Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογνικός τρόμος

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες!Ήθελα να μου πείτε ποιες απο εσας αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του νεογνικού τρόμου στα μωρά τους και τι κάνουν, πότε ξεπεράστηκε σε όσες έχει συμβεί... Τελευταία το μωρό μου όταν ξυπνάει τινάζει τα χεράκια τρομαγμένο όπως στο φαινόμενο Moro και κλαίει μέχρι να το πάρω αγκαλιά .Με στενοχωρεί πολύ να το βλέπω έτσι και ανησυχώ.Στο ιντερνετ δε βρηκα τιποτα σχετικα...Γνωρίζω τι είναι διοτι ρωτησα τον παιδιατρο αλλα θα ηθελα λεπτομερειες..

Διαφημίσεις

Καλησπέρα 

Το είχαμε περάσει με την κόρη μ. Η λύση ήταν μια. Swaddling. Της πήρα ειδικό πανί από τα mothercare. Το ξεπέρασε αργότερα. Νομίζω ήταν 4 μηνών. Ρώτα κ τον παιδίατρο αν συμφωνεί με το swaddling. Πάντως εγώ π γέννησα πριν από 3 μήνες ένα αγοράκι στο Έλενα το πρότειναν ενώ όταν γέννησα την κόρη μ το 2015 ήταν αντίθετοι. Βγάλε άκρη. 

Θα νιώσει ασφάλεια αν είναι τυλιγμένο κ δεν θα το ξανακάνει. Δες σχετικά βιντεακια στο utube για το πως πρέπει να τον τυλίξεις. 

9 ώρες πρίν, PREGNANCYMATERNITY είπε:

Καλησπέρα μανούλες!Ήθελα να μου πείτε ποιες απο εσας αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του νεογνικού τρόμου στα μωρά τους και τι κάνουν, πότε ξεπεράστηκε σε όσες έχει συμβεί... Τελευταία το μωρό μου όταν ξυπνάει τινάζει τα χεράκια τρομαγμένο όπως στο φαινόμενο Moro και κλαίει μέχρι να το πάρω αγκαλιά .Με στενοχωρεί πολύ να το βλέπω έτσι και ανησυχώ.Στο ιντερνετ δε βρηκα τιποτα σχετικα...Γνωρίζω τι είναι διοτι ρωτησα τον παιδιατρο αλλα θα ηθελα λεπτομερειες..

Ο δικός μου έκανε κάποιες σπασμωδικές κινησεις σαν να  έπεφτε αλλά δεν ξέρω ήταν αυτό που ρωτάς. Από έμβρυο ακόμα το ένιωθα αλλά και νεογέννητο συνήθως όταν κοιμόταν άνοιγε απότομα χέρια και πόδια για δευτερόλεπτα, σαν να τιναζοταν δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή όπως το γραφω. Δεν έκλαιγε όμως πάντα, δεν ξυπνούσε καν. Ο γυναικολόγος και ο παιδίατρος αργότερα μου είπαν πως επρόκειτο για αντανακλαστικό και χάθηκε γύρω στο διμηνο νομιζω, δεν θυμάμαι και καλά! 

Αυτό που περιγράφεις περίπου το είχε ο δικός μου. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο. Δεν έκανε σπασμωδικές κινήσεις αλλά ξύπναγε (?) και έκλαιγε υστερικά και δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχω. Ότι και να έκανα δεν είχε αποτέλεσμα, μετά από λίγα λεπτά ηρεμούσε μόνος του. Αυτό νομίζω κράτησε περίπου 1 χρόνο. Θα σε γελάσω. Μετά τέλος. 

On 12/6/2018 at 3:57 ΜΜ, inakiagapi είπε:

Καλησπέρα 

Το είχαμε περάσει με την κόρη μ. Η λύση ήταν μια. Swaddling. Της πήρα ειδικό πανί από τα mothercare. Το ξεπέρασε αργότερα. Νομίζω ήταν 4 μηνών. Ρώτα κ τον παιδίατρο αν συμφωνεί με το swaddling. Πάντως εγώ π γέννησα πριν από 3 μήνες ένα αγοράκι στο Έλενα το πρότειναν ενώ όταν γέννησα την κόρη μ το 2015 ήταν αντίθετοι. Βγάλε άκρη. 

Θα νιώσει ασφάλεια αν είναι τυλιγμένο κ δεν θα το ξανακάνει. Δες σχετικά βιντεακια στο utube για το πως πρέπει να τον τυλίξεις. 

Το σκέφτηκα αυτό και το έκανα με ένα απλό σεντονάκι αλλά τώρα που η θερμοκρασία είναι 29 βαθμοί ,δεν το ανέχεται και με το δίκιο της :) Αν ήταν χειμώνας θα βόλευε σίγουρα...

Διαφημίσεις

On 6/12/2018 at 2:35 ΜΜ, PREGNANCYMATERNITY είπε:

Με στενοχωρεί πολύ να το βλέπω έτσι και ανησυχώ.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να στεναχωριεσαι, ουτε να ανησυχεις. Οπως ειπες κι εσυ ειναι αντανακλαστικο, επισης μπορει να βλεπουν και ονειρα. Εσυ θα εισαι απλα εκει να το καθησυχαζεις και με τον καιρο που θα ωριμασει παραπανω το ΚΝΣ θα σταματησει να το κανει. 

Κι ο μικρος μου το εκανε συχνα τους πρωτους 4-5 μηνες. Απλα μεγαλωσε και το ξεπερασε, δεν τον φασκιωνα. Επισης, το εκανε μονο οταν κοιμοταν ανασκελα, αν ηταν στο πλαι ή πανω μου δεν τιναζοταν.  Αν θελεις δοκιμασε το φασκιωμα με ενα βαμβακερο δροσερο σεντονακι, προς το βραδακι που δεν εχει τοση ζεστη. Αλλα μην το φασκιωσεις ολο το μωρο. Μονο τα χερακια, τα ποδια πρεπει να ειναι ελευθερα στην φυσικη τους σταση.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Αυτό που περιγράφει η @Mary1976 ονομάζεται νυχτερινός τρόμος και εμφανίζεται συνήθως σε μεγαλύτερα παιδιά. Ξυπνάνε τη νύχτα και κλαίνε έντονα έχοντας τα μάτια ανοιχτά και στηλωμένα σε ένα σημείο. Ότι και να κάνεις δεν μπορείς να τα ηρεμήσεις γιατί στην πραγματικότητα κοιμούνται ακόμα. Η κυριότερη αιτία είναι η κούραση και η έλλειψη ύνπου, οπότε και διορθώνεται αν το παιδί ξεκουράζεται περισσότερο μέσα στη μέρα. Αυτό που περιγράφει η @mama_Anesti_ είναι διαφορετικό και είναι απλά αντανακλαστικό. Δεν ξέρω η δική σου περίπτωση σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει, όμως γιατί δεν δοκιμάζεις να το κοιμίζεις περισσότερο μέσα στη μέρα; είναι αρκετά μικρό οπότε μπορεί να χρειάζεται περισσότερο ύπνο και σε αυτή την ηλικία μπορείς να παρέμβεις σε αυτό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...