Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μετατροπή ώρας ύπνου

νκκ284

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Θα ήθελα τις συμβουλές σας ώστε να μπορέσω να μετατρέψω το 6-12 (απόγευμα-μεσάνυχτα) ύπνου του μωρού μου σε 12-6 (μεσάνυχτα-πρωί). Νομίζετε ότι είναι εύκολο να γίνει ή είναι ακόμη νωρίς; Να σας πω ότι το μωράκι είναι 3 μηνών, τρώει ανά 3ωρο περίπου τη μέρα (κάποτε και στις 4 ώρες). Το βράδυ κοιμάται από τις 6 περίπου το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα (έτυχε και ως τη 01:00 και ως τις 02:00). Μετά, ξυπνά γύρω στις 3 για ένα πεντάλεπτο φαγάκι και ξανακοιμάται. Και μετά πάλι στις 6 το πρωί. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από το μωρό, απλά θα προτιμούσα τον εξάωρο ύπνο να τον έπαιρνε το βράδυ που κοιμάμαι κι εγώ εν όψει της επιστροφής μου στη δουλειά. Περιμένω τις συμβουλές-γνώμες-ιδέες σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Θα ήθελα τις συμβουλές σας ώστε να μπορέσω να μετατρέψω το 6-12 (απόγευμα-μεσάνυχτα) ύπνου του μωρού μου σε 12-6 (μεσάνυχτα-πρωί). Νομίζετε ότι είναι εύκολο να γίνει ή είναι ακόμη νωρίς; Να σας πω ότι το μωράκι είναι 3 μηνών, τρώει ανά 3ωρο περίπου τη μέρα (κάποτε και στις 4 ώρες). Το βράδυ κοιμάται από τις 6 περίπου το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα (έτυχε και ως τη 01:00 και ως τις 02:00). Μετά, ξυπνά γύρω στις 3 για ένα πεντάλεπτο φαγάκι και ξανακοιμάται. Και μετά πάλι στις 6 το πρωί. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από το μωρό, απλά θα προτιμούσα τον εξάωρο ύπνο να τον έπαιρνε το βράδυ που κοιμάμαι κι εγώ εν όψει της επιστροφής μου στη δουλειά. Περιμένω τις συμβουλές-γνώμες-ιδέες σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Γιατί καλέ να το αλλάξεις; Αφού στην ουσία κοιμάται 12ωρο συνεχόμενο (6μμ-6πμ) με ένα διάλλειμμα για 5λεπτο φαγάκι αν κατάλαβα καλά... Αν το βγάλεις απότομα από τους ρυθμούς του να ξέρεις ότι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ...

Πάντως αν γυρίσεις στη δουλειά, πιστεύω ότι θα αλλάξει και η καθημερινότητά σας, οπότε πιθανόν να αλλάξει και το μωρό από μόνο του ωράρια.

Γιατί καλέ να το αλλάξεις; Αφού στην ουσία κοιμάται 12ωρο συνεχόμενο (6μμ-6πμ) με ένα διάλλειμμα για 5λεπτο φαγάκι αν κατάλαβα καλά... Αν το βγάλεις απότομα από τους ρυθμούς του να ξέρεις ότι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ...

Πάντως αν γυρίσεις στη δουλειά, πιστεύω ότι θα αλλάξει και η καθημερινότητά σας, οπότε πιθανόν να αλλάξει και το μωρό από μόνο του ωράρια.

Ναι, δικιο εχεις. Ας μην ειμαι αχαριστη. Θα το αφησω ετσι για την ωρα και βλέπουμε. Σ' ευχαριστώ!

Α! ειναι δυο τα γευματα από 6μμ μεχρι 6πμ, αφου τρωει και τα μεσανυχτα.

Ναι, δικιο εχεις. Ας μην ειμαι αχαριστη. Θα το αφησω ετσι για την ωρα και βλέπουμε. Σ' ευχαριστώ!

Α! ειναι δυο τα γευματα από 6μμ μεχρι 6πμ, αφου τρωει και τα μεσανυχτα.

Αν είναι σύντομα τα διαλείμματα για φαγητό και ξανακοιμάται δεν υπάρχει πρόβλημα. Να προσέχεις μόνο να μην ξαγρυπνήσει. Εμένα τύχαινε να ξαγρυπνήσουν και μετά να κάθονται κάνα 3ωρο ξύπνια μέσα στην νύχτα και εγώ να χτυπάω το κεφάλι μου... :rolleyes:

Αν είναι σύντομα τα διαλείμματα για φαγητό και ξανακοιμάται δεν υπάρχει πρόβλημα. Να προσέχεις μόνο να μην ξαγρυπνήσει. Εμένα τύχαινε να ξαγρυπνήσουν και μετά να κάθονται κάνα 3ωρο ξύπνια μέσα στην νύχτα και εγώ να χτυπάω το κεφάλι μου... :rolleyes:

Έτσι ήταν το πρώτο μου παιδί. Ξύπνημα ανά τρίωρο μέχρι 1μισι χρονού και μέχρι να ξανακοιμηθεί περνούσαν τα λεπτά, οι ώρες...

Διαφημίσεις

Εμενα θυμαμαι μου ειχε πει ο παιδιατρος μας να την ξυπναω την ημερα για να φαει (ανα 3-4 ωρες) ενω τη νυχτα ποτε!

Ετσι και εκανα και σταδιακα εμαθε και τη διαφοροποιηση μερας-νυχτας και κοιμοταν πιο πολυ τη νυχτα.

veMDp3.png

Εμενα θυμαμαι μου ειχε πει ο παιδιατρος μας να την ξυπναω την ημερα για να φαει (ανα 3-4 ωρες) ενω τη νυχτα ποτε!

Ετσι και εκανα και σταδιακα εμαθε και τη διαφοροποιηση μερας-νυχτας και κοιμοταν πιο πολυ τη νυχτα.

Ούτε εγώ τα ξύπναγα τη νύχτα, αν δεν ξύπναγαν από μόνα τους.

Κορίτσια έγινε το θαύμα! Ψες κοιμηθήκαμε από τις 23:00 μέχρι τις 06:00!! Βέβαια ξύπνησε κάποια στιγμή στο ενδιάμεσο και της έδωσα πιπίλα και ξανακοιμήθηκε - δεν ξέρω αν έπραξα σωστά. Εν τω μεταξύ, τελικά δεν κοιμήθηκα εγώ από την αγωνία μου ότι θα πεινάσει από στιγμή σε στιγμή για να φάει!!

Τελικά, θέλει τον χρόνο του το κάθε μωρό κι εμείς πρέπει να κάνουμε υπομονηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!

• 1 year later...

Καλησπέρα, είμαι καινούρια στο forum ελπίζω καταρχήν να το χρησιμοποιώ σωστά. Και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχω ένα αγοράκι 4,5 μηνών, θα μπορούσα να πω πως δεν έχω ιδιαίτερα θέματα με τη συμπεριφορά του και οι καλές και οι δύσκολες στιγμές είναι όλα σε φυσιολογικό νομίζω βαθμό.

Αυτή την περίοδο τρώει ανά 4 ώρες, ξεκινώντας στις 8 το πρωί, πέφτει για βραδινό ύπνο γύρω στις 21:00 και τον σηκώνω κατά τη 01:00 όπου τον ταΐζω κοιμισμένο κ πέφτω κ εγώ αμέσως μετά. Δε με βολεύει βέβαια η ώρα αυτή, είναι πολύ αργά για μένα, τα χω ήδη παίξει από τις 10. Έχω ακούσει πολλές μανούλες να τα ταίζουν πριν πάνε για ύπνο, προκειμένου λένε να πετύχουν να κοιμάται το μωρό 5-6 ώρες σερί κι αυτές το ίδιο για να ξεκουράζονται. Εγώ όμως αισθάνομαι πως στο τέλος της ημέρας (μάλλον της νύχτας) δεν έχει κοιμηθεί καλά. Ούτε κ εγώ. Ξυπνάει πολλές φορές από τις 4 και μετά.

Καταρχήν πιστεύω πως και σε μας τους μεγάλους δεν μας αρέσει να μας ξυπνάνε στη μέση του ύπνου μας ούτε για να μας ψιθυρίσουν κάτι, πόσο μάλλον να μας βγάλουν από το κρεβάτι μας, να μας βαράνε για 5 λεπτά (ρεψιματάκι) και να μας κρατάνε και σε όρθια στάση λόγω αναγωγών (έχω αυτό το πρόβλημα οπότε δεν τον βάζω αμέσως για ύπνο). Το πρώτο δε μέρος του ύπνου είναι και το καλύτερο, ο πιο ποιοτικός και βαθύς ύπνος, γιατί να τον διακόπτουμε, όσο και να ξανακοιμάται αμέσως, δεν παύει να έχει ξυπνήσει ή ανοίξει τα ματάκια του για λίγο. Ύστερα είναι πιο πιθανό να κάνει κακάκια και να γκρινιάζει από την ενόχληση στη μέση της νύχτας. Ξανά ξυπνάει. Ύστερα γιατί ψάχνει την πιπίλα. Ύστερα έτσι γιατί του ήρθε. Γενικά από τις 4 και μετά δεν κάνει καλό ύπνο. Έτσι έχει φτάσει να κάνει το πολύ 4-5 ώρες συνεχόμενου ύπνου αν το υπολογίσετε.

Θέλω λοιπόν να μεταφέρω το 01:00 στις 22:00 μια και καλή όταν δηλ θα πρωτοπέφτει για ύπνο, να μη χρειάζεται να τον ξυπνάω και να ξανατρώει στις 6 το πρωί. (τα γεύματα παραμένουν 5 και το κενό ανάμεσα σ αυτά της νύχτας πάλι θα είναι 8 ώρες.) όταν φυσικά θα ξυπνάει μόνος του από την πείνα να του βάζω πιπίλα (κ τώρα το κάνω αυτό έτσι κι αλλιώς) κ αν δεν ηρεμεί με τίποτα τις πρώτες μέρες, ίσως χαμομήλι ή αραιωμένο γάλα.

Γενικά συμφωνείτε με αυτή την τακτική. Το έκανα 2 μέρες, εγώ κοιμήθηκα πολύ καλύτερα (γιατί μετά τις 4 που ξυπνούσα μ έπιανε υπερένταση κ δεν μπορούσα να ξανακοιμηθώ) κ ο μπέμπης έκανε 6 ώρες σερί ύπνο (22:00-04:00 όπου του έβαζα πιπίλα) μέχρι τις 6 που τον τάισα και ξανακοιμόταν μέχρι τις 9. Την 3η μέρα όμως σφάνδαζε στο κλάμα από την πείνα κ ο άντρας μου σηκώθηκε και τον τάισε στη μέση της νύχτας, παρά την αντίρρησή μου και φυσικά την προσπάθεια που έκανα να τον προσαρμόσω σε νέο πρόγραμμα, λέγοντάς μου πως δεν είναι σωστό να τον αφήνω να κλαίει, πως είναι αργά για να κοιμάται στις 10 και πως όταν θα αρχίσει να τρώει φαγητό κανονικό θα κοιμάται περισσότερο.

Εγώ πάλι δε νομίζω πως έχει να κάνει με την ηλικία ούτε τα αλεσμένα, σε άλλους ισχύει και σε άλλους όχι που έχω ρωτήσει και πως όταν θα είναι πια 6 μηνών, θα είναι πιο δύσκολο να μπει σε νέο πρόγραμμα γιατί θα είναι "μεγάλο παιδί" θα καταλαβαίνει περισσότερο και θα δυσαρεστείται-κλαίει ακόμα περισσότερο. Και πως το 10 δεν είναι αργά, δεν είναι 2 χρονών το παιδί που πρέπει να κοιμάται από τις 9.

Τί να κάνω? Υπομονή όντως μέχρι να αρχίσει τροφές? Να ξεκινήσω αυτό που θέλω και να του δίνω αραιωμένο γάλα ή χαμομήλι εάν κλαίει πάρα πολύ τις πρώτες μέρες? Κ αν συνεχίσω έτσι όπως είναι τα πράγματα, δε θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσω να τον ξυπνάω? Πότε θα είναι αυτό?

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα

Προσωπικά έκανα εκπαίδευση ύπνου στο πρώτο μου παιδί, όταν ήταν πια 18 μηνών και δεν είχε ανάγκη για φαγητό τη νύχτα.

Τώρα το δεύτερο παιδάκι μου είναι ακόμη 9 μηνών και η αλήθεια είναι ότι περνάμε φάσεις. Γενικά, όταν δεν έχει ενοχλήσεις, ιώσεις, κλπ. ξυπνάει 1 φορά τη νύχτα για θηλασμό και μετά ξανακοιμάται μέχρι το πρωί. Τις περιόδους βέβαια που έχει κάτι (άλμα ανάπτυξης, δοντάκια, ίωση) μπορεί να είμαι και όλη τη νύχτα στο πόδι, γιατί αποζητά την αγκαλιά μου.

Και παρόλο που και η παιδίατρος μου έχει προτείνει να το ταΐζω κοιμισμένο πριν πάω εγώ για ύπνο, δε μου κάθεται καλά να το ξυπνάω.

Το δικό σου είναι πολύ μικράκι ακόμη. Κατά τη γνώμη μου, καλά θα ήταν να "πηγαίνετε με τα νερά του". Άλλα παιδάκια κοιμούνται γρηγορότερα σερί, άλλα έχουν πιο αυξημένες ανάγκες σίτισης.

Εκπαίδευση ύπνου νομίζω ότι εφαρμόζεται πιο αποτελεσματικά όταν το παιδί έχει πάψει να ζητά φαγητό τη νύχτα και πλέον τα ξυπνήματα δεν έχουν να κάνουν με βιολογικές ανάγκες.

Διαφημίσεις

July13 να σου ζήσει το μωρό σου!!

Κι εγώ θεωρώ ότι είναι αργά να κοιμάται το μωρό στις 22.00, προσωπικά και το 21.00 μου φαίνεται αργά, αλλά δεν ξέρω το πρόγραμμα ύπνων που έχετε μέσα στην ημέρα, οπότε επιφυλάσσομαι!

Το μωρό είναι πολύ μικρό ακόμα και όπως φαίνεται χρειάζεται ακόμα φαγητό τη νύχτα, το χρειάζεται όσο και τον ύπνο, οπότε δεν τίθεται θέμα να θέσεις κάτι από τα δύο σε προτεραιότητα, θα ακολουθήσεις το μωρό σου. Θα πρότεινα να πέφτεις κι εσύ να κοιμηθείς την ώρα που θέλεις και να αφήσεις το μωρό να ξυπνήσει για φαγητό την ώρα που θέλει. Σηκώνεσαι, το ταϊζεις και ξανακοιμάσαι.

Καταλαβαίνω την ανάγκη σου για συνεχόμενο ύπνο χωρίς διακοπές και εάν το μωρό ήταν μεγαλύτερο και δεν υπήρχε πια η ανάγκη για νυχτερινό τάισμα ή αν δεν κοιμόταν για άλλους λόγους και όχι λόγω πείνας, θα ήμουν η πρώτη που θα σε ενθάρρυνα για εκπαιδευση έστω και σε αυτή την ηλικία.

Ωστόσο, προσπαθώντας να ξεγελάσεις ένα πεινασμένο μωρό 4 μηνών με χαμομήλι και πιπίλα, σίγουρα δεν το βοηθάς να κοιμηθεί καλύτερα.

Έχε γενικώς υπ' όψιν σου ότι μέχρι τον πρώτο χρόνο το φαγητό τη νύχτα θεωρείται φυσιολογικό, έστω κι αν υπάρχουν μωρά (κυρίως μη θηλάζοντα) που το σταματούν νωρίτερα. Ο γιος μου έπαψε να ξυπνάει πολύ νωρίς (πριν το τρίμηνο), η κόρη μου ωστόσο ξυπνούσε σταθερά μέχρι 6 μηνών και σποραδικά μέχρι τους 8-9 μήνες.

Τέλος, κάτι που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να πάς όλο το πρόγραμμα λίγο προς τα πίσω, δηλαδή να κάνεις το τελευταίο τάισμα (πριν τον ύπνο) γύρω στις 19.30-20.00 και να κοιμίζεις τότε το μωρό και μετά να το σηκώνεις για φαγητό κατά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, πιο πολύ τείνω στο να ακολουθήσεις το μωρό, δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να κοιμάται στις 21.00 και να ξυπνάει κατευθείας στις 6.00.

4,5 μηνων μωρο να σπαραζει από το κλαμα επειδή πειναει όπως λες αλλα εσυ να μη του δινεις...εγω το βρισκω λαθος.Το μωρο είναι πολύ μικρο για να το βαζεις από τωρα σε εκπαιδευση υπνου.

Niki81, είναι αναμενόμενο να κλαίει ένα μωρό όταν του αλλάζεις το πρόγραμμα. 10 μέρες λένε θέλουνε για να προσαρμοστούν σε κάτι νέο. Δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη από κει που είχε φαγητό μια συγκεκριμένη ώρα τώρα να μην το βρίσκει και να είναι αγγελούδι.

Επίσης σε αυτό το ωράριο, να θέλει δηλ να τρώει στη 01:00, έμαθε δεν το είχε ανάγκη αρχικά, ακριβώς επειδή τον σηκώναμε επί τούτου. Αν τον αφήσω θα ξυπνήσει πολύ αργότερα, θα έχει ευχαριστηθεί ύπνο (9-3=τουλάχ 6 ώρες) κ θα του βάλω την πιπίλα για να συνεχίσει. Ναι στην αρχή, κάποιο βράδυ μπορεί κ να κλάψει πολύ. Αφήστε που σταμάτησε να κάνει κακάκια μέσα στην νύχτα (που θεωρείται φυσιολογικό σ αυτή την ηλικία) και να κλαίει πάλι από την ενόχληση. Και άντε πάλι να τον σηκώνω για αλλαγή. Χτες (έφαγε 1) ξύπνησε στις 3 (κακάκια), 6, 7 και 8. Προχτές (έφαγε πάλι 1) ξύπνησε 5.30, 6.30, 7.30 και 8.30 λες και κάποιος του είχε βάλει ξυπνητήρι ανά 1 ώρα.

Θεωρείται φυσιολογικό δηλ να κοιμάται 4-4,5 ώρες και μετά να ξυπνάει τόσο συχνά? Δεν του κάνει κακό να τον σηκώνουμε εμείς για φαγητό?

Θα συμφωνήσω μάλλον με την Deena, να τον βάζω για ύπνο λίγο νωρίτερα και να περιμένω να ξυπνήσει μόνος του, κοντά στα μεσάνυχτα. Ξαναλέω ότι το πρόβλημά μου, δεν είναι τόσο το δικό μου ωράριο, αν και έχω ξεκινήσει με δουλειά (ελεγχόμενη λόγω ελευθ. επαγγ. και κάνω και όλες τις δουλειές στο σπίτι, οπότε σπάνια προλαβαίνω να αναπληρώσω ύπνο μέσα στην ημέρα), όσο ότι θα θελα να μη διακόπτει τον ύπνο του για κανένα λόγο, εννοώντας που να έχει να κάνει με εξωτερική παρέμβαση. Μόνο αν είναι να ξυπνήσει από μόνος του.

Niki81, είναι αναμενόμενο να κλαίει ένα μωρό όταν του αλλάζεις το πρόγραμμα. 10 μέρες λένε θέλουνε για να προσαρμοστούν σε κάτι νέο. Δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη από κει που είχε φαγητό μια συγκεκριμένη ώρα τώρα να μην το βρίσκει και να είναι αγγελούδι.

Επίσης σε αυτό το ωράριο, να θέλει δηλ να τρώει στη 01:00, έμαθε δεν το είχε ανάγκη αρχικά, ακριβώς επειδή τον σηκώναμε επί τούτου. Αν τον αφήσω θα ξυπνήσει πολύ αργότερα, θα έχει ευχαριστηθεί ύπνο (9-3=τουλάχ 6 ώρες) κ θα του βάλω την πιπίλα για να συνεχίσει. Ναι στην αρχή, κάποιο βράδυ μπορεί κ να κλάψει πολύ. Αφήστε που σταμάτησε να κάνει κακάκια μέσα στην νύχτα (που θεωρείται φυσιολογικό σ αυτή την ηλικία) και να κλαίει πάλι από την ενόχληση. Και άντε πάλι να τον σηκώνω για αλλαγή. Χτες (έφαγε 1) ξύπνησε στις 3 (κακάκια), 6, 7 και 8. Προχτές (έφαγε πάλι 1) ξύπνησε 5.30, 6.30, 7.30 και 8.30 λες και κάποιος του είχε βάλει ξυπνητήρι ανά 1 ώρα.

Θεωρείται φυσιολογικό δηλ να κοιμάται 4-4,5 ώρες και μετά να ξυπνάει τόσο συχνά? Δεν του κάνει κακό να τον σηκώνουμε εμείς για φαγητό?

Θα συμφωνήσω μάλλον με την Deena, να τον βάζω για ύπνο λίγο νωρίτερα και να περιμένω να ξυπνήσει μόνος του, κοντά στα μεσάνυχτα. Ξαναλέω ότι το πρόβλημά μου, δεν είναι τόσο το δικό μου ωράριο, αν και έχω ξεκινήσει με δουλειά (ελεγχόμενη λόγω ελευθ. επαγγ. και κάνω και όλες τις δουλειές στο σπίτι, οπότε σπάνια προλαβαίνω να αναπληρώσω ύπνο μέσα στην ημέρα), όσο ότι θα θελα να μη διακόπτει τον ύπνο του για κανένα λόγο, εννοώντας που να έχει να κάνει με εξωτερική παρέμβαση. Μόνο αν είναι να ξυπνήσει από μόνος του.

Έχω μπερδευτεί και νομίζω ο λόγος είναι ότι κι εσύ είσαι αγχωμένη και μπερδεμένη!

Γιατί τον ξυπνούσατε για να φάει και δεν τον αφήνατε να ξυπνήσει μόνος του?:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Κάντε το έστω τώρα, βάλε το μωρό να κοιμηθεί την ώρα που νυστάζει το βράδυ και τάισέ τον όταν ξυπνήσει λόγω πείνας.

Στην ηλικία αυτή ο ύπνος του μωρού αναγκαστικά θα διακοπεί κάποια στιγμή, επειδή το παιδί θα πεινάσει. Φαίνεται ότι το μωράκι γενικά είναι του ύπνου και έχει ήδη βάλει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα από μόνο του, μην το "ενοχλείς" και άστο να ξυπνήσει και να φάει όταν πεινάσει και όχι νωρίτερα για να κοιμηθεί ως το πρωί ή αργότερα για να "μάθει" να τρώει αργότερα ή καθόλου. Ξαναλέω ότι δεν είμαι καθόλου εναντίον της εκπαίδευσης ύπνου (αν ψάξεις τα μηνύματά μου στο φόρουμ θα το καταλάβεις :D:D:D) αλλά διαφωνώ στους "πειραματισμούς" με το φαγητό σε τόσο μικρό μωρό.

Όσον αφορά στα bold, η συμπεριφορά αυτή δεν σχετίζεται με το πότε τρώει, κατά πάσα πιθανότητα δεν οφείλεται σε πείνα αλλά στην κρίση ύπνου των 4 μηνών, την περνάνε όλα τα παιδάκια, ψάξε στο google με λήμμα "4 month sleep regression" και θα καταλάβεις!

Έχεις δίκιο... Για να είναι χορτασμένος όταν θα πέσουμε για ύπνο κ να κοιμηθούμε πολύ.... Ήταν ιδέα διαφόρων μαμάδων με τις οποίες μιλήσαμε, την οποία επικροτούσε κ ο άντρας μου κ έτσι το ακολούθησα. Κανείς όμως δεν κοιμάται καλά τελικά. Προτίμησα λοιπόν, προκειμένου ν αποφύγω είτε να περιμένουμε μέχρι τη 1 (που είναι περίπου 3-4 ώρες από το προηγούμενο γεύμα) για να τον ταϊσουμε κ ας μην είχε ξυπνήσει από μόνος του, είτε να μας ξυπνήσει στις 3 τη νύχτα, να τον αφήσω να κοιμηθεί όσο θέλει, να ξυπνήσει για πιπίλα κ να ξανασηκωθεί το πρωί 5-6 να τον ταΐσω που σηκώνομαι κ εγώ έτσι κ αλλιώς. Είδα ότι ήταν καλύτερα (πιο χαρούμενος την ημέρα, πιο ξεκούραστος κ όρεξη για παιχνίδι, καθόταν μόνος του, δε γκρίνιαζε, κοιμόταν φυσιολογικές ώρες μέσα στην ημέρα και όχι κάτι 2ωρα κ 3ωρα μες στο μεσημέρι) αλλά όπως είπα το κανα μόνο για 3 μέρες γιατί μετά ζορίστηκε το μωρό κ ξαναγυρίσαμε στην παλιά μας συνήθεια. Το καλύτερο όμως είναι αυτό που λες. Απλά να περιμένω να ξυπνήσει μόνος του τη νύχτα ότι ώρα κ να ναι.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο... Για να είναι χορτασμένος όταν θα πέσουμε για ύπνο κ να κοιμηθούμε πολύ.... Ήταν ιδέα διαφόρων μαμάδων με τις οποίες μιλήσαμε, την οποία επικροτούσε κ ο άντρας μου κ έτσι το ακολούθησα. Κανείς όμως δεν κοιμάται καλά τελικά. Προτίμησα λοιπόν, προκειμένου ν αποφύγω είτε να περιμένουμε μέχρι τη 1 (που είναι περίπου 3-4 ώρες από το προηγούμενο γεύμα) για να τον ταϊσουμε κ ας μην είχε ξυπνήσει από μόνος του, είτε να μας ξυπνήσει στις 3 τη νύχτα, να τον αφήσω να κοιμηθεί όσο θέλει, να ξυπνήσει για πιπίλα κ να ξανασηκωθεί το πρωί 5-6 να τον ταΐσω που σηκώνομαι κ εγώ έτσι κ αλλιώς. Είδα ότι ήταν καλύτερα (πιο χαρούμενος την ημέρα, πιο ξεκούραστος κ όρεξη για παιχνίδι, καθόταν μόνος του, δε γκρίνιαζε, κοιμόταν φυσιολογικές ώρες μέσα στην ημέρα και όχι κάτι 2ωρα κ 3ωρα μες στο μεσημέρι) αλλά όπως είπα το κανα μόνο για 3 μέρες γιατί μετά ζορίστηκε το μωρό κ ξαναγυρίσαμε στην παλιά μας συνήθεια. Το καλύτερο όμως είναι αυτό που λες. Απλά να περιμένω να ξυπνήσει μόνος του τη νύχτα ότι ώρα κ να ναι.

Πρόκεται για το λεγόμενο dreamfeed το οποίο υποστηρίζεται από πολλούς, αλλά είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Το δοκίμασα κι εγώ αρκετές φορές στην κόρη μου, όπως κι εσύ όμως σχεδόν ποτέ δεν είχα καλά αποτελέσματα.

Κάπου είχα διαβάσει (το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι και πηγή να παραθέσω) ότι το dreamfeed έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν γίνεται πριν τα μεσάνυχτα, οποιοδήποτε γεύμα γίνεται μετά θεωρείται νυχτερινό τάισμα και όχι dreamfeed. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι το μωρό θα κοιμάται στις 20.00 ή και νωρίτερα.

Η προσωπική μου εμπειρία με κάνει πολύ υπέρ της νωρίτερης ώρας ύπνου. Επειδή η κόρη μου κοιμόταν πολύ άσχημα τους 2 πρώτους μήνες, μετά από αρκετό ψάξιμο και πειραματισμούς κατέληξα να την κοιμίζω στις 19.00 - 19.30!!! Μέχρι τους 4 μήνες ξυπνούσε 2 φορές, γύρω στα μεσάνυχτα και γύρω στις 4.00-5.00, στους 4 μήνες τα δύο ξυπνήματα "ενώθηκαν" σε ένα γύρω στις 3.00, το οποίο όσο μεγάλωνε σιγά-σιγά πήγαινε όλο και πιο αργά, μεχρι που τελικά "ενώθηκε" με το πρωινό ξύπνημα και εξαλείφθηκε.

Επαναλαμβάνω ότι το μωρό σου δείχνει καλά δείγματα, ακολούθησέ το και σύντομα πιστεύω ότι δεν θα ξυπνάει καθόλου!

Σ ευχαριστώ πολύ, τελικά αυτό πιστεύω είναι το καλύτερο, να μην το ματιάσω το αστεράκι μου δεν είναι δύσκολο παιδάκι κ νομίζω ότι θα γίνει όπως το λες.

Εχω μικρη πειρα εως ελαχιστη στα μωρα αφου το μικρο μου ειναι μολις 2 μηνων..αλλα αυτο που μου ειπε η μαμα μου και αποδειχθηκε σοφη ειναι πως ΔΕΝ ξυπναμε ενα μωρο ΠΟΤΕ και για κανενα λογο..(μονο π.χ. να πρεπει να παρει αντιβιωση ταδε ωρα ή κατι τοσο σημαντικο ας πουμε!) Ειναι κριμα να του χαλας τον υπνο για να φαει...οταν θα θελει θα ξυπνησει μονος του...Εμενα ενω ξυπνουσε το βραδυ ανα σταθερο 3ωρο ή 4ωρο τωρα εχει 5 μερες κοιμαται στις 8μιση με 9(μετα απο μπανιο και μασαζ..ειναι χαλαρωμενος πολυ) και ξυπναει στις 6!Δεν το περιμενα τοσο νωρις να μου το κανει...μιας κι ειναι μικρος και πειναει και πολυ αλλα εγινε!Αυτο που θελω να πω ειναι πως και το δικο σου μπορει να κανει το ιδιο...αλλα εσυ οταν τον ξυπνας στις 1 του χαλας τον υπνο και ερχεται σε "υπερενταση"!Ταισε τον μεχρι τις 9 βαλτον για υπνο και μην τον ξυπνας να τον ταισεις...ασε να δεις ποτε θα ξυπνησει μονος του!Συμφωνω απολυτα με την Deena εχω διαβασει κι ενα ποστ για το προγραμμα που εβαλε στη μικρη της...κι απλα προσκυνω!:lol::lol:

Συμφωνώ απόλυτα, έχω ήδη ξεκινήσει να το εφαρμόζω. Βέβαια τα χω ψιλοπαίξει διότι από τη μία θέλω να κάνω παρέα στον άντρα μου να φάμε μαζί που έρχεται αργά από τη δουλειά κ έτσι πέφτω κατά τις 11-12 για ύπνο από την άλλη κατά τη 1-2 θα ξυπνήσει ο μπέμπης οπότε καταλαβαίνετε... Πάλι κοιμάμαι λίγο. Και πάλι όμως το προτιμώ για το καλό του μικρού και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα σταματήσει να ξυπνάει.