Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νυχτερινή πάνα,μαυροι κυκλοι και βραδυνες ανυσηχιες!!!!

Recommended Posts

Θέμα 3 σε 1 :lol::lol:

Eίπα να ανοίξω ένα θέμα για κάποια πραγματάκια που με απασχολούν.Λοιπόν ο Θεόφιλος έκοψε εντελώς την πάνα χωρίς ατυχήματα.Δεν κατάφερα όμως ακόμη να κόψω την νυχτερινή πάνα. Όλο και όλο 2-3 φορές ξύπνησε μέσα στα άγρια χαράματα και ζήτησε να κατουρήσει.Κάποιες φορές η πάνα είναι μούσκεμα συνέχεια και κάποιες άλλες στεγνή.

Τι πρέπει να κάνω?

Άλλο πρόβλημα είναι ότι έχει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.Υπάρχει περίπτωση να είναι από την έλλειψη σιδήρου και την αφαγία του ή από το ότι έκοψε τον μεσημεριανό ύπνο ή είναι κάτι πιο ανησυχητικό? Πάντως από ενέργεια είμαστε στο full.

Και τελευταίο ερώτημα, όσο ήταν μωρό δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ύπνο αλλά τους τελευταίους 2 μήνες ξυπνάει τα ξημερώματα για να πάμε να κοιμηθούμε μαζί στο σαλόνι ( και όχι στην κρεβατοκάμαρα ) και κάποιες φορές ζητάει γάλα,( χθες τα ξημερώματα ζητούσε μακαρόνια ). Το πρόβλημα είναι ότι μ' έχει φάει ο καναπές και είμαι συνεχώς κουρασμένοι πρέπει να κάνω για να κόψω αυτό το χούι? Όπως καταλαβαίνετε του κάνω το χατίρι γιατί και’γω τέτοιες ώρες δεν έχω κουράγιο για διαπραγματεύσεις.

Τη βοήθεια σας, τα φώτα σας και της εμπειρίες σας παρακαλώ.

904053b1haqyxguw.gif

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Dalia καλημέρα,

Για την πάνα, δεν έχω άποψη ακόμα γιατί δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο.

Και εμένα κάποιες φορές, τα μικρά έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ κοιμούνται και τρώνε καλά. Είχα ρωτήσει τον παιδίατρο και μου είπε ότι μπορεί να είναι κάποια έλλειψη σιδήρου, μπορεί και κληρονομικότητα. Δεν το θεώρησε κάτι ανησυχητικό. Βέβαια, τώρα θα κάνουμε και τις τυπικές εξετάσεις του 2ου χρόνου οπότε θα δούμε και τα επίπεδα σιδήρου.

Με τον μικρό είχα κάποιες γκρίνιες τα ξημερώματα. Στην αρχή τον σήκωνα, γιατί δεν ήξερα αν πονάει,… και γιατί δεν άντεχα, οπότε είχαμε και εμείς καναπέ και χάδια. Όταν κατάλαβα ότι δεν πονάει αλλά θέλει μια παρηγοριά, δεν τον ξανασήκωσα, πάω στο κρεβάτι του και του χαϊδεύω την πλατούλα του. Δύο τρεις φορές ξεκίνησα να του πω παρά πολύ σιγά και το αγαπημένο του παραμύθι. Έτσι μειώθηκε η χαραματιανή γκρίνια από 1 φορά την εβδομάδα σε 2 φορές το μήνα. Βέβαια, αυτό για μένα είναι εξαντλητικό. Προχθές, κουτούλαγα τόσο πολύ από τη νύστα, που κατά τον γυρισμό από το δωμάτιο τους στο δικό μου, χτύπησα το πόδι μου στη κάσα της πόρτας και ξαπλώθηκα στο πάτωμα από τον πόνο. Αλλά, νομίζω ότι είναι η μόνη λύση, φτάνει να επιβιώσουμε εμείς. :lol:

επίσης ο αλλεργιολόγος θα σου πει ότι οι μαύροι κύκλοι μπορεί να δείχνουν προδιάθεση για αλλεργίες ... αν κρίνω από μένα, μάλλον είναι αλήθεια.

... αν κρίνω από μένα, μάλλον είναι αλήθεια.

Αν και το ακούω πρώτη φορά αυτό, ναι συμβαίνει και σε εμένα. Εγώ είχα κάποια θέματα αλλεργίας που με τον καιρό εξασθένησαν. Και είχα/έχω μαύρους κύκλους, άλλοτε έντονους και άλλοτε ίσα που φαίνονται.

Διαφημίσεις

DALIA ο μικρός μου γιός έκοψε την πανα στα 3 του χρόνια. Τη νύχτα όμως την χρειαζόταν γιατι΄απλά ... κοιμάται βαριά και δεν μπορούσε να ελέγξει την κύστη του. Την βραδυνή πάνα την έκοψε φέτος την άνοιξη (λίγο πριν τα 5 του χρόνια δλδ.).

Οσο για τα αξημέρωτα.. ξυπνήματα... φάση είναι... θα περάσει!

Για τους μαύρους κύκλους δεν ξέρω... συκώτι έχετε κοιτάξει?? τρανσαμινάνσες???

edit μην τον πιέσεις, μην του το κάνεις θέμα... :D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

DALIA ο μικρός μου γιός έκοψε την πανα στα 3 του χρόνια. Τη νύχτα όμως την χρειαζόταν γιατι΄απλά ... κοιμάται βαριά και δεν μπορούσε να ελέγξει την κύστη του.

Έτσι κι εμείς! Τη κόψαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά το βράδυ ακόμα τη βάζει.

Και μένα DALIA την είχε πιάσει αυτό πριν καιρό! Ήθελε να καθόμαστε μόνο στο σαλόνι! Ούτε καν στο κρεβάτι μας! Άβυσσος η ψυχή των πιτσιρικιών... Ήταν όντως φάση που πέρασε... Σχεδόν δηλαδή γιατί τώρα μού 'ρχεται στο κρεβάτι τα ξημερώματα.. :roll:

Και μένα DALIA την είχε πιάσει αυτό πριν καιρό! Ήθελε να καθόμαστε μόνο στο σαλόνι! Ούτε καν στο κρεβάτι μας! Άβυσσος η ψυχή των πιτσιρικιών...

Tι ωραία που είναι στο φορουμ.... ανακαλύπτεις οτι δεν εισαι ουφο και οτι αυτα που συμβαινουν σε'σενα και θεωρεις εξωπραγματικά τελικά συμβαινουν και σε αλλους στον πλανητη γη. :wink:

Ολοι μου λενε οτι πρεπει να του το κοψω το αξημερωτο... ναι αλλα πως? καλα ειναι στην θεωρία καποια πραγματα αλλα αν δεν τα ζεις... :wink:

rQGhp3.png

Και μένα DALIA την είχε πιάσει αυτό πριν καιρό! Ήθελε να καθόμαστε μόνο στο σαλόνι! Ούτε καν στο κρεβάτι μας! Άβυσσος η ψυχή των πιτσιρικιών...

Tι ωραία που είναι στο φορουμ.... ανακαλύπτεις οτι δεν εισαι ουφο και οτι αυτα που συμβαινουν σε'σενα και θεωρεις εξωπραγματικά τελικά συμβαινουν και σε αλλους στον πλανητη γη. :wink:

Ολοι μου λενε οτι πρεπει να του το κοψω το αξημερωτο... ναι αλλα πως? καλα ειναι στην θεωρία καποια πραγματα αλλα αν δεν τα ζεις... :wink:

Ποιοί όλοι DALIA???? Ας κοιτάξουν ΟΛΟΙ στα σπίτια τους μέσα και μετά να μας λενε τι να κόψουμε στα παιδιά μας και τι όχι! (θυμώνω μ'αυτά!)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Έχει δίκιο η maryp μας!

Ας έρθουν εκείνοι να το κόψουν αν μπορούν! :lol:

Πάντως αυτό με το σαλόνι όντως έφυγε μόνο του (καλέ, αφού έλεγα, δεν μπορεί, βλέπει κάνα φάντασμα το παιδί στο δωμάτιό του και στο δικό μας και θέλει να ναι μόνο στο σαλόνι. Γιατί ξέρεις, εγώ πιστεύω ότι τα παιδάκια έχουν έκτη αίσθηση κ.λπ... και ειδικά τη νύχτα που δεν σκέφτεσαι και καθαρά...) Τώρα όμως που έρχεται στο κρεβάτι μας την αφήνω μωρέ.. Κάποια στιγμή θα το σταματήσει κι αυτό. Άσε που μου ψιλοαρέσει κιόλας. Θα σκέφτονται με το μυαλουδάκι τους (και πολύ σωστά κατ' εμέ) τι.. όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια?? :lol:

Τώρα για τους μαύρους κύκλους δεν ξέρω... Εγώ έχω πάντως ! (αν αυτό σε παρηγορεί.. :lol: )

Διαφημίσεις

Κορίτσια μου εμένα η κόρη μου -2.5 χρονών- έκοψε την "ημερήσια" πάνα όταν έγινε 2 απο μόνη της. Το βράδυ της βάζω πάνα γιατί δεν ελέγχει πάντα την κύστη της και επειδή περιμένουμε σε λιγο τον μπέμπη δεν ήθελα να την αγχώσω... και δεν μπορώ να σηκώνομαι ν'αλλάζω σεντόνια κλπ στην κατάστασή μου. Απο την άνοιξη που θα είμαστε γενικά ΟΚ θα αρχίσω να της κόβω και την νυχτερινή... Η γιατρός μου που βλέπει την ανάπτυξη του παιδιού (και την ψυχολογική) δεν με/την πιέζει ούτε καν για το μπιμπερό που πίνει πρωί και βράδυ το γάλα της. Βλέπω οτι η φύση έχει προνοήσει και όλα έρχονται με τη σειρά τους.

Πάντως διαπίστωσα ότι τα "αντράκια" είναι πιο "χαδιάρικα" ε? Εμένα είναι πιο "σκληρή" η μπουμπού μού ή μάλλον τα κάνει στον πατέρα της τα περισσότερα :roll:

Πάντως όσον αφορά στον τι λένε 3οι καλό είναι να τους γράψουμε στα "παλαιότερα των υποδημάτων μας" (μην εκφραστώ χοντρότερα)

Το καλύτερο μου το είπε μια μάνα 3 παιδιών. Είχε αγχωθεί (μετά απο "συμβουλές" των εμπειρών) και δεν άφηνε καθόλου τα παιδιά της να ξαπλώσουν καν στο κρεβάτι της.... οπότε η ατάκα ήταν "και τι κατάλαβα"? "ευτυχώς στο 3ο τουλάχιστον άλλαξα τακτική και το χάρηκα περισσότερο". Προς Θεού δεν μιλησε η κοπέλα για αρρωστημένες καταστάσεις που δεν ξεκολλάνε απο πάνω σου τα παιδιά... αλλά γι'αυτές τις ζουζουνιάρικες στιγμές που θέλουμε κι εμείς να μυρίσουμε αυτό το γλυκο αρωματάκι του κορμιού τους και να τα σφίξουμε αγκαλια...

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙΑ??????????? :(

Eίπα να ανοίξω ένα θέμα για κάποια πραγματάκια που με απασχολούν.Λοιπόν ο Θεόφιλος έκοψε εντελώς την πάνα χωρίς ατυχήματα.Δεν κατάφερα όμως ακόμη να κόψω την νυχτερινή πάνα. Όλο και όλο 2-3 φορές ξύπνησε μέσα στα άγρια χαράματα και ζήτησε να κατουρήσει.Κάποιες φορές η πάνα είναι μούσκεμα συνέχεια και κάποιες άλλες στεγνή.

Τι πρέπει να κάνω?

Μάνα με 7 παιδιά μου είπε πως όταν αποφασίσω (=σε συνεργασία με το παιδί πάντα) να κόψω την πρωινή πάνα, να βγάλω και τη βραδυνή. Θα έχω πρόβλημα 1-2 βράδια και μετά μπαίνει στο υποσυνείδητό τους και σταματάνε μονα τους (εκτός από μικρο-ατυχήματα).

Το ακολούθησα στα δίδυμα και ενώ η πάνα μέχρι τότε ήταν γεμάτη το πρωί, τη μέρα που την έβγαλα ήταν ΟΛΑ στεγνά!!! :shock::shock::shock: Έψαχνα και ξαναέψαχνα το κρεβάτι, τα στρωσίδια, τις πιτζάμες, τα βρακάκια τους... τίποτα! όλα στεγνά ! Και τα δύο παιδιά.... το ίδιο..

Η ίδια λέει πως ενώ γενικά το κάνει έτσι στα παιδιά, σε κάποιο απ' όλα δεν το κατάφερε με αυτόν τον τρόπο, και πως εξαρτάται από το παιδί. Φαντάζομαι πως έχει δίκιο.

Πάντως και στα άλλα έτσι θα το δοκιμάσω. :wink:

Υ.Γ. Δοκίμασα και το εξής: Όταν είχαν πήγαιναν με επιτυχία στην τουαλέτα ή όταν ξυπνούσαν με στεγνό το κρεβάτι, τους έδινα ένα αυτοκόλλητο, το οποίο το κολλούσαν σε έναν πίνακα που είχα αναρτήσει σε εμφανές σημείο του σπιτιού. Όταν ολοκλήρωναν έναν αριθμό από αυτοκόλλητα τους έπαιρνα ένα δώρο (νομίζω κάθε 25 αυτοκόλλητα = 4-7 μέρες). Όταν η ημερήσια πάνα έγινε ανάμνηση.... κράτησα την ίδια "διαδρομή" μόνο για τη νυχτερινή πάνα (αν και δεν είχα κάποιο λόγο, αλλά τους άρεσε και δεν ήθελα να τους το χαλάσω).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μήπως δεν τρώει καλά πρίν κοιμηθεί οπότε ξυπνάει απο πείνα το βράδυ;;;

Αυτη η πιθανότητα παίζει πάαααααααρα πολύ αλλα δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτό.

rQGhp3.png

Μήπως δεν τρώει καλά πρίν κοιμηθεί οπότε ξυπνάει απο πείνα το βράδυ;;;

Αυτη η πιθανότητα παίζει πάαααααααρα πολύ αλλα δυστυχως δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτό.

Α....δεν σου τρώει ακόμη ε;;

:roll:

Δεν τρώει βραδυνό φαγητό;;

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις