Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σε απογνωση?

Recommended Posts

Γεια σε ολους!Με λενε λουκια και είμαι 16χρονων.Θα ξεκινησω κατευθείαν γιατι δεν μου αρεσει να πολυλογω.Λοιπον εχω μια φιλη την οποια την ξερω από μικρη.Της φιλης μου παντα της αρεσε να ρισκαρει αλλα ευτυχως ερχοταν γρηγορα στα λογικα της.Αυτη τη φορα όμως εκανε κατι το οποιο με εχει αφησει αφωνη.Εκανε σχεση με έναν 36χρονο.20 χρονια μεγαλυτερο.Αυτος από τη μερια του,της εχει υποσχεθεί λαγους με πετραχήλια(ότι θα την παντρευτεί και ότι θα κανουν παιδια),την εχει παει σε ξενοδοχειο ημιδιαμονης(οπου λογικα ξερετε τι γινεται σε αυτά αν και η ιδια η φιλη μου ορκιζεται ότι δεν εχει κανει κατι),την πιεζει να προχωρησουν συμφωνα με μηνυματα που με εχει αφησει να δω και της γραφει συνεχως "σε θελω,μωρο μου κτλ".Η ιδια από την δικη της πλευρα,δηλωνει τρελα ερωτευμενη μαζι του και ότι δεν μπορει να ζησει μακρια του.Δυστυχως,ολη αυτην την κατασταση την γνωρίζω μονο εγω και μια άλλη κοπελα η οποια επιρριπτει τις ευθύνες στον 36χρονο όπως και εγω εξαλλου.Δεν το εχει πει στην μαμα της και κάθε φορα που βγαινουν λεει ψεματα πως είναι μαζι μου ή με την άλλη κοπελα.Σημερα επρόκειτο να παει στο σπιτι του το οποιο είναι στην επαρχια και θα σηκωνοταν πρωι-πρωι για να παρει το κτελ και από οσο φανταζομαι παλι θα ειπε κανα καλο ψεμα στη μανα της.Προσωπικα, το εχω πει στη μανα μου και μου ειπε ότι αν την καταφερει να προχωρησουν,θα παει μαζι της δυο-τρεις φορες και μετα θα την σουταρει.Εχω ακριβως την ιδια αποψη και φοβάμαι παρα πολύ ότι ολο αυτό δεν θα εχει αισιο τελος.Αν τυχον μαθευτεί πρωτον αυτος θα χασει τη δουλεια του(είναι μελος μπαντας γνωστου τραγουδιστη),θα σπιλωθεί η φημη της φιλης μου και επισης θα κατηγορησουν και εμενα επειδή το ηξερα και δεν ειπα τιποτα.Δεν ξερω τι να κανω.Βρισκομαι σε διλημμα.Απο τη μια θελω να το πω ώστε να την προστατεψω,απο την άλλη αν το πω θα δημιουργηθεί μεγαλο θεμα στην περιοχη.Τι να κανω?Οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη!

Διαφημίσεις

Γεια σε ολους!Με λενε λουκια και είμαι 16χρονων.Θα ξεκινησω κατευθείαν γιατι δεν μου αρεσει να πολυλογω.Λοιπον εχω μια φιλη την οποια την ξερω από μικρη.Της φιλης μου παντα της αρεσε να ρισκαρει αλλα ευτυχως ερχοταν γρηγορα στα λογικα της.Αυτη τη φορα όμως εκανε κατι το οποιο με εχει αφησει αφωνη.Εκανε σχεση με έναν 36χρονο.20 χρονια μεγαλυτερο.Αυτος από τη μερια του,της εχει υποσχεθεί λαγους με πετραχήλια(ότι θα την παντρευτεί και ότι θα κανουν παιδια),την εχει παει σε ξενοδοχειο ημιδιαμονης(οπου λογικα ξερετε τι γινεται σε αυτά αν και η ιδια η φιλη μου ορκιζεται ότι δεν εχει κανει κατι),την πιεζει να προχωρησουν συμφωνα με μηνυματα που με εχει αφησει να δω και της γραφει συνεχως "σε θελω,μωρο μου κτλ".Η ιδια από την δικη της πλευρα,δηλωνει τρελα ερωτευμενη μαζι του και ότι δεν μπορει να ζησει μακρια του.Δυστυχως,ολη αυτην την κατασταση την γνωρίζω μονο εγω και μια άλλη κοπελα η οποια επιρριπτει τις ευθύνες στον 36χρονο όπως και εγω εξαλλου.Δεν το εχει πει στην μαμα της και κάθε φορα που βγαινουν λεει ψεματα πως είναι μαζι μου ή με την άλλη κοπελα.Σημερα επρόκειτο να παει στο σπιτι του το οποιο είναι στην επαρχια και θα σηκωνοταν πρωι-πρωι για να παρει το κτελ και από οσο φανταζομαι παλι θα ειπε κανα καλο ψεμα στη μανα της.Προσωπικα, το εχω πει στη μανα μου και μου ειπε ότι αν την καταφερει να προχωρησουν,θα παει μαζι της δυο-τρεις φορες και μετα θα την σουταρει.Εχω ακριβως την ιδια αποψη και φοβάμαι παρα πολύ ότι ολο αυτό δεν θα εχει αισιο τελος.Αν τυχον μαθευτεί πρωτον αυτος θα χασει τη δουλεια του(είναι μελος μπαντας γνωστου τραγουδιστη),θα σπιλωθεί η φημη της φιλης μου και επισης θα κατηγορησουν και εμενα επειδή το ηξερα και δεν ειπα τιποτα.Δεν ξερω τι να κανω.Βρισκομαι σε διλημμα.Απο τη μια θελω να το πω ώστε να την προστατεψω,απο την άλλη αν το πω θα δημιουργηθεί μεγαλο θεμα στην περιοχη.Τι να κανω?Οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη!

Πολυ δυσκολο θεμα οπως κ η θεση σου.την αποψη σου της την εχεις πει;εφοσον ειναι 16αυταπαγγελτα μηνυση δε γινεται.απλα πες της οτι δε θα την καλυπτεις αλλο.να σε αφησει εκτος της ολης ιστοριας.κ επεμεινε να μιλησει στους δικους της(εστω τη μαμα)γιατι υπαρχει θεμα ασφαλειας.πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να σε συμβουλευσω..

Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε μια αντίστοιχη θέση με τη διαφορά όμως ότι το αγόρι της φίλης μου, της ασκούσε λεκτική κ σωματική βία. Μετά από πολύ σκέψη, κ αφού δεν άντεχα να βλέπω τη φίλη μου μελανιασμένη, αποφάσισα να μιλήσω στους γονείς της μετά κ από προτροπή της δικής μου μητέρας...Να σου πω τι έγινε; Για να μην τα πολυλογώ, βρήκα κ τον μπελά μου από πάνω...βέβαια η φίλη μου δεν ήταν ανήλικη αλλά η βία αποτελεί βία σε όποια ηλικία κ αν προκαλείται...οπότε συνοψίζοντας:

α) καλά έκανες κ ενημέρωσες τη μητέρα σου

β) το τι θα κάνει αυτός μετά κ το τι θα πει ο κοσμος που παντα βρισκει κατι να πει δεν θα επρεπε να σε απασχολει καθολου

γ) εγώ προτείνω να παρεις τηλ πχ στο σπίτι της τώρα που ξέρεις πως είναι εκτός κ να δωσεις να καταλαβουν οι γονεις οτι δεν ειστε μαζι, ή να τους πεις πανω στην κουβέντα ότι πχ έχει χαθεί τώρα τελευταία η φίλη σου κ οτι ανησυχείς για εκεινην...απέξω απέξω δλδ να τους επιστήσεις την προσοχή γιατί αν είναι τα πράγματα έτσι οπως μας τα γράφεις μάλλον τον έχουν χάσει λίγο τον έλεγχο...βέβαια ένα κορίτσι 16 χρόνων είναι ένα κορίτσι 16 χρόνων, που εν έτει 2016 απέχει πολύ από το 16χρονο των περασμενων δεκαετιων αλλα κ παλι οι γονείς ειναι αυτοι που θετουν τα ορια σε ενα σπιτι...Μη σκας κ πολυ ομως, δεν ειναι δικο σου το προβλημα...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Πολυ δυσκολο θεμα οπως κ η θεση σου.την αποψη σου της την εχεις πει;εφοσον ειναι 16αυταπαγγελτα μηνυση δε γινεται.απλα πες της οτι δε θα την καλυπτεις αλλο.να σε αφησει εκτος της ολης ιστοριας.κ επεμεινε να μιλησει στους δικους της(εστω τη μαμα)γιατι υπαρχει θεμα ασφαλειας.πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να σε συμβουλευσω..

ευχαριστω πολύ για την απαντηση.Δυστυχως δεν πρόκειται να πειστει.Στην μανα της δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πει κατι γιατι φοβαται ότι αν το πει θα χωρισουν και δεν το θελει αυτό.τι να σας πω.ειμαι σε μεγαλο διλημμα

Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε μια αντίστοιχη θέση με τη διαφορά όμως ότι το αγόρι της φίλης μου, της ασκούσε λεκτική κ σωματική βία. Μετά από πολύ σκέψη, κ αφού δεν άντεχα να βλέπω τη φίλη μου μελανιασμένη, αποφάσισα να μιλήσω στους γονείς της μετά κ από προτροπή της δικής μου μητέρας...Να σου πω τι έγινε; Για να μην τα πολυλογώ, βρήκα κ τον μπελά μου από πάνω...βέβαια η φίλη μου δεν ήταν ανήλικη αλλά η βία αποτελεί βία σε όποια ηλικία κ αν προκαλείται...οπότε συνοψίζοντας:

α) καλά έκανες κ ενημέρωσες τη μητέρα σου

β) το τι θα κάνει αυτός μετά κ το τι θα πει ο κοσμος που παντα βρισκει κατι να πει δεν θα επρεπε να σε απασχολει καθολου

γ) εγώ προτείνω να παρεις τηλ πχ στο σπίτι της τώρα που ξέρεις πως είναι εκτός κ να δωσεις να καταλαβουν οι γονεις οτι δεν ειστε μαζι, ή να τους πεις πανω στην κουβέντα ότι πχ έχει χαθεί τώρα τελευταία η φίλη σου κ οτι ανησυχείς για εκεινην...απέξω απέξω δλδ να τους επιστήσεις την προσοχή γιατί αν είναι τα πράγματα έτσι οπως μας τα γράφεις μάλλον τον έχουν χάσει λίγο τον έλεγχο...βέβαια ένα κορίτσι 16 χρόνων είναι ένα κορίτσι 16 χρόνων, που εν έτει 2016 απέχει πολύ από το 16χρονο των περασμενων δεκαετιων αλλα κ παλι οι γονείς ειναι αυτοι που θετουν τα ορια σε ενα σπιτι...Μη σκας κ πολυ ομως, δεν ειναι δικο σου το προβλημα...

σας ευχαριστω που απαντησατε.δυστυχως τα πραγματα είναι πιο περιπλοκα από οσο τα περιεγραψα.αρχικα η κοπελα δεν εχει πατερα.μονο τη μαμα της εχει.η μαμα της ασχολείται πιο πολύ με τον αδελφο της,επειδη εχει μπλεξει σε διαφορα πραγματα.με τη φιλη μου δεν ασχολείται ιδιαιτερα.και η αληθεια είναι ότι η γυναικα εχει πολλα προβλήματα υγειας και είναι και μεγαλης ηλικιας.φοβαμαι ότι αμα το πω θα παθει και τιποτα.η φιλη μου νομιζω εχει παρει το δρομο της.δε ξερω τι να κανω αλλα σιγουρα δε θα ληξει ευχαριστα ολο αυτο

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολύ για την απαντηση.Δυστυχως δεν πρόκειται να πειστει.Στην μανα της δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πει κατι γιατι φοβαται ότι αν το πει θα χωρισουν και δεν το θελει αυτό.τι να σας πω.ειμαι σε μεγαλο διλημμα

Καλησπέρα και από μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ανήλικο κορίτσι. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι χρυσός και Άγιος. ...αν όμως δεν είναι? Που μεταξύ μας είναι και το πιο πιθανό! Το να της πουλήσει αγάπες και λουλούδια μέχρι να πάρει αυτό που θέλει και μετά να την παρατήσει είναι το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολεί. Θα πληγωθεί η φίλη σου, θα κλάψει θα χτυπηθεί αλλά κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Αν όμως της κάνει μεγαλύτερο κακό? Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει... Όσο καλά κι αν νομίζει ότι τον ξέρει η φίλη σου, ένα κοριτσάκι εύκολα παρασύρεται και μάλιστα από έναν άντρα 20 χρονια μεγαλύτερο της!!!!!! Την αποπλάνηση ανήλικου την έχεις ακουστά? Αν κάτι συμβεί στην φίλη σου ,που το απ εύχομαι, πως θα νιώσεις εσύ που ήξερες την όλη ιστορία και δεν μίλησες? Αν ντρέπεσαι να πάρεις εσύ τη μαμά της τηλεφωνο, βάλε τη δική σου μαμά να την πάρει! Άλλο το να καλύπτεις την φίλη σου σε κάποιο ραντεβού με συνομηλικο (Όλοι λίγο πολύ το έχουμε κανει) και άλλο με έναν άντρα 35 χρόνων. Εγώ πάντως σαν μάνα θα το εκτιμούσα πολύ να με ενημέρωνε η φιλη της κόρης μου για κάτι που δεν το είχα πάρει χαμπάρι ή ίδια.

Η μαμα σου που της το ειπες τι σε συμβουλεψε?Με τη μαμα της φιλης σου η μαμα σου εχει σχεσεις?Θα μπορουσε να της μιλησει η μαμα σου με καποιο τροπο...θα ηταν και το πιο σωστο νομιζω εγω.

Αυτός ο άνθρωπος για καλο σκοπό δεν νομιζω να πλησίασε το κοριτσάκι σε αυτή τη ζωή που ζούμε δεν έχουμε ακούσει και λίγα

να γίνονται.. Καλύτερα ενημέρωσε τη μητέρα της φίλης σου

bsglp2.png[/url]

Καλησπέρα και απο μενα!! Εγω πιστευω οτι οπως εχουν γίνει τα πραγματα πλέον μπορει να πληγωθεις η να κινδυνεύεις και απο το συνομήλικό σου!! Οποτε στις φίλες πιστευω οτι λέμε τη πραγματική μας γνώμη και συμβουλή και μεχρι εκει. Ειναι επιλογή της το τι θα κανει με τη ζωη της. Επιπλέον για να εχει χρονο να τρέχει στα ξενοδοχεία στα δεκαέξι δε πιστευω οτι το χει ρίξει και στο διάβασμα. Εγω δε θυμαμαι να χα χρονο ουτε για βολτες με αγγλικά μαθήματα κλπ. Τωρα αν τα πεις η αν την απομακρύνεις πλέον δε θα τα λεει σε κανεναν και αν οντως γινει κατι σοβαρο τοτε θα ναι και μονη της να το αντιμετωπίσει . Επισης το οτι ξέρουμε κατι δε σημαίνει οτι ειμαστε συνένοχοι . Και εγω ξερω πραγματα για φίλες μου τα οποια δεν επικροτώ και ακομα περισσότερα για πελατες μου (δικηγόρος ) αλλα τι να κάνουμε . Δεν τα καναμε μαζι.

Διαφημίσεις

Σα μάνα θα ήθελα να ξέρω αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην κόρη μου, οπότε θα έλεγα να βρεις τρόπο να το πεις στη μητέρα της. Αν δε θες να χαλάσει η φιλία σας ή να χάσει την εμπιστοσύνη της σε σένα, μπορεί να το πεις στη μητέρα της και την παρακαλέσεις να μη σε εκθέσει, να πει ότι την είδαν, ότι διάβασε μηνύματα στο τηλέφωνό της, στον υπολογιστή, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Το ξέρω ότι δεν είναι και το πιο "ορθόδοξο" ας το πω, αλλά και εμένα με απασχολεί περισσότερο η κατάληξη του όλου θέματος και η ασφάλεια του κοριτσιού από το "σωστό" τρόπο που θα γίνει η αποκάλυψη.

Να ρωτήσω κάτι όχι τη θεματοθέτρια άλλα τους υπόλοιπους σχολιαστές;

Η σεξουαλική σχέση ενήλικα με ανήλικη δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη (όταν ο κηδεμόνας έχει άγνοια). Πραγματικά δε το γνωρίζω, γι'αυτό ρωτάω. Το γεγονός ότι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής δέχτηκε ανήλικη, δεν σοκάρει κανένα;

Προς τη θεματοθέτρια:

Η φίλη σου βρίσκεται σε κίνδυνο. Κάνε ότι είναι απαραίτητο ακόμα και με ρίσκο να την χάσεις από φίλη. Μπορεί να αποβεί σωτήρια η όποια παρέμβαση και θα έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου.

Vtgian απο οσο ξερω αν ηταν κατω απο 14αυταπαγγελτα γινεται διωξη για αποπλανηση.δηλαδη θα μπορουσε κ η φιλη,κ η μαμα κ ο ξενοδοχος να το καταγγειλει.απο 14η16νομιζω μονο η ιδια.

Οσο για τον ξενοδοχο ισχυει οτι κ σε αλλους κλαδους..ποσοι γιατροι κανουν εκτρωση σε ανηλικες χωρις την παρουσια κηδεμονα..;

Σα μάνα θα ήθελα να ξέρω αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην κόρη μου, οπότε θα έλεγα να βρεις τρόπο να το πεις στη μητέρα της. Αν δε θες να χαλάσει η φιλία σας ή να χάσει την εμπιστοσύνη της σε σένα, μπορεί να το πεις στη μητέρα της και την παρακαλέσεις να μη σε εκθέσει, να πει ότι την είδαν, ότι διάβασε μηνύματα στο τηλέφωνό της, στον υπολογιστή, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Το ξέρω ότι δεν είναι και το πιο "ορθόδοξο" ας το πω, αλλά και εμένα με απασχολεί περισσότερο η κατάληξη του όλου θέματος και η ασφάλεια του κοριτσιού από το "σωστό" τρόπο που θα γίνει η αποκάλυψη.

Και εγώ προς τα εκεί κλίνω.

Αν ανησυχείς για την φίλη σου θα ήταν καλό να το πεις στην μητέρα της και να ζητήσεις να μην σε εκθέσει φυςικα παίζει και τι χαρακτήρας ειναι η μητέρα της κοπέλας και πως θα το χειριστεί το θέμα.

Να ρωτήσω κάτι όχι τη θεματοθέτρια άλλα τους υπόλοιπους σχολιαστές;

Η σεξουαλική σχέση ενήλικα με ανήλικη δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη (όταν ο κηδεμόνας έχει άγνοια). Πραγματικά δε το γνωρίζω, γι'αυτό ρωτάω. Το γεγονός ότι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής δέχτηκε ανήλικη, δεν σοκάρει κανένα;

Εγώ παντως στα 16 δεν ήξερα απο που κατουρ@με...βέβαια απο τότε εχουν περάσει κ κοντά 20 χρόνια...πολλά πράγματα σαφώς κ εχουν αλλάξει...το μόνο σίγουρο ειναι οτι τα σημερινά 16χρονα μια χαρά ξέρουν τι κάνουν κ πως το κανουν(οχι οτι συμφωνώ βέβαια με αυτο) κ ούτε που τα πιάνει το μάτι σου δυςτυχως...για εμενα το πρόβλημα ξεκινά μεσα απο το σπίτι, την οικογένεια κ απο οτι καταλαβαίνω στην προκειμένη περιπτωση το κοριτσι αυτο δείχνει να μη μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Διαφημίσεις

Βρήκα αυτο:

Άρθρο 339 Ποινικού Κώδικα Αποπλάνηση παιδιών

1.Όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί βαρύτερα για το έγκλημα του άρθρου 351 Α ως εξής: α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δέκα, όχι όμως και τα δεκατρία έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και γ) αν συμπλήρωσε τα δεκατρία έτη, με φυλάκιση. (Η φράση "αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη", που είχε προστεθεί στην παρ. 1 με την παρ. 4 του άρθρου 11 του Ν. 3064/2002 (ΦΕΚ 248 Α), τροποποιήθηκε ως άνω με το άρθρο 56 Ν.3160/2003,ΦΕΚ Α 165/30.6.2003). 2. Αν στην περίπτωση του στοιχείου γ' της προηγούμενης παραγράφου ο υπαίτιος όταν τέλεσε την πράξη δεν είχε συμπληρώσει τα 17 έτη, το δικαστήριο μπορεί να του επιβάλει μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα. 3. Αν μεταξύ του υπαιτίου και του παθόντος τελέστηκε γάμος, δεν ασκείται ποινική δίωξη, και αν τυχόν είχε ασκηθεί δεν συνεχίζεται, αλλά κηρύσσεται απαράδεκτη. Η ποινική δίωξη ασκείται ή συνεχίζεται μετά την ακύρωση του γάμου. Πηγή: www.lifo.gr

Λουκία κορίτσι μου. Δεν είναι κολάσιμη η σεξουαλική σχέση με 16χρον@. Εφόσον αυτή δεν ξεκίνησε πριν τα 15 έτη και έγινε με καθαρή συναίνεση τ@ 16χρον@. (χωρίς χρήση ουσιών κλπ).

Ο νομοθέτης έχει αναγνωρίσει τη σεξουαλική ωριμότητα του εφήβου. Αυτός είναι ο λόγος. Λογικός και απλός.

Σε σοκάρει η "πρόωρη" σεξουαλική ενεργοποίηση της φίλης σου και είναι λογικό. Δεν την αφορά όμως. Εκείνο που την αφορά είναι η αδερφική σου αγάπη που αναγνωρίζει την αφύσικη σχέση ενός πολύ νέου ανθρώπου με έναν πολύ μεγαλύτερο. Ο οποίος με την αίγλη της εργασίας του και την "εμπειρία" της ηλικίας του έχει καταφέρει τον απόλυτο χειρισμό της.

Αν την αγαπάς, μην της πας κόντρα. Σεβάσου την επιθυμία της. Αλλά συμβούλεψέ την να πάρει προφυλάξεις. Όχι μόνο για να αποφύγει κάποια εγκυμοσύνη αλλά για την αποφυγή κάποιας ασθένειας.

Συμβούλεψέ τη να μην ονειρεύεται γάμους στα 16. Στα 16 πρέπει να ονειρεύεται πως θα κατακτήσει όλο τον κόσμο. Να γνωρίσει την ίδια τη ζωή, να δώσει αξία στον εαυτό της και να δημιουργήσει.

Και προετοίμασέ την για τα δικά της και τα δικά του μελλοντικά συναισθήματα. Όλοι ενθουσιαζόμαστε. Πόσο μάλλον ένας έφηβος. Σήμερα τρελαίνεται για αυτόν, αύριο μπορεί να μην θέλει να τον δει. Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό της. Ψυχραιμία λοιπόν και όχι αποφάσεις βεβιασμένες.

Και αγάπα την όπως την αγαπάς. Εύχομαι και η κόρη μου μια τέτοια φίλη να έχει. Να νοιάζεται και να ανησυχεί.

Φιλικά μια μητέρα

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ακομα και να της δηλωσεις την αντιρρηση σου ή και να το πεις στη μητερα της μη φανταστείς πως αυτό θα τη σταματησει σε κατι.Πιστεψε με σου μιλαω εκ πειρας.Το πολύ πολύ να αρχισει να λεει ψεμματα και σε εσενα.

Μμμ και εγώ νομίζω ότι θα προσπαθούσα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά της, θα προσπαθούσα να της μιλάω για τους κινδύνους που έχει και να την προετοιμάσω συναισθηματικά. Το ότι είναι είναι ενεργή σεξουαλικά από τα 16 της χρόνια εμένα δεν με σοκάρει. Το ότι δεν έχει πατέρα και ότι η μητέρα της έχει επιστήσει την προσοχή της περισσότερο στον αδερφό της δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ζει σε ένα υγιές περιβάλλον:rolleyes: Να την προσέχεις....

LAAFp2.png

JRM4p2.png

η ξαδερφη μου στα 16 της εμπλεξε με εναν τριανταρη,το εμαθαν οι γονεις της εγινε ενας τεραστιος χαμος με αποτελεσμα να την σπρωξουν ακομα πιο κοντα του.τον παντρευτηκε και χωρισε λιγο αργοτερα με δυο μικρα παιδια.να εισαι κοντα της να την αγαπας και θα τελειωσει ολο αυτο με η χωρις συναισθηματικο κοστος απτη μερια της

7Ggjp2.png

Εγω θα σε συμβούλευα να απομακρυνθείς μήπως έτσι ξυπνήσει. Σταμάτα να τις κάνεις πλάτες και βάλτην να διαλέξει. Πες της ότι σου λείπει η φιλίας σας , η φίλη που ήξερες και που γνώριζες. Προσπάθησε να την στριμώξεις κόβοντας την επικοινωνία μαζί σου ως λόγο ότι δεν συμφωνείς καθόλου με όλο αυτό και δεν την ΄΄αναγνωρίζεις΄΄ . Βάλτην στο ΄΄δίλημμα΄΄ να διαλέξει μήπως................. αυτό δεν έχω τίποτα αλλο να σου πω. Για τον 36 χρονο μην με πετροβολήσετε αλλα δεν του ρίχνω ευθύνες ... διότι και η μικρή έχει τις ανάλογες ευθύνες . Ενα 16 χρονο κορίτσι όταν κάνει σχέση με εναν 36 χρόνο έχει πλήρη συνείδηση των πάντων. Ο ενθουσιασμός της εμένα δεν με πείθει. Δεν ειναι η χιονάτη που ξύπνησε απο τον ύπνο.

DOXip3.png

DtXgp3.png

Μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τη διαφορά ότι εγώ ήμουν 17 κι όχι 16 κι εκείνος 36. Τον ερωτεύτηκα παράφορα και δεν άκουγα κανέναν γιατί εκείνος μου έδειξε όλη την προσοχή που είχα ανάγκη εκείνη τη χρονική περίοδο. Ακόμη κι όταν το έμαθε η μαμά μου, εγώ συνέχισα να τον βλέπω κρυφά. Ύστερα από ένα περίπου χρόνο, πέρασα στο πανεπιστήμιο, το ξεπέρασα, όχι εντελώς ανώδυνα αλλά φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο που ξεπερνά κανείς τον πρώτο του έρωτα. Κι όλα καλά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ούτε η μητέρα της νομίζω, αφού δεν έχουν στενές σχέσεις εμπιστοσύνης. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τη στηρίζεις και να της υπενθυμίζεις ότι έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας να κάνετε όνειρα και να φτιάξετε το μέλλον σας πατώντας στα δικά σας πόδια.

Εγω θα σε συμβούλευα να απομακρυνθείς μήπως έτσι ξυπνήσει. Σταμάτα να τις κάνεις πλάτες και βάλτην να διαλέξει. Πες της ότι σου λείπει η φιλίας σας , η φίλη που ήξερες και που γνώριζες. Προσπάθησε να την στριμώξεις κόβοντας την επικοινωνία μαζί σου ως λόγο ότι δεν συμφωνείς καθόλου με όλο αυτό και δεν την ΄΄αναγνωρίζεις΄΄ . Βάλτην στο ΄΄δίλημμα΄΄ να διαλέξει μήπως................. αυτό δεν έχω τίποτα αλλο να σου πω. Για τον 36 χρονο μην με πετροβολήσετε αλλα δεν του ρίχνω ευθύνες ... διότι και η μικρή έχει τις ανάλογες ευθύνες . Ενα 16 χρονο κορίτσι όταν κάνει σχέση με εναν 36 χρόνο έχει πλήρη συνείδηση των πάντων. Ο ενθουσιασμός της εμένα δεν με πείθει. Δεν ειναι η χιονάτη που ξύπνησε απο τον ύπνο.

Σκιάχτηκα βρε Σωτηρία! Δύο άνθρωποι ερωτεύτηκαν και πρέπει να χωρίσουν σώνει και καλά; Ας το ζήσει όμορφα και υπεύθυνα η κοπέλα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

16χρονο με 36χρονο πως να το κάνουμε ακούγεται κάπως. Πιστεύω οτι καμία μάνα οςο προχωρημένη και αν ειναι θα πετούσε απο την χαρά της αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στην κόρη η στον γιο της.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι κοινά μπορεί να έχει ένας 36χρονος με μια 16χρονη και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο για το παιδί μου αλλα να που συμβαίνει.

Τώρα σαν μάνα θα ήθελα να το γνωρίζω. Συμφωνω οτι μούτρα, τσακωμοί , απειλές και τιμωρίες θα έφερναν αντίθετα αποτελέσματα. Ομως με το να γνωρίζω θα μπορούσα εμμεσα να στηρίξω το παιδί μου και να χειριστώ κατάλληλα την κατάσταση. Συνήθως το τέλος σε τέτοιες καταστάσεις δεν ειναι ευχαριςτο ούτε ανώδυνο

Τώρα για το τι θα κανεις σύμφωνα με την εικόνα που μας εχεις δώσει η συμβουλή μου ειναι να μην την ξεγραψεις εάν δεν το θέλεις και αν θεωρείς υφή την κοπέλα καλη σου φίλη αλλα να σταθείς δίπλα της οςο μπορείς μεχρι εκεί που το αντέχει η ψυχολογία σου και δεν χαλιέσαι

Σκιάχτηκα βρε Σωτηρία! Δύο άνθρωποι ερωτεύτηκαν και πρέπει να χωρίσουν σώνει και καλά; Ας το ζήσει όμορφα και υπεύθυνα η κοπέλα.

Μα δεν γράφω για χωρισμό! Γράφω το αντίθετο. Ότι θεωρώ ότι η μικρή δεν με πείθει ότι την έχει συνεπάρει ο ενθουσιασμός ξέρει πολύ καλά τι κάνει γι αυτό και έχει τις ανάλογες ΟΠΟΙΕΣ ευθύνες με τον 36ΧΡΟΝΟ. Αυτό που συμβουλεύω την φίλη της είναι ένας τρόπος να πάρει το βάρος από πάνω της, την ευθύνη μιας και ζητάει συμβουλή. Είναι τελείως διαφορετικό μια 16χρονη με έναν 36 χρονο και τελείως διαφορετικό μια 20αρα με ένα 40 αρη, μια 30αρα με ένα 50άρη. Η ωριμότητα μεγαλώνει και αλλάζει και στους δυο και η σχέση γίνεται διαφορετική σε αυτήν την ηλικία γιατί υπάρχουν άλλα δεδομένα και άλλες επιθυμίες. Δεν νομίζω πχ η 16χρονη αυτή την περίοδο της ζωής της να θέλει να παντρευτεί και να θέλει να κάνει ένα παιδί όπως θέλει ο καλός της όπως λεει. Αν το θέλει το σέβομαι αλλά δυστυχώς τα απωθημένα κάποτε βγαίνουν .......

DOXip3.png

DtXgp3.png