Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοστος τοκετου σε δημοσιο χωρις ασφαλιση.

Recommended Posts

Καλησπερα. Ειμαι 14 εβδομαδων εγκυος, ανυπαντρη και τωρα ειμαι ασφαλισμενη στο τεβε. Ομως επειδη το μαγαζι μ το εχει γραψει ο πατερας μου στο ονομα μου αλλα στην ουσια ειναι δικο του και εχω σοβαρα προβληματα καθημερινα μαζι του πρεπει να φυγω απο εκει. Ο συντροφος μ δουλευει εποχιακα και δεν ξερουμε ακομα αν τον δεκεμβρη που γενναω θα ειναι εκεινος ασφαλισμενος ετσι ωστε να παντρευτουμε και να με ασφαλισει. Ταμειο ανεργιας δεν μπορω να παω γτ το μαγαζι οταν φυγω θα ασφαλιστει σε σε συγγενικο προσωπο. Ποσο κοστιζει ο τοκετος αν εισαι ανασφαλιστη σε δημοσιο νοσοκομειο?

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Alikakik είπε:

Καλησπερα. Ειμαι 14 εβδομαδων εγκυος, ανυπαντρη και τωρα ειμαι ασφαλισμενη στο τεβε. Ομως επειδη το μαγαζι μ το εχει γραψει ο πατερας μου στο ονομα μου αλλα στην ουσια ειναι δικο του και εχω σοβαρα προβληματα καθημερινα μαζι του πρεπει να φυγω απο εκει. Ο συντροφος μ δουλευει εποχιακα και δεν ξερουμε ακομα αν τον δεκεμβρη που γενναω θα ειναι εκεινος ασφαλισμενος ετσι ωστε να παντρευτουμε και να με ασφαλισει. Ταμειο ανεργιας δεν μπορω να παω γτ το μαγαζι οταν φυγω θα ασφαλιστει σε σε συγγενικο προσωπο. Ποσο κοστιζει ο τοκετος αν εισαι ανασφαλιστη σε δημοσιο νοσοκομειο?

Για το κόστος θα πρέπει να μιλήσεις με το λογιστήριο του νοσοκομείου, δεν γνωρίζω καθόλου.   Αν γραφτείς στον ΟΑΕΔ θα έχεις την πρόνοια και νομίζω πως μπορείς να γεννήσεις μ αυτή.  Αν γραφτεί σε άλλου το όνομα θα έχει εκείνος ΤΕΒΕ οπότε η επιλογή είναι η δουλεύεις υπάλληλος του με ΙΚΑ ή δεν δουλεύεις και πας ταμείο ανεργίας.

Γιατί δεν κοιτάζεις αν υπάρχει κάποια ιδιωτική ασφάλιση που να μπορείς να πληρώσεις καποιο ποσό και να σου καλύπτει την γεννά αλλά και ιατρική κάλυψη; 

6 ώρες πρίν, aretoula.b είπε:

Γιατί δεν κοιτάζεις αν υπάρχει κάποια ιδιωτική ασφάλιση που να μπορείς να πληρώσεις καποιο ποσό και να σου καλύπτει την γεννά αλλά και ιατρική κάλυψη; 

Δεν υπάρχει εφόσον είναι ήδη έγκυος, ή τουλάχιστον όχι σε ποσό που να είναι λογικό.

23 ώρες πρίν, Alikakik είπε:

Από την στιγμή που εσύ φαίνεσαι ως ιδιοκτήτης του μαγαζιού στα χαρτιά έχεις και πάνω σου το ΤΕΒΕ;; Σωστά;; Ο πατέρας σου μπορεί να κάνει το κουμάντο παρασκήνιακα . Αν φύγεις από εσένα θα εξαρτηθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης αν εσύ κάνεις διακοπή στο ΤΕΒΕ αφού ο πατερας σου δεν φαίνεται πουθενα , την παραχώρησε σε εσένα. Μια ασφάλεια θα ήταν στο μέλλον χρήσιμη και προς το παιδί σου, δηλαδή δεν είναι μόνο η δική σου γέννα αλλά και η μελλοντική ασφάλιση του παιδιού για τα εμβόλια του ,τον γιατρό του κτλ. Αν μπορούσατε να βρείτε μια κοινή λύση με τον μπαμπά σου και να κρατήσεις την ασφάλεια σου ως έχει θα ήταν το ιδανικό. 

Διαφημίσεις

Ασ με διορθωσει καποια που γνωριζει καλυτερα...

Αλλα σε δημοσιο νοσοκομειο που νοσηλευοταν η μικρη μου ,στον ιδιο θαλαμο νοσηλευοταν μωρο που οι γονεισ του ηταν ανΑσφαλιστοι..κ δεβ πληρωσαν τιποτα..

Πηγε στο λογιζτηριο να ρωτησει κ τησ ειπαν πωσ εφοσον εχει αμκα ειναι δωρεαν..

Φανταζομαι το ιδιο ισχυει κ για τη γεννα..

Just now, tzenaki1982 είπε:

Αλλα σε δημοσιο νοσοκομειο που νοσηλευοταν η μικρη μου ,στον ιδιο θαλαμο νοσηλευοταν μωρο που οι γονεισ του ηταν ανΑσφαλιστοι..κ δεβ πληρωσαν τιποτα..

Προφανώς απο την πρόνοια είχαν βιβλιάριο απορίας και δεν πληρώνουν. Με το ΑΜΚΑ βγάζει που ανήκει καποιος και δικαιούται δωρεάν περίθαλψη. 

πρίν από 24 λεπτά , Dust pink είπε:

Προφανώς απο την πρόνοια είχαν βιβλιάριο απορίας και δεν πληρώνουν. Με το ΑΜΚΑ βγάζει που ανήκει καποιος και δικαιούται δωρεάν περίθαλψη. 

Τι να  πω..μπορει η κοπελα να αισθανοταν περιεργα κ νσ το κρυβε..παντωσ ημουν μπροστα σε συζητηση με τη μητερα τησ που τησ ελεγε να παει να ρωτησει για το εξιτηριο κ αν πρεπει νσ πληρωσουν κατι γιατι δεν εχουν βιβλιαριο..

Καλημέρα

Γέννησα πρόσφατα στο αλεξανδρας και γνώρισα μια κοπέλα που ήταν ανασφάλιστη και ο άντρας της επίσης.  Δεν πλήρωσε στο μαιευτήριο αλλά έμεινε σε 5κλινο δωμάτιο. 

Πάρε ένα τηλέφωνο στο μαιευτήριο ή καλύτερα πήγαινε από εκεί να ρωτήσεις.  Για μένα μην αφήσεις την ασφάλεια θα έχεις πρόβλημα, όπως είπε και η κοπέλα παραπάνω και για σένα και για το μωρό!  Φιλια και με το καλο!

18 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

Τι να  πω..μπορει η κοπελα να αισθανοταν περιεργα κ νσ το κρυβε..παντωσ ημουν μπροστα σε συζητηση με τη μητερα τησ που τησ ελεγε να παει να ρωτησει για το εξιτηριο κ αν πρεπει νσ πληρωσουν κατι γιατι δεν εχουν βιβλιαριο..

Ναι έχουν δικαίωμα περίθαλψης από δημόσιους φορείς μόνο με την επιδειξη ΑΜΚΑ (το οποίο ελέγχεται από το σύστημα) ήταν με το ΦΕΚ του 2014 και ένας νόμος του 2006;; Αν δεν κάνω πάλι λάθος. Το αναφερω σε περίπτωση που θελει να το τσεκαρει απο το νετ.Οπότε θεωρητικά η κοπέλα μπορεί να γεννήσει δωρεάν μόνο με το ΑΜΚΑ της. Με προβληματίζει η παρούσα ασφάλιση στο ΤΕΒΕ ,πότε θα την διακόψει και αν παίζει ρόλο, δεν το ξέρω καθόλου. Θα πρέπει να ρωτήσει α. Το ΤΕΒΕ. Β. Το νοσοκομείο  γιατί ποιους και τι καλύπτει δωρεάν. 

Όσο για το παράδειγμα του παιδιού υποθέτω πως όντως δωρεάν νοσηλεύτηκε (και μακάρι, τουλάχιστον ας είμαστε καλοί στη πρόνοια) μόνο με το ΑΜΚΑ.

Τα διοικητικά και το λογιστήριο του νοσοκομείου θα σου λύσουν την απορία. Και έπειτα να δεις πως θα κινηθείς με την ασφάλεια του παιδιού. Και εγώ δεν γνωρίζω επ ακριβώς την διαδικασία.

Διαφημίσεις

On 6/17/2018 at 10:23 ΜΜ, tzenaki1982 είπε:

Βασικα εχεις εν μερη δικιο. Οι ανασφαλιστοι δεν πληρωνουν εφοσον ομως πανε στα επειγοντα οταν εφημερευει το νοσοκομειο. Δηλαδη θα πρεπει να περιμενω τελευταια στιγμη κ οταν ειμαι ετοιμη να γεννησω να πεταχτω σε αυτο π εφημερευει.  Ειναι πολυ ριψοκινδυνο κατα την γνωμη μου. 

On 21/6/2018 at 3:25 ΜΜ, Alikakik είπε:

Βασικα εχεις εν μερη δικιο. Οι ανασφαλιστοι δεν πληρωνουν εφοσον ομως πανε στα επειγοντα οταν εφημερευει το νοσοκομειο. Δηλαδη θα πρεπει να περιμενω τελευταια στιγμη κ οταν ειμαι ετοιμη να γεννησω να πεταχτω σε αυτο π εφημερευει.  Ειναι πολυ ριψοκινδυνο κατα την γνωμη μου. 

Σε παρακολουθεί αυτή την στιγμή κάποιος γιατρός του νοσοκομείου;; Τον μηνιαίο έλεγχο δηλαδή και τους υπερήχους τους κάνεις εκεί;; 

Για το οικονομικό μπορείς να συμβουλευτείς το λογιστήριο του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...