσω διαδικτυου; Σιγουρα μπορεις να βρεις πολυ καλη τιμη μεσω ιντερνετ.

10 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Ευχαριστώ κορίτσια για τα σχόλιά σας, έχω δει το λαμινέιτ τοποθετημένο σε καταστήματα και ομολογώ πως δεν ξετρελάθηκα. Μήπως όμως είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το πλακάκι; Δεν έχω ιδέα από αυτά βέβαια. Και κάτι άλλο: μετά την τοποθέτηση μύριζε ο χώρος χημικά; 

εχει φυσικα διαφορες τιμες κ το λαμινειτ κ το πλακακι

κ φυσικα διαφορες ποιοτητες λαμινειτ

οχι ο χωρος δ μυριζε

φανταζομαι εξαρταται κ την περιοχη,αλλα ειδα διαφορες τιμες σε ολα

10 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Γνωρίζει κάποια αν τα λαμινειτ επηρεάζονται από υγρασία; Φουσκώνουν; Ενδιαφέρομουν να στρώσω στη σαλοκουζινα στο εξοχικό. Είναι σε νησί και έχει υγρασία.

σιγουρα αν πεσει πανω νερο μπορει να εχεις θεμα.στην κουζινα δ εβαλα λαμινειτ.με το νησι δ ξερω τι ισχυει

δ ξερω τοσο τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφερει η silky το δικο μας ηθελε ενα απλο υποστρωμα που το εβαλαν αυτοι που το περασαν,ηταν μεσα στην τιμη.κ ειναι 10χιλ.δ ξερω αν εχει καποιο χαρακτηρισμο αλλα μας ειπε οτι ειναι για βαρια οικιακη χρηση.εμφανισιακα αλλα κ οταν το επιανες νομιζεις ειναι ξυλο

On 16/9/2018 at 1:31 ΜΜ, Silky είπε:

δεν καταλαβα το ύφος σου. τόσα έδωσα και έδωσα τα στοιχεία στην κοπέλα με πμ. και το πλακάκι δεν είχε 10 ευρώ, ήταν πολύ φτηνότερο.

On 16/9/2018 at 3:53 ΜΜ, Dust pink είπε:

Συν αλλα 400-500€ περίπου για κόλλες ,αρμοστοκους ,ψιλολογια!!! 

@jellyfishch αν τα χρήματα για 80 τμ σπίτι και ολική σχεδόν ανακαίνιση (νεο πλακάκι, καινούργια κουζίνα, είδη υγιεινής, )είναι αυτά ,τι να πω πέτυχες τζόκερ. Ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο! Πρόσφατα έστρωσα καινούργιο πλακάκια στο μικρο wc του εξοχικου (10 τμ) και μου βγήκε γύρω στα 350 μόνο τα πλακάκια πέρασμα (για 10 τμ) χωρίς είδη υγιεινής και έπιπλο μπάνιου... 

έκανα πολύ καλή έρευνα αγοράς, και τα υλικά φυσικά δεν ήταν πρώτης ποιότητας. οι δύο μάστορες ήταν γνωστοί μου. ο πλακάς μου ζήτησε 6 ευρώ το τετραγωνικό  και υδραυλικός γύρω στα 200 - το μπάνιο είναι μικρό-. Όποια ενδιαφέρεται ας μου ζητήσει στοιχεία με πμ.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Δεν είχα κάποιο ύφος, αστείο έκανα όσον αφορά το κουκλόσπιτο.

επειδή μας φαίνεται απίστευτο ότι με 1000 ευρώ αγοράζει κάποιος στην σημερινή Ελλάδα ότι απαιτείται για την άνακαινιση ενός σπιτιού μας λες επιγραμματικά ποσό σου πήγαν τα είδη υγιεινής, όλα τα πλακάκια κ μπάνιου κουζίνας, η αγορά των ντουλαπιών με τους μηχανισμούς, ο πάγκος και ο νεροχύτης και οι 3 μπαταρίες (βρύσες) και ποσό τα κρυφά υλικα( κόλες στόκοι, σιφώνια, σιλικόνες, βανες κλπ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...