Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κι εμένα με ενδιαφέρει τωρα κυρίως λόγω παιδιού αλλα δεν το εχω ψάξει... Πάντως ξερω οτι το φίλτρο αναλογα με τον τυπο του θέλει πολυ σωστη συντήρηση, διαφορετικά καλύτερα να πίνεις απευθείας απο τη βρύση. Σε περιοχές που πίνεται το νερο κάποιοι υο θεωρούν υπερβολή. Πρόσφατα εβαλε συγγενικό πρόσωπο σε νησί που το νερό δεν είναι πόσιμο εκει (υφαλμυρο)  , οταν μαθω λεπτομερείς θα επανέλθω 

Για την σωστή επιλογή φίλτρου παίζει ρόλο η περιοχή που μένει κάποιος. Σε κάποιες το νερό έχει περισσότερα βαρέα μέταλλα και χρειάζεται ενισχυμένο φίλτρο. 

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε ένα κατάστημα της περιοχής σου που που γνωρίζει τις ανάγκες για το είδος του φίλτρου. Όταν σου πει πιο είναι μπορείς να κάνεις παραγγελία και για ανταλλακτικά από το ίντερνετ αν σε συμφέρει.

Φίλτρα υπάρχουν πάρα πολλά, από φθηνά που μπαίνουν επάνω στη βρύση, μέχρι πολύ ακριβά που μπαίνουν κάτω από τον πάγκο της κουζίνας (πχ για περιοχές με βαριά χημικά, θερμοκήπια ή νησιά). Η επιλογή εξαρτάται από το τι προβλήματα έχει το νερό στην περιοχή σας. Οι μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα δεν έχουν ιδιαίτερα προβληματικό δίκτυο αλλά ένα φίλτρο σίγουρα δίνει ανώτερης ποιότητας νερό.

Εμείς, αν και μένουμε Αττική, πίναμε μόνο εμφιαλωμένο. Σκεφτόμασταν μάλιστα τη λύση του ψύκτη (που πληρώνεις πρακτικά μόνο τις μπουκάλες). Αλλά μας ανησυχούσε το γεγονός ότι η κακή φύλαξή του εμφιαλωμένου μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα από της βρύσης. Αποφασίσαμε να βάλουμε φίλτρο όταν γέννησα για τους παρακάτω λόγους:

• Σχεδόν πάντα το νερό της βρύσης μύριζε έντονα χλώριο
  • Είναι πολύ σκληρό και στην περιοχή έχουμε πολλά κρούσματα με πέτρες σε νεφρά και χολή (μας το ανέφερε γιατρός)

Μετά από έρευνα τοποθετήσαμε 2 φίλτρα.

• Στη κουζίνα (φίλτρο άνω πάγκου, συνδέεται με την έξοδο της βρύσης και έχει δικό του βρυσάκι). Η πίεσή του είναι ικανοποιητική, κάποια άλλα που έχω δει τρέχουν πολύ αργά και σου σπάνε τα νεύρα. Το συγκεκριμένο φίλτρο κόβει χλώριο, άλατα και κάποια ακόμα βασικά επιβλαβή χημικά. Το κόστος του είναι 90 ευρώ/έτος έρχονται οι ίδιοι και το καθαρίζουν/αλλάζουν.
  • Στην μπαταρία του μπάνιου (στο σημείο που συνδέεται το καλωδιο του ντους). Κόβει κυρίως το χλώριο. Για το συγκεκριμένο με έπεισε ο τεχνικός που ήρθε να το εγκαταστήσει εξηγώντας μου ότι όταν κάνουμε μπάνιο και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος, απορροφούμε πιο εύκολα ότι πέσει επάνω και το νερό της περιοχής έχει όντως πολύ χλώριο. Επειδή είχα τότε βρεφάκι και αυτός το ίδιο, μου είπε ότι θα είναι καλύτερα έτσι. Πάντως από τότε που το έβαλα έχω δει διαφορά στο μαλλί μου (προς το καλύτερο). Το κόστος είναι 40 ευρώ/έτος πάλι έρχονται οι ίδιοι.

Πάντως πλέον δυσκολεύομαι να πιω νερό απευθείας από τη βρύση, καλόμαθα με το φίλτρο!

3 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Φίλτρα υπάρχουν πάρα πολλά, από φθηνά που μπαίνουν επάνω στη βρύση, μέχρι πολύ ακριβά που μπαίνουν κάτω από τον πάγκο της κουζίνας (πχ για περιοχές με βαριά χημικά, θερμοκήπια ή νησιά). Η επιλογή εξαρτάται από το τι προβλήματα έχει το νερό στην περιοχή σας. Οι μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα δεν έχουν ιδιαίτερα προβληματικό δίκτυο αλλά ένα φίλτρο σίγουρα δίνει ανώτερης ποιότητας νερό.

Εμείς, αν και μένουμε Αττική, πίναμε μόνο εμφιαλωμένο. Σκεφτόμασταν μάλιστα τη λύση του ψύκτη (που πληρώνεις πρακτικά μόνο τις μπουκάλες). Αλλά μας ανησυχούσε το γεγονός ότι η κακή φύλαξή του εμφιαλωμένου μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα από της βρύσης. Αποφασίσαμε να βάλουμε φίλτρο όταν γέννησα για τους παρακάτω λόγους:

• Σχεδόν πάντα το νερό της βρύσης μύριζε έντονα χλώριο
  • Είναι πολύ σκληρό και στην περιοχή έχουμε πολλά κρούσματα με πέτρες σε νεφρά και χολή (μας το ανέφερε γιατρός)

Μετά από έρευνα τοποθετήσαμε 2 φίλτρα.

• Στη κουζίνα (φίλτρο άνω πάγκου, συνδέεται με την έξοδο της βρύσης και έχει δικό του βρυσάκι). Η πίεσή του είναι ικανοποιητική, κάποια άλλα που έχω δει τρέχουν πολύ αργά και σου σπάνε τα νεύρα. Το συγκεκριμένο φίλτρο κόβει χλώριο, άλατα και κάποια ακόμα βασικά επιβλαβή χημικά. Το κόστος του είναι 90 ευρώ/έτος έρχονται οι ίδιοι και το καθαρίζουν/αλλάζουν.
  • Στην μπαταρία του μπάνιου (στο σημείο που συνδέεται το καλωδιο του ντους). Κόβει κυρίως το χλώριο. Για το συγκεκριμένο με έπεισε ο τεχνικός που ήρθε να το εγκαταστήσει εξηγώντας μου ότι όταν κάνουμε μπάνιο και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος, απορροφούμε πιο εύκολα ότι πέσει επάνω και το νερό της περιοχής έχει όντως πολύ χλώριο. Επειδή είχα τότε βρεφάκι και αυτός το ίδιο, μου είπε ότι θα είναι καλύτερα έτσι. Πάντως από τότε που το έβαλα έχω δει διαφορά στο μαλλί μου (προς το καλύτερο). Το κόστος είναι 40 ευρώ/έτος πάλι έρχονται οι ίδιοι.

Πάντως πλέον δυσκολεύομαι να πιω νερό απευθείας από τη βρύση, καλόμαθα με το φίλτρο!

Πως λέγετο το φίλτρο που έβαλες; Τα εμφιαλομένα να τα προσέχετε έιχε γραφτεί στο τύπο παλιά ότι δεν αποθηκεύονται σωστά και είναι γεμάτα μικρόβια.

Διαφημίσεις

Για αυτό το λόγο κόψαμε τα εμφιαλωμένα (και όσο αγοράζαμε κοιτούσαμε πάντα ημερομηνία λήξης και γυάλινο μπουκάλι). Αλλά ήταν σαφώς πιο πολυέξοδο και δύσκολο (βάρος στη μεταφορά, αποθήκευση κλπ).

Της κουζίνας λέγεται Gayser, είναι ρώσικο αν θυμάμαι καλά.

Του μπάνιου να σου είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι :-(

Το φίλτρο μας έσωσε και εμάς!! Ήταν η καλύτερη αγορά! Η απόσβεση γίνεται άμεσα και κυρίως ξεμπερδευεις από το κουβαλημα και την πλαστικιλα των εμφιαλωμένων!

πρίν από 9 λεπτά , Dust pink είπε:

Το φίλτρο μας έσωσε και εμάς!! Ήταν η καλύτερη αγορά! Η απόσβεση γίνεται άμεσα και κυρίως ξεμπερδευεις από το κουβαλημα και την πλαστικιλα των εμφιαλωμένων!

Ποιο φίλτρο έχετε παίρνω γνώμες. Μάλλον εκεί θα οδηγηθούμε και εμείς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...