Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΧΕΤΕ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Recommended Posts

Έχω μπει σε σκέψεις τον τελευταίο καιρό να βάλω πόρτα ασφαλείας. Ξέρετε τι πρέπει να προσέξω; Κοίταξα λίγο στο Internet και μπερδεύτηκα. Πόσο κοστίζει μια καλή πόρτα; όχι καμιά υπερπαραγωγή...

Διαφημίσεις

Εγώ έχω πόρτα ασφαλείας και τη θεωρώ must για ένα και κύριο λόγο: οι κλέφτες όταν θα μπουν σε μια πολυκατοικία προτιμούν τις απλές πόρτες (γιατί οι περισσότεροι δεν πάνε καρφωτοί, αλλά "ότι κάτσει").

Από εμπειρία έχω να σου πω τα εξής:

- Αν έχεις πόρτα ασφαλείας αλλά δεν την κλειδώνεις είναι σαν να μην έχεις (ανοίγουν απλούστατα, και στο λέω γιατί εμένα με έχουν κλέψει έτσι). Άρα αν πάρεις πόρτα, να θυμάσαι πάντα να κλειδώνεις - και ποτέ δεν αφήνεις κλειδί πάνω, ούτε γυρισμένο!

- Δεν έχει τόσο σημασία η πόρτα όσο η κλειδαριά. Κατά τη γνώμη μου αρκεί να πάρεις μία "basic" πόρτα ασφαλείας και να επενδύσεις σε μια πιο καλή κλειδαριά (οι πολύ καλές κάνουν γύρω στα 250?). Καλή κλειδαριά = καινούργια, που δεν έχουν προλάβει να βγουν πασπαρτού και αντικλείδια. Να έχεις υπόψη σου ότι ανά 5 χρόνια περίπου είναι καλό να αλλάζει η κλειδαριά με πιο νέο μοντέλο.

- Αξίζει να πάρεις πόρτα με σύρτη που να "κλειδώνει" εντελώς την πόρτα (δηλαδή όταν τον έχεις κλειστό η πόρτα δεν ανοίγει καθόλου, σε αντίθεση με άλλους σύρτες που ανοίγει λίγο ώστε να δεις ποιος είναι απ' έξω). Ο δεύτερος τύπος σύρτη παραβιάζεται δυστυχώς με ευκολία.

Συνολικό κόστος υπολόγισε κανένα 750? για μια σχετικά οκ πόρτα και μια καλή κλειδαριά. Φυσικά μπορείς να πας πιο πάνω ή πιο κάτω. Επίσης το κόστος ανεβαίνει αστρονομικά ανάλογα με το σχέδιο: όσο πιο πολλά "σκαλίσματα" / προεξοχές / χερούλια κοκ τόσο πιο ακριβά.

Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Κι εγώ παρατήρησα ότι παίζει ρόλο η κλειδαριά... Αν έχεις κανένα γνωστό που τοποθετεί πόρτες, θα χαρώ να μου τον συστήσεις! Μένω Αθήνα.

Όπως ήδη είπατε η κλειδαριά κάνει τη διαφορά στις πόρτες ασφαλείας. Κατά προτίμηση, το κλειδί να μην είναι εύκολα αντιγράψιμο, να έχει καταπέλτη η κλειδαριά (ή μπλόκο το λένε οι πορτάδες) ώστε σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης να μπλοκάρει & να έχει επιπλέον εξωτερικό επιστόμιο ασφαλείας (ή ντιφέντερ το λένε) ώστε να μην είναι εύκολη εξωτερικά η πρόσβαση στην "καρδιά" της κλειδαριάς χωρίς το κατάλληλο κλειδί. Μην διαλέξετε αυτή με την φτηνότερη τιμή γιατί σίγουρα θα χάνει σε ασφάλεια. Τα ανάγλυφα σχέδια & τα πόμολα - λαβές είναι αυτά που προσθέτουν κόστος στην πόρτα χωρίς λόγο.

Διαφημίσεις

Οι τιμές που έδωσα παραπάνω ήταν αυτό που είχα πληρώσει εγώ πριν 3 περίπου χρόνια. Πολύ πιθανό να έχουν πέσει και φυσικά να υπάρχουν πλέον καλύτερες προσφορές. Δεν έχω κάποιον να προτείνω δυστυχώς, από εκεί που έβαλα εγώ έχει κλείσει. Πιστεύω ότι αν κάνεις μια γύρα και πάρεις 3-4 προσφορές θα βγάλεις άκρη.

Επίσης προσοχή, εφόσον θα βάλεις πόρτα ασφαλείας δεν δίνεις το κλειδί δεξιά - αριστερά (πχ στη νταντά, στην καθαρήστρια κοκ). Όσο και να λέμε ότι δεν αντιγράφονται, ισχύει το "φυλαγε τα ρούχα σου"