Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ψυχολογια μετα απο καισαρικη

sweety**

Recommended Posts

καλησπέρα σας!!

γεννησα με καισαρικη τομή λόγω μη εξελιξης φυσιολογικου τοκετου πριν ενα μήνα!

εδω και μια εβδομάδα σκεφτομαι διάφορα,όπως ότι δεν ήμουν εγω ικανη να γεννησω φυσιολογικα.επίσης ακούω και ατάκες του στυλ εντάξει δεν πειράζει αφού ήρθαν ετσι τα πράγματα αρκει που γεννησες καλα!!προφανως μονο αυτό αρκει!!αλλα γιατί ειναι κακό που ήρθαν έτσι τα πράγματα?

επίσης το άλλο που σκεφτομαι που είναι και το πιο σημαντικό για μενα,μήπως ο άντρας μου δεν έμεινε ικανοποιημένος από μενα ότι δεν ήταν ικανο το σώμα μου να κανει το φυσιολογικο.ακούω άλλους που λένε οτι ήταν μεσα την ώρα του τοκετού για να της συμπαραστεκονται κτλ ενώ εγω δεν του έδωσα αυτή την χαρα! μηπως έχω πέσει στα μάτια του.δεν το έχω συζητησει μαζι του.δεν ξέρω πως ακριβώς να περιγράψω το συναίσθημα μου αυτό. υπάρχει κάποια κοπέλα που να ένιωθε κάτι ανάλογο?το είχε συζητησει με τον αντρα της?ή γενικά κάποια αν μπορεί να με βοηθησει ..δεν ξέρω αν φταινε οι ορμονικες αλλαγες για τα συναισθηματα αυτα η αν ειναι όπωε τα σκεφτομαι!!

• Like 1

Διαφημίσεις

Καλημερα και απο μενα..

Συμφωνω και με τα δυο κοριτσια .Αυτη τη στιγμη μιλανε οι ορμονες σου.Και εγω εκανα καισαρικη και προσπαθησα 12 ωρες για φυσιολογικο και ο αντρας μου ηθελε να κοψει το λορο μαζι με το γιατρο αλλα τελικα δεν εγινε ετσι και φυσικα για τον αντρα μου οπως και για το δικο σου πιστευω δεν εχει καμια μα καμια σημασια.Ασε που η mama16 εχει απολυτο δικιο πως πολλοι αντρες δεν το αντεχουν τελικα και λιποθυμουν.Να εισαι σιγουρη οτι για τον αντρα σου το αποτελεσμα μετραει και τιποτα αλλο.

• Like 2

Καλημερα.. Sweety μου τα κοριτσια παραπανω τα κενε πολυ σωστα! δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο περαν το οτι θα σου προτεινα να συζητησεις με τον αντρα σου!! να δεις οτι αυτα που σκεφτεσαι δεν ισχυουν!!! Εγω οταν ημουν εγκυος καθως φοβομουν αρκετα τη διαδικασια του τοκετου (οπως κ εσυ) το μυαλο μου σταματαγε εκει. Δηλαδη . Δεν σκεφτομουν το μετα. Το πως αλλαζει η ζωη σου με το μωρο πραγματα που σταματας να κανεις κλπ.Με αποτελεσμα οταν επεστρεψα σπιτι ενω εβλεπα το μωρο και χαιρομουν απιστευτα περασα πολλες φασεις για το πως με βλεπει ο αντρας μου να χασω τα κιλα που ειχαν απομεινει να γινει η σχεση μας οπως ηταν πριν..!! Φαντασου οτι σκεφτομουν ακομα κ με το πως μπορει να ενιωσε στη σκεψη μονο οτι γεννησα εγω!!! Συγγνωμη για τις λεπτομεριες αλλα πχ στις επαφες μας μπορει να σκεφτοταν οτι απο εκει βγηκε το μωρακι μας!! Ε λοιπον οοολα αυτα ηταβ χαζες σκεψεις δικες μου!!! Οταν ενιωσα πιεση εκατσα κ μιλησαμε κ εκει καταλαβα οτι σκεφτομουν χαζομαρες!!! Λογω ορμονων κ αλλαγης της καθημερινοτητας ειναι λογικο τετοιες σκεψεις απλα μοιρασου της για να μην σε κυριευουν!! 

• Like 4

Διαφημίσεις

Μην ακουω τετοια....λοιπον......γεννησες με καισαρικη η οποια ειναι μια σοβαρη επεμβαση και πονεσες για μερες μετα και ολα αυτα για να φερεις στο κοσμο το μωρακι σου....καθε χαζομαρα που σου λενε για το οτι δεν γεννησες φυσιολογικα απλα απ το ενα αφτακι ας μπαινει απ το αλλο ας βγαινει.να πεσεις στα ματια του αντρα σου;;;γιατι;;;οχι καλο μου κοριτσι αυτο αποκλειτε και αν μιλησεις και μαζι του θα στο επιβεβαιωσει!η χαρα που του εδωσες ειναι τεραστια γιατι εφερες στο κοσμο το παιδι σας οπως και αν εγινε αυτο!!!μιλα με τον αντρουλη σου και θα δεις πως ολα ειναι καλα.

Τωρα με τις ορμονες....κανε υπομονη...κοιτα το μωρακι σου και κανε θετικες σκεψεις!φροντιζε οτι σε χαλαει να το συζητας και να το λυνεις!!!σου ευχομαι να εισαι πολυ πολυ χαρουμενη:-P

• Like 2

Μετά την γέννα καλή μου μιλάνε κυρίως οι ορμόνες! Έκανες ότι καλύτερο για να φέρεις στον κόσμο το παιδάκι σας και δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος..Η καθεμία από εμάς μπορεί να νιώσει τύψεις για 1.000.000 λόγους..Εγώ ένιωθα τύψεις γιατί έπαθα διαβήτη κύησης..επίσης είχα αντιστάσεις στις μητριαίες αρτηρίες και στις 2 μου εγκυμοσύνες και έτσι ήταν πολύ μικροκαμωμένα, ένιωθα τύψεις στον γιο μου επειδή ξεκίνησα την εγκυμοσύνη υπέρβαρη..Αν θέλεις μπορώ να σκεφτώ και άλλα γιατί και εγώ μπήκα στο τρυπάκι και έλεγα τα χίλια δυο στον άντρα μου. Μίλα με τον άντρα σου για να σε βοηθήσει, για να δεις πόσο περήφανος είναι για εσένα και το παιδάκι σας, αν βλέπεις ότι η ψυχολογία σου δεν είναι καλή μίλα και με τον γιατρό σου μπορεί να σε βοηθήσει! Συγκεντρώσου στο θαύμα που έφερες στον κόσμο και όλα σιγα σιγά θα γίνουν ομορφότερα.

• Like 2

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου.

Να μην σκέφτεσαι έτσι για τον εαυτό σου, σημασία έχει πως έφερες στον κόσμο ένα γερό παιδί, αυτό και μόνο φτάνει!θα συμφωνήσω σε όλα λέει ο Τtbdad,!

Πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα έχουμε σχεδιάσει στο μυαλό μας...δεν έχει σημασία καμία..σημασία έχει μόνο πως είστε μια οικογένεια πλέον, και όλα πήγαν καλά!

προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και απόλαυσε τις στιγμές αυτές!

επισης δεν μου φτανουν αυτα που σκεφτομαι από μονη μου εχω και τους υπολοιπους που μιλανε χωρις να σκεφτουν μαλλον εκτος απο αυτα τα της καισαρικης οτι "εσυ δεν ενιωσες πονο γεννας,ακου την δικη μου γεννα και θα δεις"  και οταν λεω ξερεις φυσιολογικα ξεκινησα απλα δεν εφτασε η διαστολη στο 10 μετα απο 10 ωρες με πονους συνεχιζουν "οχι οχι δεν μπορεις να ξερεις εσυ αφου δεν εφτασες μεχρι το τελος" και εκει μου μπαινει η υποψια μηπως με ριχνουν στα ματια του ολα αυτα οτι εγω δεν ειμαι οπως ολες οι αλλες οι φυσιολογικες. τεσπα. ειχαμε μια συζητηση με την αδερφη του για τις επαφές και της λεω δεν ξερω αλλα νομιζω δεν μπορω ακομα να ερθω σε επαφη,θελω χρονο ακομαα..και μου λεει μπροστα του οχι τι χρονο εσυ δεν γεννησεσ φυσιολογικα και δεν εχεισ κανενα θεμα ουτε πονας στην επαφη μετα την καισαρικη,στην κοιλια σε χειρουργησαν!!(αυτη εχει γεννησει μονο φυσιολογικα).λεω δεν γνωριζω αν υπαρχει σωματικος πονος εγω μιλαω για την ψυχολογια!!τα δικα της αυτη!!ο αντρας μου εν το μεταξυ περιμενει πως και πως να γινει και αυτοο..ενω εγω αληθεια δεν νιωθω καλα να το κανω..και αν η αλλη λεει τετοια μπροστα του θα λεει πως τον κοροιδευω. αν και ξανα λεω. αυτος δεν εχω ιδεα τι σκεφτεται πανω σε αυτα.δεν τον εχω ρωτησει!!ισως ειναι μονο στο δικο μου μιαλο και ισως δεν δινει σημασια στα λογια των αλλων ακομα και αν ειναι η αδερφη του!!

Edited by sweety**

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , sweety** είπε:

επισης δεν μου φτανουν αυτα που σκεφτομαι από μονη μου εχω και τους υπολοιπους που μιλανε χωρις να σκεφτουν μαλλον εκτος απο αυτα τα της καισαρικης οτι "εσυ δεν ενιωσες πονο γεννας,ακου την δικη μου γεννα και θα δεις"  και οταν λεω ξερεις φυσιολογικα ξεκινησα απλα δεν εφτασε η διαστολη στο 10 μετα απο 10 ωρες με πονους συνεχιζουν "οχι οχι δεν μπορεις να ξερεις εσυ αφου δεν εφτασες μεχρι το τελος" και εκει μου μπαινει η υποψια μηπως με ριχνουν στα ματια του ολα αυτα οτι εγω δεν ειμαι οπως ολες οι αλλες οι φυσιολογικες. τεσπα. ειχαμε μια συζητηση με την αδερφη του για τις επαφές και της λεω δεν ξερω αλλα νομιζω δεν μπορω ακομα να ερθω σε επαφη,θελω χρονο ακομαα..και μου λεει μπροστα του οχι τι χρονο εσυ δεν γεννησεσ φυσιολογικα και δεν εχεισ κανενα θεμα ουτε πονας στην επαφη μετα την καισαρικη,στην κοιλια σε χειρουργησαν!!(αυτη εχει γεννησει μονο φυσιολογικα).λεω δεν γνωριζω αν υπαρχει σωματικος πονος εγω μιλαω για την ψυχολογια!!τα δικα της αυτη!!ο αντρας μου εν το μεταξυ περιμενει πως και πως να γινει και αυτοο..ενω εγω αληθεια δεν νιωθω καλα να το κανω..και αν η αλλη λεει τετοια μπροστα του θα λεει πως τον κοροιδευω. αν και ξανα λεω. αυτος δεν εχω ιδεα τι σκεφτεται πανω σε αυτα.δεν τον εχω ρωτησει!!ισως ειναι μονο στο δικο μου μιαλο και ισως δεν δινει σημασια στα λογια των αλλων ακομα και αν ειναι η αδερφη του!!

Καλά αυτά που σ λένε είναι βλακείες, εσύ κατά την άποψή μ πέρασες περισσότερο πόνο γιατί πέρασες τον πόνο κ του Φ.Τ. και της Κ.Τ.  Δεν λεω σιγουρα κ ο φυσιολογικος ποναει αλλα η γυναικα ειναι προορισμενη γι αυτο ενω η καισαρικη ειναι χειρουργειο κ μετα κανεις καιρο να αναρρωσεις!Κ να πεις στην αδερφή του άντρα σ ότι είτε καισαρική κάνεις είτε φυσιολογικό  πονας!!! http://www.baby.gr/babyzine/egkimosini/1350-pos-epireazei-i-kaisariki-tin-seksoualiki-sas-zoi 

Οπότε πριν πει τις χαζ...αρες ας ενημερωθεί πρώτα!!! Όχι καλή μου εκτός το ότι ακόμη δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμη ίσως δεν είσαι κ σωματικά ιδιαίτερα αν θηλαζεις, αν δεν έχεις περίοδο δεν κάνεις ωορρηξία που σημαίνει ότι ο κόλπος είναι στεγνός με αποτέλεσμα να πονάς.. Εγώ μετά τον τοκετό μπόρεσα να κάνω επαφές χωρίς να ποναω μετά το εξάμηνο μέχρι τότε η γυναικολογος μ είχε προτείνει να αγοράσω ένα φυτικό λιπαντικό. Μην ανησυχείς ο άντρας σ σε αγαπάει κ δεν ακούει τους γύρο του... Σε στηρίζει απόλυτα, μπορείς να το επιβεβαιωσεις κιόλας αν το συζητήσεις μαζί του!!!

• Like 3

Να σου ζησει το μωράκι σου κ με το καλο να αναρρωσεις!!! Παροτι η καισαρικη θεωρείται η ευκολη λυση για καποιους να θυμασαι οτι ειναι ενα χειρουργειο κ η αναρρωση πολυ δύσκολη για μια μαμα που εφερε στο κοσμο ενα μωρακι κ πρεπει συνεχως να το προσεχει. Γέννησα  κ εγω πριν 6 μήνες αναγκαστικά με καισαρικη κ καταλαβαινω ακριβως πως νιώθεις. Εγω ντρεπομουν να πω τη λεξη "γεννησα". Πιστευα οτι δε γεννησα μιας κ εγινε με αυτο τον τρόπο, οτι απλα κυοφορησα. Ενιωθα λιγη απεναντι στον αντρα μου που εφερα ετσι το παιδι μας στον κοσμο κ οχι με τον ιδανικο τροπο ππυ ειχα φανταστει. Κ λιγη απέναντι στο μωρακι μου που το υπεβαλα σε αυτο το σοκ μιας κ ολοι λενε οτι η καισαρικη ειναι σοκ για το μωρο. Καταρχας να σου πω οτι οταν ηρεμησουν οι ορμονες πολλα απο αυτα που νιωθεις θα αλλαξουν. Δεθα νιωθεις τετοιες τυψεις. Οσο θα βλεπεις το μωράκι σου να μεγαλωνει θα καταλαβεις οτι του προσεφερες το καλυτερο που μπορουσες κ ειναι μαζι σου για να του δωσεις την αγαπη σου. Στα παλιοτερα χρονια αλλες γυναικες θα ευχονταν να υπηρχαν οι καισαρικες οποτε είμαστε ευλογημενες που εχουμε πλεον αυτο το προνόμιο. Ο άντρας σου σίγουρα δε θα νιωθει ετσι οπως λες. Μεγαλωσες το μωρακι σας στην κοιλιτσα σ όλο αυτό το διάστημα το γεννησες κ τωρα το μεγαλωνεις. Θα ειναι ευτυχισμένος που τον εκανες μπαμπα κ σίγουρα δεν τον νοιάζει ο τρόπος που γεννησες. Η τομη δεν τους ενοχλεί, ξέρουν οτι απο εκει βγηκε το μωρακι σας. Δεν ειναι δα κ τοσο ασχημη. Ειναι ενα χαμογελακι που έφερε στη ζωη σας το πιο ομορφο χαμογελο!!! 

Τελος φυσικα κ η επαφη η σωματική με τον ανδρα σου δεν ειναι ευκολη. Ψυχολογικα γιατι λογο ορμονων δεν εισαι ετοιμη κ σωματικα γιατι ποναει η τομη!!! Φυσικα κ πονας κ πρεπει να προσεχεις. Ειναι χειρουργειο ξαναλεω κ μονο οσοι δεν ξερουν το βλεπουν σαν την εύκολη λυση της γεννας που νομιζουν δεν εχει επιπτώσεις μετα. 

Συζητησαι με τον αντρα σου, μη φοβασαι! Θα καταλαβεις οτι δεν σκεφτεται ετσι κ φυσικα ειναι το μεγαλυτερο σου στήριγμα στην οικογένεια που εχετε φτιαξει. Μην τον αφηνεις εξω απο αυτα που νιώθεις! 

• Like 1

sweety συμφωνώ με την ferby, μην τους δίνεις σημασία. Δεν χρειάζεται και δεν είσαι υποχρεωμένη να ακούς την γνώμη του καθένα!

Ασχολήσουμε με την οικογένεια σου και άφησε όλους τους υπόλοιπους απο έξω!! Όσο για την κουνιάδα σου εντάξει...το άκουσα και αυτό ..ποιος της είπε ότι στην καισαρική δεν πονάς????Μην απολογείσαι σε κανέναν  καλή μου.

Γλυκια μου συμφωνω με ολα τα κοριτσια

Μιλανε λιγο κ οι ορμονες σου

Οταν θα περασει θα καταλαβεις οτι δ επρεπε να εχεις απολυτες καμια ενοχη η τυψεις η ασχημα συναισθηματα για τον τροπο που γεννησες

Μαμα δ σε κανει ο τοκετος.ουτε κυριως ποσο καλη μαμα θα εισαι

Φυσικα η καισαρικη ειναι ενα χειρουργειο,κ οπως ολα τα χειρουργια εχει κ πονο κ μια περιοδο που πρεπει να προσεχεις,δ ειναι κ μικρο χειρουργιο

Θα επρεπε δλδ να στρεσσαριστει το μωρο για να "δικαιολογησουμε" μια καισαρικη;.παλι καλα που υπαρχει η δυνατοτητα της καισαρικης για καποιες περιπτωσεις κ σωθηκαν μαμα κ μωρο

Οπως ειδες κ αλλες μανουλες ενιωσαν καποιες στιγμες ενοχη,ειτε για διαβητη,ειτε για τον πλακουντα,ειτε για υπερεμεση,ειτε για προεκλαμψια αλλα πραγματικα καμια δ θα πρεπει να νιωθει ετσι(οκ σοφικα κ μαμα 16;)

Σε δημοσιο νοσοκομειο,ακομη κ σε φ.τ ο μπαμπας δ μπαινει μεσα.δ θα πρεπει να νιωθουν μπαμπαδες;συζητησε με τον αντρα σου,θα δεις οτι δ το βλεπει ετσι

Για τις επαφες λογικα πρωτα θα τελειωσεις με λοχεια,θα σε δει ο γιατρος αφου σαραντισεις κ θα σου πει για επαφες.κ δ ειναι τοσο απλο.οπως αναφερθηκε υπαρχει ξηροτητα,λογω ορμονων δ υπαρχει διαθεση

Μην αφηνεις τους αλλους να σου μαυριζουν τις αναμνησεις

Edited by vicky86
  • Like 2

Αγαπητή sweety είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι παράξενα μετά από την γέννα γιατί οι ορμόνες μας δεν έχουν ρυθμιστεί και θέλουν αρκετό διάστημα να σταθεροποιηθούν.Θυμαμαι και εμένα όταν γέννησα πριν 7 μήνες να είμαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση για τις επόμενες 20 μέρες από τη γέννα αλλά σταδιακά επανηλθα στις 40 περίπου μέρες..και πάλι όμως όχι εντελώς, θέλει δύο τρεις μήνες σίγουρα για να σταθείς καλά στα πόδια μετά την καισαρική!(για εμένα τουλάχιστον έτσι ήταν) Το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι η καισαρική είναι ο εύκολος δρόμος εγώ προσωπικά τους θεωρώ τουλάχιστον αδαείς!!Μη τους δίνεις σημασία γραψτους κανονικότητα..Όσον αφορά τις σχέσεις με τον συζυγο, αν μπορούν ας γεννήσουν και αυτοί και μετά τα λέμε...Οποτε εσύ νιώσεις έτοιμη και την ανάγκη για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να γινει..Αυτά..

• Like 1

Διαφημίσεις

πρίν από 32 λεπτά , vicky86 είπε:

Οπως ειδες κ αλλες μανουλες ενιωσαν καποιες στιγμες ενοχη,ειτε για διαβητη,ειτε για τον πλακουντα,ειτε για υπερεμεση,ειτε για προεκλαμψια αλλα πραγματικα καμια δ θα πρεπει να νιωθει ετσι(οκ σοφικα κ μαμα 16;)

Αχ μου τελείωσαν τα like...Έτσι είναι πραγματικά..και τέλεια όλα να τα κάνεις, υπέροχα όλα να σου έρθουν όταν έχει να κάνει με τα παιδιά μας νομίζω ότι όλοι οι γονείς και νιώθουν τύψεις και έχουν καθημερινά αμφιβολίες για τις επιλογές τους..Θεωρώ όμως ότι οι πιο πολλές ανασφάλειες μας αντιμετωπίζονται όταν ξέρουμε ότι κάνουμε το καλύτερο δεδομένων των συνθηκών, αυτό και μόνο μετράει. 

Άσε όλους τους παντογνώστες και τους καλοθελητές απέξω και απόλαυσε την οικογένεια σου! Όσον για τις επαφές θα γίνει όταν νιώσεις έτοιμη! Μου ήρθαν πολλά στο στόμα όταν διάβασα για την κουνιάδα σου αλλά δεν επιτρέπεται να τα πω :-P Ένα όμως θα πω...τι δουλειά έχει να συζητάει την επαφές. ζωή του αδελφού της και της κουνιάδας της? Για κόψε λίγο τον αέρα.. 

• Like 1

Ο αντρας σου να απογοτεύτηκε από το πώς γεννησες;;;; Σαν σκέψη από μυθιστόρημα του μεσαίωνα ακούστηκε αυτό! Ελπίζω να μην έχει υπονοήσει κανείς κάτι τέτοιο, και αν ναι, να τον έχεις ξεκόψει από τη ζωή σου, όποιος κι αν είναι!

• Like 3

Καλησπέρα στην παρέα.

Γέννησα και εγώ με καισαρική πριν απο 25 μερες μετά από προσπάθεια 13 ωρών για φυσιολογικό τοκετό. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων θεωρούν ότι η καισαρική είναι η "ευκολη" λύση αλλά κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Μπορεί να είναι ένα χειρουργείο "ρουτινας" αλλά δεν παύει να είναι χειρουργείο. Δεν θα ξεχάσω όταν έκλαιγε το μωρο και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Και εμένα η διάθεση μου είναι με σκαμπανεβάσματα μια Καλά μια όχι. πολλες φορες νιωθω  μονη μου. Μίλησα και με το γιατρό και μου ειπε υπομονή ότι μιλάνε οι ορμόνες μετα τις σαραντα μερες οτι ολα θα ειναι Καλύτερα. Όποτε υπομονή θέλει και να λέμε ότι νιώθουμε έτσι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. :)

• Like 1

On 17/1/2018 at 11:14 ΜΜ, Maria.8 είπε:

Καλησπέρα στην παρέα.

Γέννησα και εγώ με καισαρική πριν απο 25 μερες μετά από προσπάθεια 13 ωρών για φυσιολογικό τοκετό. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων θεωρούν ότι η καισαρική είναι η "ευκολη" λύση αλλά κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Μπορεί να είναι ένα χειρουργείο "ρουτινας" αλλά δεν παύει να είναι χειρουργείο. Δεν θα ξεχάσω όταν έκλαιγε το μωρο και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Και εμένα η διάθεση μου είναι με σκαμπανεβάσματα μια Καλά μια όχι. πολλες φορες νιωθω  μονη μου. Μίλησα και με το γιατρό και μου ειπε υπομονή ότι μιλάνε οι ορμόνες μετα τις σαραντα μερες οτι ολα θα ειναι Καλύτερα. Όποτε υπομονή θέλει και να λέμε ότι νιώθουμε έτσι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. :)

Να σου ζησει το βρεφακι σου!!!

Μην το βαζεις κατω.να μιλας με το συντροφο σου και να κανεις υπομονη.η αλλαγη ειναι τεραστια και θελει υπομονη και κατανοηση αναμεσα στο ζευγαρι.

• Like 2

σασ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και τον χρονο σας!!ολες τα λετε πολυ σωστα!! μακαρι να συνερθω γρηγορα για να χαρω και πιο πολυ τις στιγμες με το παιδακι μου γτ σε ενα μηνα επιστρεφω και στην δουλεια!!

• Like 1

@Maria.8 ακριβως ετσι νιωθω και εγω!! φανταζομαι οπως και τωρα σε οσους δεν ξερουν θα λες οτι εκανες προσπαθεια φυσιολογικου τοκετου 13 ωρων.οπως και εγω εκανα προσπαθεια φυσιολογικου τοκετου 10 ωρων και δεν παραλειπω να το πω λεσ και χρειαζεται να απολογηθω νιωθω!και δεν σταματαει εκει αφου ο ακροατης θα συνεχισει να μου λεει τα δικα του οπως "απο την αρχη για καισαρικη ληταν να σε παει ο γιατρος,δεν επρεπε να γινει ετσι" ή "απλά βαριοταν να περιμενει να γεννησεις φυσιολογικα και σου πε ψεματα οτι δεν μπορουσες αλλα δεν πειραζει που εγιναν ετσι τα πραγματα" και λεω ελεος,ενταξει και εγω ισως πιστευω οτι μπορει να ειναι και ετσι τα πραγματα αλλα δεν προκειται να το μαθω και ποτε.και επισης άποψη έχουν και οι αντρες που βρισκονται στην παρεα!!και να μαι εγω απεναντι σε ολους να απολογουμαι οτι ξερετεε εκανα προσπαθεια φυσιολογικο τοκετο δεν μπορουσα να κανω και κατι αλλοοο!!!

πρίν από 14 λεπτά , sweety** είπε:

@Maria.8 ακριβως ετσι νιωθω και εγω!! φανταζομαι οπως και τωρα σε οσους δεν ξερουν θα λες οτι εκανες προσπαθεια φυσιολογικου τοκετου 13 ωρων.οπως και εγω εκανα προσπαθεια φυσιολογικου τοκετου 10 ωρων και δεν παραλειπω να το πω λεσ και χρειαζεται να απολογηθω νιωθω!και δεν σταματαει εκει αφου ο ακροατης θα συνεχισει να μου λεει τα δικα του οπως "απο την αρχη για καισαρικη ληταν να σε παει ο γιατρος,δεν επρεπε να γινει ετσι" ή "απλά βαριοταν να περιμενει να γεννησεις φυσιολογικα και σου πε ψεματα οτι δεν μπορουσες αλλα δεν πειραζει που εγιναν ετσι τα πραγματα" και λεω ελεος,ενταξει και εγω ισως πιστευω οτι μπορει να ειναι και ετσι τα πραγματα αλλα δεν προκειται να το μαθω και ποτε.και επισης άποψη έχουν και οι αντρες που βρισκονται στην παρεα!!και να μαι εγω απεναντι σε ολους να απολογουμαι οτι ξερετεε εκανα προσπαθεια φυσιολογικο τοκετο δεν μπορουσα να κανω και κατι αλλοοο!!!

Τέτοια πίεση ένιωθα και πριν γεννήσω εγώ. Επειδή θα γεννουσα σε νοσοκομείο όλοι είχαν την εντύπωση ότι οι γιατροί βαριούνται να κάνουν φυσιολογικό τοκετό η δεν προλαβαίνουν με αποτέλεσμα από το πες πες να πάω επιφυλακτική στη γέννα. Μετά από τόσες ώρες που προσπαθούσαμε για φυσιολογικό τοκετό ο γιατρός μου λέει ότι δεν γίνεται να γεννήσω φυσιολογικά γιατί η μπεμπουλα μου είχε κολλήσει στη λεκάνη μέχρι και εκείνη τη στιγμή λοιπόν μου έλεγαν οι δικοί μου να περιμένω και να προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά λες και εγώ έφταιγα η ότι ήταν το χειρότερο πράγμα στον κοσμο. Ευτυχώς ο σύζυγος μαζι με το γιατρο μου με έβγαλαν από τον πανικό μου και την προκατάληψη που μου ειχαν δημιουργησει και μπηκαμε κατευθειαν για καισαρικη και ετσι γεννηθηκε το αγγελουδι μου. Οποτε πλεον εχω σταματήσει να "απολογούμαι " Γιατί έκανα καισαρική και αν με ρωτήσουν λέω έτσι ήθελα!!απλά εδώ το ανέφερα για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνον εσύ που νιώθεις έτσι :)

1 hour ago, sweety** είπε:

Μα δεν καταλαβαίνω γιατί απολογείσαι ή γιατί κάθεσαι και συζητάς επί μακρών ένα θέμα που λόγο έχουν ο γιατρός και εσύ...Καλή μου ούτε το πως γέννησες αφορά κανέναν ούτε αν έχεις επαφές ούτε τίποτα. Σταμάτα να τους δίνεις χώρο να συζητάνε τόσο προσωπικά θέματα. Θωράκισε την προσωπική και οικογενειακή ζωή σου..Πραγματικά μου είναι αδιανόητο τέτοια θέματα να γίνονται θέμα συζήτησης, με τόσες λεπτομέρειες και τόσο ανάλυση σ'ένα φιλικό ή ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Αφορούν μόνο εσάς και κανείς δεν μπορεί να σ'αναγκάσει να τα συζητάς.

• Like 1