Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οσφυαλγία πριν την εγκυμοσύνη

Dianna.

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια από τις μανούλες που γνωρίζουν, αν πριν την εγκυμοσύνη τους είχαν σοβαρό πρόβλημα στη μεση τους και έμεινε έγκυος χωρίς να έχει κάνει κάποιο χειρουργείο για τη μεσουλα της.

Ο ορθοπεδικός που με παρακολουθεί (μετά από πολλές επισκέψεις και γνώμες που έχω πάρει Από διάφορους γιατρους), δεν συμφωνούν στο να με χειρουργήσουν, μιας και δεν έχει επέλθει κάποια ζημιά στο νεύρο του ποδιου. Ο ΠΌΝΟΣ και οι ενοχλήσεις υπάρχουν εδώ και 6 μήνες.. Έχω πάρει παυσίπονα, κορτιζόνες, ενέσεις φυσικοθεραπειες Αλλά το πρόβλημα υπάρχει ακόμα..  λιγότερο έντονο Αλλά υπάρχει.. 

Θέλω πολύ να μείνω έγκυος μιας κ είμαι παντρεμένη 3 χρόνια τώρα Αλλά φοβάμαι την ιδέα της εγκυμοσύνης,  κιλών και πόνου. Υπάρχει κάποια που έχει περάσει κάτι αντίστοιχο;;;;

Ευχαριστώ πολυ

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, Dianna. είπε:

Καλησπέρα και από μένα,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια από τις μανούλες που γνωρίζουν, αν πριν την εγκυμοσύνη τους είχαν σοβαρό πρόβλημα στη μεση τους και έμεινε έγκυος χωρίς να έχει κάνει κάποιο χειρουργείο για τη μεσουλα της.

Ο ορθοπεδικός που με παρακολουθεί (μετά από πολλές επισκέψεις και γνώμες που έχω πάρει Από διάφορους γιατρους), δεν συμφωνούν στο να με χειρουργήσουν, μιας και δεν έχει επέλθει κάποια ζημιά στο νεύρο του ποδιου. Ο ΠΌΝΟΣ και οι ενοχλήσεις υπάρχουν εδώ και 6 μήνες.. Έχω πάρει παυσίπονα, κορτιζόνες, ενέσεις φυσικοθεραπειες Αλλά το πρόβλημα υπάρχει ακόμα..  λιγότερο έντονο Αλλά υπάρχει.. 

Θέλω πολύ να μείνω έγκυος μιας κ είμαι παντρεμένη 3 χρόνια τώρα Αλλά φοβάμαι την ιδέα της εγκυμοσύνης,  κιλών και πόνου. Υπάρχει κάποια που έχει περάσει κάτι αντίστοιχο;;;;

Ευχαριστώ πολυ

Εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα στη μέση, μάλιστα αυτή την περίοδο είμαι πάλι με φυσιοθεραπείες, φαρμακα κ μαγνητικές, ωστόσο στην εγκυμοσύνη δε με πόνεσε ούτε μια μέρα. Κ πήρα κ 18+ κιλά. Βέβαια, το είχα ρυθμίσει με πιλάτες για αρκετά χρόνια κ ο πόνος που με έπιανε κατά καιρούς περνούσε με απλό ντεπον. Τώρα μου εμφανίστηκε πάλι μετά από 6 χρόνια γιατι από τότε που γέννησα το έχω σταματήσει λόγω έλλειψης χρονου. Νομίζω πως αν δεν κάνεις κάποια γυμναστική για ραχιαίους-κοιλιακους (κολύμπι, πιλάτες) καλό θα ήταν να ξεκινήσεις, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

τι διάγνωση έχεις ακριβώς? σου έχουν δώσει διάγνωση? στην Ελλάδα η ορθοπεδική είναι..... αστα βράστα. έχω πολλές περιπτώσεις που εξαιτάις λάθος διάγνωσης ειδικά στο θέμα της μέσης, υπαρχει καθυστέρηση στην επίλυση προβλήματος. 

δε μπορούμε να κανουμε θεωρητική συζήτηση νομίζω, είναι πολύ ευαίσθητη η μέση.... στην τελική βάλε και κείμενο γνωματευσης, πολλοι από εδω μπορούμε να καταλάβουμε. 

εγώ προσωπικά έχω παει σε 3-4 ορθοπεδικούς κανένας δεν μου χε δώσει την σωστή διάγνωση ... τώρα επιβεβαιώθηκε κ λυθηκε το πρόβλημα, no pain anymore απλώς δε κουβαλάω.

. μη σε κουραζω, ..αν μπορείς δώσε λεπτομερειες σχετικά με το τι πρόβλημα έχεις ακριβώς! (κ τι ειδικούς γιατρούς είδες γιατι ο καθενας εχει κ καπως τις ειδικοτητες του). ... 

τέλος, εμένα η αρχή της λύσης του προβλήματος άρχισε με τη σωστή διάγνωση, οστεοπαθητικό 20χ , κολύμπι 1 ώρα συνεχόμενα 2χ την εβδομάδα, επι 3 μήνου, κ μετά περπατήματα. 

Φτιάξιμο κορμού δηλαδή πρώτα, κ μετά μυών που κρατούν το σώμα όρθιο, αλλά πρώτα τους εσω μυς του κορμού μέσω της οριζόντιας άσκησης... κατόπιν και οδηγιών του οστεοπαθητικού κ ορθοπεδικού.  η διάγνωσή μου είναι η ίδια, αλλά το νεύρο ηρέμησε, οι μυς δυνάμωσαν, και τέλος.  Αν χρειαστεί κουβάλημα ή πολύωρες δουλειές σπιτιού, έχω την ζώνη  (εχει 4χ σίδερα μέσα, φουλ ζωνη απο κατω απο το στήθως ως τη λεκάνη δηλαδή) κ την βάζω κ κανένα πλέον πρόβλημα.  Τις προάλλες χρειάστηκε να μεταφέρω τον πατέρα μου πχ με καροτσάκι σε ράμπες κλπ,  να τον σηκώσω γυρίσω κλπ, κ με τη ζώνη δε κατάλαβα τίποτα.  Την έχω μόνο για τέτοια όμως και φροντίζω να μην κάνω τίποτα επιβαρυντικό, χωρίς να την φοράω.  Οι δουλειές σπιτιού που έχουν συνεχες μπρος πίσω ή σκύψε σήκω σκύψε σήκω, αν δεν έχεις γυμνασμένο κορμό, είναι ΟΤΙ χειρότερο για τη μέση . 

Το ότι δε πονας στην εγκυμοσύνη δεν είναι καλο... ο πόνος προστατεύει... Το κακό ειναι ότι οι μυς χαλαρώνουν αντί να  σφίγγονται,  αλλά για αυτό το λόγο το σώμα είναι πιο χαλαρο και πιο επικινδυνο να πάθεις ή να χειροτερέψει η βλάβη. Η θεία μου, την (ανεπανόρθωτη) βλάβη την έπαθε ακριβώς μετά την εγκυμοσύνη που ήταν σα ζελέ το σώμα της από αγυμνασιά.    Οπότε, καλά κάνεις και έχεις σκέψεις, δρομολογήσου για να είσαι σούπερ ντούπερ!  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...