Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ!!

Recommended Posts

Ο γιος μου 5,5 χρονων τωρα περπαταει στις μυτες των ποδιων.οχι παντα αλλα κυριως οταν ειναι χαρουμενος!ποτε ειναι ανησυχητικο και πρεπει να ψαχτουμε?ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Αφού το κάνει περιστασιακά, δε φαίνεται ανησυχητικό, αν και είναι σχετικά μεγάλος

Αν, την ώρα που το κάνει, του πείτε "μην περπατάς στις μυτουλες, θα χαλάσεις τα παπούτσια σου" , ή κάτι ανάλογο, πώς θα αντιδράσει; Θα περπατήσει κανονικά;

Η γενικότερη ανάπτυξή του πώς είναι, σε σχέση με τα συνομήλικα παιδάκια; Τρέχει-παίζει σαν αυτά ή κουράζεται νωρίτερα;

Και, το σπουδαιότερο, τι λέει ο παιδίατρος;

Αν παρουσιάζει δυσκολία στο παιχνίδι (τρέξιμο, κούραση, προτίμα να κάθεται) ίσως θα ήταν καλύτερα να τον δει ορθοπαιδικός ή ποδίατρος.

Σε παρόμοια ηλικία ξεκίνησε ο ανιψιός μου να κάνει το ίδιο αλλά τελικά ήταν θέμα τένοντα και στα 2 πόδια (ήταν μικρότεροι του φυσιολογικού) με αποτέλεσμα το παιδί να αισθάνεται καλύτερα όταν ήταν στις μύτες. Όταν πατούσε τις φτέρνες ένιωσε τράβηγμα και τον δυσκόλευε.

Πάρε μια γνώμη από ορθοπεδικό ..ίσως χρειάζεται ειδικά παπουτσάκια(ορθοπεδικα)

τώρα που πλάθονται τα ποδαράκια...η ίσως κάποιες ασκησούλες..για να μην το κουράσει αυτό στο μέλλον!!

Παντως δεν είναι κάτι τραγικό ..μη αγχώνεσαι...αλλά κοίτα το!

φιλια

Διαφημίσεις

Καλησπερα. Η κορη μου περπατούσε στις μύτες των ποδιών. Ανυσηχητικο δεν ειναι πρεπει όμως να το ψάξετε.

Μίλησε με τη παιδίατρο σου αν εχει ορθοπαιδικό να σου συστήσει. Αν η ίδια αξιολογήσει την κατάσταση και δεν χρειάζεται θα σου το πει.

Εμείς αρχικά πήγαμε σε ορθοπαιδικό όπου είδε ότι και στα δυο πόδια εχει προβλημα με το Αχίλλειο τενοντα. Επειδή ήταν γύρω στα πέντε και πηγαίναμε μπαλέτο μας σύστησε ασκησεις στρετσινγκ που μας τις έδειξε και πιο πολλές μας έβαλε η δασκάλα του μπαλέτου. Χρειαζόταν επίσης μεγαλύτερη προθέρμανςη απο τα υπόλοιπα παιδια. Τυπικά μας ξαναείδε στο χρόνο και μας ξαναείδε και φέτος το καλοκαίρι που είμασταν 13 θέλει μια μικρη παρακολουθήςη γύρω στα 8 με 9 μου είχε πει και στα 12 με 13 γιατι σ αυτές τις ηλικίες παίρνουν αρκετό ύψος τα παιδια. Ο ορθοπαιδικός μας έστειλε όμως να μας δει και νευρολόγος παλι εντελως τυπικά για να ειμαστε ήσυχοι.

σας ευχαριστω πολυ ολες!οταν του λεω να περπατησει κανονικα τοτε επανερχεται και περπαταει κανονικα.το κανει κυριως οταν ειναι ενθουσιασμενος.παιζει και τρεχει κανονικα.ο παιδιατρος μου ηταν καθησυχαστικος αλλα θα παω και σε ορθοπεδικο για καλο και για κακο..

• 2 weeks later...