Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χαλια διαθεση

Recommended Posts

καλησπέρα κορίτσια!

είμαι 27 εβδομάδων,πάντα ήμουν ευσυγκίνητη ή έβαζα αρκετά εύκολα τα κλάματα, πλέον έχει παραγίνει όμως είμαι ικανή να αρχίσω να κλαίω για κάτι τόοοσο ασήμαντο και το θεμα είναι οτι εκείνη την στιγμή μου φαίνεται τόσο τραγικο που δεν μπορω να σταματήσω.

ξέρω ότι κανω κακό στο μωράκι μου με αυτό αλλά δεν μπορώ να το ελέγξωω.

συμβαίνει και σε κάποια αλλη κοπέλα αυτό και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε...?

Διαφημίσεις

Και γω είχα ακριβώς το ίδιο θέμα..Αμα ξεκινούσα ξεχνούσα να σταματήσω..Υπομονή οι ορμόνες κάνουν πάρτι τώρα.Απλά προσπάθησε. να μη σε παιρνει απο κάτω κ να σκέφτεσαι το μωράκι σου.θετικές σκέψεις πάνω απ όλα!!!

είχα την εντύπωση οτι όλο αυτό με τις ορμόνεσ είναι του πρώτου τριμήνου και μετά είναι ολα πολύ καλύτερα..

και μετα απο ολο αυτό που κάνω αρχιζουν και οι τύψεις και στενοχωριεμαι που στενοχωρώ και το μωράκι μου γιατί από οτι ξέρω τα εμβρυα έχουν την δυνατότητα να εισπράτουν τα συναισθηματα μας ή οχι?

επίσης το τρίτο τρίμηνο πότε ξεκινάει?

Ξεκινά στην αρχή της 28ης εβδομάδας,δλδ 27-40 εβδομάδων.Σκέψου ότι οι ορμόνες αλλάζουν συνέχεια!Απλά στο 1ο τρίμηνο έχεις τις μεγαλύτερες αλλαγές και πιο έντονες..Τωρα λίγο πολυ είναι οι ορμόνες,το άγχος,η κούραση.Όλα παίζουν ρόλο.Σίγουρα κάτι θα νοιώθουν κ τα εμβρυκια μας αλλά δε νομίζω οτι τα επηρεάζει έτσι ώστε να νοιώθεις εσύ τύψεις!!Όπως σου είπα είχα το ίδιο πρόβλημα..Το κοριτσάκι μου βγήκε χαμογελαστό!!!απλά μάλλον είναι λίγο παραπονιαρα..Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι έκλαιγα στην εγκυμοσύνη απλά αν κάτι την ενοχλήσει κατεβάζει τη μούρη με παράπονο κ πολλές φορές κλαίει..χεχε Καταβαθος έχει πλάκα όταν το κάνει..Μη στεναχωριέσαι το μωράκι σου θα είναι καλά!!!Προσπάθησε να το διαχειριστείς όσο μπορείς χωρίς τύψεις όμως!!!

Καλημέρα!!!Χαμόγελα!!!!:-D:-D

καλημερααα!!!

ειλικρινα πολύ αισιόδοξο το πρωινό σου αυτό μήνυμα!!!σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!!! να χαιρεσαι το κοριτσάκι σου!!

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, sweety** είπε:

ξέρω ότι κανω κακό στο μωράκι μου με αυτό αλλά δεν μπορώ να το ελέγξωω.

Αν κατάλαβα καλά, πιστεύεις ότι το να κλαίς κάνει κακό στο μωρό σου; Από ψυχολογικής απόψεως φαντάζομαι.

Ξέρεις λάθος! Δεν κάνεις κακό στο μωρό σου επειδή κλαις. Κλαίμε για δεκάδες λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι πόνος και θλίψη, αλλά επίσης κλαίμε από χαρά, από ευγνωμοσύνη, από συγκίνηση, από λαχτάρα κ.α. . Το μωρό σου, δεν αισθάνεται ότι "κλαις" αλλά όσα η μαμά του βιώνει. Είναι λοιπόν πολύ διαφορετικό να κλαις από μεγχολία, νιώθοντας μόνη και πληγωμένη ή από παράπονο και θυμό για κάτι που σου έκαναν, από το να κλαίς από ευαισθησία και συμπόνοια για κάτι που είδες ή άκουσες. 

Θα σου πρότεινα να ελέγξεις τον εαυτό σου και να δεις, αν όταν κλαίς νιώθεις άσχημα, πικρία, μαρασμό, μοναχικά, απομονωμένη, εγκατελειμμένη, οργισμένη ή κάποιο άλλο άσχημο συναίσθημα. Αν όμως δεν νιώθεις κάτι από όλα αυτά κι απλώς είσαι με κάποιον τρόπο πιο ευαίσθητη, πιο τρυφερή κι άρα πιο ευσυγκίνητη και όταν κλαις, είναι γιατί συμμερίζεσαι ή συμπάσχεις πολύ έντονα, να μην ανησυχείς καθόλου. Κλάψε όσο το χρειάζεσαι και χωρίς τύψεις. Πιο πολύ οι τύψεις σου τραυματίζουν τον ψυχισμό σου (και του μωρού σου) παρά το κλάμα αυτό καθε αυτό.

Και μην ξεχνάς ότι το κλάμα είναι ένός είδους κάθαρση ή μάλλον το προϊόν της εσωτερικής μας κάθαρσης. Μας κάνει καλό, μας βοηθά να εκτονωθούμε ψυχικώς. Κι έτσι μόνο κακό δεν κάνει στο μωρό σου. :)

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις.

ΥΓ. Αλλωστε, μπορείς να χαμογελάς και να κλαίς ταυτόχρονα ;)

Επεξεργάστηκαν by kine

@sweety** εγώ στις εβδομάδες που είσαι εσύ πέρασα φάση κατάθλιψης λόγω διαφορων προβλημάτων που μου δημιουργούσαν οι γύρω. Όμως ήμουν υπερευαίσθητη και έδινα παραπάνω σημασία σε γεγονότα που δεν έπρεπε! Δεν έτρωγα, δε μιλούσα, έκλαιγα συνέχεια κλπ ενώ παράλληλα σκεφτόμουν ότι θα γίνω η χειρότερη μαμά του κόσμου κι ότι θα δημιουργήσω ένω σωρό προβλήματα στο μωρό!! Αυτά δε στα λέω για να δειχθώ, αλλά για να σου δείξω ότι σε καταλαβαίνω όσο δεν πάει!!! Είναι μια φάση που περνάει, οπότε μην αγχώνεσαι :-) μη νομίζεις ότι τα περισσότερα ορμονικά είναι στην αρχή της εγκυμοσύνης, το αντίθετο θα έλεγα :-P:-P:-P όσα ορμονικά μου έχουν βγει τώρα (38η εβδομάδα) δε μου βγήκαν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!!!! Σιγά σιγά θα τα ανακαλύψεις κι εσύ με το καλό :wink::wink::wink::wink: χαχαχαχα. Σιγά σιγά ανακαλυπτεις ότι η κάθε μέρα της εγκυμοσύνης είναι και μια τεράστια έκπληξη. Με άλλα λόγια, δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει κάθε φορά χαχαχαχα!! Καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης να έχεις :-):-):-):-):-):-)

αυτό ειναι το προβλημα η παραπανω σημασια σε γεγονοτα που δεν πρεπει...με αποτελεσμα να νιωθω μονη μου και οτι κανεισ δεν μου δινει σημασια και οτι θα λενε α καλαα αυτη παει τρελαθηκε..ενω στην πραγματικότητα και ο αντρας διπλα μου και με ρωταει τι μπορει να κανει για να νιωσω καλυτερα!!έχω πάρει 8 κιλά μεχρι τώρα εκλαιγα ενα ολοκληρο απογευμα για αυτό αφού κάποιος το πρωι μου ειχε πει με λίγα λόγια ότι εχω παχύνει πολύ.το πηρα τοσο βαρια που λεω παει δεν ξαναβγαινω εξω, μονο για δουλεια θα πηγαινω!! και τώρα που γράφω ετοιμη να βάλω τα κλάματα ειμαι!!!ακόμα έχω αγχος για το αν θα μπορεσω να μεγαλωσω οπως πρεπει το μωρο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που οι περισσοτεροι νεοι στις μερες μασ αντιμετωπίζουμε! 

@ΧρύσαΜ κοντεύεις!!!! με το καλό να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου!!

πρίν από 40 λεπτά , sweety** είπε:

αυτό ειναι το προβλημα η παραπανω σημασια σε γεγονοτα που δεν πρεπει...με αποτελεσμα να νιωθω μονη μου και οτι κανεισ δεν μου δινει σημασια και οτι θα λενε α καλαα αυτη παει τρελαθηκε..ενω στην πραγματικότητα και ο αντρας διπλα μου και με ρωταει τι μπορει να κανει για να νιωσω καλυτερα!!έχω πάρει 8 κιλά μεχρι τώρα εκλαιγα ενα ολοκληρο απογευμα για αυτό αφού κάποιος το πρωι μου ειχε πει με λίγα λόγια ότι εχω παχύνει πολύ.το πηρα τοσο βαρια που λεω παει δεν ξαναβγαινω εξω, μονο για δουλεια θα πηγαινω!! και τώρα που γράφω ετοιμη να βάλω τα κλάματα ειμαι!!!ακόμα έχω αγχος για το αν θα μπορεσω να μεγαλωσω οπως πρεπει το μωρο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που οι περισσοτεροι νεοι στις μερες μασ αντιμετωπίζουμε! 

Αχχχ δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω!!! Εγώ τώρα έχω κόψει τις εξόδους γιατί δε μου μπαίνουν τα ρούχα μου, ακόμα και μια μπλούζα φαρδιά εγκυμοσύνης που είχα πλέον αφήνει την κοιλιά μου ακάλυπτει και την είχα πάρει περίπου ένα μήνα πριν! Όσο για το οικονομικό θέμα, εγώ φοιτήτρια, εκείνος φαντάρος ακόμα και οι γονείς μας σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, οπότε σε νιώθω απόλυτα!!! Στενοχωριέμαι συνέχεια καθώς σκέφτομαι ότι ίσως να μην μπορέσω να παρέχω στο παιδί μου τα υλικά αγαθά που θα έχουν τα άλλα παιδάκια, όμως θα βάλω τα δυνατά μου να μην του λείψει η αγάπη κι όλα αυτά τα συναισθηματικά αγαθά που δε χρειάζεται να είσαι ευκατάστατος για να τα παρέχεις!!! Χθες πέτυχα έναν παπά στο δρόμο και μου είπε κάτι πάρα πολύ όμορφο: να μην σκέφτομαι "σε τι (χάλια) κόσμο θα φέρω το παιδί μου;" αλλά "το παιδί μου θα αλλάξει προς το καλύτερο τον κόσμο!".

Και για να επανέρθω στο θέμα των κιλών, υπάρχουν άτομα που μου λένε πώς έχεις γίνει έτσι, είσαι σα φορτηγό κλπ. Νιώθω πάρα πολύ άσχημα, όπως κι εσύ, γιατί έχω πάρει πάνω από 20 κιλά! Μην τα κοιτάς όμως αυτά, κοίτα τι βλέπεις στα μάτια του συντρόφου σου!!! Δε λέω να επαναπαυτείς, αλλά τώρα είσαι έγκυος, και τίποτα να μην τρως θα πάρεις κιλά γιατί έτσι είναι το φυσιολογικό!!! Αν ο σύντροφός σου συνεχίζει να σε θέλει, να μην ακούς κανέναν!!! Μόλις γεννήσεις θα χάσεις αμέσως τα περισσότερα, γιατί θα ξεπρηστείς! Αν μπορείς μόνο, μην τρως καθόλου αλάτι γιατί μπορεί να κάνεις κατακρατήσεις.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!

Καλησπέρα!!! 

Εγω πάντως που βρίσκομαι στην 18η εβδομάδα, νιώθω αρκετά συχνά ακριβώς το ίδιο!! 

Δεν είναι πως είμαι ευσυγκίνητη, αλλά πως θέλω να ξεκινήσω να κλαίω χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος!! 

Πλεον να φανταστείς ο σύντροφος μου πριν πει οτιδήποτε, το σκέφτεται δίπλα γιατί μπορεί να αρχίσω να κλαίω!!! 

Τουλαχιστον, δεν έχω πολλά νευρα! 

Θελω να πιστεύω πως επειδή είναι καθαρά ορμονικό, το μωράκι δεν επηρεάζεται η τουλάχιστον όχι το ίδιο όσο αν θα νιώθαμε το ίδιο έχοντας λόγους.. 

με το καλό!!!

Διαφημίσεις

On 23/9/2017 at 1:31 ΜΜ, sweety** είπε:

Δεν κανεις κακο στο μωρο σου. Μην πιστευεις σε βλακειες που λενε ορισμενες. Εγκυμοσυνη χωρις κλαμα δεν υπαρχει! Ειναι απο τις ορμονες.  Εγω εκλαιγα και στα δυο και στο πρωτο ειχα και πολλα νευρα! Αμα δεις την πρωτη ειναι απο τα πιο χαρουμενα παιδια που εχω δει! Ο δευτερος ειναι βρεφος ακομα αλλα κι αυτος ολο γελαει! Εκφρασου ελευθερα και καλη λευτερια!!!! Και μην αξιολογεις αυτα που αισθανεσαι....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...