Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΩΤΙΤΙΔΑΣ!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα

Από προχθές που γυρίσαμε από διακοπές έχω χάσει τον ύπνο μου! Ο μεγάλος μου (σχεδόν 3 ετών) παρουσίασε προχθές τα ξημερώματα γύρω στο 38,5 και διαμαρτυρόταν για το αυτί του. Επειδή έλειπε και η παιδίατρός του, μας σύστησε τηλεφωνικά να πάρουμε αντιβίωση για να μην κάνει ρήξη τυμπάνου. Θέλαμε όμως να έχει πραγματική κλινική άποψη ένας γιατρός και για αυτό φέραμε έναν άλλον ιδιώτη γιατρό στο σπίτι την ίδια μέρα. Εκείνος μας είπε να μην κάνουμε τίποτε, πως είναι αρχομένη ωτίτιδα και γενικά δεν τον ανησυχεί η εικόνα του παιδιού. Οπότε συνέστησε να συνεχίσουμε τα αντιπυρετικά και να κάνουμε κάποιες τεχνικές ξεβουλώματος των αυτιών. Εχθές το μεσημέρι το αυτάκι του μικρού άρχισε να βγάζει κίτρινο υγρό (χωρίς αυτός να διαμαρτύρεται και με αισθητή μείωση του πυρετού). Όταν τον πήραμε τηλέφωνο, ο γιατρός μάς είπε να μην ανησυχούμε, πως είναι απλώς κερί (!). Κάτι όμως με έτρωγε από μέσα μου. Πήραμε τηλέφωνο την παιδίατρό μας και εκείνη άρχισε να ουρλιάζει πως έχουμε πια ρήξη τυμπάνου και πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε αντιβίωση και να κάνουμε καλλιέργεια.

Στο καπάκι παίρνει δήθεν τυχαία στο σπίτι μας ο άλλος γιατρός και μας λέει να του ξεκινήσουμε σταγόνες gamarat. (που αργότερα διάβασα πως έχουν κορτιζόνη και ουσιαστικά είναι αντιβιοτικές). Δεν χάσαμε άλλο χρόνο και πήγαμε το παιδι στο Παίδων. Εκεί αφού του καθάρισαν το αυτάκι, διέγνωσαν πως το υγρό είναι πύον και όχι κερί, ψέλλισαν κάτι για εξωτερική ωτίτιδα και ρήξη τυμπάνου (αλλά όχι με σιγουριά, γιατί ο μικρός δεν καθόταν ήσυχος να δουν καλά το εσωτερικό του αυτιού -μάλιστα ψιλοτραυμάτισαν το αυτί στην προσπάθειά τους). Μας έγραψαν αντιβίωση και σταγόνες, και πήραν δείγμα για καλλιέργεια.

Ενώ ο πυρετός είχε υποχωρήσει αισθητά (και είχαμε δώσει ήδη δύο δόσεις αντιβίωσης, σήμερα το πρωί το παιδί ξύπνησε κακοδιάθετο, δεν ήθελε γάλα, ζητούσε επίμονα νεράκι, ήταν νωθρό και μέχρι τις 11 είχε κάνει δύο εμετούς. Τρελάθηκα! Έτρεξα και πάλι στο Παίδων (μετά από παρότρυνση της παιδιάτρου μου να του κάνουν αιματολογικές-ουρολογικές) αλλά μετά την εξέταση που του έκαναν μου είπαν πως, παρά τη διεγνωσμένη πια ρήξη τυμπάνου, το παιδί νευρολογικά ανταποκρίνεται πολύ καλά (απέκλεισαν και μηνιγγίτιδα) και μας έστειλαν σπίτι. Ο μικρός σαν να ανάκτησε τη διάθεσή του και έφαγε και λιγάκι. Τόση ώρα διαβάζω στο νετ για τις ωτίτιδες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό εξέτασε ο ιδιώτης γιατρός που φέραμε στο σπίτι... τρελαίνομαι γιατί καθυστερήσαμε μία μέρα τη λήψη της αντιβίωσης.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, όποιος έχει ανάλογη εμπειρία:

1) Διάβασα πως όταν συνυπάρχει ρήξη τυμπάνου, δεν πρέπει να βάζουμε σταγόνες στο αυτί. Ισχύει;

2) Θα χρειαστεί επανέλεγχος του αυτιού και ανά πόσο χρονικό διάστημα;

3) Για πόσο καιρό θα απέχουμε από το λούσιμο; Μας είπαν 10 μέρες, αλλά πρακτικά εγώ σκέφτομαι να μην τον ξαναλούσω ποτέ!!

4) Υπάρχουν κάποια σημάδια που θα πρέπει να με θορυβήσουν σε περίπτωση που δεν τον πιάνει η αντιβίωση ή η ρήξη έχει κάνει επιπλοκές;

Αν κάποιος έχει να μου συστήσει έναν καλό και εγγυημένο παιδοΩΡΛ, παρακαλώ να μου στείλει inbox! Ευχαριστώωω

Διαφημίσεις

Από την μεγάλη και πικρή μου πείρα πάνω στο αντικείμενο, θα σου πω πως τη ρήξη την πάθατε λόγω των "τεχνικών ξεβουλώματος" του αυτιού. Το αυτί ήταν γεμάτο πύον κι αυτές οι τεχνικές το πιέζουν περισσότερο - και το αποτέλεσμα το είδες.

Ο γιατρός που έφερες στο σπίτι, ήταν ωρλ; Γιατί πολλοί από αυτούς είναι για σκότωμα.

Τα καλά νέα είναι πως θα αναρρώσετε γρήγορα και δε θα σας μείνει κανένα πρόβλημα. Απλά θα είσαστε προσεκτικοί και θα βρείτε έναν καλό παιδοωρλ να σας παρακολουθεί.

Έχω ακούσει κι εγώ πως δεν πρέπει να μπαίνουν σταγόνες στο αυτί με τη ρήξη, αλλά δεν το ξέρω θετικά. Θα χρειαστείτε σίγουρα επανεξέταση μετά το τέλος της αντιβίωσης, σε παιδοωρλ καλύτερα, όπως σου είπα, για να σας κάνει και ακουόγραμμα, τυμπανόγραμμα κλπ. Όλα πανεύκολα και ανώδυνα, μην ανησυχείς. Η αντιβίωση θεωρώ απίθανο να μη σας πιάσει.

Η παιδίατρος δικαίως ωρύετο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ξέρεις αν θα το είχες προλάβει, ακόμη κι αν άρχιζες μια μέρα νωρίτερα την αντιβίωση. Πάντως μην ανησυχείς, απλά έχε το νου σου. Αν θέλεις διάβασε και τα εδώ νήματα για τις ωτίτιδες, έχουμε γράψει πολλά χρήσιμα με τα κορίτσια που είχαμε το ίδιο πρόβλημα.

Καλησπέρα στην παρέα

Από προχθές που γυρίσαμε από διακοπές έχω χάσει τον ύπνο μου! Ο μεγάλος μου (σχεδόν 3 ετών) παρουσίασε προχθές τα ξημερώματα γύρω στο 38,5 και διαμαρτυρόταν για το αυτί του. Επειδή έλειπε και η παιδίατρός του, μας σύστησε τηλεφωνικά να πάρουμε αντιβίωση για να μην κάνει ρήξη τυμπάνου. Θέλαμε όμως να έχει πραγματική κλινική άποψη ένας γιατρός και για αυτό φέραμε έναν άλλον ιδιώτη γιατρό στο σπίτι την ίδια μέρα. Εκείνος μας είπε να μην κάνουμε τίποτε, πως είναι αρχομένη ωτίτιδα και γενικά δεν τον ανησυχεί η εικόνα του παιδιού. Οπότε συνέστησε να συνεχίσουμε τα αντιπυρετικά και να κάνουμε κάποιες τεχνικές ξεβουλώματος των αυτιών. Εχθές το μεσημέρι το αυτάκι του μικρού άρχισε να βγάζει κίτρινο υγρό (χωρίς αυτός να διαμαρτύρεται και με αισθητή μείωση του πυρετού). Όταν τον πήραμε τηλέφωνο, ο γιατρός μάς είπε να μην ανησυχούμε, πως είναι απλώς κερί (!). Κάτι όμως με έτρωγε από μέσα μου. Πήραμε τηλέφωνο την παιδίατρό μας και εκείνη άρχισε να ουρλιάζει πως έχουμε πια ρήξη τυμπάνου και πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε αντιβίωση και να κάνουμε καλλιέργεια.

Στο καπάκι παίρνει δήθεν τυχαία στο σπίτι μας ο άλλος γιατρός και μας λέει να του ξεκινήσουμε σταγόνες gamarat. (που αργότερα διάβασα πως έχουν κορτιζόνη και ουσιαστικά είναι αντιβιοτικές). Δεν χάσαμε άλλο χρόνο και πήγαμε το παιδι στο Παίδων. Εκεί αφού του καθάρισαν το αυτάκι, διέγνωσαν πως το υγρό είναι πύον και όχι κερί, ψέλλισαν κάτι για εξωτερική ωτίτιδα και ρήξη τυμπάνου (αλλά όχι με σιγουριά, γιατί ο μικρός δεν καθόταν ήσυχος να δουν καλά το εσωτερικό του αυτιού -μάλιστα ψιλοτραυμάτισαν το αυτί στην προσπάθειά τους). Μας έγραψαν αντιβίωση και σταγόνες, και πήραν δείγμα για καλλιέργεια.

Ενώ ο πυρετός είχε υποχωρήσει αισθητά (και είχαμε δώσει ήδη δύο δόσεις αντιβίωσης, σήμερα το πρωί το παιδί ξύπνησε κακοδιάθετο, δεν ήθελε γάλα, ζητούσε επίμονα νεράκι, ήταν νωθρό και μέχρι τις 11 είχε κάνει δύο εμετούς. Τρελάθηκα! Έτρεξα και πάλι στο Παίδων (μετά από παρότρυνση της παιδιάτρου μου να του κάνουν αιματολογικές-ουρολογικές) αλλά μετά την εξέταση που του έκαναν μου είπαν πως, παρά τη διεγνωσμένη πια ρήξη τυμπάνου, το παιδί νευρολογικά ανταποκρίνεται πολύ καλά (απέκλεισαν και μηνιγγίτιδα) και μας έστειλαν σπίτι. Ο μικρός σαν να ανάκτησε τη διάθεσή του και έφαγε και λιγάκι. Τόση ώρα διαβάζω στο νετ για τις ωτίτιδες. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό εξέτασε ο ιδιώτης γιατρός που φέραμε στο σπίτι... τρελαίνομαι γιατί καθυστερήσαμε μία μέρα τη λήψη της αντιβίωσης.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, όποιος έχει ανάλογη εμπειρία:

1) Διάβασα πως όταν συνυπάρχει ρήξη τυμπάνου, δεν πρέπει να βάζουμε σταγόνες στο αυτί. Ισχύει;

2) Θα χρειαστεί επανέλεγχος του αυτιού και ανά πόσο χρονικό διάστημα;

3) Για πόσο καιρό θα απέχουμε από το λούσιμο; Μας είπαν 10 μέρες, αλλά πρακτικά εγώ σκέφτομαι να μην τον ξαναλούσω ποτέ!!

4) Υπάρχουν κάποια σημάδια που θα πρέπει να με θορυβήσουν σε περίπτωση που δεν τον πιάνει η αντιβίωση ή η ρήξη έχει κάνει επιπλοκές;

Αν κάποιος έχει να μου συστήσει έναν καλό και εγγυημένο παιδοΩΡΛ, παρακαλώ να μου στείλει inbox! Ευχαριστώωω

Καλησπερα!! Οσα θα σου γραψω τα ξερω απο προσωπικη εμπειρια γιατι και εγω εχω ρηξη τυμπανου στο αριστερο μου αυτι. Τα κιτρινα υγρα ειναι οντως πυον και τρεχει και σε περιπτωση απλης ωτιτιδας (χωρις ρηξη τυμπανου). Στις περισσοτερες περιπτωσεις το τυμπανο κλεινει μονο του μετα τη χορηγηση αντιβιωσης (οχι στη δικη μου περιπτωση ομως!)

Οι ΜΟΝΕΣ σταγονες που επιτρεπονται σε τρυπιο τυμπανακι ειναι οι droll! Ολες οι αλλες απαγορευονται!! Μπανιο και λουσιμο να κανει, αλλα με προσοχη. Βαλε ενα βαμβακακι βρεγμενο με λαδακι και προσεχε το νερο και τις σαπουναδες. Εγω κανω μπανιο ετσι τα τελευταια δυο χρονια!!

Οταν τελειωσετε με την αντιβιωση, να τον πας σε ΩΡΛ να δεις πως ειναι και μηπως εχει κλεισει το τυμπανακι του. Τελος, επιπλοκες θα καταλαβεις αν ξαναεχει πονο ή ανεβασει πυρετο, αλλα με την αντιβιωση μαλλον μπορεις να κοιμασαι ησυχη. Ελπιζω κατι απο αυτα που ειπα να σου φανει εστω και λιγο χρησιμο!

Από την μεγάλη και πικρή μου πείρα πάνω στο αντικείμενο, θα σου πω πως τη ρήξη την πάθατε λόγω των "τεχνικών ξεβουλώματος" του αυτιού. Το αυτί ήταν γεμάτο πύον κι αυτές οι τεχνικές το πιέζουν περισσότερο - και το αποτέλεσμα το είδες.

Ο γιατρός που έφερες στο σπίτι, ήταν ωρλ; Γιατί πολλοί από αυτούς είναι για σκότωμα.

Aγγελίνα μου, αυτός μας συμβούλεψε απλώς να μασήσει ο μικρός τσίχλα, να φάει σκληρό ψωμί και να προσπαθήσει να φουσκώσει ένα μπρατσάκι. Από όλα αυτά μόνο την τσίχλα προσπαθήσαμε για λίγο, γιατί η εκροή του υγρού ήταν ταχύτατη και οι εξελίξεις μας πρόλαβαν... Φυσικά δεν ήταν παιδοΩΡΛ, αλλά παιδίατρος... Από την άλλη, η δική μας παιδίατρος είχε κάνει τηλεϊατρική μια χαρά, που να με πάρει... Αλλά πώς να εμπιστευτείς μια διάγνωση (που περιλαμβάνει μάλιστα και αντιβίωση) από το τηλέφωνο;

Οι ΜΟΝΕΣ σταγονες που επιτρεπονται σε τρυπιο τυμπανακι ειναι οι droll! Ολες οι αλλες απαγορευονται!!

Μαράκι, έχω καταμπερδευτεί με αυτές. Στην εξωτερική ωτίτιδα διάβασα πως επιτρέπονται ακόμα και με διάτρηση, στη μέση ωτίτιδα όμως απαγορεύονται διά ροπάλου! Η παιδίατρός μου ήταν διστακτική στο να τις δώσω, αλλά τελικά υποχώρησε μπροστά στη συνταγογράφηση του παιδοΩΡΛ, ως πιο ειδικού στο θέμα. Εγώ φοβάμαι όμως να τις βάλω, αν και διάβασα πως όλο και τείνει να καταρριφθεί αυτή η απαγόρευση (πως δλδ τα θετικά τους υπερβαίνουν τα πιθανά μειονεκτήματα).

Πάντως ο μικρός σήμερα έχει βρει τον παλιό ατίθασο εαυτό του και για πρώτη φορά χαίρομαι που το σπίτι είναι πάλι άνω-κάτω!

... Αλλά πώς να εμπιστευτείς μια διάγνωση (που περιλαμβάνει μάλιστα και αντιβίωση) από το τηλέφωνο;

!

ειναι ομως ο παιδιατρος σας και ο ανθρωπος που γνωριζει το παιδι...και θεωριτικα εμεις ως γονεις του εχουμε εμπιστοσυνη για να συνεργαζομαστε μαζι του...αρα τον εμπιστευομαστε...δεν κρινω τις κινησεις σου -προς θεου-ως σωστες ή λανθασμενες,απλα πιστευω οτι απο την στιγμη που απευθυνομαι στον παιδιατρο μου και υπο την προυποθεση οτι του εχω εμπιστοσυνη, θα ακολουθησω τις οδηγιες του ακομα και σε διαγνωση απο αποσταση...τουλαχιστον ετσι ενεργω εγω...

αλλα εφοσον συνερχεται το μικρο σου,τελος καλο...περαστικα του!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Shield Maiden και 'γω δεν εμπιστεύομαι τις διαγνώσεις μέσω τηλεφώνου και πολύ καλά έκανες για μένα που ζήτησες κλινική εξέταση του παιδιού, με την διαφορά οτι εγώ θα το πήγαινα κατευθείαν στο Παίδων. Μετά την παιδίατρό μου, το Παιδων είναι η επόμενη επιλογή μου πάντα. Περαστικά σας και εύχομαι ολα να πάνε καλα, που θα πάνε όπως σου έγραψαν και τα κορίτσια της παρέας.

Aγγελίνα μου, αυτός μας συμβούλεψε απλώς να μασήσει ο μικρός τσίχλα, να φάει σκληρό ψωμί και να προσπαθήσει να φουσκώσει ένα μπρατσάκι. Από όλα αυτά μόνο την τσίχλα προσπαθήσαμε για λίγο, γιατί η εκροή του υγρού ήταν ταχύτατη και οι εξελίξεις μας πρόλαβαν... Φυσικά δεν ήταν παιδοΩΡΛ, αλλά παιδίατρος... Από την άλλη, η δική μας παιδίατρος είχε κάνει τηλεϊατρική μια χαρά, που να με πάρει... Αλλά πώς να εμπιστευτείς μια διάγνωση (που περιλαμβάνει μάλιστα και αντιβίωση) από το τηλέφωνο;

Μαράκι, έχω καταμπερδευτεί με αυτές. Στην εξωτερική ωτίτιδα διάβασα πως επιτρέπονται ακόμα και με διάτρηση, στη μέση ωτίτιδα όμως απαγορεύονται διά ροπάλου! Η παιδίατρός μου ήταν διστακτική στο να τις δώσω, αλλά τελικά υποχώρησε μπροστά στη συνταγογράφηση του παιδοΩΡΛ, ως πιο ειδικού στο θέμα. Εγώ φοβάμαι όμως να τις βάλω, αν και διάβασα πως όλο και τείνει να καταρριφθεί αυτή η απαγόρευση (πως δλδ τα θετικά τους υπερβαίνουν τα πιθανά μειονεκτήματα).

Πάντως ο μικρός σήμερα έχει βρει τον παλιό ατίθασο εαυτό του και για πρώτη φορά χαίρομαι που το σπίτι είναι πάλι άνω-κάτω!

Πολύ χαίρομαι που πηγαίνετε καλύτερα!!! Για τις σταγόνες δε ξέρω κάτι περισσότερο να σου πω δυστυχώς, μόνο ότι ο δικός μου γιατρός ήταν κατηγορηματικός... μόνο αυτές και τίποτε άλλο!! Μπορείς βέβαια να τις αποφύγεις έτσι κι αλλιώς γιατί (με βάση προσωπική εμπειρία) μόνο η αντιβίωση (δυστυχώς) κάνει δουλειά!!

Οι τσίχλες, μπαλόνια, μπρατσάκια και άλλα τέτοια βοηθούν να φύγει το πύον πιο γρήγορα. Έστι κι αλλιώς με την αντιβίωση τις πρώτες μέρες τρέχει πολύ υγρό (σημάδι ότι φεύγει η μόλυνση και καθαρίζει η περιοχή) και μετά ελαττώνεται και σταματάει. Εγώ (σιχαμερό αυτό που θα πω...) θυμάμαι ότι φυσούσα τη μύτη μου πάνω από νεροχύτη, γιατί ήξερα ότι με αυτή τη κίνηση, όχι απλώς έτρεχε...χαμός!! Δε μου έφτανε ένα χρτομάντηλο για να μαζέψει το υγρό, έτρεχε σαν βρυσακι!! Αηδία, αλλά με παρηγορούσε η σκέψη ότι πλησιάζω στην ίαση!!

Αν πάντως ξανά τύχει ωτιτιδα ρωτα τον ΩΡΛ αν πρεπει να βάλει σωλήνακια στο αυτί για να σταματήσει να μαζεύει υγρό

Νεότερα από το... μέτωπο:

Ενώ ο μικρός συνεχίζει να είναι ευδιάθετος, απύρετος και ανταποκρίνεται όταν του μιλάμε στο πάσχον αυτί, χθες που καθαρίσαμε περιφερειακά την περιοχή (πτερύγιο και στο κοίλωμα πριν την τρυπούλα) είδαμε στη γάζα αιματάκι. Σήμερα το πρωί, πάλι έχει εκκρίνει μια καφεκόκκινη ποσότητα υγρού. Στο Παίδων μας είπαν πως όταν του το καθάρισαν του το ψιλοτραυμάτισαν και είναι φυσιολογικό να δούμε αιματάκι, αλλά παίζει από την Κυριακή να μην έχει επουλωθεί ο τραυματισμός; Μήπως είναι κάτι άλλο; Είναι φυσιολογικό να εκκρίνεται ακόμα πύον ή μήπως είναι καμιά φλεγμονή φοβάμαι...

Η παιδίατρος μάς παραπέμπει σε παιδοΩΡΛ, αλλά εγώ δεν θέλω τώρα να πάω ξανά σε παιδοΩΡΛ εφημερίας. Ξέρεις κανένας κάποιον καλό για απογευματινό ραντεβού (ακόμα και ιδιώτη, δεν το συζητώ)...

Ουφ.... Τοση ταλαιπωρία (δική μας πια, γιατί ο μικρός είναι πολύ ζωηρός) δεν την περίμενα από τα αυτιά... :-(

Διαφημίσεις

Α εντάξει τότε, μην το έχεις στο νου σου καθόλου. Δεν υπάρχει περίπτωση να επαθε τη ρήξη επειδή μάσησε τσίχλα. Εγώ νόμιζα πως σας έδωσε να φυσάει το οτοβέντ. Άρα ήταν να γίνει κι έγινε.

Να πω τη μαύρη μου αλήθεια, εγώ έχει τύχει να δώσω αντιβίωση με...τηλεδιάγνωση από την παιδίατρο επειδή δε μπορούσε να δει το παιδί την ίδια μέρα (άκουσε το βήχα του από το τηλέφωνο). Τον πήγα την επόμενη και μου είπε πως σίγουρα έπρεπε να πάρει αντιβίωση και τη συνεχίσαμε.Εσένα τώρα ηταν η πρώτη σας ωτίτιδα και είναι λογικό να ήσουν μπερδεμένη και δύσπιστη. Ελπίζω να βρήκατε την άκρη μέχρι σήμερα.