Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργικη ρινιτιδα κα θηλασμος

Recommended Posts

δεν ειμαι σιγουρη αν το γραφω στη σωστη ενοτητα. μπορω να παρω κατι για την αλλεργικη ρινιτιδα που κοντευει να με τρελανει αυτες τις μερες, εκτος απο ορο που μονο χειροτερο το κανει. xozal, aerious, φυτικη ομοιοπαθητικα, οτιδηποτε.

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

δεν ειμαι σιγουρη αν το γραφω στη σωστη ενοτητα. μπορω να παρω κατι για την αλλεργικη ρινιτιδα που κοντευει να με τρελανει αυτες τις μερες, εκτος απο ορο που μονο χειροτερο το κανει. xozal, aerious, φυτικη ομοιοπαθητικα, οτιδηποτε.

Χozal και aerius ειναι ασφαλή, ανάλογα με την ηλικία του μωρού, ρώτησε τον παιδίατρο, αλλά γενικά τα δίνουν και σε νεογέννητα. Επίσης εισπνοές κορτιζόνης είναι ασφαλείς, ακόμη και ενεσοθεραπεία έχω χρειαστεί και μεγάλες δόσεις από το στόμα ενώ θήλαζα και δεν είχε καμία αντίρρηση η παιδίατρος. Επίσης σταγόνες αποσυμφοριτικές τύπου otrivin κλπ.

Απαγορεύεται αυστηρά ό,τι έχει ψευδοεφεδρίνη και τα παράγωγά της, γιατί θα σου κοπεί το γάλα.

Τα αντισταμινικα (στα οποια ανοικει και το aerius) γενικα απαγορευονται στο θηλασμο. Μπορεις ομως να χρησιμοποιησεις αφοβα (και μαλιστα επιβαλεται στην αλλεργικη ρινιτιδα) κορτιζονουχο σπρευ για τη μυτη το οποιο απορροφαται ελαχιστα (0,5% απορροφηση αυτηε της απεοροελαχιστης ποσοτητας που μπαινει στη μυτη).

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , vicky86 είπε:

Cmes ποιος τα απαγορευει;με βαση τι;(δ ειναι κριτικη η απορια μου,απο ενδιαφερον ρωταω)

Αλλα κ η κορτιζονη ειναι συμβατη ναι

Το γραφει στο φυλο οδηγιων του φαρμακου. Ουσιαστικα το "απαγορευει" ή καλυτερα δεν το συστηνει η εταιρια που βγαζει το φαρμακο.

1 hour ago, vicky86 είπε:

Κ το ντεπον απαγορευει η εταιρια που το βγαζει

Οχι το ντεπον δεν το απαγορευει. Αν διαβασεις το φυλο οδηγιων θα το δεις. Βεβαια παντα συμπληρωνουν να συμβουλευομαστε το γιατρο μας γιατι καθε περιπτωση ειναι εξατομικευμενη.

1 hour ago, CMES είπε:

Το γραφει στο φυλο οδηγιων του φαρμακου. Ουσιαστικα το "απαγορευει" ή καλυτερα δεν το συστηνει η εταιρια που βγαζει το φαρμακο.

Γενικά η πλειοψηφία των φαρμακευτικών δεν έχουν επαρκείς μελέτες σε θηλάζουσες κ έγκυες (προφανής ο λόγος) οπότε στα περισσότερα φάρμακα αναγράφεται αυτό που λες. Πάντως, εμάς η παιδίατρος που είναι κ σύμβουλος θηλασμού το εμπιστεύεται το συγκεκριμένο σάιτ. Και μιας που είσαι γιατρός, αν γνωρίζεις, από τη στιγμή που την ίδια ουσία τη χορηγούμε αυτουσια σε μωρά, γιατί να απαγορεύεται να την πάρουν μέσω γάλακτος που θα είναι κ σε πολύ μικρότερη περιεκτικότητα;

Διαφημίσεις

πρίν από 30 λεπτά , Lenia16 είπε:

Γενικά η πλειοψηφία των φαρμακευτικών δεν έχουν επαρκείς μελέτες σε θηλάζουσες κ έγκυες (προφανής ο λόγος) οπότε στα περισσότερα φάρμακα αναγράφεται αυτό που λες. Πάντως, εμάς η παιδίατρος που είναι κ σύμβουλος θηλασμού το εμπιστεύεται το συγκεκριμένο σάιτ. Και μιας που είσαι γιατρός, αν γνωρίζεις, από τη στιγμή που την ίδια ουσία τη χορηγούμε αυτουσια σε μωρά, γιατί να απαγορεύεται να την πάρουν μέσω γάλακτος που θα είναι κ σε πολύ μικρότερη περιεκτικότητα;

Για το συγκεκριμενο φαρμακο αυτο που λεει με βεβαιοτητα η εταιρια ειναι πως η ουσια περναει το μητρικο γαλα. Τα φαρμακα αυτης της κατηγοριας δεν ενδεικνυνται να χορηγηθουν σε παιδια κατω τως 12 μηνων. Δεν γνωριζω ποσο ειναι το παιδι της Δωρας, υπεθεσα πως ειναι κατω του ετους. 

Εδώ υπάρχουν κάποιες απαντήσεις επί του θέματος:

https://www.infantrisk.com/forum/search?q=antihistamines&searchJSON={"keywords"%3A"antihistamines"}

ειναι το φορουμ του dr hale που μου ειχε συστήσει η παιδίατρός μου και του οποίου το βιβλίο για τη συμβατοτητα φαρμάκων με θηλασμό χρησιμοποιούσε και η ίδια

Σε περίληψη, συνιστά ως πιο ασφαλές το zyrtec

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...