Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασφάλιση ΙΚΑ| βοήθεια!!

ΧρύσαΜ

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Εγώ είμαι ασφαλισμένη στο βιβλιάριο ΙΚΑ της μαμάς μου ως προστατευόμενο μέλος επειδή είμαι φοιτήτρια, το ίδιο και το αγόρι μου (στης μαμάς του ως φοιτητής). Παντρευτήκαμε στις 18/8 και πρέπει να πάμε τα χαρτιά μας στο ΙΚΑ, αλλά λογικά θα πάψουμε να είμαστε προστατευόμενα μέλη στα βιβλιάρια των μαμάδων μας. Άρα δε θα είμαστε ασφαλισμένοι. Τέλος του μήνα πρόκειται να έρθει το πρώτο μας παιδάκι και υποτίθεται ότι πρέπει να μπει σε καποιανού το βιβλιάριο. Σε ποιανού θα μπει; έχετε να με συμβουλέψετε κάτι; ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Εφοσον ειστε ανασφάλιστοι, και το παιδί πάει με το νόμο για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή όπως στο καλό τις λένε τώρα (ταμείο απορίας στην καθομιλουμένη). Να το έχετε υπόψη και για τη γέννα κλπ και για εσένα, ότι πάτε λογικά ως ανασφαλιστοι πια. 

Δες εδω: http://www.odigostoupoliti.eu/perithalpsi-anasfaliston-ke-ikonomika-adinaton-politon/

Εχει ουκ ολιγη γραφειοκρατεια, οποτε ξεκινηστε αμεσα, σίγουρα πριν την ημερομηνια τοκετού.

Μηπως να το πάτε μέσω ΟΑΕΔ;; αν έχει κάποιος κράτα ανεργίας Μπορείτε να ασφαλιστείτε μέσω ΟΑΕΔ έως 29 ετών καλύπτει.

Εγώ σαν φοιτήτρια είχα δουλέψει και ειχα κράτα ανεργίας τα διαστήματα που δεν δούλευα. Ψάξτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι τετοιο.Τώρα σαν άνεργη είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ από τον ΟΑΕΔ. 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Vasilo είπε:

Μηπως να το πάτε μέσω ΟΑΕΔ;; αν έχει κάποιος κράτα ανεργίας Μπορείτε να ασφαλιστείτε μέσω ΟΑΕΔ έως 29 ετών καλύπτει.

Εγώ σαν φοιτήτρια είχα δουλέψει και ειχα κράτα ανεργίας τα διαστήματα που δεν δούλευα. Ψάξτε αν μπορείτε να κάνετε κάτι τετοιο.Τώρα σαν άνεργη είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ από τον ΟΑΕΔ. 

Φοιτήτρια με κάρτα ανεργίας;; αυτό απ' όσο ξέρω απαγορεύεται, πώς το έκανες;; έχω κι εγώ κάποια ένσημα, αλλά μου έχουν πει ότι νομικά απαγορεύεται να έχω κάρτα ανεργίας...

Αν είστε φοιτητές σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα σας ασφαλίσει η Σχολή σας. Καλύπτονται και οι τοκετοί. Οπότε ρώτα εκεί τι δικαιολογητικά χρειάζονται. Δεν ξέρω όμως μετά αν μπορείς να ασφαλίσεις εσύ (ή ο άντρας σου) ως προστατευόμενο τέκνο το μωρό μέσω της Σχολής. Ρώτα τους. 

πρίν από 58 λεπτά , Mary1976 είπε:

Αν είστε φοιτητές σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα σας ασφαλίσει η Σχολή σας. Καλύπτονται και οι τοκετοί. Οπότε ρώτα εκεί τι δικαιολογητικά χρειάζονται. Δεν ξέρω όμως μετά αν μπορείς να ασφαλίσεις εσύ (ή ο άντρας σου) ως προστατευόμενο τέκνο το μωρό μέσω της Σχολής. Ρώτα τους. 

Ευχαριστώ πολύ!

23 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Φοιτήτρια με κάρτα ανεργίας;; αυτό απ' όσο ξέρω απαγορεύεται, πώς το έκανες;; έχω κι εγώ κάποια ένσημα, αλλά μου έχουν πει ότι νομικά απαγορεύεται να έχω κάρτα ανεργίας...

Όταν πήγα να βγάλω κάρτα, προετοιμασμένη και για καβγά, γιατί ήξερα πως αν έχεις ηδη ένσημα σου βγάζουν , είδα φάτσα κάρτα ένα έγγραφο ανακοίνωση από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ που έγραφε πως οι φοιτητές που δίνουν προτεραιότητα στην εργασία μπορούν να έχουν κάρτα. Οπότε δεν είχα καν διάλογο για το θέμα με την υπάλληλο. Μόλις είχε λήξει το πρόγραμμα που δούλευα κ έβγαλα κάρτα.

Ισχύει όμως και για την ασφάλεια που σου είπαν μέσω σχολής. Ενημερώσου. Όσον αφορά στο παιδί εγώ το έχω προστατευόμενο μέλος με τον ΟΑΕΔ, λογικά κ μεσω της σχολής θα μπορείς κανονικα.

10 ώρες πρίν, Vasilo είπε:

Όταν πήγα να βγάλω κάρτα, προετοιμασμένη και για καβγά, γιατί ήξερα πως αν έχεις ηδη ένσημα σου βγάζουν , είδα φάτσα κάρτα ένα έγγραφο ανακοίνωση από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ που έγραφε πως οι φοιτητές που δίνουν προτεραιότητα στην εργασία μπορούν να έχουν κάρτα. Οπότε δεν είχα καν διάλογο για το θέμα με την υπάλληλο. Μόλις είχε λήξει το πρόγραμμα που δούλευα κ έβγαλα κάρτα.

Ισχύει όμως και για την ασφάλεια που σου είπαν μέσω σχολής. Ενημερώσου. Όσον αφορά στο παιδί εγώ το έχω προστατευόμενο μέλος με τον ΟΑΕΔ, λογικά κ μεσω της σχολής θα μπορείς κανονικα.

Ευχαριστώ πολύ! Είναι λίγο μπέρδεμα τώρα να ψαχτώ με την ασφάλεια της σχολής γιατί έχω κάνει χαρτιά για μεταγραφή η οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμα. Άρα δεν ξέρω πού να απευθυνθώ ακόμα. Γενικά βασικά με έχει μπερδέψει πάρα πολύ το όλο θέμα...

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Ευχαριστώ πολύ! Είναι λίγο μπέρδεμα τώρα να ψαχτώ με την ασφάλεια της σχολής γιατί έχω κάνει χαρτιά για μεταγραφή η οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμα. Άρα δεν ξέρω πού να απευθυνθώ ακόμα. Γενικά βασικά με έχει μπερδέψει πάρα πολύ το όλο θέμα...

Μετά μπορείς μέσω πρόνοιας. Ξέρω από φίλες πως έχει πολύ χαρτούρα, πολλά δικαιολογητικά. Πρέπει να βρεις μια λύση όμως. Ακόμα κ αν καταφέρεις να πληρώσεις μόνη σου τη γέννα το μωρό περα από τα εμβόλια που θα χρειαστεί πρέπει να είσαι καλυμμένη.

Ρώτα αρχικά τη σχολή στην οποία ήσουν και θα σου πουν αν πρέπει να απευθυνθείς στη νέα. 

Θα είναι πιο δύσκολο μετά με το μωρό να τρέχεις για χαρτιά, εκτός αν τα αναλάβει ο άντρας σου.

3 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Καλωσήρθες στον κόσμο των ενηλίκων ;)

Ετοιμαστείτε γενικά για πολύυυυυυ τρεξιμο. Ειπαμε, στην Ελλάδα έχουμε γραφειοκρατία. Δε γίνεται τίποτα χωρίς γραφειοκρατία. Και καλύτερα να τρέξετε όσο γίνεται πριν το μωρό.

8 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Καλωσήρθες στον κόσμο των ενηλίκων ;)

Ετοιμαστείτε γενικά για πολύυυυυυ τρεξιμο. Ειπαμε, στην Ελλάδα έχουμε γραφειοκρατία. Δε γίνεται τίποτα χωρίς γραφειοκρατία. Και καλύτερα να τρέξετε όσο γίνεται πριν το μωρό.

Καλά αυτό με τη γραφειοκρατία το έχω καταλάβει, το βίωσα ήδη με τον πολιτικό...!!! Μωρέ, το θέμα δεν είναι ότι πρέπει να τρέξεις... Τρέχεις, προς τα πού όμως;; δεν ξέρω πού να αρχίσω και πού να τελειώσω... Είμαι και πολύ αργόστροφη και δεν τα πιάνω εύκολα αυτά.. Με μπερδεύει και η μαμά μου, η οποία επιμένει να μην πάμε τα χαρτιά ακόμα στο ΙΚΑ γιατί γλιτώνουμε από κάπου λεφτά λέει αλλά δεν κάθεται να μου τα εξηγήσει και δεν καταλαβαίνω!!!! Προσπαθώ να της πω και αυτά που μου είπες εσύ και γι' αυτά που διάβασα στη σελίδα που μου έγραψες πιο πάνω αλλά δε μπορώ γιατί δεν έχω καταλάβει αρκετά πράγματα. Δηλαδή έχω καταλάβει τις παροχές που έχω ως ανασφάλιστη, οκ, αλλά μπερδεύομαι σε αρκετά σημεία... Η μαμά του αγοριού μου δούλευε παλιότερα στο ΙΚΑ, αλλά ούτε εκείνη ξέρει τι παίζει με τις ασφάλιες του μωρού. Αλλά εκείνη μου τα είπε ακόμα πιο μπερδευτικά τα πράγματα, λέει ότι πρέπει να πάμε να του κάνουμε ιδιωτική ασφάλια!! Ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή... Να ψαχτούμε λέει για κάτι επιδώματα και επίσης λέει να πάμε τα χαρτιά τώρα στο ΙΚΑ γιατί λέει θα μας ζητάνε μετά λεφτά πίσω και κάτι τέτοια... Θέλω να βάλω τα κλάματα, έχω μπερδευτεί πάρα πολύ!!! Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ πολύ όλες που μου απαντήσατε!!!

Μια λυση ειναι να πας στο λογιστη σου.ειτε εκει που κανουν οι γονεις σου δηλωση ειτε εκει που κανατε με τον αντρα σου αν κανατε ηδη μαζι.θα κατσει να δει τι ασφαλεια δικαιουσαι,κ που θα ασφαλιστει το μωρο

Οπως αν δικαιουσαι κ καποιο επιδομα.αν εχεις 200νομιζω ενσημα αλλα σχετικα προσφατα 1-2χρονια παιρνεις 

5 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Μια λυση ειναι να πας στο λογιστη σου.ειτε εκει που κανουν οι γονεις σου δηλωση ειτε εκει που κανατε με τον αντρα σου αν κανατε ηδη μαζι.θα κατσει να δει τι ασφαλεια δικαιουσαι,κ που θα ασφαλιστει το μωρο

Οπως αν δικαιουσαι κ καποιο επιδομα.αν εχεις 200νομιζω ενσημα αλλα σχετικα προσφατα 1-2χρονια παιρνεις 

Νομίζω ότι αυτό θα κάνω για αρχή... Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...