Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αγχος...

kleio12

Recommended Posts

Γεια σε ολα τα μελη του φορουμ.Με λενε κλειω και παω δευτερα λυκειου.Θα ηθελα να μοιραστω ενα προβλημα μου μαζι σας γιατι πραγματικα με πνιγει.Σημερα το βραδυ ειμαι καλεσμενη σε ενα παρτυ...και εχω αγχωθει παρα πολυ..Γενικα,καθε φορα που ειμαι προσκεκλημενη σε κατι τρεμω απο το αγχος..Το προβλημα εινα οτι δε μπορω να το αποφυγω γιατι πιστετω πως ειναι προσβλητικο να μην παω στο παρτυ της καλυτερης μου φιλης..όμως ειλικρινα απο το πρωι που σηκωθηκα δεν εχω ηρεμησει καθολου...σκεφτομαι χιλιους δυο τροπους να μην παω,αλλα μετα κατι μεσα μου μου λεει πρεπει να πας!

Ομως επειδη πολλοι θα αναρωτιεστε τι ειναι αυτο που με αγχωνει τοσο πολυ στα παρτυ,θα σας το αναλυσω κατα γραμμα και ελπιζω να καταλαβετε.Αρχικα,ο κοσμος..δεν με τρομαζει η πολυκοσμια,αλλα με τρομαζει ο σχολιασμος των αλλων..Καθε χρονο που παω στο παρτυ της εχω δεχτει πολυ ασχημα σχολια κυριως απο αγορια..Αυτα τα σχολια ειναι που με καταρρακωνουν και μου χαλανε κατευθειαν τη διαθεση(πχ προπερσι καθως εφευγα ακουσα εναν τυπα να λεει σε εναν αλλον "αντε επιτελους φευγουν σιγα-σιγα οι μπαζολες"..).Οπως καταλαβαινετε το προηγουμενο σχολιο που σας εθεσα ως παραδειγμα με πονεσε πολυ..γιατι εγω ποτε δεν τον ειχα σχολιασει αυτον..και ξαφνικα χωρις να του κανω τιποτα μιλησε τοσο ασχημα για εμενα..ηθελα τοσο πολυ να τον βρισω,αλλα δεν ηθελα να χαλασω το παρτυ της φιλης μου..Περυσι ξανα τα ιδια..Ενας αλλος τυπας με ειδε,εσκασε στα γελια και κατευθειαν πηγε και ειπε στο φιλο του "κοιτα τι φοραει αυτη"..Η αντιδραση μου ηταν παρομοια με την προηγουμενη, και ετσι για να μην προκαλεσω καβγα εφυγα λεγοντας ψεματα πως ζαλιζομαι..Φετος,εχω το κακο προαισθημα πως θα συμβει ακριβως το ιδιο..και ξερετε κατι?δε θελω να συμβει...γιατι τις τελευταιες μερες εχω απιστευτα νευρα και σιγουρα θα προκαλεσω μεγαλο τσακωμο..δεν νομιζω να καταφερω να κρατηθω..και δυστυχως οχι μονο θα "καταστρεψω" το παρτυ της φιλης μου αλλα και θα χαρακτηριστω χειροτερα μετα..

Επιπλεον,η δηθενια..αυτη η αναγκη ορισμενων ατομων(και κυριως των κοριτσιων) να θελουν να το παιξουν γκομεναρες στα αγορια κουνωντας προκλητικα ο,τι εχουν και πινοντας μεχρι να γινουν χαλια..και οχι,δεν εχω προβλημα με το να χορεψει μια κοπελα,γιατι και εγω χορευω,αλλα εχω προβλημα με το να το παιζουν καποιες..ειναι τοσο υποκριτικο ολο αυτο..και ταυτοχρονα τοσο ασχημο..(πχ περυσι μια κοπελα το επαιζε μεθυσμενη και κουνιοταν περα δωθε μπροστα στο προσωπα των αγοριων και την επομενη μερα το επαιζε αθωα λεγοντας "μα καλε εγω ειχα πιει τι λετε κτλ"

Επιπροσθετα,η μουσικη...Η μουσικη ειναι η ζωη μου...την αγαπω..αλλα δυστυχως παντα επιλεγουν ενα ειδος μουσικης το οποιο απεχθανομαι απιστευτα,το λαικο..πραγματικα αυτο το ειδος μουσικης με στεναχωρει πολυ,δε ξερω για ποιον λογο,απλα ο ρυθμος μου χαλαει τη διαθεση..προσπαθω να χαρω τη μουσικη και να "δεθω" μαζι της αλλα δε μπορω..το μονο που καταφερνω ειναι να νιωθω ασχημα..και απο οσο εμαθα φετος δε θα παιξει καθολου ξενη μουσικη(ουτε trap,ουτε techno,τιποτα,,)...ειμαι πολυ στεναχωρημενη και για αυτο..

Επισης,το ντυσιμο...καθε χρονο η ιδια ανησυχια..τι θα φορεσω,πως θα παω στο παρτυ κτλ(αυτο πιστευω απασχολει μονο τις γυναικες)..Καθε φορα φοβαμαι μηπως βαλω κατι και ο πατερας μου το βρει προκλητικο και μου φωναξει..ή φοβαμαι μηπως σχολιαστει αρνητικα οπως ειχε γινει και περυσι εξαλλου..και πραγματικα νιωθω πολυ πιεσμενη..(επειδη θα ρωτησετε αν ο πατερας μου ειναι αυστηρος κτλ,το προβλημα του ειναι με το ντυσιμο...ποτε δεν μου εχει φωναξει για αυτο,ωστοσο απο την αντιδραση του και το βλεμμα του καταλαβαινω πως δε συμφωνει η γυναικα να φοραει κοντα μπλουζακια η σορτσακια επειδη πιστευει πως οι αντρες μπορουν να την εκμεταλλευτουν ετσι,ή και ακομα να τη βιασουν κτλ)Αποτελεσματικα,δε ξερω τι να φορεσω...σημερα ας πουμε θελω να βαλω σορτσακι αλλα φοβαμαι μην τυχον δεν με αφησει ή μηπως φαω παλι κραξιμο απο τα αγορια...ποσο κουραστικο ολο αυτο..

Τελος,η ωρα...καθε φορα εχω τοσο αγχος για το τι ωρα θα φυγω...δε ξερω ποτέ ποτε ειναι η καταλληλη ωρα για να φυγω...και η αληθεια ειναι πως και αυτο με αγχωνει πολυ..

Για να συνοψισω επειδη εχω γραψει πολλα...γνωριζω πως μεσα απο αυτα που εγραψα η πρωτη σας αντιδραση ειναι "καλα αυτη πρεπει να ειναι κομπλεξικια.."αλλα πραγματικα δεν ειμαι..απλως ειμαι πολυ αγχωμενη...και θα μπορουσα να πω και φοβισμενη..ξερω πως πιστευετε οτι υπερβαλλω,αλλα σοβαρα νιωθω πολυ ασχημα...η μητερα μου λεει πως θα ηταν καλυτερο να μην παω αφου νιωθω τοσο ασχημα αλλα το θεωρω ντροπη...κραταει μονο μερικες ωρες και ομως νιωθω σαν να ειναι ενας αιωνας...τι να κανω ωστε να μου φυγει ολο αυτο το αγχος που νιωθω???

Διαφημίσεις

Γεια σε ολα τα μελη του φορουμ.Με λενε κλειω και παω δευτερα λυκειου.Θα ηθελα να μοιραστω ενα προβλημα μου μαζι σας γιατι πραγματικα με πνιγει.Σημερα το βραδυ ειμαι καλεσμενη σε ενα παρτυ...και εχω αγχωθει παρα πολυ..Γενικα,καθε φορα που ειμαι προσκεκλημενη σε κατι τρεμω απο το αγχος..Το προβλημα εινα οτι δε μπορω να το αποφυγω γιατι πιστετω πως ειναι προσβλητικο να μην παω στο παρτυ της καλυτερης μου φιλης..όμως ειλικρινα απο το πρωι που σηκωθηκα δεν εχω ηρεμησει

καθολου...σκεφτομαι χιλιους δυο τροπους να μην παω,αλλα μετα κατι μεσα μου μου λεει πρεπει να πας!

Ομως επειδη πολλοι θα αναρωτιεστε τι ειναι αυτο που με αγχωνει τοσο πολυ στα παρτυ,θα σας το αναλυσω κατα γραμμα και ελπιζω να καταλαβετε.Αρχικα,ο

κοσμος..δεν με τρομαζει η πολυκοσμια,αλλα με τρομαζει ο σχολιασμος των αλλων..Καθε χρονο που παω στο παρτυ της εχω δεχτει πολυ ασχημα σχολια κυριως απο αγορια..Αυτα τα σχολια ειναι που με καταρρακωνουν και μου χαλανε κατευθειαν τη διαθεση(πχ προπερσι καθως εφευγα ακουσα εναν τυπα να λεει σε εναν αλλον "αντε επιτελους φευγουν σιγα-σιγα οι μπαζολες"..).Οπως καταλαβαινετε το προηγουμενο σχολιο που σας εθεσα ως παραδειγμα με πονεσε πολυ..γιατι εγω ποτε δεν τον ειχα σχολιασει αυτον..και ξαφνικα χωρις να του κανω τιποτα μιλησε τοσο ασχημα για εμενα..ηθελα τοσο πολυ να τον βρισω,αλλα δεν ηθελα να χαλασω το παρτυ της φιλης μου..Περυσι ξανα τα ιδια..Ενας αλλος τυπας με ειδε,εσκασε στα γελια και κατευθειαν πηγε και ειπε στο φιλο του "κοιτα τι φοραει αυτη"..Η αντιδραση μου ηταν παρομοια με την προηγουμενη, και ετσι για να μην προκαλεσω καβγα εφυγα λεγοντας ψεματα πως ζαλιζομαι..Φετος,εχω το κακο προαισθημα πως θα συμβει ακριβως το ιδιο..και ξερετε κατι?δε θελω να συμβει...γιατι τις τελευταιες μερες εχω απιστευτα νευρα και σιγουρα θα προκαλεσω μεγαλο τσακωμο..δεν νομιζω να καταφερω να κρατηθω..και δυστυχως οχι μονο θα "καταστρεψω" το παρτυ της φιλης μου αλλα και θα χαρακτηριστω χειροτερα μετα..

Επιπλεον,η δηθενια..αυτη η αναγκη ορισμενων ατομων(και κυριως των κοριτσιων) να θελουν να το παιξουν γκομεναρες στα αγορια κουνωντας προκλητικα ο,τι εχουν και πινοντας μεχρι να γινουν χαλια..και οχι,δεν εχω προβλημα με το να χορεψει μια κοπελα,γιατι και εγω χορευω,αλλα εχω προβλημα με το να το παιζουν καποιες..ειναι τοσο υποκριτικο ολο αυτο..και ταυτοχρονα τοσο ασχημο..(πχ περυσι μια κοπελα το επαιζε μεθυσμενη και κουνιοταν περα δωθε μπροστα στο προσωπα των αγοριων και την επομενη μερα το επαιζε αθωα λεγοντας "μα καλε εγω ειχα πιει τι λετε κτλ"

Επιπροσθετα,η μουσικη...Η μουσικη ειναι η ζωη μου...την αγαπω..αλλα δυστυχως παντα επιλεγουν ενα ειδος μουσικης το οποιο απεχθανομαι απιστευτα,το λαικο..πραγματικα αυτο το ειδος μουσικης με στεναχωρει πολυ,δε ξερω για ποιον λογο,απλα ο ρυθμος μου χαλαει τη διαθεση..προσπαθω να χαρω τη μουσικη και να "δεθω" μαζι της αλλα δε μπορω..το μονο που καταφερνω ειναι να νιωθω ασχημα..και απο οσο εμαθα φετος δε θα παιξει καθολου ξενη μουσικη(ουτε trap,ουτε techno,τιποτα,,)...ειμαι πολυ στεναχωρημενη και για αυτο..

Επισης,το ντυσιμο...καθε χρονο η ιδια ανησυχια..τι θα φορεσω,πως θα παω στο παρτυ κτλ(αυτο πιστευω απασχολει μονο τις γυναικες)..Καθε φορα φοβαμαι μηπως βαλω κατι και ο πατερας μου το βρει προκλητικο και μου φωναξει..ή φοβαμαι μηπως σχολιαστει αρνητικα οπως ειχε γινει και περυσι εξαλλου..και πραγματικα νιωθω πολυ πιεσμενη..(επειδη θα ρωτησετε αν ο πατερας μου ειναι αυστηρος κτλ,το προβλημα του ειναι με το ντυσιμο...ποτε δεν μου εχει φωναξει για αυτο,ωστοσο απο την αντιδραση του και το βλεμμα του καταλαβαινω πως δε συμφωνει η γυναικα να φοραει κοντα μπλουζακια η σορτσακια επειδη πιστευει πως οι αντρες μπορουν να την εκμεταλλευτουν ετσι,ή και ακομα να τη βιασουν κτλ)Αποτελεσματικα,δε ξερω τι να φορεσω...σημερα ας πουμε θελω να βαλω σορτσακι αλλα φοβαμαι μην τυχον δεν με αφησει ή μηπως φαω παλι κραξιμο απο τα αγορια...ποσο κουραστικο ολο αυτο..

Τελος,η ωρα...καθε φορα εχω τοσο αγχος για το τι ωρα θα φυγω...δε ξερω ποτέ ποτε ειναι η καταλληλη ωρα για να φυγω...και η αληθεια ειναι πως και αυτο με αγχωνει πολυ..

Για να συνοψισω επειδη εχω γραψει πολλα...γνωριζω πως μεσα απο αυτα που εγραψα η πρωτη σας αντιδραση ειναι "καλα αυτη πρεπει να ειναι κομπλεξικια.."αλλα πραγματικα δεν ειμαι..απλως ειμαι πολυ αγχωμενη...και θα μπορουσα να πω και φοβισμενη..ξερω πως πιστευετε οτι υπερβαλλω,αλλα σοβαρα νιωθω πολυ ασχημα...η μητερα μου λεει πως θα ηταν καλυτερο να μην παω αφου νιωθω τοσο ασχημα αλλα το θεωρω ντροπη...κραταει μονο μερικες ωρες και ομως νιωθω σαν να ειναι ενας αιωνας...τι να κανω ωστε να μου φυγει ολο αυτο το αγχος που νιωθω???

Πρώτα απ όλα θα σε ρωτήσω γιατί επέλεξες μια σελίδα που λέγετε parents δηλαδή γονείς για ένα τέτοιο θέμα

Εδώ μιλάμε για εγκυμοσύνες για αποβολές και γενικότερα γιος ότι έχει να κάνει για προσπάθεια εγκυμοσυνης και για το μεγάλωμα των παιδιών μας

Δεύτερον εσύ θες να πας στο πάρτι??

Από εκεί ξεκινούν όλοι αν θες να πας πήγαινε κάτσε με τα άτομα που κάνεις παρέα Και κλείσε τα αυτιά σου σε ενοχλητικά σχολεία που ακούς

Αλλιώς εάν σ ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη των άλλων και δεν θες να πας βρες μια δικιολογια ότι αδιαθετησες και σε πονάει πολύ η κοιλιά σου ή ότι ανέβασες πυρετό και πες ότι δεν μπορείς να πας

Πρώτα απ όλα θα σε ρωτήσω γιατί επέλεξες μια σελίδα που λέγετε parents δηλαδή γονείς για ένα τέτοιο θέμα

Εδώ μιλάμε για εγκυμοσύνες για αποβολές και γενικότερα γιος ότι έχει να κάνει για προσπάθεια εγκυμοσυνης και για το μεγάλωμα των παιδιών μας

Δεύτερον εσύ θες να πας στο πάρτι??

Από εκεί ξεκινούν όλοι αν θες να πας πήγαινε κάτσε με τα άτομα που κάνεις παρέα Και κλείσε τα αυτιά σου σε ενοχλητικά σχολεία που ακούς

Αλλιώς εάν σ ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη των άλλων και δεν θες να πας βρες μια δικιολογια ότι αδιαθετησες και σε πονάει πολύ η κοιλιά σου ή ότι ανέβασες πυρετό και πες ότι δεν μπορείς να πας

Κοριτσι δε θεωρω οτι εκανε λαθος που δημοσιευσε τις σκεψεις της στο παρον θεμα, ενοτητα.. Αλλωστε ονομαζεται"Η γωνιά των εφήβων: Καφέ Εάν είσαι άνω των 13 ετών και ψάχνεις κάπου που να μπορείς να μιλήσεις με τους φίλους σου ή και να γνωρίσεις καινούριους φίλους/φίλες μπορείς να το κάνεις εδώ. Δώσε όνομα στο καφέ που θα συζητάτε.. πώς να λέγεται ? Επίσης μπορείς εδώ να ρωτήσεις συμβουλές για θέματα που ίσως ντρέπεσαι να ρωτήσεις τους γονείς σου"

Επομενως επραξε ορθα.

Τωρα ως προς τη θεματοθετρια.

Ως ενα βαθμο καταλαβαινω το αγχος σου, ωστοσο πρεπει οσο επιπονο κ αν ειναι να το αντιμετωπισεις. Να αντιμςτωπισεις τους φοβους σου. Σε οποιον προσπαθει να σου πουλησει μαγκια μην δινεις καμια αξια! Μπορεις απλα με υφος να γυρισεις να του πεις:Ασχοληθηκα εγω μαζι σου; Οχι, ε λοιπον παψε να ασχολείσαι κι εσυ μαζι μου" και απλα απομακρυνσου. Προσπαθησε να περασεις καλα. Αν πας προδιαθετημενη ασχημα, τοτε θα περασεις κ ασχημα. Πρεπει ν τα βρεις λιγο με τον εαυτό σου, να δεις τα θελω σου κι επειτα να αποφασισεις. Επισης θεωρω πως θα επρεπε να το πεις στη φιλη σου καθαρα αν τοσο πολυ δεν νιωθεις ανετα ωστε να πας, παρα να εφευρισκεις δικαιολογιες..!

Το αγχος ειναι πολυ σοβαρο προβλημα και πολυ καλα εκανε κι εγραψε, γιατι την αποπήρατε.

Για τη θεματοθετρια:

α) δεν γινεται να ειναι ολα τελεια, για να περασουμε καλα. Μην ασχολεισαι με τη μουσικη ή τι φοραει καποια αλλη. Μαθε να περνας καλα οπου και να εισαι. Μην εστιαζεις σε οσα δεν σου αρεσουν.

β) οταν εχεις αγχος, φαινεται. Κι ατομα ανωριμα, που εχουν χαμηλη αυτοεκτιμηση και τους αρεσει να πειραζουν τους γυρω τους, το καταλαβαινουν. Μην τους δινεις σημασια και να απαντας καταλληλα οταν χρειαζεται, με χιουμορ.

γ) ειναι βασικο το να φορας κατι που να σου δινει αυτοπεποιθηση, αλλα οχι υπερβολικο. Εχεις καμμια φιλη με γουστο, να διαλεγετε ρουχα μαζι? Διασκεδασε το, αγορασε κατι καινουργιο αν μπορεις.

Το αγχος ειναι πολυ σοβαρο προβλημα και πολυ καλα εκανε κι εγραψε, γιατι την αποπήρατε.

Για τη θεματοθετρια:

α) δεν γινεται να ειναι ολα τελεια, για να περασουμε καλα. Μην ασχολεισαι με τη μουσικη ή τι φοραει καποια αλλη. Μαθε να περνας καλα οπου και να εισαι. Μην εστιαζεις σε οσα δεν σου αρεσουν.

β) οταν εχεις αγχος, φαινεται. Κι ατομα ανωριμα, που εχουν χαμηλη αυτοεκτιμηση και τους αρεσει να πειραζουν τους γυρω τους, το καταλαβαινουν. Μην τους δινεις σημασια και να απαντας καταλληλα οταν χρειαζεται, με χιουμορ.

γ) ειναι βασικο το να φορας κατι που να σου δινει αυτοπεποιθηση, αλλα οχι υπερβολικο. Εχεις καμμια φιλη με γουστο, να διαλεγετε ρουχα μαζι? Διασκεδασε το, αγορασε κατι καινουργιο αν μπορεις.

Ε οχι κ πληθυντικος "αποπηρατε.. ":roll::shock:

:confused::) :):)

Διαφημίσεις

Πραγματικά Κλειώ θα ήθελα πολύ να μάθω αν πήγες σε αυτό το πάρτυ και αν έγινε κάτι που σε στεναχώρησε τελικά.

Μην σε στεναχωρεί αν σε κάποιους δεν αρέσεις, δεν πειράζει, δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, να φροντίσεις μόνο να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου. Ίσως είναι καλύτερα να μην σε συμπαθούν επειδή δεν κουνάς ότι έχεις πάνω σου (όπως είπες και εσύ), τουλάχιστον έτσι ξέρεις πως όταν κάποιος κάνει παρέα μαζί σου δεν προσπαθεί να κερδίσει άλλα πράγματα. Μην αφήνεις τα κακοπροαίρετα σχόλια να σε επηρεάσουν, κανονικά θα έπρεπε να χαίρεσαι που το σάββατο βράδυ θα έβγαινες να διασκεδάσεις στο πάρτυ αυτό και όχι να νιώθεις τόση πίεση και άγχος.

Πάντα στην ζωή σου θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα σε συμπαθούν όπως θα υπάρχουν και εκείνοι που σε συμπαθούν, θα γνωρίσεις άτομα που θα σε προσβάλουν με τα σχόλια και την συμπεριφορά τους, θα γνωρίσεις όμως και άτομα που θα σε εκτιμούν και θα σε σέβονται...εσύ θα διαλέξεις με ποιους θα συναναστρέφεσαι και ποιους θα αφήσεις να σε επηρεάσουν.

Γεια σου Κλειω, κ εμενα η γνωμη μου μου ειναι να αντιμετωπισεις το αγχος σου κ να πας,φορωντας το χαμογελο σου καταρχας! Προσπαθησε να εισαι χαλαρη,απαγορεψε στον εαυτο σου καθε αρνητικη σκεψη την ωρα του παρτυ κ ο,τι θελει ας γινει!! Να εχεις αυτοπεποιθηση κ να επιστρατευσεις το χιουμορ σου στις κουβεντες με τους αλλους!

Αγενεις ανθρωποι υπαρχουν κ θα υπαρχουν παντα,μην τους αφηνεις να σε πληγωνουν!οσο για την αντιδραση σου,ενα γυρισμα του κεφαλιου με παγωμενο-αυστηρο βλεμμα αρκει! Ουτε θα κανεις οτι δεν το ακουσες αλλα ουτε θα κανεις φασαρια!

Να γελας κ να εισαι χαλαρη κ να ξερεις οτι ελαχιστοι ειναι αυτοι που ειναι σουπερ ανετοι στα παρτι. Οι περισσοτεροι ειναι αγχωμενοι για το πως φαινονται,τι θα πουν,πως θα κινηθουν..απλα ο καθενας το βγαζει αλλιως. Αλλος με το να πινει για να το παιζει τρελιτσα,αλλος με το να σχολιαζει κ να θαβει τους αλλους κλπ. Αν με καταλαβαινεις!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...