Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξανα σαλπιγγογραφια

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσάκια μου.  Χθές πήγα στο γυναικολόγο μου, μου πρότεινε να κάνω πάλι μια σαλπιγγογραφια για να ελέγξουμε την διαβατοτητα. Να προσθέσω ότι έχω κάνει πριν ενάμιση χρόνο και είχα κάποιες συμφυσεις αλλά ήταν ημιδιαβατες (κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά). Μου είπε ότι δεν είναι απόλυτα απαραίτητο αλλά καλό θα ήταν να την ξανακάνω για να δούμε αυτές οι συμφυσεις αν χειροτερεψαν και ότι το σκιαγραφικο θα βοηθήσει να ανοίξουν :? Εσείς τι λέτε; Έχετε κάνει πρόσφατα; Γνωρίζετε τιμές για ΙΑΣΩ  και ΡΕΑ που μου πρότεινε;  Παλιά την είχα κάνει σε ιδιωτικό μικροβιολογικό, γύρω στα 150 ευρώ αν θυμάμαι καλά αλλά τώρα μου πρότεινε Ρέα ή Ιασω (είχα άλλον γυναικολόγο τότε). 

Διαφημίσεις

On 1 Ιουνίου 2018 at 6:11 ΜΜ, Sansa είπε:

Καλησπερα κοριτσάκια μου.  Χθές πήγα στο γυναικολόγο μου, μου πρότεινε να κάνω πάλι μια σαλπιγγογραφια για να ελέγξουμε την διαβατοτητα. Να προσθέσω ότι έχω κάνει πριν ενάμιση χρόνο και είχα κάποιες συμφυσεις αλλά ήταν ημιδιαβατες (κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά). Μου είπε ότι δεν είναι απόλυτα απαραίτητο αλλά καλό θα ήταν να την ξανακάνω για να δούμε αυτές οι συμφυσεις αν χειροτερεψαν και ότι το σκιαγραφικο θα βοηθήσει να ανοίξουν :? Εσείς τι λέτε; Έχετε κάνει πρόσφατα; Γνωρίζετε τιμές για ΙΑΣΩ  και ΡΕΑ που μου πρότεινε;  Παλιά την είχα κάνει σε ιδιωτικό μικροβιολογικό, γύρω στα 150 ευρώ αν θυμάμαι καλά αλλά τώρα μου πρότεινε Ρέα ή Ιασω (είχα άλλον γυναικολόγο τότε). 

Κι εγω στην ίδια φαση ειμαι δυστυχώς. Είχα κανει το 2014 και ηταν πεντακάθαρη. και ο γιατρός μου το πρότεινε μηπως εχω κανει καμια υδροσαλπιγγα που μου δημιουργεί φλεγμονή στην μήτρα και δεν με πιάνουν οι αντιβιωσεις. Θα πάω στο ιασω γιατι ισχυρίζονται οτι έχουν νέο μηχάνημα. Τηλεφώνησα σε διαφορα για τιμές, κάτω απο 150 δεν εχει πουθενά. Το 2014 την εκανα στο μητέρα με παραπεμπτικό δεν πλήρωσα σχεδόν τίποτα, μόνο το φάρμακο που αγόρασα εγω. Τωρα που τους ξανά τηλεφώνησα μου ειπαν το 1ο διαθέσιμο ραντεβού με παραπεμπτικό ειναι τον Νοέμβριο.

4 hours ago, Κάντι said:

Κι εγω στην ίδια φαση ειμαι δυστυχώς. Είχα κανει το 2014 και ηταν πεντακάθαρη. και ο γιατρός μου το πρότεινε μηπως εχω κανει καμια υδροσαλπιγγα που μου δημιουργεί φλεγμονή στην μήτρα και δεν με πιάνουν οι αντιβιωσεις. Θα πάω στο ιασω γιατι ισχυρίζονται οτι έχουν νέο μηχάνημα. Τηλεφώνησα σε διαφορα για τιμές, κάτω απο 150 δεν εχει πουθενά. Το 2014 την εκανα στο μητέρα με παραπεμπτικό δεν πλήρωσα σχεδόν τίποτα, μόνο το φάρμακο που αγόρασα εγω. Τωρα που τους ξανά τηλεφώνησα μου ειπαν το 1ο διαθέσιμο ραντεβού με παραπεμπτικό ειναι τον Νοέμβριο.

Η υδροσαλπιγγα δεν θα φαινοταν στον υπερηχο;

k0oZp3.png

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Καλημέρα Κάντι,  ευχαριστώ για την απάντηση.  Θα περιμένεις μέχρι Νοέμβρη; Εμένα μου είπε ότι δεν γράφεται στον Ευπυυ :shock:

Γράφεται σου λέω και οτι την εχω γράψει, αλλα και οτι δέχονται στο μητέρα το παραπεμπτικό. Στο λήτω και ιαςω όχι. Δεν μπορώ να περιμενω θα την κανω τωρα .

κάντι νου εγω την ειχα κανει αρεταιειο πριν 3 ετη χωρις να πληρωσω τιποτε.πηρα οταν αδιαθέτησα κ εκλεισα ραντεβου. το μονο οτι η κοπέλα που μου εβαλε το υγρο ηταν ειδικευομενη

11 hours ago, Κάντι said:

Όχι, πως να φανεί στον υπέρηχο; Που να φτασει καλε το υπέρηχο στις σάλπιγγες;

Ειχα την εντυπωση οτι οταν υπαρχει υδροσαλπιγγα φαινεται στον υπερηχο διοτι διογκωνεται.Ενω η φυσιολογικη σαλπιγγα δεν φαινεται διοτι ειναι πολυ λεπτη. 

Καλη επιτυχια. 

k0oZp3.png

Σε πιστεύω Κάντι μου,  απλά για άλλη μια φορά οι γιατροί αποφεύγουν να μας γράψουν εξετάσεις... Δίκιο έχεις, κι εγώ δεν θα περίμενα τόσο καιρό για να την κάνω. 

13 ώρες πρίν, nini84 είπε:

Ειχα την εντυπωση οτι οταν υπαρχει υδροσαλπιγγα φαινεται στον υπερηχο διοτι διογκωνεται.Ενω η φυσιολογικη σαλπιγγα δεν φαινεται διοτι ειναι πολυ λεπτη. 

Καλη επιτυχια. 

Εχεις δίκιο. Επειδη εχω πραγματικά κανει άπειρους υπερήχους ποτε δεν μου ειπε γιατρός αν έβλεπε τις σάλπιγγες, τωρα ομως διαβάζω οτι οταν υπάρχει διόγκωση ή υδροσαλπιγγα  φαίνεται. Στην περιπτωση μου ομως ψάχνουμε ψύλλους στ άχυρα. Και εχω αρχίσει να επαναλαμβάνω πράγματα που εχω ξανακάνει. Για την ακρίβεια πριν δυο χρόνια εκανα και λαπαροσκόπηση ψάχνουμε μηπως υπήρξε κατι που διέφυγε στο χειρουργείο κλπ.

Διαφημίσεις

8 minutes ago, Κάντι said:

Εχεις δίκιο. Επειδη εχω πραγματικά κανει άπειρους υπερήχους ποτε δεν μου ειπε γιατρός αν έβλεπε τις σάλπιγγες, τωρα ομως διαβάζω οτι οταν υπάρχει διόγκωση ή υδροσαλπιγγα  φαίνεται. Στην περιπτωση μου ομως ψάχνουμε ψύλλους στ άχυρα. Και εχω αρχίσει να επαναλαμβάνω πράγματα που εχω ξανακάνει. Για την ακρίβεια πριν δυο χρόνια εκανα και λαπαροσκόπηση ψάχνουμε μηπως υπήρξε κατι που διέφυγε στο χειρουργείο κλπ.

Καλη επιτυχια σου ευχομαι! Ολα να ειναι καλα.

k0oZp3.png

Κοριτσια τελικά εκλεισα ραντεβου για σαλπιγγογραφια αλλα αγχώνομαι μήπως πονέσω. Μου είπαν να πάρω μόνο ένα buscopan plus.  Λίγο δεν είναι; Φοβάμαι γιατί στην προηγούμενη είχα πονέσει αρκετά :?

14 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Κοριτσια τελικά εκλεισα ραντεβου για σαλπιγγογραφια αλλα αγχώνομαι μήπως πονέσω. Μου είπαν να πάρω μόνο ένα buscopan plus.  Λίγο δεν είναι; Φοβάμαι γιατί στην προηγούμενη είχα πονέσει αρκετά :?

Που έκλεισες τελικα; Τιμη; Το ίδιο ειπαν και σε μενα buskopan, αλλα ειμαι σχεδόν σιγουρη οτι την πρώτη φορα πήρα spasmapotel υπόθετο. Πόνεσα ελάχιστα ομως, καμια σχέση με τις περιγραφές που διάβαζα. Για να ειμαι ειλικρινής σκέφτομαι 5 λεπτά ειναι θα περάσουν.... Απο την άλλη να βάλω υπόθετο δεν ξερω τι να κανω...

Καντι, εκλεισα Ιασω, γιατι μου το ειχε προτεινει ο γιατρος, 160 ευρω, μεσα σε 5 μερες ειχαν ραντεβου οποτε δεν εψαξα και αλλου για πιο οικονομικα. Αλλα νομιζω ολοι γυρω στο 150 ειναι. Ελπιζω να παει καλα, γιατι φοβαμαι πολυ τον πονο, δεν αντεχω. Σκεφτομαι να παρω buscopan και ibuprofen.

On 6/3/2018 at 10:12 AM, Sansa said:

Καλημέρα Κάντι,  ευχαριστώ για την απάντηση.  Θα περιμένεις μέχρι Νοέμβρη; Εμένα μου είπε ότι δεν γράφεται στον Ευπυυ :shock:

Εννοείται πως γράφεται, και εγώ την είχα κάνει με παραπεμπτικό του εοππυ το 2014.

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, Κάντι είπε:

8 ώρες πρίν, Sansa είπε:

Καντι, εκλεισα Ιασω, γιατι μου το ειχε προτεινει ο γιατρος, 160 ευρω, μεσα σε 5 μερες ειχαν ραντεβου οποτε δεν εψαξα και αλλου για πιο οικονομικα. Αλλα νομιζω ολοι γυρω στο 150 ειναι. Ελπιζω να παει καλα, γιατι φοβαμαι πολυ τον πονο, δεν αντεχω. Σκεφτομαι να παρω buscopan και ibuprofen.

Με 190 ειναι με το καινουργιο ακτινοσκοπικό μηχάνημα. Μπες στο σάιτ τους να διαβάσεις. Νομιζω οτι αξίζει για μας που δεν ειναι ο πρώτος έλεγχος αλλα ψάχνουμε για κατι επιπλεον.

4 ώρες πρίν, Κάντι είπε:

Με 190 ειναι με το καινουργιο ακτινοσκοπικό μηχάνημα. Μπες στο σάιτ τους να διαβάσεις. Νομιζω οτι αξίζει για μας που δεν ειναι ο πρώτος έλεγχος αλλα ψάχνουμε για κατι επιπλεον.

Ευχαριστώ Κάντι μου.  Αύριο κιόλας θα πάρω τηλέφωνο.. 30 ευρώ δεν είναι λίγα αλλά φαίνεται ότι δείχνει πολλά ή εξέταση οπότε ίσως να αξίζει... 

• 3 months later...
On 6/6/2018 at 10:06 AM, Sansa said:

Γεια σου Sansa!! Μπορείς να μου πεις πως ηταν στο Ιασω? Πόνεσες? ειναι να το προγραμματισω και εγω για εκει και σκεφτομαι αν ποναει.

Δεν πόνεσε αλλά είχα πάρει buscopan plus,  επίσης μου είπανε ότι δεν πονάει αν είναι ανοιχτές οι σαλπιγγες. Το συστήνω γιατί και η νοσοκόμα και ο γιατρός ήτανε πολύ συμπαθητικοί, είχα άγχος και με ηρέμησαν, πολύ καλοί στην αντιμετώπιση τους. 

• 4 months later...

Καλησπέρα κι από εμένα!Έχω κλείσει κι εγώ ραντεβού στο Ιασω για σαλπιγγογραφια. Μήπως γνωρίζετε αν η δόση ακτινοβολίας είναι μεγάλη από όσα σας έχουν πει;Μήπως για το λόγο αυτό θα ήταν καλύτερα να το δω για υπερηχοσαλπιγγογραφια;

17 ώρες πρίν, katie84 είπε:

Καλησπέρα κι από εμένα!Έχω κλείσει κι εγώ ραντεβού στο Ιασω για σαλπιγγογραφια. Μήπως γνωρίζετε αν η δόση ακτινοβολίας είναι μεγάλη από όσα σας έχουν πει;Μήπως για το λόγο αυτό θα ήταν καλύτερα να το δω για υπερηχοσαλπιγγογραφια;

Καλημέρα Katie, δεν ξέρω για την ακτινοβολία αλλά είναι δύο εντελώς διαφορετικές εξετάσεις. Με την σαλπιγγογραφια βλέπουν περισσότερα πράγματα να το πω απλά και αν είναι λίγο βουλωμένες οι σαλπιγγες ανοίγουν. Αξίζει να την κάνεις μια φορά για να ξέρεις που βρίσκεσαι γυναικολογικά. 

On 4/2/2019 at 9:18 ΠΜ, Sansa είπε:

Καλημέρα Katie, δεν ξέρω για την ακτινοβολία αλλά είναι δύο εντελώς διαφορετικές εξετάσεις. Με την σαλπιγγογραφια βλέπουν περισσότερα πράγματα να το πω απλά και αν είναι λίγο βουλωμένες οι σαλπιγγες ανοίγουν. Αξίζει να την κάνεις μια φορά για να ξέρεις που βρίσκεσαι γυναικολογικά. 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...