Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δίδυμα κοριτσάκια 2 χρονών-ύπνοε


Recommended Posts

Γειά σας, 

Είμαστε περήφανοι γονείς διδυμων κοριτσιών ηλικίας 2 χρονών. Τα κορίτσια δεν πήγαν ακόμη νηπιαγωγείο, είναι καθημερινά στο σπίτι με την γυναίκα μου που δεν δουλευει. Οι μεγαλες δυσκολιες που είχαμε για ένα χρόνο με την γέννηση των μωρών δείχνουν να έχουν περάσει. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε πλέον είναι με τον ύπνο των κοριτσιων. Δεν κοιμούντε πριν τις 12 το βράδυ και δεν ξυπνουν πριν τις9 το πρωί. Ο απογευματινος τους υπνος διαρκει περίπου 1-1:30 ώρα. Τι εισήγείστε. Παρακαλώ μόνο για γονείς διδύμων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δεν είμαι γονιός διδύμων και δεν περιγράφεις κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά. Περισσότερες βόλτες έξω και παιχνίδια με δράση : πάρκο, παιδική χαρα, τρέξιμο, ποδηλατάκι, σκαρφάλωμα, μπάλες κλπ κλπ, όχι οθόνες το απόγευμα, αν το μπάνιο τα χαλαρώνει τότε βραδινό μπάνιο ενω αν τα ξυπνά πρωινό, ξεκίνημα αρκετά νωρίς της ρουτίνας ύπνου, που πρέπει να έχει σταθερότητα και να μην τα ξυπνά (παραμύθια και  νανούρισμα πχ, αλλά όχι αναμμένα φώτα ή χουζούρι μπροστά από τηλεόραση κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μητέρα διδύμων είμαι και εγώ. Εμάς γενικά δυσκολίες σε ο,τι αφορά να κοιμούνται αργά τη νύχτα δεν παρουσίασαν. Βέβαια, από βρέφη ο βραδινός τους ύπνος είχε προσδιοριστεί στις 20.00, ανεξάρτητα από τις νυχτερινές αφυπνίσεις.

Χρειάζεται μια ρουτίνα ύπνου, την οποία αρχικά θα πρέπει να τηρειτε απαρεγκλίτως, έως ότου εδραιωθεί. Εμας είναι μπάνιο, γάλα, πλύσιμο δοντιών και διάβασμα ενός παραμυθιού προ ύπνου.

Επίσης, μην προσδοκάτε να αλλάξουν τα ωράρια τους εν μία νυκτι. Θα χρειαστεί πιθανά σταδιακά να μεταφέρετε τον βραδινό ύπνο όλο και νωρίτερα, ξεκινώντας από 10' - 15' κάθε βράδυ.

Τέλος να αναφέρω πως το σύνολο των ωρών που κοιμούνται μου φαίνεται λίγο. Στην ίδια ηλικία θυμάμαι ότι τα δίδυμα κοιμούνταν 20.00 - 7.00 και το μεσημέρι 13.00 - 15.00 ή 15.30. Πλέον ο βραδινός ύπνος παραμένει ως έχει και ο μεσημεριανός τείνει να σταματήσει στο γιο μου, ενώ η κόρη μου τον έχει σταματήσει εδώ και 6 μήνες. Τα παιδιά είναι πλέον τεσσάρων.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι μαμά διδύμων, να παρατηρήσω μόνο πως αν κάνουν απογευματινό ύπνο (δηλαδή μετά τις 4 τουλάχιστον??) δεν γίνεται να κοιμηθούν νωρίς το βράδυ, όπως πρέπει σε αυτή την ηλικία.

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...