Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διακόπτω τον ύπνο της για φαγητό

my1stbaby

Recommended Posts

Η δική μου περίπτωση ίσως είναι και η μοναδική περίπτωση αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας.

Η μπέμπα μου είναι 15 μηνών αλλά σε κιλάκια είναι λίγο αδυνατούλα, κάτω από 9, και 

στη κλίμακα του ΠΟΥ είναι προς τα κάτω.    Επιπλέον δεν θα έλεγα ότι είναι καλόφαγη

ειδικά στο θέμα φαγητό οπότε προσπαθώ να βρίσκω ευκαιρίες να την ταίζω.

Ευτυχώς πέφτει για ύπνο σχετικά νωρίς , κατά τις 8.30-.9.00 τώρα τελευταία

ενώ υπήρχαν και φάσεις όταν ήταν κουρασμένη από παιχνίδι ή δεν είχε κοιμηθεί

για μεσημέρι-απόγευμα , που έπεφτε για νυχτερινό ύπνο από τις 7.30.

Κάθε βράδυ συνηθίζω να της διακόπτω τον ύπνο για ελάχιστα, γύρω στις 12.00-01.00

το βράδυ ίσα ίσα να της δώσω όσο γάλα πιει και να την ξαναβάλω για ύπνο.

Λέτε να είναι κακό που διακόπτω τον ύπνο της;

Υπόψιν ότι δεν πολυξυπνάει.  Πίνει το γάλα και ξαναπέφτει αμέσως για ύπνο.

Διαφημίσεις

Νομιζω την ταλαιπωρεις αδικα, ταλαιπωρεισαι κι εσυ, συν οτι της καταστρεφεις και τα δοντακια,σε αυτη την ηλικια μετα το γαλα θελει πλυσιμο δοντιων. Το οφελος απο λιγο γαλα ειναι ασημαντο σε θερμιδες. Αν το μοιραζες μεσα στη μερα σε λιγιες γουλιες εδω κι εκει, στο ιδιο θα ερχοσασταν.

γεια σου λοιπων εμενα ο γιος μου ειναι 19 μηνων και ειναι 10.200 οπως καταλαβες παρα πολυ αδυνατος ειμαστε στις κατωτερες καμπυλες αλλα δεν τον εχω ξυπνησει ποτε για να πιει γαλα..!!! τωρα εφοσων δεν την ενοχλει που την ξυπνας για να πιει γαλα αλλα συνεχιζει μετα τον υπνο της κανονικα ισως δεν ειναι κακο... αλλα εχεις δει ομως αυτο το γαλα που πινει εκεινη την ωρα να της εχει προσθεση βαρος;;; παντως η καθαρα δικη μου προσωπικη γνωμη ειναι να αφηνουμε τα παιδια μας να τρωνε οσο θελουνε και οταν θελουνε αυτα καμια φορα ξερουν κατι περισσοτερο απο εμας...εμενα η παιδιατρος μου ειχε προτηνει κατα τη διαρκεια της ημερας να του προσφερω  συνεχεια φαγητο εαν  θελει να το φαει..!!!! δλδ οταν χρονισε εμεις  προστεσαμε και βραδυνο φαγητο πριν το γαλα του... !!

Νομίζω ότι αυτό με το βραδινό ξύπνημα για φαγητό το εφαρμόζουν μόνο σε βρέφη έως 40 ημερών, άντε λίγων μηνών σε ειδικές περιπτώσεις. Εσένα μια χαρά είναι το παιδάκι σου. Αμα είχε θέμα θα στο έλεγε ο παιδίατρός σου. Δεν κινδυνεύει από ασιτία!  Καλύτερα που είναι από μικρή λίγο αδυνατούλα, θα έχει περιθώρια μετά που θα ανακαλύψει το junk food! Συμφωνώ με τη xaroumenh mama, τα παιδιά ξέρουν πόσο θέλουν και χρειάζονται να φάνε στην τελική πρόσφερέ της εσύ φαγητό συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν θέλει τρώει.

Επιπλέον είσαι τυχερή που το παιδάκι σου δεν ξυπνάει το βράδυ για διάφορα και πολλές φορές. Κινδυνεύεις να το ανατρέψεις αυτό αν συνηθίσει την αφύπνιση μέσα στο βράδυ. Μην ταράζεις τον ύπνο της είναι εξίσου σημαντικός με το φαγητό.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...