Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Είμαι να σκάσω. Έχω δύο κοριτσάκια 2,5 και 4,5 χρονών. Φέτος ξεκινήσαμε παιδικό η μικρή και προνήπιο η μεγάλη στον ίδιο παιδικό. Το πρόβλημα μου το δημιούργησε η μεγάλη. Ενώ τις δύο πρώτες εβδομάδες τα πηγαίναμε τέλεια και σηκωνόταν όλο χαρά για το σχολείο, έχει μια βδομάδα που σπαράζει και κλαίει το πρωί οτι δεν θέλει να πάει. Τέλος πάντων αυτό το ξεπερνάμε γιατί μόλις την αφήσω όλα καλά και όταν πάω να τις πάρω είναι μέσα στην τρελή χαρά. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι εδώ και μία εβδομάδα πάει στην τάξη τις μικρής και δεν θέλει να πάει στην τάξη της με τη δασκάλα και τις φίλες της, θέλει λέει να είναι με τα μωρά γιατί δεν της αρέσει η δασκάλα της. Προσπάθησα να μάθω αν έχει συμβεί κάτι αλλά μου λέει χαζές δικαιολογίες του τύπου δεν μου αρέσει το όνομα της δασκάλας μου, τα μαλλιά της και άλλα τέτοια. Από το σχολείο μου είπαν οτι δεν μπορούν να την κρατήσουν άλλο στο τμήμα των μικρών και φυσικά και εγώ δεν το θέλω γιατί δεν θα μάθει αυτά που πρέπει για την ηλικία της. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω:confused:

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα. Είμαι να σκάσω. Έχω δύο κοριτσάκια 2,5 και 4,5 χρονών. Φέτος ξεκινήσαμε παιδικό η μικρή και προνήπιο η μεγάλη στον ίδιο παιδικό. Το πρόβλημα μου το δημιούργησε η μεγάλη. Ενώ τις δύο πρώτες εβδομάδες τα πηγαίναμε τέλεια και σηκωνόταν όλο χαρά για το σχολείο, έχει μια βδομάδα που σπαράζει και κλαίει το πρωί οτι δεν θέλει να πάει. Τέλος πάντων αυτό το ξεπερνάμε γιατί μόλις την αφήσω όλα καλά και όταν πάω να τις πάρω είναι μέσα στην τρελή χαρά. Το βασικό πρόβλημα είναι οτι εδώ και μία εβδομάδα πάει στην τάξη τις μικρής και δεν θέλει να πάει στην τάξη της με τη δασκάλα και τις φίλες της, θέλει λέει να είναι με τα μωρά γιατί δεν της αρέσει η δασκάλα της. Προσπάθησα να μάθω αν έχει συμβεί κάτι αλλά μου λέει χαζές δικαιολογίες του τύπου δεν μου αρέσει το όνομα της δασκάλας μου, τα μαλλιά της και άλλα τέτοια. Από το σχολείο μου είπαν οτι δεν μπορούν να την κρατήσουν άλλο στο τμήμα των μικρών και φυσικά και εγώ δεν το θέλω γιατί δεν θα μάθει αυτά που πρέπει για την ηλικία της. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω:confused:

Κακώς την άφησαν εξαρχής να πάει στην τάξη της μικρής.

Πες στον παιδικό να είναι λίγο πιο αυστηροί με το θέμα (πως κάθε παιδάκι κάθεται στην τάξη του και συναντιούνται πχ στο διάλειμμα) και εξήγησε και εσύ στο παιδί ότι θα πρέπει να είναι στην τάξη με τα μεγάλα παιδιά. Την άφησαν να δει για λίγο την άλλη τάξη, αλλά τώρα πρέπει να γυρίσει στη δικιά της.

Συμφωνώ με την Εκάβη. Κι εμένα η δικιά μου φέτος άλλαξε τμήμα και κάθε πρωί ήθελε να πηγαίνει στο παλιό της τμήμα (αίθουσα), αν και τόσο οι συμμαθητές, όσο και οι δασκάλες της ήταν στο άλλο. Γκρίνια, κλάμα, κακό. Ε, 1 - 2 - 3 μέρες επιμεναμε κι εγώ και οι δασκάλες και το ξεπέρασε. Προφανώς δυσκολεύεται περισσότερο η μεγάλη από τη μικρή γιατί 4,5 τώρα χρόνια ήταν μαζί σου στο σπίτι και θέλει να είναι μαζί με την αδερφή της, γιατί νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά είναι η ώρα τώρα να προσαρμοστεί πλήρως στη νέα τάξη πραγμάτων που λέγεται προνήπιο.

Πάντως, νομίζω θα βοηθούσε αν το απόγευμα κουβεντιάζατε για το σχολείο, γιατί τα κορίτσια είναι σε διαφορετικές τάξεις, κλπ. κλπ. Καλό κουράγιο, αν και θα το ξεπεράσετε πιο εύκολα απ' ότι νομίζεις...

Κι εγώ πιστεύω οτι τα βρήκε δύσκολα στα μεγάλα και τώρα μας παίζει και λίγο. Πρόσπάθησα με το καλό να της εξηγήσω οτι δεν θα μάθει τίποτα εκεί και οτι θα την κοροϊδεύουν οι φίλες της αλλά μάταια ξεσπάει σε κλάματα. Τώρα μάλλον πρέπει να είμαι λίγο αυστηρή μαζί της για να το καταλάβει γιατι μας το λέει και γελάει οτι πήγε στα μικρά πάλι σήμερα.

Διαφημίσεις

Προχθές μάλιστα τα μεγάλα πήγαν θέατρο και αυτή έκατσε στο σταθμό με τα μωρά.

Κακώς της δίνουν την επιλογή από τον παιδικό σταθμό. Νομίζω το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί. Όσο αυστηρή και να είσαι εσύ, αφού της δίνουν το ελεύθερο στον παιδικό σταθμό θα κάνει ότι θέλει.

Θα έλεγα να γίνεις πιο αυστηρή με τους υπεύθυνους του σταθμού. Το παιδί πρέπει να το δει σαν σχολείο και όχι σαν παιδότοπο.

Απλά επειδή είχαμε δράματα το πρωί είπαμε να δει οτι δεν κάνουν κάτι ενδιαφέρον στα μωρά και να αλλάξει από μόνη της αλλά δεν..............

μέγα λάθος του σταθμού, που την άφησε να πάει με τα μικρά από την αρχή και τραγικό λάθος εάν το συνεχίζουν.. το παιδί έμαθε ήδη ότι θα περνάει το δικό του οπότε απλώς θα πρέπει να ρίξει λίγο κλάμα παραπάνω την επόμενη φορά.... θέμα προσαρμογής περνούν όλα αυτό δεν πρόκειται να το γλιτώσεις... οπότε θα πρέπει να μην επιτρέψεις πλέον στο σταθμό να το κάνουν... επίσης, ψάξε και το θεμα της δασκάλας...

Γνώμη μου είναι να μην της λες πράγματα τύπου είναι βαρετά στην τάξη με τα μωρά ή θα σε κοροϊδεύουν οι φίλες σου και τέτοια, γιατί το παιδάκι είναι ήδη συναισθηματικά φορτισμένο και φορτώνει ακόμη περισσότερο.

Λέγε της ιστορίες τύπου όταν εσύ πήγαινες στο προνήπιο και η αδερφή, αδερφός, ξαδέρφη σου κλπ. ήταν στα μωρά και είχες φτιάξει την τάδε ή δείνα ζωγραφιά κι όταν μεγάλωσε πήγε στην τάξη σου και την είδε και ήταν περίφανη/ -ος, ή λέγε της υπό μορφή παραμυθιού ιστορίες και καλά απ' όταν ήσουν στο προνήπιο και τέτοια. Εκεί μπορείς να πεις π.χ. ότι στην αρχή ήθελες συνέχεια τη μαμά σου ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων για να την τσιγκλήσεις να σου εκφράσει τα συναισθήματά της.

Η περίοδος της προσαρμογής είναι πολύ ιδιαίτερη, αφενός θέλει σταθερότητα (την οποία εσείς δεν κρατήσατε με πρότιστη κατ' εμέ ευθύνη των παιδαγωγών) και αφετέρου θέλει πολύ τρυφερότητα, στοργή και αγάπη από σένα μετά το σχολείο για να επανακτήσει την ασφάλεια που ένιωθε πριν. Διπλασίασε τα φιλιά και τις αγκαλιές, γίνει λίγο πιο ανεκτική σε "περίεργες" συμπεριφορές και προσπάθησε να αφουγκραστείς τα συναισθήματά της, δίνοντάς της παράλληλα και την ευκαιρία να σου εκφράσει η ίδια πως νιώθει.

Τώρα μόλις μίλησα με το σταθμό και μου είπε η δασκάλα της οτι την πήρε στην τάξη κανονικά. Έκλαψαν λίγο και οι δύο αλλά μετά όλα καλά. Τώρα η μικρή λέει τα ίδια για τη δική της δασκάλα για να πάει στη τάξη της μεγάλης. Είναι διαολάκια τα άτιμα.:cool:

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

γενικα μαλλον θελουν να ειναι μαζι συνεχεια.. μηπως να το κοιταξεις αυτο..ειναι καλο να ειναι αγαπημενα αλλα οχι να μη μπορει καθολου η μια χωρις την αλλη.. παντως και η δασκαλα επρεπε να ειναι πιο αυστηρη.. δηλαδη να υπαρχουν καποιοα ορια..