Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑΝΙ ΤΙΜΕΕΕΕΕ

Arantis

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια! Ειμαι νεα στο φορουμ. Εχω εναν κουκλο 3,5 μηνων. Του αρεσει απιστευτα πολυ ο υπνος και ολο θελει να χουχουλιαζει και να χουζουρευει... Με αποτελεσμα οταν πρεπει να τον ξυπνησω για να φαει κλαιει τσιριζει και γινεται ο κακος χαμος στο σπιτι...

Το προβλημα ειναι πως ξεκινησαμε ηδη να βγαζουμε δοντακια και το βραδυ δεν μπορει να κοιμηθει αμεσως.... :cry: Περναει πολυ ωρα βαζοντας και βγαζοντας την πιπιλα. Βαζει το χερι στο στομα σε σημειο που νομιζω πως θα κανει εμετο... Για περιπου 1-2 ωρες μεχρι να κοιμηθει ειναι μες την γκρινια. Και αυτο συμβαινει αποκλειστικα μονο το βραδυ.... Η ευκολη λυση για μενα ειναι να τον παρω αγκαλια και στα 5 λεπτα να κοιμηθει. Δεν θελουμε ομως, και δεν τον μαθαμε σε πολλες αγκαλιες, τον αφηνω να ηρεμήσει μονος του. Υπαρχει καποια μανουλα που να αντιμετωπισε κατι παρομοιο? Θελω να βρω μια λυση επειγοντωωωως.... HELP!!

Διαφημίσεις

δεν ειναι κριμα να αφηνεις ενα μωρακι να ταλαιπωρειτε 1-2 ωρες απο το να παρεις αγκαλιτσα για 5 λεπτακια και να ηρεμησει και να κοιμηθει?? ειναι κριμα να στερουμε απο τα μωρακια μας αυτο που αυτονοητως χρειαζονται,δηλαδη ατελειωτες αγκαλιτσες υπο τον φοβο του να μην μαθει στις πολλες αγκαλιες...προτεινω λοιπον να παιρνεις αγκαλια συνεχως το μικρακι σου,γιατι θα μεγαλωσει τοσο γρηγορα που θα αναζητας αυτο που σημερα θεωρεις οτι δεν πρεπει "να μαθει"...

να σου ζησει!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Κι από μενα η λυση είναι να παρεις το μωρακι αγκαλιτσα...ειδικα αν κομαται τοσο γρηγορα όπως λες.Το να το εχεις να παιδευεται μονο του 1-2 ωρες για να μη μαθει αγκαλια με βρισκει τελειως αντιθετη.Απορω ρε κορίτσια ξερετε καποιο παιδακι που επαθε κατι από τις αγκαλιες?Τι τις φοβαστε τοσο πολύ?

Arantis, σιγά - σιγά θα σας πει και ο παιδίατρος να μην το ξυπνάτε για να φάει, καθώς έχει μεγαλώσει πια, οπότε το πρόβλημα ως προς το ξύπνημά του θα λυθεί σχετικά άμεσα. Εφόσον με την αγκαλιά αποκοιμιέται εύκολα, νομίζω ότι μπορείς να τον παίρνεις για 5' απλώς για να κοιμηθεί και μετά να τον βάζεις κατευθείαν στην κούνια. Αλλιώς, δοκίμασες τα "γνωστά γιατροσόφια"; όπως πανάκι στο πρόσωπο, μουσική, χάιδεμα στην πλατή για να ηρεμήσει, μήπως τον βοηθήσει να κοιμηθεί με αυτόν τον τρόπο;

Αγκαλιά φουλ!!!! Και όταν δε θα το έχει ανάγκη δε θα το ζητάει πια. Είναι πολύ μωρουλινάκι για να τα βγάζει πέρα μόνο του μωρέ.... Χοχούλιασε κι εσύ μαζί και όλα καλα.

Διαφημίσεις

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Φυσικα και παιρνω το μωρακι αγκαλια απλα οχι σε υπερβολικο βαθμο... Οταν κοιμαται στην αγκαλιτσα μου το βραδυ και μετα το βαζω στο κρεββατακι του, ξυπναει και επειτα ξανα αγκαλιτσα και ξανα υπνος.... και ξανα ξυπναει... και αυτο συνεχιζεται για πολυ ωρα... Τις περισσοτερες φορες το βαζω στο κρεββατακι του και αν δεν θελει να κοιμηθει παιζει με την πιπιλιτσα του ωσπου να το παρει ο υπνος... Απλα οταν το καημενο πονανε τα δοντακια του ειναι "αλλο" μωρο...

Το κρεββατακι που κοιμαται εχει μουσικη, φωτακι και δονηση για ευκολο υπνο που μπορω να πω πως μεχρι ενα σημειο βοηθαει πολυ..

Οσον αφορα τα δοντακια υπαρχει καποιο τζελ που θα μου προτεινατε? Δεν ξερω αν επιτρεπετε να πω ποια μαρκα χρησιμοποιω... :-)

Επισης υπαρχει καποια μανουλα που να εχει αγορακι ωστε να ρωτησω καποια "αντρικα" θεματα? :P

dez001 Σε ευχαριστω πολυ! Και εγω το συγκεκριμενο εχω παρει αλλα δεν βλεπω καμια βελτιωση σημαντικη....

Λοιπον το θεμα που με απασχολει ειναι με το πουλακι του.... Ο γιατρος με ειπε να μην το πειραζω καθολου και οταν παει περιπου 2 ετων θα του το κατεβασει.... Ομως πριν απο κανα μηνα εγω εβλεπα το πουλακι του καπως πρησμενο.... Ολοι μου λεγαν οτι ειναι ιδεα μου και πως δεν εχει τιποτα... Πες το προαισθημα.... Τον πηραμε και τον πηγαμε στον παιδιατρο και μας ειπε οτι εχει Βαλανοποσθίτιδα σε αρχικο σταδιο. Χρειαστηκε να τον ανοιξει με ειδικο ψαλιδι μπροστα (συγκεκριμενα χρησιμοποιησε 3 ψαλιδια... ) και το μωρο ουρλιαζε.... :cry::cry::cry: Τον ειπα παλι για να το κατεβασουμε αλλα μου ειπε κατηγορηματικα οχι.. Για 4 μερες του εβαζα μπεταντιν και μια κρεμουλα και ολα οκ πλεον.... Καθε βραδακι που τον κανω μπανακι του το κατεβαζω ελαφρως για να καθαριζει και να μην ξανακλεισει... Εχω ακουσει πολλα και διαφορα για αυτο το θεμα.... Αλλα με τρομαζει η ιδεα οτι μπορει ο μικρος μου να περασει παλι τα ιδια.....

Και μετα λενε πως η γυναικεια υγιεινη ειναι δυσκολη υποθεση.......

Καλησπέρα κορίτσια! και εγω εχω ενα αγοράκι 5 μιση μηνων. Η παιδιατρος μας συστησε 2 τζελ και οποιο θελουμε ειπε να παρουμε. Ρωτα και τον παιδιατρό σου τι σου προτεινει.

Μετά το διμηνο μας ειπε να μην τον ξυπναμε το βραδυ για γαλα ( ειμασταν στο βαρος που θελαμε πλεον), κοιμάται σερί 12ωρο. Ρωτα και γι αυτο ποτε θα σταματησιες να τον ξυπνας.

Αυτο το πραγμα με το πουλακι ρε παιδι μου...

Εμεις του το κατεβαζουμε μετα απο καθε μπανιο και δενε χει παθει τπτ! Γιατι να ταλαιπωρειτε ετσι το καημενο;;;;

Titin να χαιρεσαι τον κουκλο σου!!! Δεν τον ξυπναω το βραδυ ενδιαμεσα καθολου.. Στις 23:00 τον ξυπναω και του δινω το τελευταιο γευμα και απο εκει και μετα ξεφαντωνει και αρχιζει το παρτυ.....

Διαφημίσεις

Μηπως να μην τον αφηνεις να κοιμαται ως τις 23.00; μετα εχει ενεργεια και σιγα μην θελει να κοιμηθει! Προσπαθω να τον απασχολω εστω μια ωριτσα για να κοιμηθει. Παντως και εγω αγκαλια τον κραταω μετα το μπιμπερο και κοιμαται σε 5 λεπτα.

Τα τζελ ειναι ισα ισα λιγο ανακουφιση εκεινη την στιγμη δεν κρατανε πολυ.

Το εχω δοκιμασει... αλλα και παλι τα ιδια... Δοκιμασα και το εξης: Τον αλλαξα πρωτα πανα και επειτα τον ταισα ωστε με το που θα φαει και ρευτει τον κοιμιζω αγκαλιτσα και κατευθειαν στο κρεββατακι... και το πρωι που σηκωθηκα ηταν τοσο κατουρημενος που ειχαν βραχει και τα ρουχακια του... :oops:

Οντως το τζελ που χρησιμοποιω δεν ειναι και πολυ αποτελεσματικο....

Οταν κανεις μπανακι τον μικρουλη σου και του το κατεβαζεις βαζεις μετα μπεταντιν η κατι αλλο?

Μερικές φορες τον εβρισκα και εγω κατουρημενο, ομως αλλαξα εταιρεια στις πανες και πλεον ουτε μια φορα εδω και 3 μηνες δεν εχει βραχει οσες ωρες και να τον αφησω.

Οχι μου εδειξε η παιδιατρος ποσο να το κατεβαζω και να το αφηνω. Ουτε μπεταντιν ουτε τπτ να μην βαζω. Αυτες τις οδηγιες ειχα απο το 2ο μηνα να το κανω σχεδον καθημερινα. Δεν παραπονιεται ουτε εχει παθει τπτ. Καθε φορα που το κατεβαζει και η γιατρος λεει ειναι πολυ καλα και δεν θα εχουμε κανενα θεμα.

Τον κανω αργα μπανιο ετσι ωστε μπανιο,μαμ και νανι στις 12 το αργοτερο.

Arantis το μπεταντιν σχεδον απαγορευεται στα παιδια,ποσο μαλλον στα μωρα...οποτε καλο θα ηταν να το αποφευγεις...οσο για το πουλακι, απευθυνσου σε χειρουργο και ασε τον παιδιατρο για τις υπολοιπες διαγνωσεις...ο μονος αρμοδιος για αυτο το θεμα,ειναι ενας παιδοχειρουργος...οι παιδιατροι κακως ανακατευονται,τις περισσοτερες φορες ζημια κανουν...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημερα, εμείς του βαζαμε στα δαχτυλακια μπεταντιν γτ ειχε παρωνυχιδες και πριζοταν το σημειο, και του βαζαμε γαντακια για να μην το φαει. Ευτυχως τοτε ακομα δεν ειχε την ταση να τα βαζει. Αυτο μας το ειπε η γιατρος μας. Αλλα και εμενα για το πουλακι του μου φαινεται πολυ "βαρυ". Βεβαια απο την αλλη αν ειχε πρηστει τι αλλο θα εβαζε;

Διαφημίσεις

Titin να χαιρεσαι τον κουκλο σου!!! Δεν τον ξυπναω το βραδυ ενδιαμεσα καθολου.. Στις 23:00 τον ξυπναω και του δινω το τελευταιο γευμα και απο εκει και μετα ξεφαντωνει και αρχιζει το παρτυ.....

Γιατί τον ξυπνάς εσύ και δεν τον αφήνεις να ξυπνήσει μόνος του όταν πεινάσει? Δεν συμφωνώ καθόλου να τον κρατήσεις επίτηδες ξύπνιο μέχρι τις 23.00, τα αντίθετα αποτελέσματα θα έχεις.

Γνώμη μου είναι να τον βάζεις νωρίς για ύπνο όταν νυστάζει και να τον αφήνεις να ξυπνάει μόνος του όταν πεινάσει.

Επίσης, εννοείται ότι τον αλλάζεις πάνα πριν το τάισμα, όσο για το αν ξυπνάει βρεγμένος, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς πάνες καλής ποιότητας και ίσως το βράδυ αξίζει να του φοράς ένα νούμερο μεγαλύτερη πάνα.

Arantis, σιγά-σιγά προσπάθησε να τρώει το τελευταίο του γεύμα 21:00-22:00 και μετά τέλος, το πρωί πάλι όταν ξυπνήσει μόνο του.

Εμένα όταν ήταν πιο μικρό μας είχε πει ο γιατρός να το ξυπνάμε για ένα τελευταίο γεύμα, και το κάναμε κατά τις 00:00, αλλά το παιδί κοιμόταν τόοοσο βαριά, που με πολύ μεγάλο ζόρι έτρωγε 30ml, οπότε το κόψαμε εδώ και καιρό αυτό.

όσον αφορά τον ύπνο κάθε παιδί είναι διαφορέτικο, κάνε υπομονή είναι πολύ μωρό.

αν είχα 1 παιδί θα σου έλεγα αγκαλιά στα σίγουρα τωρα που έχω 3 ...αστο να κοιμάται μόνο του .Δε ξέρω αν είναι το σωστό η μιλάει η απελπισία μου αλλά πλέον αυτό κάνω

΄'Οσον αφορά το πουλάκι ουρολόγος μας είχα πεί να του το ανοίγουμε κάθε βράδυ στο μπάνιο απο 40 ημερών, εγώ φαβόμουνα και το ξεκίναγα στους 2 μήνες.Μαλακά φυσικά να μη τα πονέσω (για την ακρίβεια το έκανε ο σύζυγος καθότι ανδρική δουλεία).Αυτό που λές πρώτη φορά το ακούω,,,κρίμα το παιδάκι να ταλαιπωρείτε για κάτι τόσο απλό.