Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χαριζονται merional (ΕΠΕΙΓΟΝ μόλις έληξαν)


luluX

Recommended Posts

Δυστυχώς περιμένοντας μια φίλη μου να κάνει εξωσωματική δεν κοίταξα την ημερομηνία λήξης των Merional που μου είχαν μείνει. Έληξαν Γενάρη 2016, σύμφωνα με γιατρό που ρώτησα μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν εντός τριμήνου από ημερομηνία λήξης. Αν κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται... Κρίμα είναι, τόσα λεφτά... Έχω σχεδόν για έναν κύκλο.

Λυπάμαι για την απροσεξία μου... Ελπίζω να φανούν τελικά χρήσιμα σε κάποια κοπέλα και όσο τυχερά φανήκαν σε μένα που έκανα δίδυμα με την πρώτη. Επικοινωνήστε εδώ ή με πμ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αν και δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα, θα έλεγα σε όποια φίλη μπορεί να της φανεί θελκτική η προσφορά ληγμένων φαρμάκων, να το επιβεβαιώσει προηγουμένως με τον γιατρό της γιατί η ημερομηνία λήξης στα φάρμακα υπάρχει για πολύ συγκεκριμένους λόγους και αυτοί δεν είναι "διακοσμητικοί"...

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι πρέπει να το επιβεβαιώσει με το γιατρό της!

Η ημερομηνία λήξης ενός φαρμάκου σημαίνει ότι ο κατασκευαστής εγγυάται ότι το φάρμακο παρέχει πλήρη δραστικότητα και ασφάλεια μέχρι την ημέρα που αναγράφεται στη συσκευασία.

 

Κι εγώ όμως δε θα τα προσέφερα αν δεν είχα προηγουμένως ρωτήσει. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι άλλη κοπέλα που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι ο δικός της γιατρός της είπε πως κρατάνε και εξάμηνο. Καλό όμως είναι πιστεύω να καταναλωθούν άμεσα.

 

Δεν έχω κανένα συμφέρον άλλωστε τα δώσω δεν τα δώσω, απλά λυπάμαι να πάνε χαμένα όταν ξέρω πόσο ακριβά είναι και υπάρχει κόσμος που τα χρειάζεται. Μιλάμε για λήξη πριν απο 13 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

ολοι οι γιατροι λενε οτι αν συντηρουνται σωστα (στο ψυγειο), μπορουν να χρησιμοποιηθουν και μετα την ημ. ληξης.

αν δεν βρεθει καποια κοπελα εδω να τα ζητησει, υπαρχει το φορουμ magna mater, μπορεις να βαλεις ανακοινωση στην ενοτητα "χαριζω-προσφερω", ειναι κριμα να πεταχτουν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα Merional δεν είναι από τα φάρμακα που διατηρούνται στο ψυγείο. Επίσης δεν είναι "όλοι" οι γιατροί που λένε "δεν πειράζει, μια χαρά είναι" και ευτυχώς θεωρώ. Νομίζω πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το τι πληροφορίες μεταδίδουμε σε δημόσια fora όπως αυτό για να μην θέτουμε συνανθρώπους μας σε κίνδυνο ή ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα για τα φάρμακα της εξωσωματικής, ίσως να μην υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάποιος κάτι αλλά η δραστικότητά τους θα είναι μειωμένη σε σχέση με το μη ληγμένο.

 

Lulux, δεν σε ξέρω και δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω τις καλές σου προθέσεις. Μια που το διάβασα όμως και έχοντας κάποιες γνώσεις φαρμακολογίας ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε άλλες φίλες που διαβάζουν να είναι πολύ προσεκτικές σε τέτοια θέματα.

 

Υπάρχει πάντως και η ανακύκλωση φαρμάκων για να μην πετιούνται τα φάρμακα!

Link to comment
Share on other sites

Indyla εχουν μολις ληξει.δεν υπαρχει κινδυνος.Ο γιστρος με αφησε να χρησιμοποιησω ληγμενα.ειναι ο κοινος μας γιατρος.ηταν gonal αλλα δεν εχει σημασια.ειχα βαλει να ρωτησει κ η εξαδερφη του ανδρα μου η οποια δουλευει στη φαρμακευτικη που φτιαχνει τα gonal.

για εξι μηνες δεν υπαρχει προβλημα.η σωστη συντηριση ειναι βεβαια προυποθεση αλλα οι σκονες κυριως δεν εχουν προβλημα.κριμα να πανε χαμενα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλες!

 

Μαγιοπούλα μου, μεταξύ μας ο κοινός μας γιατρός είναι γενικώς του "έλα μωρέ, και τι έγινε" με τις συνέπειες βεβαίως που μπορεί να έχει μία τέτοια στάση.

Εδώ είμαστε όλοι ενήλικες και η κάθε μία κάνει τις επιλογές της. Καλό είναι όμως αυτές οι επιλογές να είναι ενήμερες.

Η κατανάλωση ληγμένων φαρμάκων είναι αυξημένη σε χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση και αυτό είναι απολύτως λογικό. Ενέχει όμως και κινδύνους. Συγκεκριμένα στα φάρμακα της εξωσωματικής, όπως προείπα, δεν θα πάθει κάτι ο χρήστης του φαρμάκου αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση μετά την ημερομηνία λήξης ότι το φάρμακο θα είναι δραστικό. Και θεωρώ κρίμα να περάσει μία γυναίκα όλη την ταλαιπωρία και τα έξοδα της εξωσωματικής βάζοντας στην εξίσωση ένα στοιχείο με αρνητικό πρόσημο όπως είναι τα ληγμένα φάρμακα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και από 'κει κι έπειτα ο καθένας ευνόητα αποφασίζει ό,τι θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Λογικα αυτα που λες Indyla αλλα σε μενα απεδωσαν ενα μηνα μετα κ ρωτησα κ την ιδια την εταιρια μεσω δικου μου ανθρωπου οπως ειπα.ξερω κι αλλες που τα εχουν καταφερει ετσι.κ μιλαμε για πολυ μικρο χρονικο διαστημα.να ηταν μεγαλο να πεις οκ. ολα τα φαρμακα εχουν δικλειδα ασφαλειας για ενα ακομη μικρο χρονικο διαστημα.εαν ειναι καποια κοπελα που τα εχει αναγκη ξαναλεω ειναι κριμα κατα την αποψη μου.ειναι τοσο ακριβα κ οι συνθηκες εχουν γινει τοσο δυσκολες που κατι τετοιο για καποιες κοπελες ειναι δωρο εξ ουρανου.μην γινεται κ κανονας ομως.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...

ο δικος μου εξωσωματικος υποστηριζει οτι τα φαρμακα εξωσωματικης, μπορουν να χρησιμοποιηθουν το πολυ ενα μηνα μετα την αναγραφομενη ημερομηνια ληξης τους, με ασφαλεια...μετα πεταμα...

 

το εξαμηνο μετα την ημερομηνια ληξης,δεν θα το τολμουσα με τιποτε!!για κανενα φαρμακο,ποσο περισσοτερο για μια προσπαθεια εξωσωματικης!!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μου έχει περισσέψει ένα κουτί menopur (5 αμπούλες) που επίσης έληξαν τον Μάρτιο,πριν 10 μέρες δηλαδή. Αν κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται να τα χρησιμοποιήσει ας μου στείλει πμ.Εννοείται οτι χαρίζονται!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...