Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS Γιαγιά αδικαιολόγητα ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ενώ πριν 2 μήνες ήταν!


Recommended Posts

Γειά σας

πήγαμε σήμερα στο προγραμματισμένο ραντεβου εοππυ και βγαζει τις απαραίτητες εξετασεις/τα παρααπεμπτικά το μηχάνημα, και στο χαρτί γράφει

 Δικαιούχος του Ν.4368/2016 / Εκτέλεση εξετάσεων εκτελείται μόνο σε κρατικούς φορείς !  μου είπαν ότι αυτό σημαίνει ότι είναι στην ουσία σαν ανασφάλιστη. 

(ενώ πριν λιγο καιρό όλα ήταν οκ, και δεν έχει αλλάξει τίποτα στην κατάσταση της γιαγιάς ή του παππού που είναι ασφαλισμένοι του δημοσίου !!!)

ξέρει κανείς τι μπορεί να έχει γίνει?

θα πάω αυριο σε καποιο τοπικο κατάστημα εοππυ, αλλά για να μην χάνω χρόνο έχει κανείς εμπερία για κάτι τέτοιο, μήπως χρειαστώ και τίποτε άλλο να έχω μαζί μου περαν βιβλιαριου αμκα κλπ ? 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αν η γιαγια σου είναι έμμεσα ασφαλισμένη (μέσω του παππού) και δεν έχει δικό της αριθμό μητρώου ΕΦΚΑ,  πρέπει να πας σε κάποιο υποκατάστημα ΕΦΚΑ για να βγάλει δικό της αριθμό. Θέλουν όμως κάποια χαρτια (εκαθαριστικό σίγουρα).

  • Like 1
8HQvp2.png
Link to comment
Share on other sites

εχουν γινει λαθη στις ενοποιησεις των αρχειων των ασφαλιστικων οργανισμων...αν πας σε ενα υποκαταστημα του εοππυ, θα το διορθωσουν....

  • Like 1

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ,.. όταν πηρα τηλέφωνο πρωι πρωι (βρήκα γραμμή) μου είπαν ότι μπορεί να έχει σχέση με αυτό  

ΙΚΑ. Απογραφή των εμμέσων ασφαλισμένων. Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ)  του 2014

που ζητά την απογραφή αυτή από το 2014. 

σίγουρα δεν έχει γίνει γιατί εμείς δεν το ξέραμε και αποκλείεται μόνη της να το έκανε , οπότε...... 

 https://apps.ika.gr/eApplicationInsuredCertified/  Βρήκα αυτό που υποτιθεται κάνει πιστοποιηση ασφαλισμένου μέσω taxisnet χωρις προσέλευση δηλαδή στο κατάστημα

http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfreg.cfm  (εδω ήταν το λινκ) 

θα ειδποιήσω αν λειτουργεί

πάντως στο τηλέφωνο το πρωί η υπάλληλος δεν είχε ιδέα και δεν ανέφερε ΚΑΝ την δυνατότητα ηλεκτρονικής διόρθωσης. .... !! (!)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΣ :

Γίνεται να είμαι τόσο άσχετη?  συνταξιούχος είναι ο παππούς των ενόπλων δυνάμεων δηλαδή του δημοσίου.  ποιό είναι το σωστό ταμείο? ΙΚΑ ή ΕΟΠΠΥ ???   

Edited by belleblue
Link to comment
Share on other sites

Τα ταμεία πια ανήκουν όλα στον ΕΦΚΑ. Θα πρεπει να δεις σε ποιο υποκατάστημα εξυπηρετουσαν τον παππου και την γιαγια. Ηλεκτρονικα δεν γινεται (συμφωνα με το ΑΦΚΑ/Υπο. ΙΚΑ Κυψελης).

  • Like 1
8HQvp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ και πάλι, Βρήκαμε το αρμόδιο ικα, αλλά αυριο πρωι θα ρωτησω κ τι δικιολογητικά θέλουν . 

απο το διαδίκτυο βρηκα ότι ζητάνε αυτό 

 

Η απογραφή διενεργείται στην υπηρεσία Μητρώου οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του Ιδρύματος, χωρίς την υποβολή αίτησης.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

να επιδείξει έγκυρο αποδεικτικό των ατομικών του στοιχείων, ήτοι:

– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή

– Δελτίο ταυτότητας υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις ή

– Διαβατήριο σε ισχύ ή

– Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για απογραφή ανήλικου φυσικού προσώπου)

και να καταθέσει ένα απλό (όχι επικυρωμένο) και ευκρινές φωτοαντίγραφό του,

● να γνωρίζει τον Α.Μ.Κ.Α. και τον Α.Φ.Μ. του (δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντίστοιχων εγγράφων),

● να διαθέτει (προαιρετικά) απλό αποδεικτικό στοιχείο για τον IBAN τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ο απογραφόμενος είναι πρώτος δικαιούχος,

● να διαθέτει (προαιρετικά) απλά (όχι επικυρωμένα) αποδεικτικά στοιχεία για τυχόν ασφάλισή του σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής,

● σε περίπτωση που ενεργεί για την απογραφή άλλου φυσικού προσώπου, να διαθέτει σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο (δεν αφορά περιπτώσεις απογραφής ανήλικων τέκνων από τους γονείς τους).

Η απογραφή πραγματοποιείται πλέον, σε όλες τις περιπτώσεις, μέσω της νέας οθόνης «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ»(λεπτομερείς οδηγίες για το χειρισμό της οθόνης απογραφής περιλαμβάνονται στο μενού «Βοήθεια/Νέες εκδόσεις»).

Βασικό και απολύτως απαραίτητο στοιχείο στη διαδικασία απογραφής αποτελεί ο Α.Μ.Κ.Α. του προς απογραφή προσώπου, ο οποίος, όπως και ο Α.Φ.Μ., αρκεί να δηλώνεται στον αρμόδιο υπάλληλο.

 

αλλού είδα να ζητάνε και εκκαθαριστικό/βεβαίωση έναρξης σύνταξης για τον κύριο ασφαλισμένο ,αλλά αυτό ίσως αφορά νέα εγγραφή ΑΜΑ.  

θα γραψω περισσότερα αύριο  μην τυχόν και τύχει και σε άλλους! 

Update: A, φοβερό, μου απάντησε το  ΕΦΚΑ στην ηλεκτρονική φόρμα που έστειλα!   δεν το περίμενα! !!   (εδω το είχα στείλει https://www.ika.gr/gr/infopages/contact/home_s.cfm

Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στο Ενιαίο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ θα πρέπει απογράφονται και οι έμμεσα ασφαλισμένοι (προστατευόμενα μέλη) που δικαιούνται για πρώτη φορά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή ανανεώνεται το αντίστοιχο δικαίωμά τους. Αν αυτό δεν έχει ήδη γίνει στο παρελθόν (σε Υποκ/μα τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ηλεκτρονικά), παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τμήμα μητρώου ενός Υποκαταστήματος τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πληροφορίες ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα βρείτε στην εγκύκλιο 49/2014 της Δ/νσης Παροχών του τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_49_2014.pdf


Πληροφορίες για την απόδοση - ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για τα έμμεσα μέλη θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/20150529_odhgos_asfalismenou.pdf στην ενότητα: «Οικογενειακό Βιβλιάριο Υγείας» (σελ. 15).

Οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ απευθύνονται στο Τμ. Μητρώου ενός Υποκ/τος ΙΚΑ. 
Οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΠΑΔ απευθύνονται σε ένα από τα Υποκ/τα ΙΚΑ που εξυπηρετούν τον ΟΠΑΔ.
Τα Υποκ/τα είναι http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/OPAD_GEN_530_18-2-2016.pdf   για την υπόλοιπη Ελλάδα αρμόδια είναι τα Υποκ/τα ΙΚΑ στις πρωτεύουσες των Νομών.
        
Η εργασία μπορεί να διεκπεραιωθεί σε οποιοδήποτε Υποκ/μα και από άλλο άτομο νόμιμα εξουσιοδοτημένο.


ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Edited by belleblue
Link to comment
Share on other sites

Ειναι πρόβλημα που έρχεται και ξανάρχεται, μας έχει συμβεί και εμάς και σε γνωστούς. Βεβαιωθείτε οτι το πρόβλημα υπάρχει ακόμη. Ο ένας μου γιος είχε "χαθεί" για μια βδομάδα και μετά ξαναεμφανίστηκε χωρίς να κάνουμε τίποτα, με το μήνυμα που λες. Η παιδίατρος μου είπε ότι γίνεται συνεχώς από το φθινόπωρο και μετά και συνήθως λύνεται μόνο του. Για 'αγνωστο λόγο ασφαλισμένοι μπαίνουν στην κατηγορία "ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες" (αυτό είναι ο νόμος που αναφέρει το μήνυμα) και μετά επανέρχονται

Edited by ΑΡΓΚ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μα τι λες τώρα!!!  δεν είμαστε καλά! το θέμα είναι πως το ελέγχεις? να παρω τηλ το πρωι πολύ νωρίς να τους ρωτήσω ε ?  ! οκ !!! αυτό θα ήταν τέλειο. 

τώρα όμως άραγε θα πρέπει τα παραπεμπτικα με όλα τα φάρμακα και εξετάσιες να μου τα ξαναβγάλουν άραγε οι γιατροί ξανά μανά (ώρες αναμονής)

 ή το ίδιο νούμερο παραπεμπτικού μήπως συνεχίζει να ισχύει όταν διορθωθεί το θέμα?  σας έτυχε? 

εμένα οι γιατροί όταν εβγαλαν τα παραπεμπτικά, δεν το παρατήρησαν, το είδε ο ελεγκτής όταν πηγε να βάλει τη σφραγίδα...  (ΑΡΓΚ !!! :-) )...

. θα ρωτήσω στην φόρμα του ικα, εφόσον απαντούν! 

Link to comment
Share on other sites

 @ΑΡΓΚ  πήγα στο υποκατάστημα Ικα,  και επειδή υπάρχει ασάφεια στο σύστημα στην περίπτωσή μας (δεν έχει γίνει απογραφή ΑΜΑ) γίνεται νέα εγγραφή,

ζητούν την συνταξιοδοτική πράξη  του παππού,  (και ο παππούς ήταν στην ίδια ομάδα δηλαδή ευπαθής ομάδα και καλά, ανασφάλιστος στην ουσία ενώ είναι ο άμεσα ασφαλισμένος εδώ και δεκαετίες χωρίς πρόβλημα)  

άρα πρέπει αύριο να πάει κάποιος στο λογιστήριο του κράτους και να ζητήσει την πράξη συνταξιοδότησης, για να αποδείξει από πότε πήρε σύνταξη ο 90 χρονών άνθρωπος.... για να αποδείξει τι? ότι δικαιούται ασφάλισης? όχι, για να εχουν στο σύστημά τους από πότε παίρνει σύνταξη.  

Θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν οποιαδήποτε ημερομηνία, αφού εχουν απόδειξη  ότι παίρνει σύνταξη δημοσίου.  Τι διαφορά έχει από πότε την παίρνει?  Τους πήγα πράξη του λογιαστήριου του κράτους, η οποία ήταν αναπροσαρμογή της σύνταξής, του 99 (με επίσημη σφραγίδα δηλαδή επισημο έγγραφο), που δείχνει ότι είναι συνταξιούχος δημοσίου.

Όχι, ήθελαν την ημερομηνία που ξεκίνησε να παίρνει την σύνταξη. 

πάντως την ώρα που πήγα στο μητρώο ήταν άλλοι 30 άνθρωποι που είχαν πάθει παρόμοιο θέμα και είχαν πάει 2-3 φορες ήδη.

Θεωρώ εντελώς ξεφτιλισμένο που δεν δίνουν προθεσμία πριν αφήσουν να "χαλάσει " με ηλεκτρονικό τρόπο η ασφαλιστική ικανότητα.  

Δηλαδή, ενοποιησαν τα ταμεία, ας βγάλουν ανακοίνωση ότι  για ένα μήνα το σύστημα θα δέχεται τα λάθη μέχρι να διορθώσετε τα χαρτιά σας.  Ελέγξτε ηλεκτρονικά την ενημερότητά σας, και πράξτε ανάλογα σε ένα μήνα.   

Είναι θέμα προγραμματισμού του λογισμικού... .κάποιος λοιπόν, πήρε απόφαση, η ενοποίηση να έχει άμεσο αποτέλεσμα στην ασφαλιστική ικανότητα.

  Δεν είναι απλώς ότι έτυχε.  Κάποιος πολύ άχρηστος, πήρε αυτή την απόφαση, αδιαφορώντας.    

Link to comment
Share on other sites

Σε άλλη δημόσια υπηρεσία που πήγα και εκεί ήταν και άλλα άτομα που είχαν πάθει το ίδιο.  Μάλιστα χρειάζεται εξουσιοδότηση/πληρεξούσιο, δηλαδή αν δεν τα έχεις, δεν σου δίνουν τα χαρτιά που θέλεις και ας είναι επείγον.  Άρα, εάν σου τύχει περιστατικό ιατρικό εν μέσω αυτού, την έκατσες... !  

ένα έχω να σας πω διασφαλίστε να έχετε πληρεξούσια για τους παππούδες γιαγιάδες που να αφορούν διεκπεραίωση θεμάτων ΔΟΥ, άλλων υπηρεσιών, κλπ   !  εμείς έχουμε ευτυχώς και έτσι δεν βρήκα τουλάχιστον εκεί θέμα.  

Μια άλλη κυρία, που είχε έρθει για τον άντρα της θα της στέλνανε το χαρτί (γία να ξανα φαίνεται ο σύζυγός της ασφαλισμένος κ να το καταθέσει στο ταμείο της), σε καμιά εβδομάδα,  (!!) επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο....  

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...