Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γρομπαλάκι στα χείλη

Recommended Posts

Πριν 20 μέρες περίπου ο μικρός 21 μηνών έπεσε με τη μούρη κάτω και σκίστηκε στα χείλη. Πήγαμε Παίδων μετά από προτροπή του παιδιάτρου μας  μήπως χρειάζεται ράμματα κι ο εκεί γιατρός μας είπε πως χρειάζεται οριακά ράμματα, ένα ράμμα βασικά. Το σκίσιμο ήταν στην άκρη των χειλιών αλλά συνεχιζόταν και λίγο στο δέρμα.  Μας είπε πως μπορεί να κάνει μικρό σημάδι είτε κάνουμε είτε δεν κάνουμε ράμμα κι ότι αυτός στο παιδί του σε αντίστοιχη περίπτωση δεν θα έκανε οπότε συνυπολογίζοντας τον πόνο αλλά κυρίως το ψυχικό κόστος αποφασίσαμε να μην του κάνουμε. Μας είπε να βάζουμε μόνο λίγο μπεταντίν όπως και κάναμε.

Η πληγή πήγε εντυπωσιακά καλά σε λίγες μόνο μέρες. Το θέμα είναι πως μόλις σήμερα είδα πως στο σημείο που χτύπησε έχει δημιουργηθεί ένα μικρό κάπως σκληρό σαν γρομπαλάκι.  Έχουμε εμβόλιο την άλλη εβδομάδα οπότε θα πάρω ιατρική καθοδήγηση από το γιατρό μας,  απλά ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε από εμπειρία τι είναι αυτό κι οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι είναι να σου πω την αλήθεια κ χωρίς να το έχει δει κάποιος ο,τι κ να σου πει δεν έχει νόημα πιστεύω. Ίσως είναι συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα ή κάτι σαν χηλοειδες, τυχαία τα λέω κ εγώ μη νομίζεις. Απτό ίντερνετ όλοι κάνουμε ευκολα τους γιατρούς. ;)

Περαστικά στο παιδάκι σου!

Υ.Γ.1 Θα είναι γοητευτικός νέος δλδ, τα μικρά σημαδακια πάντα δίνουν μια αίσθηση συναρπαστικού άντρα!:P

Υ.Γ.2 Δε νομίζω ότι θα αφήσει σημάδι πάντως, εδώ εγώ στα γεράματα έσκισα το μέτωπό μου κ μετά από τρεις μήνες σχεδόν δε φαίνεται τπτ.

πρίν από 3 λεπτά , Lenia16 είπε:

Δεν ξέρω τι είναι να σου πω την αλήθεια κ χωρίς να το έχει δει κάποιος ο,τι κ να σου πει δεν έχει νόημα πιστεύω. Ίσως είναι συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα ή κάτι σαν χηλοειδες, τυχαία τα λέω κ εγώ μη νομίζεις. Απτό ίντερνετ όλοι κάνουμε ευκολα τους γιατρούς. ;)

Περαστικά στο παιδάκι σου!

Υ.Γ.1 Θα είναι γοητευτικός νέος δλδ, τα μικρά σημαδακια πάντα δίνουν μια αίσθηση συναρπαστικού άντρα!:P

Υ.Γ.2 Δε νομίζω ότι θα αφήσει σημάδι πάντως, εδώ εγώ στα γεράματα έσκισα το μέτωπό μου κ μετά από τρεις μήνες σχεδόν δε φαίνεται τπτ.

Μωρέ ναι γι αυτό και είπα θα πάμε γιατρό απλά λέω μήπως είναι κάτι στάνταρ που συμβαίνει σε χτυπήματα και δεν το γνωρίζω. Ανησύχησα κάπως μην είναι κάτι που μπορεί να του μείνει. Για το γρομπαλάκι λέω, για το σημάδι ούτε και με ένοιαξε ποτέ.  Εκτός ότι (εννοείται και θα) είναι γοητευτικό, :-P έτσι όπως έπεσε και με το αίμα που έβγαλε στην αρχή, δεν ήξερα τι είναι, δόντι,  μύτη, όλα σπασμένα, τι? Αυτός χαμπάρι εν τω μεταξύ,  μετά από το δίλεπτο κλάμα της τρομάρας είδε την πίτσα που έτρωγε πριν κρυφά ο πατέρας του κι άρχισε τα μαμ μαμ.

πρίν από 7 λεπτά , marakiz είπε:

Μωρέ ναι γι αυτό και είπα θα πάμε γιατρό απλά λέω μήπως είναι κάτι στάνταρ που συμβαίνει σε χτυπήματα και δεν το γνωρίζω. Ανησύχησα κάπως μην είναι κάτι που μπορεί να του μείνει. Για το γρομπαλάκι λέω, για το σημάδι ούτε και με ένοιαξε ποτέ.  Εκτός ότι (εννοείται και θα) είναι γοητευτικό, :-P έτσι όπως έπεσε και με το αίμα που έβγαλε στην αρχή, δεν ήξερα τι είναι, δόντι,  μύτη, όλα σπασμένα, τι? Αυτός χαμπάρι εν τω μεταξύ,  μετά από το δίλεπτο κλάμα της τρομάρας είδε την πίτσα που έτρωγε πριν κρυφά ο πατέρας του κι άρχισε τα μαμ μαμ.

Μια πίτσα κ εμένα μου φτιάχνει πάντα τη διαθεση :P.

Πλάκα πλάκα δε λες καλά που δεν έσπασε κανενα δόντι να είναι έτσι για 5-6 χρονια ή τη μυτούλα του. Δεν πιστεύω ότι είναι κατι, θα σας πει κ ο παιδιατρος, αν δεν έχει φύγει μέχρι να πάτε. Μπορεί να είναι δερματικά κύτταρα που υπερπαρηχθησαν κατά τη διαδικασία επούλωσης, κάτι τέτοιο τελοσπαντων.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Λοιπόν είχαμε πάει σε γιατρό χειρουργό γιατί είχα χτυπήσει στο γόνατο και όταν επουλωθηκε η πληγή δημιουργήθηκε ένα εξόγκωματακι.Οπως μου εξήγησε το δέρμα μου έχει την τάση να τα δημιουργεί!Οπότε ησυχησα!Δεν είναι τπτ!

Διαφημίσεις

Το άφησα να υπάρχει!Επίσης έχω κάνει χειρουργείο στους πνεύμονες όχι λαπαροσκοπικά αλλά με θωρακοτομη και ενώ το δέρμα έχει επουλωθεί υπάρχουν πάλι κάποια εξογκώματα!αλλά όπως σου είπα το δέρμα έχει την τάση να τα δημιουργεί.Στην αρχή με ενοχλούσαν!Τώρα έχω συμβιβαστεί!

Με ανησυχεί γιατί είναι στα χείλη, που σημαίνει ότι όσο είναι μικρός μπορεί να αρχίσει να το δαγκώνει. Απορώ βασικά πως δεν το κάνει ήδη. 

Ναι εννοείται, θα τον δούμε την άλλη εβδομάδα που έχουμε κι εμβόλιο.

Είχαμε χαρεί γιατί πήγαινε πολύ καλά ενώ δεν κάναμε ράμματα  και ξενέρωσα χθες που ανακάλυψα το γρομπαλάκι. Any way. Ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου!

Διαφημίσεις

Για την ιστορία, μίλησα με τον παιδίατρο τηλεφωνικά και μας συμβούλεψε να δούμε έναν παιδοχειρουργό όπως και κάναμε. Μας είπε ότι το γρομπαλάκι μάλλον δημιουργήθηκε επειδή το δάγκωνε, δεν κάνουμε κάτι και μάλλον θα απορροφηθεί από μόνο του. Να έχουμε το νου μας μόνο μην αλλάξει μέγεθος/σύσταση και σε αυτή την περίπτωση να την επισκεφτούμε πάλι. Πιο πολύ την ανησύχησε μια μελανάρα που είχε στο μάγουλο παρά το γρομπαλάκι. Χτύπησε προχτές μάλλον στη γωνία στο κρεβάτι, δεν ήθελε να κοιμηθεί και κατέβηκε για να βγει στο σαλόνι. Είναι πολύ ανθεκτικός τελικά στον πόνο με αποτέλεσμα να μην αξιολογήσω σωστά το χτύπημα, να μην του βάλω τίποτα και την επόμενη μέρα να πάθω σοκ μόλις τον είδα με την τεράστια μελανιά. Μία η μελανιά, μία το σημάδι στα χείλη, είναι σαν ένας μικρός γκάνγκστερ! Αααχ τι θα κάνω, ήταν πολύ προσεχτικός κι έχει γίνει πολύ ατσούμπαλος!!

On 5/7/2018 at 11:42 ΠΜ, marakiz είπε:

Μία η μελανιά, μία το σημάδι στα χείλη, είναι σαν ένας μικρός γκάνγκστερ! Αααχ τι θα κάνω, ήταν πολύ προσεχτικός κι έχει γίνει πολύ ατσούμπαλος!!

Χαχα! Να ναι πάντα γερός κ τα σημάδια δεν είναι τίποτα! Ή ανάπλαση σε τέτοιες ηλικίες είναι θεαματική!

• 3 months later...

Μαρακιζ πως είναι τώρα το σημάδι? Ο δικός μου έχει πάνω από ένα μήνα που έπεσε και χτύπησε στο μέτωπο. Πετάχτηκε κατεύθειαν καρουμπαλο, το οποίο έσβησε σε λίγες μέρες αλλά του έχει μείνει μία βαθια γραμμή που φαίνεται όταν σηκώνει τα φρύδια του. Την παιδίατρο που ρωτησα είπε πως θα εξαφανιστεί αλλά σε βάθος χρόνου. 

Δυστυχώς του έχει μείνει το γρομπαλάκι, πιθανολογώ πως συνεχίζει και το δαγκώνει. Δεν έχει αλλάξει σύσταση ή μέγεθος, όμως θα πάω από τον καινούριο χρόνο να το δούμε πάλι. Δεν με πειράζει ότι φαίνεται, το ήξερα πως θα φαίνεται. Στεναχωριέμαι  που του έχει μείνει το γρομπαλάκι, σκέφτομαι πως θα μεγαλώσει με αυτό και όταν θα είναι πιο μεγάλος θα αποφασίσει αν θέλει να το βγάλει. Παρηγοριέμαι φυσικά μιας και υπάρχουν πολύ χειρότερα και στην ουσία δεν είναι πρόβλημα υγείας.

On 29/10/2018 at 10:25 ΠΜ, marakiz είπε:

Δυστυχώς του έχει μείνει το γρομπαλάκι, πιθανολογώ πως συνεχίζει και το δαγκώνει. Δεν έχει αλλάξει σύσταση ή μέγεθος, όμως θα πάω από τον καινούριο χρόνο να το δούμε πάλι. Δεν με πειράζει ότι φαίνεται, το ήξερα πως θα φαίνεται. Στεναχωριέμαι  που του έχει μείνει το γρομπαλάκι, σκέφτομαι πως θα μεγαλώσει με αυτό και όταν θα είναι πιο μεγάλος θα αποφασίσει αν θέλει να το βγάλει. Παρηγοριέμαι φυσικά μιας και υπάρχουν πολύ χειρότερα και στην ουσία δεν είναι πρόβλημα υγείας.

Πράγματι δεν είναι σοβαρά θέματα υγείας τα σημάδια. Πλέον υπάρχουν ιατρικές επεμβάσεις που εξαφανίζουν ότι δεν μας αρέσει αισθητικά. Να ναι γέρος και αυτά ειλικρινά δεν είναι τίποτα! Να τον χαίρεσαι!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...