Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

15 μηνών-πως θα κοιμηθεί μονή της

Katerinamama

Recommended Posts

Μανούλες καλησπέρα,

Η κόρη μου είναι 15 μηνών και από μωρό έχουμε θέμα με τον ύπνο της, ο οποίος άρχισε να βελτιώνεται από 7 μηνών και μετά ώσπου κάποια στιγμή κοιμόταν όλο το βράδυ τις περισσότερες φορές. Αυτό τους τελευταίους 2 μήνες έχει αλλάξει πάλι. Το πρόβλημα κυρίως είναι ο τρόπος που κοιμάται και όχι εάν θα ξυπνήσει 1-2 φορές τη νύχτα. Το βράδυ πλέον ξαπλώνουμε μαζί σε ένα καναπέ και μόλις κοιμηθεί τη μεταφέρω στην κούνια της. Εάν ξυπνήσει τη νύχτα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μόνο που τότε με παίρνει και μένα ο ύπνος και ξυπνάω μετά από 1-2 ώρες πιασμένη. Την ημέρα όμως δεν πιάνει το συγκεκριμένο και θέλει κούνημα-αγκαλιά. Το βράδυ κοιμάται 9 με 9:30 με 7-8 το πρωί με τα ενδιάμεσα ξυπνήματα. Την ημέρα συνήθως κοιμάται κατά τις 12 για 1:30-2 ώρες. Δεδομένου ότι είμαι έγκυος 5 μηνών και περιμένουμε δεύτερο μωράκι θα ήθελα να τη μάθω να κοιμάται μόνη της ή τουλάχιστον να αποφύγω το πρωινό κούνημα αγκαλιά...Έχω δοκιμάσει διαφορές μεθόδους παλιότερα κυρίως, άλλα τώρα που μεγάλωσε φοβάμαι κιόλας να την αφήσω μονή στην κούνια να κοιμηθεί μη χτυπήσει γιατί σηκώνεται στα κάγκελα..Τι μου προτείνετε να κάνω?Ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

δεν εχω καμια απολυτως λυση!

εμενα η κορη μου ειναι 27 μηνων και συνεχιζει να κοιμαται αγκαλιτσα... ξαπλωνουμε στον καναπε ή στο κρεβατι να κοιμηθει κ μετα τη μετεφερω στην κουνια της. τωρα ομως λογω 2ης εγκυμοσυνης και ογκου στην κοιλια (ειμαι στον 7ο) δεν μπορω να την βαλω εγω στην κουνια κ το ρολο ανελαβε ο αγαπημενος μας μπαμπας με απολυτη αποτυχια! σε λιγες μερες ερχεται το καινουριο της κρεβατι κ ελπιζω να το αγαπησει και να το τιμησει!

να συμπληρωσω οτι με αλλους (γιαγιαδες-παπουδες) κοιμαται μοναχουλα...βεβαια εμενα ειναι μεγαλυτερη. ποτε δεν προσπαθησα να τη μαθω να κοιμαται μονη της...πιστευω οτι μεγαλωνοντας το κατακτουν μονα τους τα μωρακια μας...

Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα, δηλαδή είναι κι εμένα 16 μηνών και κοιμάται όλο το βράδυ αλλά όταν είναι να κοιμηθεί θέλει κούνημα δυστυχώς και δεν μπορώ να το κόψω και είμαι κι εγώ έγκυος 5 μηνών. πιστεύω ότι πρέπει να το αφήνουμε μόνο για ένα διάστημα στο κρεβάτι στην αρχή θα κλάψει μόλις περάσει ένα πεντάλεπτο πάμε να δούμε τι κάνει και το αφήνουμε πάλι μέχρι να καταλάβει ότι δεν έχει κούνημα και να κοιμηθεί. Θέλει υπομονή όμως και είναι δύσκολο να ακούς το μωράκι σου να κλαίει και να μην πηγαίνεις. Πριν λίγο καιρό κοιμόταν όταν τον είχε αναλάβει ο μπαμπάς του γιατί εγώ ήμουν στο κρεβάτι όμως μετά τον καλόεμαθα πάλι γιατί ξυπνούσε το βράδυ λόγω δοντιών και του άρχισα πάλι το κούνημα. :confused:

«Πίστεψε πως μπορείς, και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή».

Ξεκινάς τον ύπνο όπου θες να κοιμηθεί. Αν αυτό είναι το κρεβάτι στο δωμάτιό της, ξεκινάς εκεί. Βάλε μία άνετη πολυθρόνα, καναπέ, κουνιστή καρέκλα, στρώμα κλπ, και κάθησε εκεί, δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι πέρα δώθε. Οπως της κάνεις παρέα στον καναπέ, της κάνεις παρέα στο δωμάτιό της. Αν δεν κοιμάται, υπομονή. Πάρε ένα βιβλίο και διάβασε. Είσαι εκεί, μπορείς να χαλαρώσεις χωρίς να κοιτάς το ρολόι ανά 5 λεπτά και να τρελαίνεσαι, και δεν είναι κάτι που συναρπάζει τα παιδιά και τραβάει την προσοχή τους, όπως π.χ. η τηλεόραση ή ένα τάμπλετ.

Το βράδυ, καλό θα ήταν να τη βάζει για ύπνο ο μπαμπάς, να συνηθίζει από τώρα, μη συνδέσει αναγκαστικές αλλαγές που θα συμβούν αργότερα με το μωρό και νιώσει ότι της "κλέβει" τη μαμά

Ο παιδίατρος μου με συμβούλεψε αυτό που έγραψα πιο κάτω όμως και αυτό που λέει η AγγεΚ είναι καλός τρόπος, ο άντρας μου έτσι κατάφερε να τον κοιμίζει καθόταν στο δωμάτιο και του έκανε παρέα μέχρι να ηρεμήσει και να μην κλαίει και μετά καθόταν στην καρέκλα και δεν του μιλούσε μέχρι που κουραζόταν και κοιμόταν.

«Πίστεψε πως μπορείς, και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή».

Διαφημίσεις

Ξεκινάς τον ύπνο όπου θες να κοιμηθεί. Αν αυτό είναι το κρεβάτι στο δωμάτιό της, ξεκινάς εκεί. Βάλε μία άνετη πολυθρόνα, καναπέ, κουνιστή καρέκλα, στρώμα κλπ, και κάθησε εκεί, δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι πέρα δώθε. Οπως της κάνεις παρέα στον καναπέ, της κάνεις παρέα στο δωμάτιό της. Αν δεν κοιμάται, υπομονή. Πάρε ένα βιβλίο και διάβασε. Είσαι εκεί, μπορείς να χαλαρώσεις χωρίς να κοιτάς το ρολόι ανά 5 λεπτά και να τρελαίνεσαι, και δεν είναι κάτι που συναρπάζει τα παιδιά και τραβάει την προσοχή τους, όπως π.χ. η τηλεόραση ή ένα τάμπλετ.

Το βράδυ, καλό θα ήταν να τη βάζει για ύπνο ο μπαμπάς, να συνηθίζει από τώρα, μη συνδέσει αναγκαστικές αλλαγές που θα συμβούν αργότερα με το μωρό και νιώσει ότι της "κλέβει" τη μαμά

Νομίζω πως αυτή θα είναι η καλύτερη μέθοδος.

Μανούλες καλησπέρα,

Η κόρη μου είναι 15 μηνών και από μωρό έχουμε θέμα με τον ύπνο της, ο οποίος άρχισε να βελτιώνεται από 7 μηνών και μετά ώσπου κάποια στιγμή κοιμόταν όλο το βράδυ τις περισσότερες φορές. Αυτό τους τελευταίους 2 μήνες έχει αλλάξει πάλι. Το πρόβλημα κυρίως είναι ο τρόπος που κοιμάται και όχι εάν θα ξυπνήσει 1-2 φορές τη νύχτα. Το βράδυ πλέον ξαπλώνουμε μαζί σε ένα καναπέ και μόλις κοιμηθεί τη μεταφέρω στην κούνια της. Εάν ξυπνήσει τη νύχτα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μόνο που τότε με παίρνει και μένα ο ύπνος και ξυπνάω μετά από 1-2 ώρες πιασμένη. Την ημέρα όμως δεν πιάνει το συγκεκριμένο και θέλει κούνημα-αγκαλιά. Το βράδυ κοιμάται 9 με 9:30 με 7-8 το πρωί με τα ενδιάμεσα ξυπνήματα. Την ημέρα συνήθως κοιμάται κατά τις 12 για 1:30-2 ώρες. Δεδομένου ότι είμαι έγκυος 5 μηνών και περιμένουμε δεύτερο μωράκι θα ήθελα να τη μάθω να κοιμάται μόνη της ή τουλάχιστον να αποφύγω το πρωινό κούνημα αγκαλιά...Έχω δοκιμάσει διαφορές μεθόδους παλιότερα κυρίως, άλλα τώρα που μεγάλωσε φοβάμαι κιόλας να την αφήσω μονή στην κούνια να κοιμηθεί μη χτυπήσει γιατί σηκώνεται στα κάγκελα..Τι μου προτείνετε να κάνω?Ευχαριστώ πολύ.

Δύο είναι οι επιλογές σου :

1. Κάνεις αυτό που σου πρότεινε η ΑγγεΚ, δηλαδή κάθεσαι δίπλα της μέχρι να αποκοιμηθεί, χωρίς όμως να κάνεις τίποτα άλλο. Κατά προτίμηση κάνεις ότι κοιμάσαι, το πολύ - πολύ της μιλάς ήρεμα, π.χ. "Είναι ώρα για ύπνο", "Ξάπλωσε και κλείσε τα ματάκια" κ.λπ. χωρίς όμως καμία άλλη παρέμβαση. Αν δεν ήσουν έγκυος, θα σου έλεγα να ξεκινήσεις σκυμμένη πάνω από την κούνια κρατώντας το χέρι της, χαϊδεύοντας την πλάτη κ.λπ. και μετά από λίγες ημέρες να μετακινηθείς σε μια πολυθρόνα δίπλα της, αλλά καταλαβαίνω ότι λόγω εγκυμοσύνης θα είναι πολύ άβολο, έως και επίπονο. Προετοιμάσου για λίγο κλάμα, καθώς το παιδί θα αντιδράσει βλέποντάς σε δίπλα του, αλλά χωρίς να κάνεις αυτό που κάνετε συνήθως. Πρέπει να μείνεις σταθερή.

2. Αν αντέχεις, κάνεις ελεγχόμενο κλάμα. Περισσότερο κλάμα, αλλά πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Όταν ήμουν στην θέση σου (έγκυος στο δεύτερο μωρό με το μεγάλο 18 μηνών) άρχισα από την πρώτη μέθοδο, αλλά δεν απέφυγα τελικά την δεύτερη...

Πάντως, η αξία του να μάθει το παιδί να κοιμάται μόνο του πριν γεννηθεί το αδελφάκι είναι μεγάλη και ανεκτίμητη για τη συνέχεια που σας περιμένει.

Καλή επιτυχία και με το καλό!

Καλησπέρα!Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σχετικά με καρέκλα δίπλα στην κούνια το δοκίμασα πρόσφατα αλλά ξέχασα να πω το σημαντικό ότι όταν κοιμάται έχει συνηθίσει να μου πιάνει το αυτί....!Χωρις αυτί ύπνο δεν έχει..Επομένως όταν το είχα δοκιμάσει δεδομένου ότι δε με έφτανε είχε σπαράξει στο κλάμα και η αλήθεια είναι πως δε το ξαναδοκιμασα...Όσον αφορά το μπαμπά δυστυχώς έχει συνηθίσει να την κοιμίζω εγώ και με τον άντρα μου δεν ηρεμεί με τίποτα. Εάν προσπαθήσω πάλι έτσι όπως με συμβουλεύετε να κάνω πως προτινετε να το εφαρμόσω την ημέρα;Με τον ίδιο τρόπο ταυτόχρονα με τη νύχτα ή να ξεκινήσω από το βράδυ και μόλις δω κάποια βελτίωση να προχωρήσω και την ημέρα;

Καλησπέρα!Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σχετικά με καρέκλα δίπλα στην κούνια το δοκίμασα πρόσφατα αλλά ξέχασα να πω το σημαντικό ότι όταν κοιμάται έχει συνηθίσει να μου πιάνει το αυτί....!Χωρις αυτί ύπνο δεν έχει..Επομένως όταν το είχα δοκιμάσει δεδομένου ότι δε με έφτανε είχε σπαράξει στο κλάμα και η αλήθεια είναι πως δε το ξαναδοκιμασα...Όσον αφορά το μπαμπά δυστυχώς έχει συνηθίσει να την κοιμίζω εγώ και με τον άντρα μου δεν ηρεμεί με τίποτα. Εάν προσπαθήσω πάλι έτσι όπως με συμβουλεύετε να κάνω πως προτινετε να το εφαρμόσω την ημέρα;Με τον ίδιο τρόπο ταυτόχρονα με τη νύχτα ή να ξεκινήσω από το βράδυ και μόλις δω κάποια βελτίωση να προχωρήσω και την ημέρα;

Καλύτερα είναι να ξεκινήσεις το βράδυ, μόλις το κατακτήσει θα είναι πιο εύκολο να το κάνει και την ημέρα.

Δυστυχώς στην ηλικία που είναι το παιδί, είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις αντίδραση. Προσωπικά, με στρέσαρε φοβερά να κλαίει το παιδί μπροστά μου, ενώ ήμουν δίπλα του...και τον ίδιο φαινόταν ότι τον κόλλαγε φοβερά ότι ήμουν εκεί αλλά έκανα σαν να μην είμαι, γι' αυτό και σε μας λειτούργησε καλύτερα το ελεγχόμενο κλάμα, χωρίς παρουσία μου στο δωμάτιο.

Επειδή φαντάζομαι ούτε εσύ ούτε ο σύζυγος θέλετε το παιδί να πάθει σοκ όταν πας να γεννήσεις, όπου και από το σπίτι θα λείψεις και μετά δε θα έχεις πια την αντοχή να κοιμίζεις και τη "μεγάλη" με τις ώρες, είναι η ώρα να αναλάβει ο μπαμπάς. Στην ανάγκη φύγε από το σπίτι μερικά βράδια, πήγαινε ένα σινεμά, για καφέ με μια φίλη, βόλτα να δεις τους συγγενείς, να μην αγχώνεσαι. Ο μπαμπάς δεν πρέπει να αντιραψει ότι κάνεις εσύ. Ένα μωρό π.χ. που έχει μάθει να το κουνά η γιαγιά με ένα άλφα τρόπο, ή να του κρατα το χέρι η μαμά κλπ, δε θα είναι ευχαριστημένο αν ο μπαμπάς αντιγράψει αυτές τις μεθόδους, γιατί δε θα είναι ίδιες, και θα εκνευριστεί και μπαμπάς και μωρό. Πρέπει να το αναλάβει από το μηδέν, και να βρει τι ταιριάζει σε αυτόν.

Ο άντρας μου έλεγε στα παιδιά παραμύθια π.χ. ή ξάπλωνε δίπλα τους, κάποιος άλλος μπορεί να τα νανουρίζει, να τα χαϊδεύει, να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο ή οτιδήποτε άλλο του βγαίνει αυθόρμητα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...