Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαμηλή οιστραδιόλη πριν την ωοληψία

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Βρίσκομαι σε διαδικασία εξωσωματικής με μακρύ πρωτόκολλο ανταγωνιστών (Bemfola 150 μονάδες, Daronda 10 μονάδες). Την 6η ημέρα διέγερση, η οιστραδιόλη μου ήταν 90. Σταμάτησα το Daronda και έκανα Orgalutran. Χθες, 10η μέρα η οιστραδιόλη μου στα 84. Ο υπέρηχος δείχνει 10 ωράρια ομοιόμορφα, περίπου στα 10 χιλ. Δεν μπορώ να καταλάβω.βάσει των όσων έχω διαβάσει γιατί είναι τόσο χαμηλή. Σήμερα που μίλησα με το γιατρό, τρελάθηκε. Ζήτησε να την ξανακάνω αύριο, αλλά πρωί (τις άλλες τις έκανα απόγευμα) και να πω ότι έχω ωάρια 10 χιλ. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία? Θεωρώ πως πρέπει να σταματήσω.. δεν θα έχω ποιοτικά ωάρια.. αλλά θέλω να μου το πει ο γιατρός μου. Πριν αντιμετωπίσω οποιαδήποτε άποψή του, θα ήθελα να  ακούσω τις εμπειρίες σας.

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, EleniC είπε:

Καλησπέρα σε όλους!

Βρίσκομαι σε διαδικασία εξωσωματικής με μακρύ πρωτόκολλο ανταγωνιστών (Bemfola 150 μονάδες, Daronda 10 μονάδες). Την 6η ημέρα διέγερση, η οιστραδιόλη μου ήταν 90. Σταμάτησα το Daronda και έκανα Orgalutran. Χθες, 10η μέρα η οιστραδιόλη μου στα 84. Ο υπέρηχος δείχνει 10 ωράρια ομοιόμορφα, περίπου στα 10 χιλ. Δεν μπορώ να καταλάβω.βάσει των όσων έχω διαβάσει γιατί είναι τόσο χαμηλή. Σήμερα που μίλησα με το γιατρό, τρελάθηκε. Ζήτησε να την ξανακάνω αύριο, αλλά πρωί (τις άλλες τις έκανα απόγευμα) και να πω ότι έχω ωάρια 10 χιλ. Έχει κάποια παρόμοια εμπειρία? Θεωρώ πως πρέπει να σταματήσω.. δεν θα έχω ποιοτικά ωάρια.. αλλά θέλω να μου το πει ο γιατρός μου. Πριν αντιμετωπίσω οποιαδήποτε άποψή του, θα ήθελα να  ακούσω τις εμπειρίες σας.

Κατα την ταπεινή μου άποψη δεν πρεπει να γίνει ωοληψια κυρίως για να μην χρεώθεις οικονομικά. Πολυ πιθανό να ειναι ένας κακός κύκλος. Η τιμη της οιστραδιολης σου δεν συμβαδίζει με τον αριθμό των ωαρίων και την 10η μερα του κυκλου.

και επειδη μίλησες για εμπειρίες μια γυναίκα πριν την ωορρηξία της, ας πούμε 14 μερα του κυκλου με ένα κανονικό ωάριο που μπορει να γονιμοποιηθεί πρεπει να εχει οιστραδιολη 300-350. Την 10η μερα του κυκλου πρεπει να ειναι στο 150 για ένα ωοθηλακιο. Καλη συνεχεια!

Κι εγω το ιδιο θα σου εγραφα εχοντας ηδη μια αποτυχημενη ωοληψια στο ενεργητικο μου. Εμενα μου ελεγαν οτι οι ορμονολογικες μου ηταν καλες και η οιστραδιολη αριστη για το ενα και μοναδικο ωοθυλακιο που ειχα. Η οιστραδιολη μου ηταν 130 κι εχω διαβασει κι εγω οτι πρεπει να ναι 150 για να γονιμοποιηθει αν εχεις μονο ενα. Βεβαια συζητησε το και με τον γιατρο σου. Ειναι και το οικονομικο αλλα κυριως ειναι το ψυχολογικο. Αν δεν πρεπει να μπεις σε αυτη τη διαδικασια να μη μπεις εαν οι ορμονολογικες δεν ειναι καλες. Εκτος κι αν θες να το κανεις ουτως η αλλιως. Εχω φιλη που της ειπαν οτι τα ωαρια δεν ηταν καλα απο τις ορμονολογικες κι επεμεινε για ωοληψια γιατι ελεγε εκανε λαθος ο γιατρος. Και τελικα δεν ηταν. Σκεψου τι θελεις να κανεις εσυ για να μη σκεφτεσαι μετα κι αν το ειχα κανει κλπ κλπ. 

6 ώρες πρίν, Thia1985 είπε:

Κι εγω το ιδιο θα σου εγραφα εχοντας ηδη μια αποτυχημενη ωοληψια στο ενεργητικο μου. Εμενα μου ελεγαν οτι οι ορμονολογικες μου ηταν καλες και η οιστραδιολη αριστη για το ενα και μοναδικο ωοθυλακιο που ειχα. Η οιστραδιολη μου ηταν 130 κι εχω διαβασει κι εγω οτι πρεπει να ναι 150 για να γονιμοποιηθει αν εχεις μονο ενα. Βεβαια συζητησε το και με τον γιατρο σου. Ειναι και το οικονομικο αλλα κυριως ειναι το ψυχολογικο. Αν δεν πρεπει να μπεις σε αυτη τη διαδικασια να μη μπεις εαν οι ορμονολογικες δεν ειναι καλες. Εκτος κι αν θες να το κανεις ουτως η αλλιως. Εχω φιλη που της ειπαν οτι τα ωαρια δεν ηταν καλα απο τις ορμονολογικες κι επεμεινε για ωοληψια γιατι ελεγε εκανε λαθος ο γιατρος. Και τελικα δεν ηταν. Σκεψου τι θελεις να κανεις εσυ για να μη σκεφτεσαι μετα κι αν το ειχα κανει κλπ κλπ. 

Σε ευχαριστώ Thia! όπως το λες.. και το οικονομικό να προσπεράσεις (που για τώρα λες οκ...τα είχα υπολογίσει.. τα δίνω..αλλά σου κόβει σίγουρα την επόμενη προσπάθεια), η ψυχολογία παίζει ρόλο.. όλο σκέφτομαι και εάν και μήπως.. και τόσες ενέσεις δεν έκαναν τίποτα..

Ξέχασα να σημειώσω πως αυτή είναι η δεύτερη προσπάθειά μου. Στην πρώτη την 7η ημέρα είχα οιστραδιόλη 85 αλλά μετά δεν μου ζητήθηκε να την μετρήσω. Άπειρη και εγώ δεν ασχολήθηκα. Πήραμε 10 από τα οποία τα 7 ήταν καλά και γονιμοποιήθηκαν τα 3. Έβαλα 2 αλλά χωρίς επιτυχία. Το τρίτο δεν κρατήθηκε μου είπαν στις περαιτέρω διαιρέσεις. Και είναι αυτές οι σκέψεις που ανέφερες.. μήπως είχα και τότε χαμηλή και δεν ήταν καλή η ποιότητα? αλλά πάλι μου είχαν πει ότι ήταν grade 1. μήπως δεν παίζει και τόσο ρόλο η χαμηλή οιστραδιόλη...

Σκέψεις και μέσα σε όλα.. να μην έχουν και άγχος γιατί κάνει κακό! Anyway σε λίγο θα πάω στο γιατρό και θα μάθουμε τι έβγαλε η νέα οιστραδιόλη και τι προτείνει να κάνουμε. 

Και η δική μου εμπειρία είναι αρνητική δυστυχώς. Καμπανάκι αυτή η οιστραδιόλη! Με οιστραδιόλη λοιπόν περίπου 100, νομίζω ότι κακώς πήγα εως την ωοληψία στην πρώτη μου προσπάθεια διέγερσης. Πήραμε μόνο δύο άδεια ωοθηλάκια. Δεν είναι ασφαλώς όλες οι περιπτώσεις ίδιες κι εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά, δε γίνεται να μη λάβετε υπόψη σας τόσο χαμηλή οιστραδιόλη. Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, ΚΑΤΙΟΥΣΚΑ είπε:

Και η δική μου εμπειρία είναι αρνητική δυστυχώς. Καμπανάκι αυτή η οιστραδιόλη! Με οιστραδιόλη λοιπόν περίπου 100, νομίζω ότι κακώς πήγα εως την ωοληψία στην πρώτη μου προσπάθεια διέγερσης. Πήραμε μόνο δύο άδεια ωοθηλάκια. Δεν είναι ασφαλώς όλες οι περιπτώσεις ίδιες κι εγώ δεν είμαι γιατρός, αλλά, δε γίνεται να μη λάβετε υπόψη σας τόσο χαμηλή οιστραδιόλη. Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.

Σε ευχαριστώ! Και σε σένα ό,τι καλύτερο!

Ο γιατρός έχει τρελαθεί. Η υπερηχογραφική μου εικόνα είναι ιδανική. Η νέα εξέταση έδειξε 200. Τα ωάρια μεγαλώνουν, το ενδομήτριο είναι 8 χιλιοστά. Σήμερα θα με δει ο διευθυντής της κλινικής. Ο γιατρός μου θέλει και μια ακόμα γνώμη. Θέλει να τα πάρει. Δεν πιστεύει ότι θα είναι όλα άδεια. Επιμένει ακόμα και όταν του ανέφερα για το κόστος, θα δει τι θα κάνει μου είπε αν δεν πάρουμε κανένα. Αλλά ακόμα και αυτό, θα μας δείξει κάτι. Ίσως στα φάρμακα που έχω πάρει μέχρι τώρα, δεν έχω ανταπόκριση (puregon, bemfola) και πρέπει να πάω σε menopur. Ίσως πρέπει να δοκιμάσω με φυσικό κύκλο εάν δεν έχω ανταπόκριση στα φάρμακα. Τους τρέλανα..

Είναι βασικό να έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου.. Απ΄όλα αυτά, είναι το συμπέρασμα που έβγαλα και το παραθέτω εδώ γιατί όπως έψαχνα να βρω μια περίπτωση αντίστοιχη εγώ, ελπίζω να βοηθήσω κάποια φίλη.. και ευελπιστώ να έχω μια θετική έκβαση να διηγηθώ.

Ας δούμε τι θα μας πει και ο διευθυντής.. 

Να μας πεις τα νεα σου. Εγω εχω αυριο ραντεβου με ενα γιατρο Συριστατιδης λεγεται και τον βρηκα ψαχνοντας γιατρους που κανουν ερευνα στην υπογονιμοτητα. Να δω τι θα μου πει. Εγω σκεψου δεν ανταποκριθηκα στα φαρμακα κατεβασα μονο ενα. Τουλαχιστον ετσι μου παν. Γενικα το ψαχνω το θεμα γιατι η ψυχολογια για μενα ειναι το χειροτερο. Να φανταστεις οταν με πηραν για μεθη περιμενε ο συζυγος και οταν μας ειπαν οτι δε βρεθηκε ωοθυλακιο με το που βγηκαμε απο το κεντρο του λεω μην προχωρας και ξεσπασα επεσα κατω απο τα κλαμματα. Οποτε γι αυτο σου λεω. Οτι ειναι καλυτετο για σενα. 

Πόσο σε καταλαβαίνω! Εγώ μετά από συζητήσεις πολλές με το γιατρό μου, θα πάω για ωοληψία. Τα βλέπω και γω η ίδια πως μεγαλώνουν και με ενδομήτριο 8 χιλιοστά, δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι η οιστραδιόλη είναι στα 200. Δύο τα τινά.. είτε η χαμηλή οιστραδιόλη οφείλεται στον ανταγωνιστή (βλέπε orgalutran) που στις παρανέργειές του δείχνει ότι δεν αφήνει την οιστραδιόλη να ανέβει, είτε υπάρχει φτωχή ανταπόκριση ωοθηκών (poor responders) και εδώ πρέπει να μιλήσουμε για άλλο πρωτόκολλο με άλλα φάρμακα. Σίγουρα όμως είναι κάτι που πρέπει να ελέγξουμε ακόμα και αν αυτό απαιτεί την ωοληψία ως μέσο.

Είδομεν και πάλι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Τώρα το μόνο που κάνω είναι να σκέφτομαι θετικά και να ελπίζω ότι και αυτή η δοκιμασία θα με οδηγήσει στο παιδάκι μου. 

Εάν δεν.. δύναμη και θα βρούμε την άκρη. 

Thia αλλά και σε όλες, εύχομαι δύναμη και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! 

Έχετε πίστη!!! (το λέω για να το ακούω και γω)!

Thia πήγες στο γιατρό? Έχεις νέα? 

Εγώ τη Δευτέρα μπαίνω και θα έχουμε νεότερα.!  

Ελενη τι εγινε?εγω πηγα χθες με ειδε ο ανθρωπος και μου ειπε οτι οι εξετασεις μου δε συμπιπτουν με την κλινικη μου εικονα. Οι ωοθηκες μου ειναι μια χαρα μου ειπε συναδουν με την ηλικια μου και τη μερα του κυκλου μου που με ειδε το ιδιο και το ενδομητριο. Το μονο κακο οτι πρεπει να τις επαναλαβω σε 3 μηνες εαν θελω γιατι τωρα δεν ειναι αξιοπιστες. Ειπαμε με το συζυγο να ηρεμησουμε μηπως ερθει τελικα το πολυποθητο αυτο το διαστημα που εχουν δωσει ωθηση τα φαρμακα.

,Είναι και αυτός ένας πολύ σημαντικός παράγοντας! Η ηρεμία.. καλή απόφαση μου ακούγεται.. εξάλλου έχει ένα καλό χρονικό περιθώριο του τριμήνου για να περάσεις καλά και να χαλαρώσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλα!!

Εγώ έκανα χθες την Ovitrell (αντίστοιχη της Pregnyl) και αύριο στις 9 μπαίνω να πάρω τα 10 ωάρια που βλέπουμε. Ο Θεός και η Παναγιά να βοηθήσουν να είναι καλά και να γονιμοποιηθούν και η οιστραδιόλη μου να είναι χαμηλή λόγω του Orgalutran. Αύριο θα έχω νεότερα και ευελπιστώ καλά! :)

Διαφημίσεις

Μακαρι κοριτσι. Στο ευχομαι ολοψυχα. Εγω την Τεταρτη θα παω στον γυναικολογο που ειχα παλιοτερα και που με εβλεπε ως ανθρωπο κι οχι ως τσεπη να συζητησω και μαζι του και το πιο σημαντικο...να με παρακολουθει και να μου λεει ποτε να ερχομαι σε επαφη με το συζυγο. Εκλεισα και τις διακοπουλες μου και περιμενω πως και πως. Παντως ο γιατρος στο κεντρο που πηγα μου δημιουργησε ψυχολογικα...πηγαινα 4η μερα κυκλου που χα αιμα κανονικα για παρακολουθηση και μου ελεγε εχεις αιμα κανονικα?λεω ναι παντα και μου λεει πως γινεται με τοσο χαμηλη Αμη?ο.22 μου εβγαλε. Και παντα μου ελεγε παρατηρεις αλλαγες στην περιοδο σου και οταν του λεγα οχι νευριαζε μου λεγε μα πως ειναι δυνατον??? Αφου μου λεγε ο συζυγος να προσπαθουμε και του λεγα οτι παλια ευχομουν για καθυστερηση τωρα τρεμω γιατι μπορει να σημαινει οτι εχει δικιο...τετοια ψυχολογικα μου δημιουργησε. Γι αυτο και θελω να ηρεμησω πρωταρχικα πριν κανω το οτιδηποτε.

• 1 χρόνο μετά...
On 21/6/2017 at 10:13 ΜΜ, ΚΑΤΙΟΥΣΚΑ είπε:

Κορίτσια τελικά πως προχωρήσατε με χαμηλή οιστροδιολη και εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με μακρύ πρωτόκολλο και τωρα μου ειπε ο γιατρός να πάμε με βραχύ ... υπαρχει ελπίδα να ανεβεί ;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...