Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προκαταβολη στο μαιευτηριο Ιασω.

Recommended Posts

Καλησπερα...Πρόκειται να γεννήσω την επόμενη εβδομάδα στο Ιασω και θα ήθελα να με ενημερώσει καποια κοπέλα που έχει γεννήσει πρόσφατα ππιο είναι το πόσο της προκαταβολης που απαιτείται κατά την εισαγωγή και ποιοι οι τρόποι πληρωμης....

Διαφημίσεις

To ποσο της προκαταβολης ειναι το 70% . Δεχονται με καρτες και ατοκες δοσεις εως 6 για ποσα σε καρτες ανω των 1000 ευρω.

Αυτα μας ειπαν πολυ προσφατα γιατι σχεδιαζαμε να γεννησω στο Ιασω και να χρησιμοποιησουμε πιστωτικη καρτα ωστε να εχουμε τις δοσεις.

Επισης εαν εχεις την καρτα του Ιασω MY CLUB τοτε μπορεις να βαλεις το ποσο και σε 8 ατοκες δοσεις .

Προσεξε ομως , εαν εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις καρτα , για καλο και για κακο, παρε και το λογιστηριο και δωσε τα πρωτα ψηφια της καρτας μην τυχον και δεν τη δεχονται η δεν κανουν ατοκες δοσεις στην συγκεκριμενη.

Διευκρινησε το καλυτερα για να εισαι σιγουρη. Σε εμας τελικα την μια καρτα δεν τη δεχονταν , παορολο που στις γενικες πληροφοριες μου ειχαν πει οτι δεχονται ολες τις καρτες και ειχαμε μεινει με αυτην την εντυπωση.

Δεν είμαστε καλά. Άκου εκεί θέλουν προκαταβολη 70%.Να τους τα δώσουμε από την αρχή όλα αν είναι.Ο κουμπάρος μας είχε δώσει 500 ευρώ το Μαιο.Αλλά υποψιάστηκα ότι με τα capital controls ότι κάτι θα είχε αλλάξει. Θα πάρω ένα τηλέφωνακι να βεβαιωθώ τελικά...

Διαφημίσεις

Δεν ξερω απο ποτε ισχυει, αλλα αρχες Ιανουαριου 2016 αυτο ισχυε.

Υποθετω οτι θα ειχαν πολλες περιπτωσεις που εφευγαν χωρις να πληρωνουν.

Εμενα δεν με επηρεασε αυτο γιατι δεν θα αλλαζε κατι να εδινα τα χρηματα 4 ημερες νωριτερα. Αντιθετα ηταν μεγαλη διευκολυνση οι 6 ατοκες δοσεις με πιστωτικη καρτα που εφαρμοζουν κατι που δεν ισχυει σε αλλα 2 μαιευτηρια που ενδιαφερομουν. Ηθελαν τα χρηματα ολα μαζι , ειτε με πιστωτικη ειτε με μετρητα.

• 11 months later...

Γεννησαμε σε ΙΑΣΩ με φυσιολογικο και σε τρικλινο το 2015 και πληρωσαμε 1050 με αναισθησιολογο.

Ενα χρονο μετα το ΙΑΣΩ ζητα 1649 για φυσιολογικο και σε τρικλινο επισης.

60% αυξηση σε ενα χρονο, οταν παντου γυρω σου ακους για μειωσεις μισθων,ειναι περα ως περα εξωπραγματικη!! Ποσο δε να σου ζητουν και να προκαταβαλεις το 70%.

axill7, έτσι είναι, αλλά νομίζω όχι για το λόγο που λες, ότι δηλαδή αύξησαν τα μαιευτήρια τις τιμές τους (και στο ΡΕΑ αυτές οι τιμές παίζουν που αναφέρεις, πάνω-κάτω).

Τα μαιευτήρια έχουν υπολογίσει ότι θέλουν ένα συγκεκριμένο ποσό ως νοσήλια. Απλώς ο ΕΟΠΠΥ πλέον δικαιολογεί λιγότερα. Οπότε τη διαφορά καλείσαι να την καλύψεις εσύ. Εγώ γέννησα τον Οκτώβριο του 2015. Από τη στιγμή που έμεινα έγκυος μέχρι να γεννήσω υπήρξαν 2 φορές αυξήσεις στα νοσήλια (λόγω μείωσης των δικαιολογούμενων χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ), και π.χ. +100ευρώ τη μία, +150ευρώ την άλλη, φτάσαμε στα χρήματα που αναφέρεις.

Και προκαταβολή, όντως, όλοι ζητούν. Απλως, αν θυμάμαι καλά, εμένα ζήτησαν το 50% στο ΡΕΑ, τότε που γέννησα.

Τέλος πάντων η κατάσταση είναι για κλάματα

Με το καλό να γεννήσεις το μωρό σου!

Με επιφύλαξη θα πω πως ένα μέρος της διαφοράς προκύπτει και από την αύξηση ΦΠΑ που προήλθε πέρυσι στα νοσήλεια. Όσο για την προκαταβολή όταν εγώ γέννησα δεν μου ζήτησαν όμως πρόσφατα έκανα ένα μικρό χειρουργείο σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ζήτησαν προκαταβολή το 90%....no comment.

ο ΕΟΠΠΥ πλέον δικαιολογεί λιγότερα. Οπότε τη διαφορά καλείσαι να την καλύψεις εσύ.

osin απο μεγαλη επαρχιακή πόλη είμαι και ισως να χεις δίκιο αλλά να πω εδώ, πως όταν αποφάσισα να πάω ΙΑΣΩ το 2015 είχα πάρει νωριτερα τηλεφωνα και σε άλλες 2 κλινικές για να ρωτήσω τιμές.

Οι διαφορές τους ελάχιστες μην πω πως ήταν και σχεδόν ίδιες.(φυσιολογικός και 3κλινο)

Σήμερα λοιπόν οι τιμές των νοσηλείων στις άλλες δυο κλινικές οι οποίες είναι εξίσου πολύ καλές και είναι επίσης συμβεβλημένες με ΕΟΠΠΥ, παραμένουν ίδιες ενω στο ΙΑΣΩ η αύξηση θα λεγα πως είναι προκλητική.

Διαφημίσεις

Axill7 αν ο γιατρος σου συνεργάζεται με τις κλινικές που λες, κι αν εσυ νομίζεις ότι σε ικανοποιουν ως προς τις γενικές παροχές τους κ την αντιμετώπιση τοκετού, λεχωνας, νεογεννητου εννοείται να πας σε μια από αυτές!

Ειναι Αθήνα ή επαρχία αυτές οι κλινικες; Γιατι στην επαρχια (κ ειδικά σε μικρές πόλεις) γενικα παίζουν πολυ χαμηλότερες τιμές. Μεχρι πρότινος στην Αθήνα ολα τα μαιευτηριΑ είχαν πανω - κατω τις ίδιες τιμές, αλλά δεν ξερω αν εχει αλλαξει αυτό τωρα (που δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε τις συνεχείς μεταβολές στα πάντα).

Με το καλο να γεννήσεις όπου κι αν καταληξεις!!!