Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μονο στα διαλλειματα

DFR

Recommended Posts

Καλημερα! θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου.

ο γιος μου παει φετος πρωτη δημοτικου . τα περισσοτερα παιδακια ειναι αγνωστα αφου το νηπιο ηταν ιδιωτικο και απο εκει μαζι του στο σχολειο ειναι 2-3 παιδακια.

ενω δειχνει χαρουμενος εχουν γινει τα εξης

1. μια μερα πηγε στο κυλικειο να ψωνισει κατι και μετα κοιτωντας την τσαντα του ελειπαν 50 λεπτα τον ρωτησα και μου ειπε τα εδωσα σε ενα αλλο παιδακι που μου τα ζήτησε πειραζει? το αφησαμε εκει

2 την παρασκευη του ελειπε ενα ερω ( του ειχε δωσει ο μπαμπας του ενα διευρω το πρωι να παρει κατι ) . τον ρωτησα μου ελεγε ψωνισα στο κυλικειο .αφου επεμενα εγω να δω τι εγινε αφου θεωρουσα απιθανο να ψωνισε δυο φορες μου ειπε τα εδΩΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ παιδακι...

το θεμα ειναι οτι μου ειπε οτι τα εδωσε και τις δυο φορες γιατι φοβηθηκε μην τον δειρουα επειδη τα αλλα παιδακια επεμεναν λεγωντας σε παρακαλω σε παρακαλω. τον ρωτησα αν του ειπαν οτι θα τον χτυπησουν η αν του μιλησαν ασχημα οχι οχι επιμενει απλα εγω φοβηθηκα

3. μεσα στην συζητηση την παρασκευη μου ειπε θελω παιζω μονος μου στα διαλλειματα κακο ειναι να ον μηνα μου...μονος μου?????????????????????

εχω παθει σοκ.  πηγα σγημερα στα διαλλειματα κρυφα να δω τι κανει στο πρωτο στην αρχη καθοταν και ετρωγε μονος του μετα επαιξε κυνηγητο με το ενα κοριτσακι που ηξερε απο το νηπιο στο δευτερο περιφεροταν μονος του με το μπουκαλακι του. 

δεν ξερω τι να κανω εχω ριξει το κλαμα της ζωης μου και φοβαμαι κιολας μην κανω και αλλο κακο μιας και ειμαι στον μηνα μουωρει οτι θε...

ο αντρας μου ειναι νωρις ακομη και οτι θα προσαρμοστει αλλα εμενα μου μαυρισε την ψυχη ...δεν μπορω να ηρεμησω με τιποτα/

σας παρακαλω πειτε μου την γνωμη σας... τι να κανω?

Επεξεργάστηκαν by DFR

Διαφημίσεις

Αχ κοπέλα μου στενοχωρήθηκα και που τα διάβασα :-( εγώ θα σου πρότεινα:

α) να το συζητήσεις το θέμα με την δασκάλα

β) είναι πρωτάκι ακόμη, μην του δίνεις χρήματα, βάζε εσύ κολατσιό μαζί του για να τρώει, το κυλικείο, συγνώμη βρε κορίτσια όλο βλακείες έχει ως επί το πλείστον

γ) κανόνισε κάτι να γνωρίσεις τις μαμάδες, πχ. μία πρόσκληση για ένα καφέ στις μαμάδες να φέρουν μαζί και τα παιδιά για να αρχίσεις να γνωρίζεστε..

όλα καλά σου εύχομαι να πάνε!

Επεξεργάστηκαν by zaxaroulini

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Καλώς ήρθες στο κλαμπ DFR.  

Για το θέμα τον χρημάτων αν δεν τον απειλεί κάποιος δεν είναι σοβαρό  για να στεναχωριέσαι .Θα του μιλήσετε και σταδιακά δεν θα δίνει τα χρήματα του.  

.Για το δεύτερο θα σου γράψουν πολλές μανούλες συμβουλές ...εγω που το έχω βιώσει θα σου πω μην τον πιέσεις  γιατι δεν θα αλλάξει τίποτα. Αν τον ευχαριστεί αυτό συνειδητά θα βρει τον δρόμο του. Μόνο εαν αισθάνεσαι ότι ''φοβάται '' αδικαιολόγητα   κράτα το στο νου σου.

Πάντως είναι παρα πολύ νωρίς ακόμη για να  προλάβει να βρει παρέα.....

Επεξεργάστηκαν by ferby

Ετσι ειναι τις πρωτες βδομάδες σε νέο σχολείο για πολλά παιδάκια, θέλει καιρό να σχηματιστούν παρέες. Δεν είναι περίεργο.

Για το θέμα των χρηματων, προσωπικά τα βρίσκω πολύ μικρά να κουβαλάνε χρήματα ή να καταλάβουν την αξία τους, χώρια ότι είναι πολύ πιο υγειινό να πάρουν κάτι από το σπίτι, οπότε απλά δε θα ξαναέδινα λεφτα. Οπως το περιγράφεις, μαλλον τα πιο πολλά πρωτάκια δεν εχουν χαρτζιλίκι (και εγώ δεν έχω δει να συμβαίνει κατι τέτοιο ποτέ, παίρνουν νερό και σνακ από το σπίτι) οπότε λογικά τους φαίνεται εξωτικό να εχει ένα παιδί και δεν καταλαβαίνουν και την αξία.

Μπορείς να βοηθήσεις στην κοινωνικοποίηση σιγά σιγά με συναντήσεις στην παιδική χαρά ή το παρκο (ειδικά αν έχει κοντα στο σχολείο όπου πολλές φορές μαζεύονται παιδάκια πριν πάνε σπίτι), καλώντας τα ΣΚ συμμαθητές στο σπίτι και σιγά σιγά μεσα στη χρονιά και με πάρτυ συμμαθητών κλπ.

Στη θέση σου θα πήγαινα αύριο κιόλας να μιλήσω με τη δασκάλα. Οι επιτηρητές πρέπει να έχουν το νου τους για τέτοιου είδους φαινόμενα και η ίδια πρέπει να δουλέψει πάνω στην ομαδικότητα, όπως κάθε δασκάλα της Α δημοτικού. 

Διαφημίσεις

χρηματα δεν του ξαναδινω .το παιδι που του τα ζηταγε του ειπε σημερα δως μου τα λεφτα σου του ειπε ο δικος μου δεν εχω . Αλλα με στενοχωρει η ατακα του μικρου μου οτι τα εδινε γιατι φοβηθηκε μην τον δειρει επειδη του το πε αποτομα δωσε μου τα λεφτα σου...

αχχχ θυμωνω στενοχωριεμαι...εχω κλαψει τοσο σημερα....αυριο θα μιλησω με την δασκαλα.ευχαριστω πολυ που μου συμπαραστεκρστε...

11 ώρες πρίν, DFR είπε:

χρηματα δεν του ξαναδινω .το παιδι που του τα ζηταγε του ειπε σημερα δως μου τα λεφτα σου του ειπε ο δικος μου δεν εχω . Αλλα με στενοχωρει η ατακα του μικρου μου οτι τα εδινε γιατι φοβηθηκε μην τον δειρει επειδη του το πε αποτομα δωσε μου τα λεφτα σου...

αχχχ θυμωνω στενοχωριεμαι...εχω κλαψει τοσο σημερα....αυριο θα μιλησω με την δασκαλα.ευχαριστω πολυ που μου συμπαραστεκρστε...

Πρέπει λίγο να δώσεις χρόνο και στο παιδί και στη δασκάλα. Καλό είναι το περιστατικό με τα χρήματα να το αναφέρεις στην δασκάλα, να τους μιλήσει σαν τάξη για το θέμα. Από τη στιγμή που δεν έβρισε ή δεν χτύπησε το άλλο παιδί κανέναν, είναι δύσκολο να καταλάβεις αν όντως το έκανε με κακία ή από παιδική αφέλεια, αλλά και πάλι καλό θα ήταν να γίνει μία κουβέντα στην τάξη.

Για το θέμα του παιχνιδιού, η εμπειρία μου από τα παιδιά μου είναι ότι στο Δημοτικό οι δάσκαλοι δεν παρεμβαίνουν σε τέτοια θέματα όπως στο νηπιαγωγείο, και αυτό που περιγράφεις με κάποια παιδιά στην αρχή πιο ντροπαλά να θέλουν λίγο  χρόνο να καταλήξουν σε παρέες, δεν είναι περίεργο και λύνεται σε λίγες βδομαδες. Στην αυλή βρίσκονται όποιοι δάσκαλοι έχουν εφημερία, και συνήθως ασχολούνται με πιο σοβαρά θέματα, όπως αν χτυπήσει ένα παιδί, δεν υπάρχει η δασκάλα της τάξης να ασχολείται με το πώς παίζουν. Ρώτησε τον να σου πει δύο παιδάκια που του φαίνονται πιο συμπαθητικά και προσπάθησε να μιλήσεις με μαμάδες να οργανώσετε playdate ή δες σε ποιες άλλες δραστηριότητες πάνε, όπως ποδόσφαιρο, κολύμβηση, ζωγραφική κλπ, μήπως ενδιαφέρει και τον δικό σου. Γενικά βοηθάει πολύ αυτές τις πρώτες βδομάδες να γνωριστούν ένα-ένα τα παιδιά.

Η κόρη μου είναι Γ΄δημοτικού φέτος και χρήματα στο σχολείο για κυλικείο δεν έχει πάρει ακόμα. Δεν χρειάζεται. 

Το παιδί σου είναι πολύ μικρό για να χει χρήματα στο σχολείο.  Πιθανότατα του τα πήρε μεγαλύτερο παιδί αλλά και πάλι πρέπει να μιλήσεις στη δασκάλα να την ενημερώσεις και εκείνη θα κάνει τα υπόλοιπα. 

Τέλος, το παιδί είναι μόλις 10 ημέρες στο νέο σχολείο, το οποίο το βλέπει με δέος ακόμα, πρώτη φορά βρίσκεται στον ίδιο χώρο με μεγαλύτερα παιδιά αλλά και με τόσα πολλά ταυτόχρονα. Όλα θα πάνε καλά, δώσε χρόνο. 

Υ.Γ. Το παιδί υποσυνείδητα ή όχι θα ζηλέψει το νέο αδελφάκι. Θα αποζητά την προσοχή σας με κάθε τρόπο. Εσύ δυστυχώς θα πρέπει να κάνεις τον ντεντέκτιβ κάθε φορά και να συμπεριφέρεσαι ανάλογα. Στήριξε συναισθηματικά το παιδί στο νέο του ξεκίνημα και όλα θα πάνε καλά. 

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Θελω να σου πω και εγω κατι γιατι ως παιδι στο δημοτικο περασα αναλογες καταστασεις τις οποιες θυμαμαι ακομη και σημερα γιατι πραγματικα με εχουν στιγματισει.Αρχικα ισως ειναι λιγο νωρις.Δωσε λιγο χρονο στο παιδακι σου να εγκλιματιστει.Να εχεις ομως το νου σου και οσο ειναι δυνατον να ξερεις τι γινεται.Μιλα με τη δασκαλα οπως και να χει ,αυτο δε θα κανει κακο σε κανεναν αντιθετως μαλιστα.Οπως ειπαν και αλλα κοριτσια μη του δινεις χρηματα βαζε του απο το σπιτι φαγητο.Αν δεις οτι αυτη η κατασταση συνεχιζει φροντισε να του τονωσεις την αυτοπεποιθηση του και θα βρει το δρομο του σιγουρα.Αν δεν μπορεις να σκεφτεις τροπους συμβουλεψου και εναν ειδικο.Εγω αυτο θα εκανα.Ελπιζω ολα να πανε καλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...