Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Deena

Recommended Posts

Καλημέρα!

Δύσκολη πίστα ενόψει!!! Τριήμερο χωρίς τον μπαμπά μας λόγω επαγγελματικού ταξιδιού και σαν μην έφτανε αυτό, έρχεται και καύσωνας :mad::mad::mad:

Σχεδόν όλοι (παππούδες + φίλοι) απόντες σε διάφορους προορισμούς για τριήμερο και εγώ πίσω με τα δύο παιδάκια (3,5 ετών και 18 μηνών) να ψάχνω ιδέες πώς να περάσουμε αυτές τις μέρες χωρίς να καούμε είτε από την ζέστη είτε από την πολλή τηλεόραση!!!

Καμιά ιδέα?

:-P:-P:-P

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Δύσκολη πίστα ενόψει!!! Τριήμερο χωρίς τον μπαμπά μας λόγω επαγγελματικού ταξιδιού και σαν μην έφτανε αυτό, έρχεται και καύσωνας :mad::mad::mad:

Σχεδόν όλοι (παππούδες + φίλοι) απόντες σε διάφορους προορισμούς για τριήμερο και εγώ πίσω με τα δύο παιδάκια (3,5 ετών και 18 μηνών) να ψάχνω ιδέες πώς να περάσουμε αυτές τις μέρες χωρίς να καούμε είτε από την ζέστη είτε από την πολλή τηλεόραση!!!

Καμιά ιδέα?

:-P:-P:-P

Αχ, δύσκολες ηλικίες, ειδικά το 1,5 χρονο. Εγώ θα πήγαινα σε παιδότοπο, είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό.

άλλη πρόταση : έχεις μπαλκόνι/κήπο/αυλή ? μπορείς να βάλεις μία φουσκωτή πισινούλα/ μία λεκάνη με νερό και να απασχοληθούν εκεί 2-3 ωρίτσες ? (προσοχή στα γλυστρίματα)

Για ιδέες δες κ εδώ

http://www.elamazi.gr

Πάντως εμείς πέρσι που σε κάποιο ΣΚ καύσωνα είχαμε μείνει στην Αθήνα, τους είχαμε πάει σε εσωτερικό παιδότοπο με aircondition. Νομίζω ότι είναι προτιμότερο από τους εξωτερικούς, σε περίοδο ζέστης.

Ωχ! Δυσκολο project. Τα πρώτα που σκέφτηκα είναι

α) Να πας μαζί με τους παππούδες (χεχε)

Β) μονοήμερη για μπάνιο, τουλάχιστον την μια απ τις 3 μέρες, θα καείτε στην Αθήνα. Οδηγείς? Η μεριά προς Κορινθιακό (Αλεποχώρι/Ψαθα) είναι η αγαπημένη μου στο νομό.

γ) η αλήθεια είναι οτι το μικρό σου είναι λίγο μικρό, αν ήταν τουλάχιστον 2 θα σου πρότεινα και μονοήμερη στο Αγκίστρι ή την Αίγινα.

Τώρα για την Αθήνα, μπορείς να τα βγάλεις πολύ πρωί ή πολύ απόγευμα βόλτα σε κάποιο πάρκο που να συνδυάζει και παιδική. Αττικό Αλσος, Αλσος Περιστερίου, Σκοπευτήριο Καισαριανής, σε αυτά πηγαίνουμε εμείς σε μόνιμη βάση.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Νομίζω ότι είναι προτιμότερο από τους εξωτερικούς, σε περίοδο ζέστης.

Ισχύει. Χτες Πέμπτη, ζεστή μέρα αλλα σίγουρα όχι καυσωνας, στις 6 παρά - 6 - 6 και τέταρτο, δε στεκόσουνα στην παιδική. Επρεπε να πάει τουλάχιστον 6.30 για να πεις οτι παλευέται. Γι'αυτο "έγραψα πολύ αργα το απόγευμα".

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

Ισχύει. Χτες Πέμπτη, ζεστή μέρα αλλα σίγουρα όχι καυσωνας, στις 6 παρά - 6 - 6 και τέταρτο, δε στεκόσουνα στην παιδική. Επρεπε να πάει τουλάχιστον 6.30 για να πεις οτι παλευέται. Γι'αυτο "έγραψα πολύ αργα το απόγευμα".

Καλά χτες...στις 18.00 πήγαμε σε παιδικό πάρτυ σε βεράντα, κόλαση!!! Η μικρή μαρτύρησε κι εγώ μαζί της...για αυτό την παιδική χαρά δεν την πολυβλέπω, η μοναδική κοντινή με πολλά δέντρα για σκιά είναι πολύ μεγάλη και είναι αδύνατον μόνη μου να έχω επίβλεψη και των δύο παιδιών. Όλες οι υπόλοιπες είναι μικρές μεν και ελεγχόμενες αλλά χωρίς ίχνος σκιάς.

Το βασικό μου θέμα είναι ότι η μικρή κοιμάται στις 14.00 το μεσημέρι ο κόσμος να χαλάσει, οπότε η ημερήσια αποκλείεται. Ίσως τολμήσω μια εξόρμηση για μπάνιο σε παραλία της Αττικής αύριο πρωί-πρωί που θα είναι κάποιες φίλες μου, με προοπτική όμως να γυρίσω το μεσημέρι.

Από παιδότοπους έχω υπ' όψιν κοντά μου το Playmobil στην Κηφισιά και το Kinder City στην Άνοιξη, ξέρετε κανέναν άλλο καλό?

Γιατι σε προβληματιζει το τριημερο?Τις υπολοιπες μερες δλδ του καλοκαιριου πως θα τις περασετε?Ισα ισα το τριημερο θα είναι και καλυτερα θελω να πιστευω μιας και ευχομαι αρκετοι να φυγουν για τριημερο.Τα πρωινα γεμισε τους καμια λεκανη με νερο...δωστους και μπολακια να παιξουν.Αν δε σε πειραζει η πλυ βρωμια μπορεις να πας σε ένα παιχνιδαδικο να παρεις μια σακουλα αμμο...αυτές που βαζεις και σε κατι τραπεζακια.Δε χρειαζεσαι καν το τραπεζακι.Βαλτου την αμμο σε μια λεκανη...γεμισε κι άλλη μια με νερο,στρωσε και καμια ετσετα μεγαλη κατω να μη γλιστράνε και αστα να παιξουν.Ετσι κι αλλιως το πρωι βολτα που να τους πας με τη ζεστη?Εκτος κι αν πατε θαλασσα.Γιατι και σε παρκο με ισκιο να τα πας και παλι θα εχει ζεστη.Το μεσημερακι δεν πειραζει ας δουν και λιγο τηλεοραση.Το απόγευμα από τις 6.30 και μετα μπορειτε να πατε τη βολτα σας.Εμεις κάθε απόγευμα 6.30 με 9 τη βγαζουμε στις κουνιες.Πηγαινε τα και καμια βολτα να τα κερασεις ένα παγωτακι να πιεις κι εσυ ένα καφεδακι...και όλα καλα.

Από μερη μπορω να σου συστησω νοτια αν σε ενδιαφερει.

Δεν έχω και κανέναν μεγάλο προβληματισμό είναι η αλήθεια, πιο πολύ καμιά ιδέα εναλλακτική ψάχνω κι αυτό γιατί αυτά που συνήθως κάνουμε τα Σ/Κ (τις υπόλοιπες μέρες εγώ δουλεύω, ο μεγάλος πάει παιδικό και η μικρή είναι με γυναίκα στο σπίτι) αυτό το τριήμερο αποκλείονται γιατί έκατσε έτσι το σκηνικό που θα λείπει και ο μπαμπάς τους και τα φιλικά μας ζευγάρια με παιδάκια που κάνουμε παρέα και περνάμε μαζί κάθε Σ/Κ.

Νομίζω ότι η καλύτερη ιδέα είναι το μπάνιο, από παραλίες & στον Μαραθώνα & Π.Ράφτη ή όπως είπατε σε παιδότοπο με air condition. Σε καμμιά καφετέρια με δέντρα & παιδική χαρά επίσης..:P

Έχετε πάει για μπάνιο στην θάλασσα μόνες με 2 παιδιά στις ηλικίες της θεματοθέτριας; Εγώ δεν θα το τολμούσα...

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με τις περισσότερες. Βόλτα πολύ νωρίς το πρωί (πριν τις 11), εσωτερικό παιδότοπο με κλιματισμό αργότερα, παιχνίδι με νερά (τα δροσίζει και τα κρατά ώρες απασχολημένα), λίγη τηλεόραση και βόλτα πάλι μετά τις 6.30 το απόγευμα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Έχετε πάει για μπάνιο στην θάλασσα μόνες με 2 παιδιά στις ηλικίες της θεματοθέτριας; Εγώ δεν θα το τολμούσα...

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με τις περισσότερες. Βόλτα πολύ νωρίς το πρωί (πριν τις 11), εσωτερικό παιδότοπο με κλιματισμό αργότερα, παιχνίδι με νερά (τα δροσίζει και τα κρατά ώρες απασχολημένα), λίγη τηλεόραση και βόλτα πάλι μετά τις 6.30 το απόγευμα.

Θάλασσα μόνη μου δεν πάω σε καμία περίπτωση, μόνο αν όντως κανονισθεί να είναι κάποιες φίλες μου σε μια κοντινή παραλία οπότε λέω να τους μπαστακωθώ κι εγώ με τα δύο πιτσιρίκια και να τις βάλω σε βάρδιες :-P:razz::-P

Εγω εχω παει...αρκετες φορες.Αλλοτε πρωι...αλλοτε απόγευμα.Ειναι ομολογουμένως μια μικρη ταλαιπωρια...μεχρι να βρεις θεση να βαλεις τα πραγματα...να βαλεις αντηλιακα μπρατσακια.Σαφως είναι πιο ευκολο και λιγοτερο αγχωτικο αν πηγαίνεις με παρεα.

Σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι δύσκολο να βάλεις μπρατζάκια και αντιηλιακό αλλά η επίβλεψή τους, εγώ εδώ έχω τις ενστάσεις μου.

Για καφέ σε καφετέρια, χωρίς παρέα, εσύ και τα παιδιά, επίσης δύσκολο (προχθές το έκανα και επειδή η μικρή δεν κάθισε ούτε 5 λεπτά και επειδή έτρεχα από πίσω της στα 20 λεπτά μαζέψαν τον καφέ μου:twisted:)

Το πρωι λεκανούλα με νεράκι με διάφορα ταπεράκια, κουταλάκια και το απόγευμα κάποιο πάρκο (από βόρεια δεν έχω ιδέα) ή κάποιος εσωτερικός παιδότοπος.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι δύσκολο να βάλεις μπρατζάκια και αντιηλιακό αλλά η επίβλεψή τους, εγώ εδώ έχω τις ενστάσεις μου.

Για καφέ σε καφετέρια, χωρίς παρέα, εσύ και τα παιδιά, επίσης δύσκολο (προχθές το έκανα και επειδή η μικρή δεν κάθισε ούτε 5 λεπτά και επειδή έτρεχα από πίσω της στα 20 λεπτά μαζέψαν τον καφέ μου:twisted:)

Το πρωι λεκανούλα με νεράκι με διάφορα ταπεράκια, κουταλάκια και το απόγευμα κάποιο πάρκο (από βόρεια δεν έχω ιδέα) ή κάποιος εσωτερικός παιδότοπος.

Σε τοσο μικρες ηλικιες...τα δικα μου τουλάχιστον καθονταν στην ακρη και επαιζαν με το νερο και την αμμο για ωρες.Τους ανοιγα μια μεγαλη τρυπα στην αμμο τη γεμιζαν με νερο και επαιζαν εκει.Οταν μπαιναμε στο νερο μπαιναμε ολοι μαζι.Τωρα αν τα παιδια δεν είναι συνεργάσιμα...τρεχουν από δω κι από κει και εχεις και κινδυνο να τα χασεις τοτε καλυτερα Σπιτι.Λεκανιτσα με νερο εμας μας εχει σωσει απειρες φορες.Προχθες τους γεμισα μια λεκανη..βαλαμε και ένα πειρατικο πλοιο με πειρατες playmobil μεσα και επαιζαν για δυο ωρες.Βεβαια εγιναν μουσκεμα...αδειασαν κάμποσες φορες το νερο και ηθελαν να την ξαναγεμίσουμε αλλα αυτά τα θεωρω προβλεπόμενα.

Καφετερια χωρις παιδοτοπο μεσα κι από μενα αποκλείεται.

Κι εγώ συμφωνώ με τη θάλασσα, αρκεί βέβαια τα πιτσιρίκια να είναι συνεργάσιμα, το ζόρι είναι όπως ειπε και η Niki81 πιο πάνω μέχρι να τακτοποιηιθεις. Κι έμενα κάθονται στην άμμο και παίζουν δεν τα κυνηγάω στη θάλασσα.

Διαφορετικά εγω θα τα πήγαινα σε εξωτερικό παιδότοπο τα απογεύματα και το πρωί στο σπίτι όπως είπαν πιο πάνω οι κοπέλες.

Διαφημίσεις

Πώς πάει μέχρι τώρα το τριήμερό σας; Προς τα πού στραφηκες τελικά; Την τόλμησες την παραλία; Αν δεν ειστε του καθισιού παντως και ειστε της εξερευνησης και της βολταρίας σαν κι εμάς, ξανασκέψου το γιατι θα εχει και πολυ κόσμο αυτες τις μερες και μπορει να σου βγει ξινο αφού θα είςαι μονη. Ελπίζω να έκατσε το plan b με τις φιλενάδες ;)

Πώς πάει μέχρι τώρα το τριήμερό σας; Προς τα πού στραφηκες τελικά; Την τόλμησες την παραλία; Αν δεν ειστε του καθισιού παντως και ειστε της εξερευνησης και της βολταρίας σαν κι εμάς, ξανασκέψου το γιατι θα εχει και πολυ κόσμο αυτες τις μερες και μπορει να σου βγει ξινο αφού θα είςαι μονη. Ελπίζω να έκατσε το plan b με τις φιλενάδες ;)

Hello κορίτσια, ευχαριστω για το ενδιαφέρον!!!

Καλά πάμε μέχρι στιγμής, θαλασσα εννοείται δεν τόλμησα μονη μου (οι φιλεναδες πήγαν αλλά σε ώρες απαγορευτικές για μικρά παιδια...), η μικρή μου νομίζω οτι δεν θα ειναι συνεργάσιμη, δεν έχει μπει ποτε στην θάλασσα μέχρι τωρα και την πρώτη φορά λέω να εχουμε και τον μπαμπά κοντά!

Χτες περάσαμε όλο σχεδόν το πρωι στα playmobil (παράδεισος!) και σημερα αυτο προσκλήθηκα :wink:;-):wink:σε μια μαμά απο το σχολείο που μένει αρκετά βόρεια και είχε αρκετή δροσιά σε σχέση με αλλού. Φουσκώσαμε μια πλαστική πισίνα στον κήπο, φάγαμε και πέρασε η ώρα!

Τα απογεύματα μένουμε μέσα, εχουμε στρώσει πλαστικό τραπεζομάντιλο στο τραπέζι του σαλονιού και κάνουμε του κόσμου τις χειροτεχνίες!!!! Το ευτύχημα ειναι οτι ο μεγάλος μου ειναι εξαιρετικά συνεργάσιμο παιδι και κανει τα πράγματα πιο εύκολα!

Hello κορίτσια, ευχαριστω για το ενδιαφέρον!!!

Καλά πάμε μέχρι στιγμής, θαλασσα εννοείται δεν τόλμησα μονη μου (οι φιλεναδες πήγαν αλλά σε ώρες απαγορευτικές για μικρά παιδια...), η μικρή μου νομίζω οτι δεν θα ειναι συνεργάσιμη, δεν έχει μπει ποτε στην θάλασσα μέχρι τωρα και την πρώτη φορά λέω να εχουμε και τον μπαμπά κοντά!

Χτες περάσαμε όλο σχεδόν το πρωι στα playmobil (παράδεισος!) και σημερα αυτο προσκλήθηκα :wink:;-):wink:σε μια μαμά απο το σχολείο που μένει αρκετά βόρεια και είχε αρκετή δροσιά σε σχέση με αλλού. Φουσκώσαμε μια πλαστική πισίνα στον κήπο, φάγαμε και πέρασε η ώρα!

Τα απογεύματα μένουμε μέσα, εχουμε στρώσει πλαστικό τραπεζομάντιλο στο τραπέζι του σαλονιού και κάνουμε του κόσμου τις χειροτεχνίες!!!! Το ευτύχημα ειναι οτι ο μεγάλος μου ειναι εξαιρετικά συνεργάσιμο παιδι και κανει τα πράγματα πιο εύκολα!

Τι καλά, μπράβο! Μια χαρά ακουγεται οτι περάσατε. Καλά κενες και δεν τόλμησες θάλασσα εφοσον η μικρή σου δεν εχει ξαναπάει, θα χρειαζόσουν ένα ατομο μονο για εκείνη.

Αλήθεια επειδη με ενδιαφέρει καθώς ο μεγάλος μου ειναι κοντα στη δικη σου, ειναι τεσσάρων, τι χειροτεχνίες κάνατε; Με ψαλιδάκι;

Ωραια οσα λες, αλλα κριμα να εισαι σε ενα τετοιο μερος εστω για 3 μερες καυσωνα και να μη δεις τιποτα εκτος απο σπιτια και παιδοτοπους. Στη δε θαλασσα, θα μπορουσατε να καθησετε και να παιζουν με τα κουβαδακια. Εναλλακτικα θα μπορουσες να κανεις βολτα στο φαληρο, να περπατησετε το απογευμα στην παραλια. Επισης για δροσια θα μπορουσες να πας μια βολτα προς Κηφισια, για ψωνια αυριο, ή αν θελεις κεντρο εχει καλο κλιματισμο σε μουσεια οπως το Ακροπολης, μεγαλους χωρους και ωραιο καφε/εστιατοριο.

Για τις ηλικιες δεν βρισκω κατι απαγορευτικο, εδω βλεπω τους τουριστες και με 4 και 6 παιδια να γυροφερνουν στα παραπανω μερη. Για κολυμπι συμφωνω, με δυο μικρα παιδια μονη σου δεν ειναι καθολου ευκολο.

@Χαρά Μαρια

Μάλλον κατάλαβες οτι ήρθαμε Αθήνα για τριήμερο...λαθος:D:D:D

Αθήνα μένουμε αλλά λείπει ο άντρας μου από προχθές και για 10 μερες εξωτερικό και ειμαστε μόνοι...εντελώς μόνοι όμως, λείπουν για τριήμερο και όλοι οι φίλοι και συγγενείς και πλάκωσε και ο καύσωνας!!!!

Χαχα σοβαρα μιλας?? Σορρυ! Αλλα οπως τα ρωτουσες, μου φανηκε οτι εξυπακουεται, οτι ηρθες εδω "τριημερο χωρις το συζυγο" και δεν ξερεις...τα κατατοπια.

Παντως επειδη ο αντρας μου εχει περιεργα ωραρια και εχει λειψει απειρες φορες ΣΚ και με καυσωνα και με χιονια, ο,τι σου προτεινα τα εχω κανει μονη μου με το παιδι και μωρο οταν ηταν, κι αργοτερα και με παιδι και το μωρο της αδερφης μου, θελω να κανουν παρεα. Μεσα δεν μενω ποτε, λειπει δεν λειπει.

Τι καλά, μπράβο! Μια χαρά ακουγεται οτι περάσατε. Καλά κενες και δεν τόλμησες θάλασσα εφοσον η μικρή σου δεν εχει ξαναπάει, θα χρειαζόσουν ένα ατομο μονο για εκείνη.

Αλήθεια επειδη με ενδιαφέρει καθώς ο μεγάλος μου ειναι κοντα στη δικη σου, ειναι τεσσάρων, τι χειροτεχνίες κάνατε; Με ψαλιδάκι;

Η κόρη μου είναι 18 μηνών, ο γιος μου είναι λίγο πριν τα 4, ψαλιδάκι ψιλοχειρίζεται (όχι τρομερά άνετα ακομα), αλλά λόγω της μικρής δεν βγάζουμε ψαλίδια γιατί βουτάει τα πάντα :D:D:D. Γενικώς όταν είμαστε και οι τρεις μαζί, κάνουμε soft πράγματα, π.χ. πλαστελίνες, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, αυτοκόλλητα κλπ. Διαφορετικά με τον μεγάλο μόνο μπορεί να κάνω και λίγη χαρτοκοπτική ή νερομπογιές, αν και αυτός δεν τρελλαίνεται ιδιαίτερα, κάθεται για τέτοιου είδους δραστηριότητα μόνο όταν έχει παρέα (είτε την αδερφή του είτε άλλο παιδάκι), όταν είναι μόνος του προτιμά άλλου είδους απασχόληση, κυρίως παζλ, ζωάκια ή playmobil.

Χαχα σοβαρα μιλας?? Σορρυ! Αλλα οπως τα ρωτουσες, μου φανηκε οτι εξυπακουεται, οτι ηρθες εδω "τριημερο χωρις το συζυγο" και δεν ξερεις...τα κατατοπια.

Παντως επειδη ο αντρας μου εχει περιεργα ωραρια και εχει λειψει απειρες φορες ΣΚ και με καυσωνα και με χιονια, ο,τι σου προτεινα τα εχω κανει μονη μου με το παιδι και μωρο οταν ηταν, κι αργοτερα και με παιδι και το μωρο της αδερφης μου, θελω να κανουν παρεα. Μεσα δεν μενω ποτε, λειπει δεν λειπει.

Θα σου πω ποιο είναι προς το παρόν το θέμα μου (άσχετο με το τριήμερο αυτό)...τα παιδιά είναι σε δύο τελείως διαφορετικές φάσεις με διαφορετικές ανάγκες. Με τον μεγάλο μπορώ να είμαι και όλη μέρα έξω χωρίς πρόβλημα, δεν κοιμάται το μεσημέρι, είναι έυκολος στο φαγητό (και ένα σουβλάκι στο χέρι να του πάρεις είναι ΟΚ), δεν κουράζεται στο περπάτημα, με κρατάει από το χέρι, ακούει, ακόμα και στην θάλασσα να τον πήγαινα, δεν είναι το παιδί που θα ορμήσει μέσα χωρίς εμένα, ψιλοκολυμπάει μόνος του με τουβλάκια κλπ.

Η μικρή φυσικά είναι επί της ουσίας μωρό, θέλει οπωσδήποτε ύπνο το μεσημέρι και αυτός όχι στο καρότσι, περπατάει μεν, αλλά κουράζεται γρήγορα, πρέπει να την ταίσω, κοιμάται αρκετά νωρίς το βράδυ, τώρα το καλοκαίρι πριν νυχτώσει, αυτό που είπε η Niki81 δηλαδή για παιδική χαρά μέχρι τις 21.00 για εμάς δεν παίζει, στις 20.00 η μικρή έχει κάνει ήδη μπάνιο και πίνει γάλα κλπ

Όταν είμαστε και οι δύο γονείς φυσικά είναι πιο εύκολα τα πράγματα, πολύ συχνά το μεσημέρι χωριζόμαστε, γυρίζω δηλαδή το μεσημέρι σπίτι με την μικρή και οι άντρες της οικογένειας συνεχίζουν με φίλους κλπ.

Γενικώς, δεν έχουν συντονισθεί ακόμα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, πιστεύω ότι σε έναν χρόνο περίπου θα είμαστε πιο ευέλικτοι.