Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΑΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ 'Η ΠΑΙΔΟΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ

Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα να με βοηθησει οποια κοπελα γνωριζει,το μωρακι μου ειναι 3μιση μηνων,οταν γενηηθηκε ηταν αρκετα φαγανο μωρο ετρωγε πολυ καλα,μετα ανακαλυψαμε οτι εχει γοπ κανοντας αρκετες γουλιες.πολυ γαλα απο την μυτη.πηραμε επαντορεν,το κραταμε αρκετη ωρα ορθιο να ρευτει,ανακλιση στην κουνια πιο πολλα και μικρα γευματα.για μια εβδομασδα περιπου μειωνε την ποσοστητα,ανεβασε πυρετο και φυγαμε κατευθειαν για την κλινικη,εκει διαπιστωσαμε μετα απο εξετασεις οτι εχει ουρωλημωξη,στην κλινικη δεν ετρωγε σχεδον καθολου αλλα μου ειπαν οι γιατροι οτι ειναι λογο τησ ουρωλημωξης.(τελικα εχουμε και κοπ μεγαλου βαθμου την οποια κανενας γιατρος δεν την ειδε ουτε καν στην β επιπεδου θα ειχαμε αποφυγει την νοσηλεια).γυρνωντας απο την κλινικη το παιδι ξεκινησε τισ διαρροιες και δεν ετρωγε καλα αυτα συνεχιζονατι μεχρι σημερα καποιες μερες ειναι καλα,τισ περισσοτερες ομως το ταιζω οταν κοιμαται(πινει μονο ξενο γαλα)αλλιως οταν ειναι ξυπνιο δεν θελει και την στιγμη που τρωει κανει διαρροια,η εχει πολλα αερια,η κλαιει απαρηγορητο για ερκετη ωρα,θα ηθελα να μου πειτε γνωμες που να απευθυνθω και αν ξερετε καποιον καλο στην αθηνα ευχαριστω

Διαφημίσεις

Η δική μας παιδο-γαστρεντερολόγος και σου την προτείνω λέγεται Παναγιώτα Καφρίτσα με γραφείο στο Χολαργό (δίπλα στο μετρό).

Παιδο-αλλεργιολόγο έχουμε τον Μανουσάκη από το Αγλαΐα Κυριακού. Πολύ καλός και έμπειρος.

Η περίπτωση όμως ακούγεται για παιδο-γαστρεντερολόγο πρωτίστως. Να σου πω ότι κι εμάς ο μικρούλης δεν έτρωγε, αλλά είχε και διάρροιες με αίμα κατά την νοσηλεία του για ουρολοίμωξη (έχει κι εκείνος κοπ).

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Πολύ καλός παιδοαλλεργιόλογος είναι ο κύριος Φαρμάκας Νικόλαος στο Κρατικό της Νίκαιας. Κάνω μαζί του ανοσοθεραπεία για κάποιο πρόβλημα αλλεργίας που έχω και ακούω τα καλύτερα από τις μαμάδες των παιδιών που παρακολουθεί. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου πμ να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες.

BdmAp3.png

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας για την κυρια παναγιωτου ποια η γνωμη σας εχω διαβασει καλα λογια οπως επισης για την καρφιτσα

Η Καφρίτσα είναι πολύ καλή, εξαιρετικά έμπειρη κι εμάς μας βοήθησε πολύ με τον πρώτο μου γιο που ήταν δύσκολη περίπτωση. Οι άλλοι γιατροί (παιδίατρος και παιδο-αλλεργιολόγος) δεν μας έδιναν καλές προοπτικές, όμως εκείνη επέμενε και δικαιώθηκε.

Είναι αυστηρή σαν άνθρωπος, είναι διαθέσιμη στο τηλέφωνο για περαιτέρω οδηγίες, όμως χρεώνει αρκετά την επίσκεψη.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

Εμάς μας παρακολουθεί η Παναγιώτου και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη (άλλη περίπτωση όμως η δική μας).

Να ξέρεις οτι συνεργάζεται και με την Σαξώνη, την παιδοαλλεργιολόγο.

Είναι και οι δύο στο Ιασώ εκτός από τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οπότε μπορείς να έχεις μια άποψη και από παιδοαλλεργιολόγο αν χρειαστεί.

• 2 χρόνια μετά...

Θέλω να επισκεφτώ έναν γιατρό πιο εξειδικευμένο για τα εξής.. Το μωρό μου ειναι 3 μηνών και στο κάθε γεύμα του 120μλ τρώει τα πρώτα μλ περίπου 30 άνετα κ μετά κάνουμε μισή ώρα με 3 τέταρτα για τα υπόλοιπα. Τη μία παίζει με την πιπίλα, την άλλη χτυπιέται, την άλλη ζορίζεται σα να το πονάει η κοιλιά του. Οπότε στην ουσία τον πιέζουμε για να φάει. Έπειτα, είχε βγάλει κόκκινιλες στα χέρια του με ξηροδερμια που του έχουν αφήσει άσπρα σημάδια. Φτερνίζεται αρκετές φορές μέσα στη μέρα, τρίβει τη μούρη του όπου βρει πάνω μας ή στο κρεβάτι (δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα τον ενοχλεί η μύτη του και το κάνει αυτό), τον πιάνει λοξυγγας κάθε μέρα 1-2φορες,πριν πιούμε το frisolac comfort είχαμε θέμα δυσκοιλιοτητας, βγάζει συνέχεια κόκκινιλες στο πρόσωπο, οι οποίες όμως φευγουν,ακουγεται ένα χουρχουρισμα σα να έχει μυξες η φλεγματα δεν μπορώ να καταλάβω αλλά δεν είναι άρρωστος. Κυρίως αυτό με το φαγητό θέλω να κοιτάξω που δεν τρώει με όρεξη κ κάθε φορά τον πιέζουμε. Σε τι ειδικότητα πρέπει να απευθυνθώ; 

@maria_tweety

Γεύματα: Τα ml του γεύματος ορίζονται βάσει βάρους του παιδιού και ο παιδίατρος δίνει οδηγία για πχ 120 ml/γεύμα τα οποία θεωρητικά είναι τα κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες ανάπτυξης του. Όμως στην πράξη επειδή είναι παιδί και όχι ρομπότ, και η σίτιση-πέψη εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, άλλοτε θα πεινά περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, άλλοτε θα χωνεύει γρηγορότερα, άλλοτε πιο αργά. Και όσο μεγαλώνει, άλλοτε θα του αποσπά την προσοχή κάτι και θα "χαζεύει", άλλοτε θα το ενοχλεί κάτι (ούλα, κοιλίτσα-εντεράκια, ζέστη, κλπ) και δε θα θέλει να φάει άλλο εκείνη τη στιγμή, κλπ. Οπότε ίσως, τάισμα με διαλείμματα και ας παίρνει 1ώρα. Ή μικρότερα γεύματα και συχνότερα. Και σεβασμός-αποδοχή ότι κάποιες φορές δε θα θέλει να φάει άλλο! Και επειδή κατανοώ την έγνοια σας να τρέφεται επαρκώς το παιδί, θα βοηθούσε μια πιο ρεαλιστική ματιά προκειμένου να χαλαρώσετε και να μην είναι η ώρα του γεύματος-ώρα στρες.

Δέρμα: Η ξηροδερμία (εαν έχει αρχίσει να βάζει τα χεράκια στο στόμα, βγάζει και σαλάκια και τρίβει την μουρίτσα στα υφάσματα, μπορεί να φουντώνει στο προσωπάκι πιο συχνά) σε πρώτη φάση αντιμετωπίζεται με κάποια γνωστά βήματα. Θα σας έδωσε οδηγίες ο παιδίατρος. Εάν έτσι ρυθμίζεται, τότε υπομονή. Είναι σύνηθες και το πιθανότερο είναι παροδικό.

Φτερνίσματα-Λόξυγγας-Ρουθουνίσματα: Εάν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα (μπούκωμα, δυσκολία στην αναπνοή, εμετοί, κλπ) είναι απολύτως φυσιολογικά. Αυτό μου απαντούσε χαμογελώντας η παιδίατρος μας, κάθε φορά που της τα ανέφερα.

Τρίψιμο μουρίτσας: Στοματικό στάδιο (το στόμα γίνεται σιγά σιγά το μέσο αντίληψης του κόσμου όλου. Η περιοχή υπερδιεγείρεται). Και ούλα. Δε σημαίνει ότι θα βγάλει δόντι άμεσα. Όμως τα ουλά φουσκώνουν, ερεθίζονται και προκαλούν ενόχλησεις, μήνες πριν βγει δοντάκι.

Ο παιδίατρος είναι ο κατάλληλος για να απαντήσει σε αυτές σας τις απορίες. Τι σας λέει; Ζητήστε του να είναι επεξηγηματικός και επιμείνετε εάν έχετε ακόμη ερωτηματικά για το οτιδήποτε. Στην τελική εάν εξακολουθείτε να μην καλύπτεστε, εξηγήστε του την ανησυχία σας και την πρόθεση σας να δείτε κάποιον εξειδικευμένο ιατρό και ζητήστε του να σας κατευθύνει ως προς το που να απευθυνθείτε.
Είναι σημαντικό ο παιδίατρός μας (όπως και κάθε ιατρός μας) να είναι άνθρωπος που εμπιστευόμαστε και έχουμε την άνεση να μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Σωστός επιστήμονας, για να αντιληφθεί τον κίνδυνο όταν προκύψει και ταυτόχρονα ήρεμος, καθησυχαστικός και με σιγουριά ότι όλα είναι αντιμετωπίσιμα. Ειδικά όταν πρόκειται για φυσιολογικες ή συνήθεις συμπεριφορές και εκδηλώσεις.

5 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Θέλω να επισκεφτώ έναν γιατρό πιο εξειδικευμένο για τα εξής.. Το μωρό μου ειναι 3 μηνών και στο κάθε γεύμα του 120μλ τρώει τα πρώτα μλ περίπου 30 άνετα κ μετά κάνουμε μισή ώρα με 3 τέταρτα για τα υπόλοιπα. Τη μία παίζει με την πιπίλα, την άλλη χτυπιέται, την άλλη ζορίζεται σα να το πονάει η κοιλιά του. Οπότε στην ουσία τον πιέζουμε για να φάει. Έπειτα, είχε βγάλει κόκκινιλες στα χέρια του με ξηροδερμια που του έχουν αφήσει άσπρα σημάδια. Φτερνίζεται αρκετές φορές μέσα στη μέρα, τρίβει τη μούρη του όπου βρει πάνω μας ή στο κρεβάτι (δεν ξέρω αν στην πραγματικότητα τον ενοχλεί η μύτη του και το κάνει αυτό), τον πιάνει λοξυγγας κάθε μέρα 1-2φορες,πριν πιούμε το frisolac comfort είχαμε θέμα δυσκοιλιοτητας, βγάζει συνέχεια κόκκινιλες στο πρόσωπο, οι οποίες όμως φευγουν,ακουγεται ένα χουρχουρισμα σα να έχει μυξες η φλεγματα δεν μπορώ να καταλάβω αλλά δεν είναι άρρωστος. Κυρίως αυτό με το φαγητό θέλω να κοιτάξω που δεν τρώει με όρεξη κ κάθε φορά τον πιέζουμε. Σε τι ειδικότητα πρέπει να απευθυνθώ; 

Οι κοκκινίλες με ξηροδερμια είναι πολύ πιθανό να είναι εκζεμα. Ο λόξυγκας, οι μυξες, τα φλέγματα κ οι κοκκινίλες στο πρόσωπο είναι επίσης ένδειξη αλλεργιας. Σε αυτές τις ηλικίες η δυσανεξία στην πρωτεϊνη του γάλακτος είναι πολύ συνηθισμένη. Μπορεί αυτός να είναι κ ο λόγος που δείχνει να δυσκολεύεται στο φαγητο. Το σωστότερο είναι να επισκεφθείτε έναν παιδοαλλεργιολογο ή παιδογαστρεντερολογο να σας κατευθύνει σε περίπτωση που είναι κάτι τέτοιο ή να αποκλείσετε την περίπτωση αλλεργιας.

Διαφημίσεις

Τελικά αποφάσισα να ξεκινήσω με γαστρεντερολογο κ βλέπουμε. Μπορεί κ να μην έχει τίποτα ο μικρούλης όμως εμένα μου έχει καρφωθεί να το ψάξω κ αν δεν το κάνω θα το σκέφτομαι συνέχεια είμαι ανάμεσα σε παναγιωτου και σιαφακα.ποιον προτείνετε; δεν βλάπτει μια επίσκεψη. Το πολύ πολύ να μου πει δεν έχει τίποτα κ να ησυχάσω κ γω. 

13 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Να κάνω μερικές ερωτήσεις που ίσως δεν είναι προφανείς σε μία νέα μαμά:

-Το σταματάτε να ρευτεί; Π.χ. Ανά 30 ml αν αυτό φαίνεται να είναι ορόσημο στο πόσο τρώει ευχάριστα;

-Έχετε δοκιμάσει θηλή με γρηγορότερη ή πιο αργή ροή;

-Έχει δει το μωρό παιδίατρος για τον ήχο που περιγράφεις; Φλέγματα σε μωρό τόσο μικρό είναι "έκτακτη ανάγκη", δεν είναι όπως σε ένα παιδί 5-6 ετών που το αφήνεις για να δεις πώς θα εξελιχθεί, μπορεί να τραβήξει μήνες χωρίς αγωγή.

- Έχετε δοκιμάσει γεύματα μικρότερα, και ίσως πιο συχνά; Γιατί βρεθήκατε σε γεύματα των 120 ml αν ήδη από τα 30 ζορίζεται;

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Να κάνω μερικές ερωτήσεις που ίσως δεν είναι προφανείς σε μία νέα μαμά:

-Το σταματάτε να ρευτεί; Π.χ. Ανά 30 ml αν αυτό φαίνεται να είναι ορόσημο στο πόσο τρώει ευχάριστα;

-Έχετε δοκιμάσει θηλή με γρηγορότερη ή πιο αργή ροή;

-Έχει δει το μωρό παιδίατρος για τον ήχο που περιγράφεις; Φλέγματα σε μωρό τόσο μικρό είναι "έκτακτη ανάγκη", δεν είναι όπως σε ένα παιδί 5-6 ετών που το αφήνεις για να δεις πώς θα εξελιχθεί, μπορεί να τραβήξει μήνες χωρίς αγωγή.

- Έχετε δοκιμάσει γεύματα μικρότερα, και ίσως πιο συχνά; Γιατί βρεθήκατε σε γεύματα των 120 ml αν ήδη από τα 30 ζορίζεται;

Πήγαμε χθες παιδίατρο για εμβόλιο. Τελικά δεν είναι φλεγματα. Από τη μύτη του προέρχεται ο ήχος. Το σταματάμε να ρευτει αλλά τις περισσότερες φορές δεν ρευεται. Έχω δοκιμάσει μεγαλύτερη θηλή αλλά βγαίνει πολύ γάλα κ ακούω κάτι γκλουπ γκλουπ κ φοβάμαι μην πνίγει η μην του κάτσει βαρύ στο στομάχι. Η αλήθεια όμως είναι ότι έτρωγε πιο γρήγορα. Στα 120 μλ πήγαμε σταδιακά από 60 κ 90 που έτρωγε παλαιότερα. Ο παιδιατρος είπε όσο θέλει να τρωει κ κάθε 4 ώρες δεν πειράζει. Βέβαια πήρε μόνο μισό κιλό αυτό το μήνα οπότε αν δεν τον πιεζαμε θα έπαιρνε ακόμα λιγότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το όσο θέλει κ ούτε πόσο θέλει μπορώ να καταλάβω. Πάντως δεν γίνεται να τον αφήνω μόνο με πχ40μλ που τα τρώει σχετικά εύκολα. Πιο μικρά κ πιο συχνά γεύματα δεν έχω δοκιμάσει. Φοβάμαι ότι αυτός δεν θα μου ζητάει να φάει κ γω δεν θα ξέρω πότε θα πρέπει να τον ταισω. Ενώ τώρα κάθε 3-3,5 ωρες(εκτός  από το βράδυ) τον ταΐζω. 

Just now, maria_tweety είπε:

Πήγαμε χθες παιδίατρο για εμβόλιο. Τελικά δεν είναι φλεγματα. Από τη μύτη του προέρχεται ο ήχος. Το σταματάμε να ρευτει αλλά τις περισσότερες φορές δεν ρευεται. Έχω δοκιμάσει μεγαλύτερη θηλή αλλά βγαίνει πολύ γάλα κ ακούω κάτι γκλουπ γκλουπ κ φοβάμαι μην πνίγει η μην του κάτσει βαρύ στο στομάχι. Η αλήθεια όμως είναι ότι έτρωγε πιο γρήγορα. Στα 120 μλ πήγαμε σταδιακά από 60 κ 90 που έτρωγε παλαιότερα. Ο παιδιατρος είπε όσο θέλει να τρωει κ κάθε 4 ώρες δεν πειράζει. Βέβαια πήρε μόνο μισό κιλό αυτό το μήνα οπότε αν δεν τον πιεζαμε θα έπαιρνε ακόμα λιγότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το όσο θέλει κ ούτε πόσο θέλει μπορώ να καταλάβω. Πάντως δεν γίνεται να τον αφήνω μόνο με πχ40μλ που τα τρώει σχετικά εύκολα. Πιο μικρά κ πιο συχνά γεύματα δεν έχω δοκιμάσει. Φοβάμαι ότι αυτός δεν θα μου ζητάει να φάει κ γω δεν θα ξέρω πότε θα πρέπει να τον ταισω. Ενώ τώρα κάθε 3-3,5 ωρες(εκτός  από το βράδυ) τον ταΐζω. 

Μπορείς να δοκιμάσεις να δεις να τον ταϊζεις κάθε δύο ώρες. Δίνεις π.χ. καμιά 80αρια ml, με ένα διάλειμμα για ρέψιμο και βλέπεις πώς πάει. Αν τώρα δίνεις φαντάζομαι 6-7 γεύματα, και πας στα 9-10, στα ίδια έρχεται το σύνολο και μπορείς να το δοκιμάσεις λίγες μέρες, να δεις μήπως του έρχεται πιο εύκολο.

Just now, maria_tweety είπε:

Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και θέλω να το ψάξω,το μωρό δε ρευεται συχνά,βέβαια από τότε που γεννήθηκε δεν ρευοτανε πάντα,μείωσε τα ml  που έτρωγε και ακούγεται από τη μύτη του ήχος όπως όταν είναι βουλωμενη,όταν τοννπηγα για τον ακουστικό έλεγχο ο ωριλα που τον εξέτασε μου είπε πως δεν έχει κάτι στη μύτη 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...