Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάρτυ για 7 χρόνα


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

 

η κόρη μου την άλλη βδομάδα γίνεται 7 και ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε. Τις δύο προηγούμενες χρονιές κάναμε τα γενέθλια μας σε έναν παιδότοπο και μείναμε ευχαριστημένοι, και οι μεγάλοι και τα παιδιά.

 

Φέτος όμως δεν θέλω να πάω πάλι σε παιδότοπο, και η αλήθεια είναι ότι και η κόρη μου βαρέθηκε τα ίδια, αλλά δε μπορώ να αποφασίσω τι θέλω να κάνω.

 

Αν ήταν στο χέρι μου θα διοργάνωνα ένα νεραιδοπάρτυ σπίτι μας μόνο με φίλες της. Αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό γιατί υπάρχουν και αγόρια φίλοι μας καλοί και έπειτα δεν αφήνουν όλες οι μαμάδες τα παιδιά τους μόνα σε ένα πάρτυ.

Το να καλέσουμε τα παιδάκια που θέλει με τους γονείς τους συν τους νονούς και ελάχιστους συγγενείς το βλέπω και αυτό δύσκολο. Δεν έχω τόσο μεγάλο σπίτι ώστε να περάσουν καλά και οι μεγάλοι αλλά το κυριότερο τα παιδιά.

Οπότε που καταλήγουμε;;; Δεν έχω ιδέα:lol:

 

12 παιδιά σε ένα σχετικά μικρό παιδικό δωμάτιο τι μπορούν να κάνουν; εκτός από καταστροφές και να τρελαίνουν τους μεγάλους χαχα

 

Πείτε καμιά ιδέα βρε κορίτσια! Τι να κάνουμε;

 

Αν καλέσουμε τους νονούς, και λίγους φίλους μας και πω και σε 2-3 κορίτσια από τη τάξη της χωρίς τους γονείς τους θα είναι άσχημο λέτε;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα,

 

Γράφω όπως αισθάνομαι το ερώτημα για το δεύτερο μέρος<<<<και πω και σε 2-3 κορίτσια από τη τάξη της χωρίς τους γονείς τους θα είναι άσχημο λέτε;>>> γιατι για το πρώτο.....όλοι το ίδιο πρόβλημα έχουμε που να κάνουμε πάρτυ!!!!

 

Κατα την δική μου λογική είναι άσχημο να καλείς 7 χρονα με τον όρο <<χωρίς τους γονείς τους>>.

Δεν είναι σωστό και ευγενικό αρχικά.

Θα πρέπει να είστε πολύ φίλοι ,με πολύ οικειότητα και να έχουν και την ίδια νοοτροπία για να είναι όλα οκ αν προτείνεις κάτι τέτοιο.Αν κάνετε έτσι τα πάρτυ όλοι στην τάξη τότε δεν υπάρχει θέμα.

Στην Αθήνα( φαντάζομαι και σε άλλες μεγάλες πόλεις )δεν νομίζω οτι είναι αποδεκτή σήμερα μεταξύ απλά γνωστών-αγνώστων από το σχολείο μια τέτοια πρόσκληση.Ακόμη και εαν τα φέρουν τα παιδιά δεν νομίζω ότι θα αισθάνονται και τα καλύτερα.

Κατά την γνώμη μου καλούμε παιδιά με αυτονόητη την παρουσία τουλάχιστον του ενός μεγάλου.

Τα πάρτυ ναι μεν είναι για το δικό μας παιδί, αλλα χωρίς αφίξεις καλεσμένων είναι αποτυχία πάρτυ. Άρα σεβόμαστε τον καλεσμένο μας, το παιδί και τον μεγάλο που κάνει την τιμή να μας το φέρει.

 

Εγω έτσι το βλέπω διαφορετικά δεν κάνω πάρτυ.

 

Πάρτυ με λίγους καλούς φιλούς στο σπίτι εαν είναι και επιθυμία του παιδιού δεν είναι καθόλου άσχημη ιδεα.

 

Με ενδιαφέρον θα διαβάσω τις προτάσεις που θα σου κάνουνε οι υπόλοιπες για χώρο.......

Link to comment
Share on other sites

Είναι απλά τα πράγματα.

Αν έχω μικρό σπίτι, καλώ λίγα άτομα (εννοείται ότι τα παιδιά θα συνοδεύονται).

Αν θέλω να καλέσω περισσότερα άτομα πηγαίνω κάπου έξω εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα.

 

Στην περίπτωσή σου και εφόσον δεν θέλετε παιδότοπο, κάνετε ένα μικρό πάρτυ στο σπίτι με λίγους καλεσμένους που θα επιλέξετε. Πόσο μικρό είναι το σπίτι; Στην ανάγκη κάνετε στην άκρη κάποια έπιπλα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάνει ποτέ πάρτυ εκτός σπιτιού. Μου αρέσει να περιποιούμαι τους καλεσμένους μου (κι ας μη τους βλέπω) και επισης επιθυμω να καλέσω οσους θελω κάτι που στον παιδότοπο δεν θα συνέβαινε λόγω οικονομικών. Και η δική μου κόρη είναι 6.5 ετών τώρα επομένως μιλάμε για την ίδια ηλικία.

 

Στα τελευταία της γενέθλια λοιπόν, μεσα στο δωμάτιό της ήταν 15 παιδάκια με μια κοπέλα που είχα φέρει να τα απασχολεί. Όχι τόσο για να τα κρατάει απασχολημένα όσο γιατί είναι διόροφο το σπίτι και δεν ήθελα τα παιδιά να ανεβοκατεβαινουν προς αποφυγή ατυχημάτων αλλα και για να έχουν λίγη ώρα ησυχιας οι μεγαλοι να τα πούνε.

Όπως καταλαβαίνεις, οι ενήλικες ήταν πάνω από 30. Δεν ειδα κανέναν να δυσφορεί για τον χώρο, αρκεί που υπήρχαν καθίσματα για τους μεγάλους και παιχνίδια για τους μικρούς!

 

Φέτος που έχω μωρό στο σπίτι (και καθώς πέρυσι που ήταν νεογεννητο δεν της έκανα καθόλου party), σκέφτομαι να κάνω mini party για τις πολύ φίλες της, ίσως τύπου pyjama party με διανυκτέρευση δηλαδη.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με την αποψη της ferby...

 

προτεινω να κανεις μια κουβεντα με την μικρη σου για το ποιους θα επιθυμουσε να ερθουν στο παρτυ της...μπορει και η ιδια, να μην θελει μεγαλο αριθμο καλεσμενων ή αν θελει παρα πολλα ατομα,να χρειαστει να επιλεξει λογω χωρου πχ...και μετα αποφασιζετε

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμένα είναι επίσης 7 χρονών και βλέπω ότι η τάση είναι στα πάρτυ τα παιδιά να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

 

Εγώ θα της έλεγα να διαλέξει έως 5 παιδάκια και δεν θα το χαρακτήριζα "πάρτυ" προς τα έξω (για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις), αλλά απλώς "μαζευόμαστε να παίξουμε". Σε αυτά όμως θα υπολόγιζα γονείς και τυχόν αδελφάκια. Αν ήταν κοριτσάκια και ήθελα να οργανώσω και δραστηριότητα, θα τους είχα χρώματα και χαρτιά για ζωγραφική, αλλά και μουσική για χορό. Επίσης βλέπω ότι σε αυτή την ηλικία παίζει πολύ το μασκάρεμα, οπότε εμείς έχουμε πάντοτε διαθέσιμα παλιές στολές, τούλια, στέκες- στέμματα και διάφορες τουτού απο το H&M κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Τη ζωγραφική δεν θα την πρότεινα για ευνόητους λόγους.

Αλλά όπως και η peony, θα επέλεγα ένα μικρό πάρτυ, με λίγα άτομα, μουσική, χορό, παιχνίδια που δεν λερώνουν και στολές, τουτού, νεραιδοφτερά και λοιπά αξεσουάρ που να τα κρατάνε απασχολημένα. Επίσης δεν θα τα περιόριζα μόνο στο παιδικό δωμάτιο, αλλά θα τα άφηνα να κινούνται σε όλο το σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Και εμένα μου αρέσει να κάνω το πάρτυ στο σπίτι, θεωρώ πως περνάνε καλύτερα μικροί και μεγάλοι και ας είναι μεγάλη η ταλαιπωρία για μας τους γονείς να τα ετοιμάσουμε όλα…

Εμένα είναι σχεδόν 6 χρ αγοράκι, πέρυσι διάλεξε τους φίλους του από το προνήπιο 11 παιδάκια αγόρια τα περισσότερα και 2 κορίτσια συν 2-3 αδερφάκια συν κάποιοι φίλοι μας με τα παιδιά τους το σύνολο 18 παιδάκια… Είχα αδειάσει τελείως την τρίτη κρεβατοκάμαρα που έχουμε σαν μίνι καθιστικό είχα αφήσει μόνο το χαλί και είχα κρεμάσει από το ταβάνι μπαλόνια και εκεί έφερα μια κοπέλα και τα διασκέδασε, στο διπλανό δωμάτιο του μικρού είχα στρώσει πολλά παιχνίδια και κάποια παιδάκια έπαιζαν εκεί γιατι έτσι και αλλιώς δεν ακολουθούν όλα τα παιχνίδια της κοπέλας. Μετά από 2 ώρες αφού έφυγε η κοπέλα

τα μαζέψαμε στο σαλόνι βάλαμε μουσική και χόρεψαν και πετάγαμε σερπαντίνες γιατι ήταν απόκριες τα γενέθλια του και έγινε χαμός! Είχα αγχωθεί πολύ για τους μεγάλους αν θα είναι άνετα αλλά τελικά οι περισσότεροι τη βγάζουν πάντα στο μπαλκόνι… νόμος αυτό χειμώνα καλοκαίρι! Φέτος που πάει νήπιο στο σχολείο που θα συνεχίσει και δημοτικό έχω και εγω τον ίδιο προβληματισμό … αν θα κανουμε το ίδιο όπως πέρυσι ή αν πρέπει να το κάνουμε έξω και να καλέσουμε όλη την τάξη…

Link to comment
Share on other sites

και επειδή το θέμα είναι επίκαιρο και για μένα για ιδέες εκτός σπιτιού ας μαζέψουμε καμιά καλή ιδέα..

εμένα δε μου πολυαρέσουν τα πάρτι σε παιδότοπο, τουλάχιστον σε αυτούς που έχω πάει μέχρι τώρα, σκεφτόμουν κάτι σε θεατράκι να δουν μια παράσταση και μετά να υπάρχει απέξω χώρος για να γίνει ένα παρτάκι… αλλά το μόνο που ξέρω είναι ένα στη πλατεία Αμερικής αλλά δεν έχω ακούσει καθόλου καλά λόγια… ή κάποια άλλη ιδέα…

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας.

 

Τις δύο προηγούμενες χρονιές στο πάρτυ που κάναμε ήταν καλεσμένοι και οι γονείς των παιδιών (ο ένας δηλαδή αυτός που το συνόδευε) και παρόλο που το φοβόμουνα ευτυχώς δεν ήρθανε πολλά αδερφάκια παρά μόνο δύο.

Γιατί μπορεί για εσάς να είναι αυτονόητο ότι σε ένα πάρτυ θα πάρω και το άλλο μου παιδάκι (και ας έχω που να το αφήσω αλλά να μη ξεσκάσει και αυτό το κακόμοιρο;) αλλά για μένα δεν είναι. Αν με ρωτούσε μία μαμά αν μπορεί να φέρει το αδερφάκι του μαζί εννοείται που θα της έλεγα ότι μπορεί αλλά θα το εκτιμούσα πολύ να με ρωτήσει.

 

Στα δύο προηγούμενα πάρτυ λοιπόν ήταν τα ίδια παιδιά που θέλει και φέτος η κόρη μου. Τις μαμάδες τις ξέρω και θεωρώ ότι υπάρχει κάποια εμπιστοσύνη. Με αυτές που είμαστε κοντά και κάνουμε παρέα εννοείται πώς περιμένω να έρθει όλη η οικογένεια είτε σπίτι είτε σε παιδότοπο και μάλιστα τους το ξεκαθαρίζω, σας περιμένουμε όλους οικογενειακώς.

Τις υπόλοιπες μαμάδες που δε κάνουμε τόσο παρέα και αφού τα παιδιά μας είναι πάνω από 7 χρονών δε το βρίσκω τόσο τραγικό να έρθουν μόνα τους. Εξάλλου έχουν έρθει τα κορίτσια σπίτι μας και έχουν παίξει με τη κόρη μου χωρίς τη μαμά τους άρα τι διαφορετικό έχουν τα γενέθλια.

 

Για να πω την αλήθεια, αν είχα τον χώρο δε θα μας ένοιαζε να ερχόντουσαν και οι μαμάδες και τα αδερφάκια. Αλλά σε ένα σπίτι 80 τμ και με ένα παιδικό δωμάτιο 9 τμ και έπιπλα μέσα δεν έχω και πολύ περιθώριο να γίνει αυτό.

Οι φίλοι που θέλει η μικρή είναι σύνολο 8 και τα αδερφάκια τους 11:roll: πιο πολλά τα αδέρφια δηλαδή από τους καλεσμένους...και εκτός από έλλειψη χώρου ή του οικονομικού σε παιδότοπο, η κόρη μου καλώς ή κακώς δε θέλει τα αδέρφια τους γιατί είναι ή μικρότερα (5 από αυτά είναι 4ων) ή μεγαλύτερα και δεν έχει σχέση μαζί τους. Κι το καταλαβαίνω ούτε εγώ θα ήθελα στα γενέθλια μου άτομα που δε κάνω παρέα.

Και αν ήταν να ερχόντουσαν άλλα 10 παιδιά γιατί να μη καλούσαμε κάποια άλλα παιδιά από τη τάξη της;

 

Οπότε, μάλλον αυτό που μένει να κάνω είναι να το κάνω σπίτι και να καλέσω τους νονούς, τα αδέρφια μας, και δύο φιλικές μας οικογένειες που τα παιδιά μας κάνουν παρέα από το νήπιο και ας μη είναι στην ίδια τάξη τώρα. Οπότε θα είναι 8 παιδιά και 14 μεγάλοι...και μπορεί και να πω και στις δύο καλύτερες της φίλες που έχουν έρθει σπίτι μας για παιχνίδι μόνες τους.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

συμφωνω με την αποψη της ferby...

 

προτεινω να κανεις μια κουβεντα με την μικρη σου για το ποιους θα επιθυμουσε να ερθουν στο παρτυ της...μπορει και η ιδια, να μην θελει μεγαλο αριθμο καλεσμενων ή αν θελει παρα πολλα ατομα,να χρειαστει να επιλεξει λογω χωρου πχ...και μετα αποφασιζετε

 

ευτυχώς η μικρή είναι πολύ προσαρμοστική, δηλαδή και τίποτα να μη κάναμε δεν θα είχε πρόβλημα, είναι από τα παιδιά που καταλαβαίνουν και έχουμε συννενόηση. Απλά εγώ θέλω να την ευχαριστήσω και να είναι κοντά της άτομα που αγαπάει και περνάει καλά.

 

Σήμερα να πω την αλήθεια ρώτησα τη δασκάλα της μήπως πάω μια τούρτα στο σχολείο την ημέρα των γενεθλίων της και μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα. Θα ρωτήσω βέβαια και την διευθύντρια γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα και δε θέλω να δημιουργηθεί κάποιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάνει ποτέ πάρτυ εκτός σπιτιού. Μου αρέσει να περιποιούμαι τους καλεσμένους μου (κι ας μη τους βλέπω) και επισης επιθυμω να καλέσω οσους θελω κάτι που στον παιδότοπο δεν θα συνέβαινε λόγω οικονομικών. Και η δική μου κόρη είναι 6.5 ετών τώρα επομένως μιλάμε για την ίδια ηλικία.

 

Στα τελευταία της γενέθλια λοιπόν, μεσα στο δωμάτιό της ήταν 15 παιδάκια με μια κοπέλα που είχα φέρει να τα απασχολεί. Όχι τόσο για να τα κρατάει απασχολημένα όσο γιατί είναι διόροφο το σπίτι και δεν ήθελα τα παιδιά να ανεβοκατεβαινουν προς αποφυγή ατυχημάτων αλλα και για να έχουν λίγη ώρα ησυχιας οι μεγαλοι να τα πούνε.

Όπως καταλαβαίνεις, οι ενήλικες ήταν πάνω από 30. Δεν ειδα κανέναν να δυσφορεί για τον χώρο, αρκεί που υπήρχαν καθίσματα για τους μεγάλους και παιχνίδια για τους μικρούς!

 

Φέτος που έχω μωρό στο σπίτι (και καθώς πέρυσι που ήταν νεογεννητο δεν της έκανα καθόλου party), σκέφτομαι να κάνω mini party για τις πολύ φίλες της, ίσως τύπου pyjama party με διανυκτέρευση δηλαδη.

 

Αχ και εγώ αν είχα το σπίτι σου όλα τα πάρτυ εκεί θα τα έκανα, δε με νοιάζει η κούραση είναι ευχάριστο να ανοίγεις το σπίτι σου ειδικά στη χαρά του παιδιού σου.

Αλλά με το διαμέρισμα και μες το χειμώνα που το μπαλκόνι δεν πολύπαίζει δε ξέρω αν θα είναι ωραία. Βασικά το θέμα μου είναι να μη δυσαρεστηθούν οι καλεσμένοι μου, ακόμα και τα καθίσματα που λες το σκέφτομαι...και αν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο και με παρεξηγήσουν οι πιο ξένοι;

Όλα τα σκέφτομαι και απόφαση δε παίρνω:roll:

Link to comment
Share on other sites

και αν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο και με παρεξηγήσουν οι πιο ξένοι;

 

Αυτό μου έχει συμβεί. Σε μικροσκοπικό σπίτι, γεμάτο με έπιπλα και πράγματα και ογκώδη παιχνίδια, να έχει καλέσει η άλλη όλη την τάξη, ένα σωρο συγγενείς και ένα σωρό φίλους... Δεν είχες που να πατήσεις. Ένιωθα ότι είμαι στοιβαγμένη σε λεωφορείο... Την επόμενη χρονιά απλά δεν πήγα... Ούτε τα παιδιά είχαν περάσει ωραία μέσα σε τέτοιες συνθήκες.

 

Εάν δεν έχεις χωρό δεν καλείς πάρα πολλά άτομα ή φροντίζεις να απομακρύνεις κανένα έπιπλο.

Εάν δεν έχεις χρήματα δεν κάνεις πάρτυ σε παιδότοπο, αρχίζοντας μετά τους περιορισμούς (πχ ένα γονιός ανά παιδί, χωρίς αδελφια, ή καθόλου γονείς κτλ)...

 

Οπότε στην περίπτωσή σου επιμένω στην άποψη που είχα εκφράσει νωρίτερα.:P

Link to comment
Share on other sites

, η κόρη μου καλώς ή κακώς δε θέλει τα αδέρφια τους γιατί είναι ή μικρότερα (5 από αυτά είναι 4ων) ή μεγαλύτερα και δεν έχει σχέση μαζί τους. Κι το καταλαβαίνω ούτε εγώ θα ήθελα στα γενέθλια μου άτομα που δε κάνω παρέα.

 

 

η κορη σου εχει δικιο!! σε ενα παρτυ 7χρονων οπως και να το κανουμε, τα 5χρονα δεν εχουν θεση οσο και αν σας ακουγεται ασχημο...και εμεις οι γονεις πρεπει λιγο να σεβομαστε την οικογενεια που μας καλει και να αξιολογουμε τα πραγματα...δεν ειναι ευκαιρια το παρτυ του καθενος,για εξοδο ολης της καλουμενης οικογενειας!!

αλλα αφου συμβιβαζεται η μικρη σου, λιγοι για να περασετε ολοι ωραια!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα των μεγάλων ή μικρών αδελφακίων (αν υπάρχει αυτή η λέξη...) γενικά συμφωνώ.

Ωστόσο επειδή πέρα από τη 7χρονη, έχω και μια 5.5χρονη:

Πολλές φορές μου έχει τύχει να μην έχω πού να την αφήσω την ώρα ενός πάρτυ (γιατί πχ ο σύζυγος δουλεύει) και έτσι ζητάω από την οικοδέσποινα αν μπορεί να έρθει κι η μικρή στο πάρτυ. Εννοείται ότι πάντοτε ρωτάω εκ των προτέρων. Ευτυχώς ποτέ κανείς δεν μου έχει πει όχι. Ακόμη καλύτερα, στο 80% των περιπτώσεων, είναι εξαρχής καλεσμένη και η μικρή, οπότε δεν χρειάζεται και να ρωτάω.

 

Όταν έχω τη δυνατότητα, προτιμώ να πάει η κάθε μια στη δική της παρέα - αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Η δε μικρή γενικά θέλει να ακολουθεί τη μεγάλη και κάνει πολύ καλή παρέα με τις φίλες της (αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα, το αντιλαμβάνομαι).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτό μου έχει συμβεί. Σε μικροσκοπικό σπίτι, γεμάτο με έπιπλα και πράγματα και ογκώδη παιχνίδια, να έχει καλέσει η άλλη όλη την τάξη, ένα σωρο συγγενείς και ένα σωρό φίλους... Δεν είχες που να πατήσεις. Ένιωθα ότι είμαι στοιβαγμένη σε λεωφορείο... Την επόμενη χρονιά απλά δεν πήγα... Ούτε τα παιδιά είχαν περάσει ωραία μέσα σε τέτοιες συνθήκες.

 

Εάν δεν έχεις χωρό δεν καλείς πάρα πολλά άτομα ή φροντίζεις να απομακρύνεις κανένα έπιπλο.

Εάν δεν έχεις χρήματα δεν κάνεις πάρτυ σε παιδότοπο, αρχίζοντας μετά τους περιορισμούς (πχ ένα γονιός ανά παιδί, χωρίς αδελφια, ή καθόλου γονείς κτλ)...

 

Οπότε στην περίπτωσή σου επιμένω στην άποψη που είχα εκφράσει νωρίτερα.:P

 

Ευτυχώς το σπίτι μας δεν είναι τόσο χάλια όσο περιγράφεις, είναι μικρό αλλά δεν είναι γεμάτο με έπιπλα και θα προσπαθήσω και αυτά που έχω να τα βάλω στην άκρη για να είμαστε άνετα.

 

Επίσης σκέφτηκα να το κάνω Κυριακή πρωί/μεσημέρι οπότε να μπορούν να κάτσουν όσοι καπνίζουν έξω γιατί ακόμα και αν κάνει κρύο δε θα κάνει τόσο πολύ όπως το βράδυ. Και όσοι είμαστε μέσα θα είμαστε πιο άνετα όσο να ναι.

 

Θα είμαστε τελικά 8 παιδιά και 13 μεγάλοι οπότε νομίζω πως δε θα έχουμε πρόβλημα χώρου.

Ααα επίσης θα πάρω πλαστικά πιάτα και ποτήρια και για τους μεγάλους, πώς σας φαίνεται; Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε κανονικά πιάτα οι μεγάλοι;

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα των μεγάλων ή μικρών αδελφακίων (αν υπάρχει αυτή η λέξη...) γενικά συμφωνώ.

Ωστόσο επειδή πέρα από τη 7χρονη, έχω και μια 5.5χρονη:

Πολλές φορές μου έχει τύχει να μην έχω πού να την αφήσω την ώρα ενός πάρτυ (γιατί πχ ο σύζυγος δουλεύει) και έτσι ζητάω από την οικοδέσποινα αν μπορεί να έρθει κι η μικρή στο πάρτυ. Εννοείται ότι πάντοτε ρωτάω εκ των προτέρων. Ευτυχώς ποτέ κανείς δεν μου έχει πει όχι. Ακόμη καλύτερα, στο 80% των περιπτώσεων, είναι εξαρχής καλεσμένη και η μικρή, οπότε δεν χρειάζεται και να ρωτάω.

 

Όταν έχω τη δυνατότητα, προτιμώ να πάει η κάθε μια στη δική της παρέα - αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Η δε μικρή γενικά θέλει να ακολουθεί τη μεγάλη και κάνει πολύ καλή παρέα με τις φίλες της (αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα, το αντιλαμβάνομαι).

 

Συμφωνώ μαζί σου, το έγραψα νομίζω και πρχθές, ξέρω μαμάδες που δεν έχουν που να το αφήσουν το άλλο παιδί και εννοείται πως θα το φέρουν μαζί. Απλά εκτιμώ πολύ όταν με ενημερώνουν νωρίτερα για να κάνω και εγώ το πρόγραμμά μου.

Μίλησα για τις περιπτώσεις που εχουν που να το αφήσουν αλλά προτιμούν να το φέρνουν μαζί τους και τις έχω ακούσει κιόλας να λένε γιατί να μείνει σπίτι; να μη διασκεδάσει και αυτό; και εννοείται χωρίς καμία ενημέρωση στη μαμά που κάνει το πάρτυ

Link to comment
Share on other sites

η κορη σου εχει δικιο!! σε ενα παρτυ 7χρονων οπως και να το κανουμε, τα 5χρονα δεν εχουν θεση οσο και αν σας ακουγεται ασχημο...και εμεις οι γονεις πρεπει λιγο να σεβομαστε την οικογενεια που μας καλει και να αξιολογουμε τα πραγματα...δεν ειναι ευκαιρια το παρτυ του καθενος,για εξοδο ολης της καλουμενης οικογενειας!!

αλλα αφου συμβιβαζεται η μικρη σου, λιγοι για να περασετε ολοι ωραια!

 

συμφωνώ μαζί σου!Από τις μαμάδες ξεκινάνε νομίζω, το παιδί αν του εξηγήσεις το καταλαβαίνει. Θεωρώ ότι και το παιδί χαίρεται όταν πηγαίνει μόνο με τη μαμά του στο πάρτυ που είναι καλεσμένο,έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον.

Στα δικά μας χρόνια, ποτέ δεν ήρθε η αδερφή μου σε πάρτυ δικό μου ή εγώ σε δικό της και μου άρεσε.

Link to comment
Share on other sites

η κορη σου εχει δικιο!! σε ενα παρτυ 7χρονων οπως και να το κανουμε, τα 5χρονα δεν εχουν θεση οσο και αν σας ακουγεται ασχημο...και εμεις οι γονεις πρεπει λιγο να σεβομαστε την οικογενεια που μας καλει και να αξιολογουμε τα πραγματα...δεν ειναι ευκαιρια το παρτυ του καθενος,για εξοδο ολης της καλουμενης οικογενειας!!

αλλα αφου συμβιβαζεται η μικρη σου, λιγοι για να περασετε ολοι ωραια!

 

 

Ναι βέβαια. Είναι τραγική η διαφορά ηλικίας:lol::lol:

 

Όταν κάνει κάποιος πάρτυ και αρχίζει να μετράει τους (ανήλικους) καλεσμένους του σαν στόματα που πρέπει να ταίσει ή να πληρώσει, ψάχνοντας τρόπους να ξεφορτωθεί την υπόλοιπη οικογένεια, την χάσαμε την μπάλα... :rolleyes::rolleyes:

 

(αυτό το σχόλιο δεν πάει στη θεματοθέτρια. Είναι γενικότερο, βλέποντας την τάση της εποχής...)

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς το σπίτι μας δεν είναι τόσο χάλια όσο περιγράφεις, είναι μικρό αλλά δεν είναι γεμάτο με έπιπλα και θα προσπαθήσω και αυτά που έχω να τα βάλω στην άκρη για να είμαστε άνετα.

 

Επίσης σκέφτηκα να το κάνω Κυριακή πρωί/μεσημέρι οπότε να μπορούν να κάτσουν όσοι καπνίζουν έξω γιατί ακόμα και αν κάνει κρύο δε θα κάνει τόσο πολύ όπως το βράδυ. Και όσοι είμαστε μέσα θα είμαστε πιο άνετα όσο να ναι.

 

Θα είμαστε τελικά 8 παιδιά και 13 μεγάλοι οπότε νομίζω πως δε θα έχουμε πρόβλημα χώρου.

Ααα επίσης θα πάρω πλαστικά πιάτα και ποτήρια και για τους μεγάλους, πώς σας φαίνεται; Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε κανονικά πιάτα οι μεγάλοι;

 

80 τετραγωνικά, με τον αριθμό που λες + λίγα έπιπλα και στην άκρη, μια χαρά μου ακούγεται. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

 

Συνήθως εγώ έβγαζα κανονικά πιάτα-ποτήρια στους μεγάλους, αλλά έχω αρχίσει να το μετανιώνω. Βγάλε πλαστικά για όλους καλύτερα. Θα γλυτώσεις πολύ μπελά. Απλώς διάλεξε πλαστικά που να είναι αντοχής. Γιατί έχω δει φαγητά και ποτά να πέφτουν λόγω κακής ποιότητας των πλαστικών πιάτων-ποτηριών.

Link to comment
Share on other sites

Ναι βέβαια. Είναι τραγική η διαφορά ηλικίας:lol::lol:

 

Όταν κάνει κάποιος πάρτυ και αρχίζει να μετράει τους (ανήλικους) καλεσμένους του σαν στόματα που πρέπει να ταίσει ή να πληρώσει, ψάχνοντας τρόπους να ξεφορτωθεί την υπόλοιπη οικογένεια, την χάσαμε την μπάλα... :rolleyes::rolleyes:

 

(αυτό το σχόλιο δεν πάει στη θεματοθέτρια. Είναι γενικότερο, βλέποντας την τάση της εποχής...)

 

 

οταν καποιος κανει παρτυ,πρεπει να σεβεται την επιθυμια του παιδιου του αρχικα και μετα ολα τα υπολοιπα...απο την λεξη σεβασμος ξεκινανε ολα...εσυ αγαπητε φιλε βγαλε αναρτησεις στις κολωνες για ανοιχτη προσκληση...αν αυτο σε εκφραζει αυτο να κανεις...καποιοι αλλοι,προτιμουν αλλου ειδους προσκλησεις και εχουν το δικαιωμα να θελουν οι προσκεκλημενοι να το σεβαστουν...σε καθε περιπτωση ομως, ας υπαρχει σεβασμος στις αποψεις που δεν ταιριαζουν με τις δικες μας και ας λειπουν τα ειρωνικα σχολια που χαλανε τα θεματα...μπορεις να παραθεσεις την αποψη σου χωρις ειρωνιες, δεν συμφωνεις??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ magdoulini. Και εσύ επίσης θα μπορούσες να πεις την άποψή σου χωρίς να αφήνεις αιχμές προς τους γονείς που πάνε οικογενειακώς κάπου και βρίσκουν όπως λες την ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο!..

 

Όσο για την επιθυμία ενός παιδιού, οι γονείς είναι εκείνοι που του μαθαίνουν κάποιους κανόνες ευγενείας και σεβασμού στις κοινωνικές συναναστροφές του. Το να είναι ανεπιθύμητο ένα 5χρονο αδελφάκι σε πάρτυ 7χρονων και εμείς να επικροτούμε την αντίληψη αυτή (επειδή μας βολεύει οικονομικά) δεν μου φαίνεται και ό,τι καλύτερο (ορίστε το είπα ευγενικά και χωρίς ειρωνείες).

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ότι δεν κατανοώ την δυσκολία που μπορεί να προκύπτει απο την παρουσία 2 μεγάλων, αδελφάκια κλπ σ ένα πάρτυ που κάποιος θέλει να κάνει για το παιδί του,αλλα δεν βγαίνει οικονομικά ή δεν επαρκεί ο χώρος ή και τα δύο.Αυτά είναι απόλυτα λογικά και σεβαστά.

Είναι που δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά, εάν δεν μπορώ, πρέπει να κάνω πάρτυ και μάλιστα όπως το θέλω, με όποιον θέλω, κλπ....

Αυτό δεν είναι πάρτυ.

Να σεβόμαστε τις επιθυμίες του παιδιού, αλλα και το παιδί πρέπει να μάθει και κάποιους κανόνες ευγενείας.Δεν είναι το παιδί του άλλου αντικείμενο να το φέρει για να περάσει καλά ένα άλλο παιδί// στα 7 τους χρόνια!Εαν δεν έρθει κανείς θα ήταν καλύτερα?Πως θα ένοιωθε?Αυτό θα τους το μάθουμε εμείς ή εμείς πάλι εξηγούμε οτι δεν μπορούμε να κάνουμε πάρτυ με,αυτούς και αυτούς γιατί δεν είναι σωστό να πούμε δεν θα φέρετε αδέλφια και δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους κοντά μας, διάλεξε απο τους υπόλοιπους .

Για όλα υπάρχουν λύσεις με θυσίες.

 

Ο κανόνας είναι Παρτυ, Σάββατο και Κυριακή δεν βάζεις κανέναν όρο σε καλεσμένους(οικογένειες) κυρίως στους αγνώστους.Αυτό εαν θέλουμε να έχει το παιδί μας καλεσμένους στο πάρτυ του και να το καλούν επίσης!

Τα αδέλφια τα λίγο πάνω -λίγο κάτω στην ηλικία έρχονται.Και πόσα είναι αυτά? Και πόσοι δεν σκέφτονται τις δυσκολίες και δεν θα σκεφτούν κάπου να τα αφήσουν? Πολύ κακό για το τίποτα !

Δεν μπορώ...απλά δεν κάνω πάρτυ ή πιο απλά και σωστά δεν καλώ όλο το κόσμο, .Καλώ επιλεκτικά αυτούς που θέλω χωρίς όρους και φυσικά δεν μοιράζεις επιλεκτικά πρόσκληση ατην τάξη.ΟΛα δικά μας δεν γίνεται και επιλεκτικά 10 παιδιά και χωρίς αδέλφια (μόνο όσους συμπαθώ) και χωρις γονείς(μόνο όσο συμπαθώ).. Εαν έχουμε τρόπους Κρατάμε τα προσχήματα....

Εγω σε πάρτυ τέτοιου είδους με 100 όρους για να διασκεδάσει μόνο ο εορταζόμενος δεν θα ήθελα να πάει το παιδί μου.Να αφήσω το παιδί μου 7χρονων με 10 παιδιά και 20 ενήλικες αγνώστους στο παιδί. Για όνομα του θεού δηλαδή.Και εγω 7 χρονο έχω στα ίδια πάρτυ με σας πάω και λέω δεν γίνεται δεν είναι έτοιμα.

Δεν έχω παέι σε πάρτυ με 2 παιδιά (δεν προκύπτει λόγω ηλικιών) , επίσης μόνο σε πολύ φίλη το άφησα μόνο του το παιδί γιατι ήταν μικρός ο χώρος αλλα δεν μου είχε βάλει κάποιο όρο η ίδια(επίπεδο και ευγένεια λέγεται αυτό). Επίσης Δεν τραβάω κανένα ζόρι για όποιον θα μου κάνει την τιμή να έρθει με δύο παιδάκια. Το ίδιο ισχύει σε όσο πάρτυ έχω παραβρεθεί .Ισως ζώ σε άλλο κόσμο...

 

Ενα πάρτυ θέλει μόνο κέφι, χαρά και μουσική.Τι θα φάνε? Ας φάνε ενα κεφτεδάκι λιγότερο.Εαν τα παιδιά σας δεν είναι καθόλου δεκτικά στην παρουσία άλλων τι να πω...σιωπώ.

 

Μπαίνω στον πειρασμό να γράψω ανεξάρτητα με το θέμα (συγνώμη), απο το απαξιωτικό ύφος προς τους καλεσμένους μεγάλους και μικρούς,σαν να είναι σακιά για να περάσει καλά μόνο το βλαστάρι μας, που μόνο ο δικός του λόγος μετρά.... Δεν λέω τι είναι σωστό και τι λάθος (ο καθένας κρίνεται απο τις πράξεις του) απλά λέω οτι δεν βάζεις όρους σε πάρτυ.Ας υπάρχει και μία διαφορετική άποψη.

 

 

Καμιά ιδέα για χώρους που λέγαμε?

Link to comment
Share on other sites

Eίναι που δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά, εάν δεν μπορώ, πρέπει να κάνω πάρτυ και μάλιστα όπως το θέλω, με όποιον θέλω, κλπ....

 

 

Για μένα είναι αυτονόητο ότι το πάρτυ το κάνει αυτός που γιορτάζει, όπου το θέλει, όπως το θέλει, με όποιους το θέλει και ο καλεσμένος ανταποκρίνεται θετικά ή αρνητικά στην πρόσκληση. Αλλιώς τι, ο καλεσμένος θα καθορίσει πώς και με ποιούς θα κάνει ο εορτάζων το πάρτυ ???

 

Υπάρχουν προσκλήσεις. Αν αναφέρεται ένα παιδί, πάει το παιδί + ο ενήλικος συνοδός του. Αν αναφέρεται η οικογένεια, μπορεί να πάει όλη η οικογένεια. End of story για μένα.

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και δε θα ήθελα να υπάρχει αντιπαράθεση κορίτσια, ίσα ίσα που θέλω να ακούω και αντίθετες γνώμες γιατί μπορεί κάτι να το βλέπω λάθος εγώ. Δεν υπάρχει λόγος όμως να μαλώσουμε σωστά;:D

 

Την κόρη μου προσωπικά εγώ θα την άφηνα σε ένα πάρτυ μόνη της απο τη στιγμή που ξέρω τη μαμά του άλλου παιδιού (το έχω κάνει δηλαδή και πέρασε καταπληκτικά, της άρεσε πολύ που ήταν μόνη στο πάρτυ).

Δε το θεωρώ φοβερό από την στιγμή που έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου - αν είχα άλλο παιδί μπορεί και να μην το άφηνα για να πω την αλήθεια.

 

Τα παιδιά αυτά που ήθελα να καλέσω έχουν ξανάρθει σπίτι μου μόνα τους για παιχνίδι για αυτό και θεώρησα ότι δε θα το λάβουν άσχημα οι γονείς τους. Καλύτερα όμως που δε θα τους πω τελικά γιατί μπορεί να σκέφτονται όπως εσείς και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

 

Να καλέσω όμως όλη την οικογένεια και τα μικρά τους αδερφάκια δεν υπάρχει περίπτωση- σας ξαναείπα ότι οι φίλοι που θέλει είναι 8 και τα αδερφάκια τους είναι 11 οπότε καλύτερα να μη πω σε κανέναν παρά να γεμίσει το σπίτι μικρά πιτσιρίκια. Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά δεν έχω καμία όρεξη να έχω 5 4χρόνα να τρέχουν πάνω κάτω και τα μεγαλύτερα να μη τα θέλουν στο δωμάτιο και να έχουμε φασαρίες. Το ζήσαμε το έργο πριν 3 χρόνια που έκλεινε τα 4 η κόρη μου και δε το ξανακάνω.

 

Ειλικρινά, εσείς θυμάστε να πηγαίνατε σε πάρτυ με τα αδέρφια σας;

 

Για την συνοδεία συμφωνώ μαζί σας, και εγώ νιώθω πιο άνετα αν συνοδεύονται τα παιδιά, αλλά να πω την αλήθεια ανυπομονώ να κάνει κάποιος την αρχή στη τάξη μας και να κάνει πάρτυ χωρίς εμάς :lol:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...