Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενοχλήσεις στον 4ο μήνα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου. Είμαι στην 15η εβδομάδα και τον τελευταίο καιρό έχω λίγα τράβηγματα τα στην κοιλιά σαν να είμαι πιασμενη και κάποιες ενοχλήσεις χαμηλά στην μήτρα(σαν ηπιες κράμπες). Εκτός από την αρχή της εγκυμοσύνης που ένιωθα αρκετα πιο έντονες κράμπες στην μήτρα δεν είχα κάποια άλλη ενόχληση ως τώρα.Επισης έχω την αίσθηση βάρους κάποιες φορές.Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε λόγω των ενοχλήσεων στη μήτρα να παρω το utrogestan 100mg 3 χάπια κάθε 8 ώρες για μια βδομάδα αρχικά και το βλέπουμε. Δεν βρήκα όμως καμία αντίστοιχη περιπτωση με εμένα για το φάρμακο αυτό. Θα πρεπει να με ανησυχουν οι ενοχλήσεις αυτές;Έχει βρεθεί κάποια στη θέση μου;Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

καλημερα!!

εγω το utrogestan το επερνα απο την στιγμη που εμαθα ότι ειμαι εγκυος προληπτικα μάλλον,μεχρι και που έκλεισε το πρώτο τρίμηνο!

τραβηγματάκια και διάφορες τέτοιες ενοχλήσεις είχα και εγω ,μου είχε πει ότι ειναι γιατι μεγαλώνει η μήτρα καθώς μεγαλώνει και το μωράκι ,μου έδινε μαγνήσιο για όλες αυτές τις ενοχλήσεις (είχα και κάποιες συσπάσεις από τον 4ο). Επίσης το βάρος που λες εγώ το ένιωθα χαμηλά στην κοιλια(μια περιέργη αίσθηση ,αφού σκεφτόμουν τι θα βγει από τώρα?). δεν μου έδωσε κάποια συγκεκριμενη απαντηση απλα ότι όλα αυτά ειναι φυσιολογικά και να ξεκουράζομαι όσο μπορώ!! 

7 ώρες πρίν, sweety** είπε:

καλημερα!!

εγω το utrogestan το επερνα απο την στιγμη που εμαθα ότι ειμαι εγκυος προληπτικα μάλλον,μεχρι και που έκλεισε το πρώτο τρίμηνο!

τραβηγματάκια και διάφορες τέτοιες ενοχλήσεις είχα και εγω ,μου είχε πει ότι ειναι γιατι μεγαλώνει η μήτρα καθώς μεγαλώνει και το μωράκι ,μου έδινε μαγνήσιο για όλες αυτές τις ενοχλήσεις (είχα και κάποιες συσπάσεις από τον 4ο). Επίσης το βάρος που λες εγώ το ένιωθα χαμηλά στην κοιλια(μια περιέργη αίσθηση ,αφού σκεφτόμουν τι θα βγει από τώρα?). δεν μου έδωσε κάποια συγκεκριμενη απαντηση απλα ότι όλα αυτά ειναι φυσιολογικά και να ξεκουράζομαι όσο μπορώ!! 

Γι'αυτό απορησα για τα utrogestan γιατί και γω γνώριζα οτι αν είναι μια γυναίκα να τα παρει τα παιρνει στην αρχη το πρωτο διάστημα και κυρίως προληπτικα και βοηθητικα. Τώρα σε μένα δεν ξέρω κατά ποσο μπορουν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή και αν όντως τελικά χρειάζονται η αν μπορουν να αντιμετωπίσουν τις μικρο ενοχλήσεις που αν ήταν καθαρά για μένα δεν θα ήθελα να επιβαρυνθω με χάπια γιατί δεν είναι κατι που μου εμποδίζει την καθημερινότητα. Το μόνο που ήθελα να ξερω είναι αν είναι φυσιολογικό γιατι κυρίως τις τελευταίες δυο τρεις βδομάδες το έχω και δεν πηρα μια σαφή απάντηση από το γιατρό παραμονο "σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστουμε utrogestan".Ευχαριστώ παντως για την απάντηση σου

μια γνωστή μου έπερνε utrogestan Μεχρι και τον 5ο μηνα χωρίς κάποιο λόγο!εγω πχ του ζήτησα να τα κόψω γιατι μου προκαλούσαν υπνηλία!το έχω ξανα ακούσει ότι σε ενοχλήσεις κτλ δίνουν αυτό το φάρμακο!γενικά πάντως από ότι έχω καταλάβει οι γιατροι δίνουν κάποια συγκερκριμενα φάρμακα!πχ για τις συσπάσεις σε άλλες θα ακούσεις ότι της είχε αυξήσει το μαγνήσιο σε άλλες το utrogestan!Πάντως ξαναρώτα τον αν δεν είσαι καλυμμένη ότι δεν ειναι κάτι ανησυχητικό οι ενοχλήσεις που έχεις!αν και αυτά που λεςμου φαίνονται φυσιολογικα και  μου θυμίζουν αρκετά την δικιά μου εγκυμοσύνη που όλα βάινουν καλώς καθώς έχω μπει στην 37η εβδομάδα!!επίσης αν δεν σε ικανοποιεί ένας γιατρός στις απαντήσεις που σου δίνει ή σε ότι άλλο πάρε και κάποια άλλη γνώμη!σου εύχομαι όλα να ναι καλά και με το καλό να έρθει το μωράκι σου !!!

Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν μου έχει δημιουργήσει κάποια παρενεργεια το ξεκίνησα εφόσον το προτεινε ο γιατρός και ελπίζω όλα να πανε καλα. Ίσως και γω να είμαι από τη μεριά μου υπερβολικά αγχωδης γιατί είναι η πρωτη εγκυμοσυνη.! Αφου από τώρα αγχώνομαι και περιμενω ποτε θα αρχίσει να κουνιέται το μωράκι! Σε ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη και ευχομαι και σε σενα με το καλό το μωράκι σου! 

• Like 1

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Joan21 είπε:

Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν μου έχει δημιουργήσει κάποια παρενεργεια το ξεκίνησα εφόσον το προτεινε ο γιατρός και ελπίζω όλα να πανε καλα. Ίσως και γω να είμαι από τη μεριά μου υπερβολικά αγχωδης γιατί είναι η πρωτη εγκυμοσυνη.! Αφου από τώρα αγχώνομαι και περιμενω ποτε θα αρχίσει να κουνιέται το μωράκι! Σε ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη και ευχομαι και σε σενα με το καλό το μωράκι σου! 

τα ουτροτζεσταν ορισμενες κοπελες τα περνουν σε ολη την εγκυμοσυνη τους βοηθαει να σκληρηνουν τα τοιχωματα της μητρας  κ γενικα τα δινουν για ενοχλησεις αιμα κτλπ και το βαρος που νιωθεις στην κοιλια χαμηλα ειναι φυσιολογικο εχεις ενα εμβρυακι εκει μεσα που και αυτο προσπαθει να βολευτει καθως μεγαλωνει....το μωρακι καλα θα του ακουσεις απο την 20  εβδομαδα κ μετα εφοσον ειναι η πρωτη σου εγκυμοσυνη.. εγω εχω κλεισει την 16 εβδομαδα της δευτερης μου εγκυμοσυνης και δε το εχω ακουσει σχεδον καθολου...με το καλο το μωρακι σου...

• 3 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια. Και γω είχα κάποιες ενοχλήσεις χαμηλά στην κοιλιά αλλά ο γιατρός μου έλεγε δεν είναι τίποτα απλά μεγαλώνει η μήτρα και γενικά το σώμα αλλάζει (λογικο). Εμενα στο πρωτο τριμηνο μου έδινε τα salospir.

πρίν από 40 λεπτά , sweety** είπε:

για ποιο λόγο σου εδινε salospir??μου το ειχε πει και αλλη κοπέλα αλλά δεν ήξερε γιατί της το έδινε!!δεν τον είχε ρωτήσει!

Στο 1 τρίμηνο μου χε πει ότι βοηθάει στο να κρατηθεί το παιδί και να μη το αποβάλλει ο οργανισμός. Με είχε ρωτήσει αν είχα κάποια έλλειψη ενζύμου όταν ήμουν παιδί του είπες πως δεν το γνωρίζω, ρώτησα τους δικούς μου και μου είπαν πως όχι. Παρόλα αυτά έκρινε ότι βοηθάει. Τώρα βέβαια μ πε να το συνεχίσω με 3 φορές την εβδομάδα... Εγώ πρώτη φορά άκουσα για εξέταση που λέγεται Κυστική ινώση... 

Εγώ που έπαιρνα salospir ήταν ωστε να γίνεται καλύτερη αιμάτωση απ τις αρτηρίες γιατί είχα πρόβλημα, συνήθως νομίζω γι αυτό δίνεται είτε προληπτικά αν τυχόν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.. Πχ στο δεύτερο μωρακι όταν με το καλό μείνω έγκυος θα μ το ξεκινήσουν αμέσως

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κοριτσια καλημερα,σημερα μπαινω στην 14 εβδομαδα.απο προχθες αισθανομαι κατα διαστηματα τσιμπηματακια χαμηλα στη δεξια ωοθηκη περιπου και ταυτοχρονα για δευτερπλεπτα σαν να μουδιαζει το σημειο.τα συμπτωματα ειναι παροδικα.εχει καμια κοπελα παρομοια συμπτωματα.μεθαυριο παω στο γιατρο οποτε δεν μπηκα στον κοπο να του τηλεφωνησω.