Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η μαθητική παρέλαση διχάζει...

Sam

Recommended Posts

Νέα ρατσιστικά φαινόμενα λόγω... παρέλασης

Μετά τους νεαρούς μετανάστες που διαπρέπουν στα σχολεία μας αλλά δεν κάνει να κρατούν τη σημαία, τώρα υπάρχει πρόβλημα και με τους ντόπιους μεν, αλλόθρησκους δε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1722604

Μπορεί ο υφυπουργός Παιδείας Α. Λυκουρέντζος να δηλώνει ότι έχει διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους διευθυντές πως οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις παρελάσεις συμμετέχουν αυτοβούλως και αυθορμήτως, όμως τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ δίνουν μια άλλη εικόνα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=139990

Η δική σας η άποψη ποιά είναι επί του θέματος που σε κάθε εθνική επέτειο διχάζει την ελληνική κοινωνία?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• Replies 413
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Προσωπικα ειμαι γενικά κατά των παρελάσεων ... και πολύ περισσότερο κατά των μαθητικών.... τα θεωρώ φασιστικά κατάλοιπα περασμένων εποχών ...

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να περάσουν πολλά χρονια στην Ελλάδα και αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάποια πράγματα ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

εγω παλι ουτε κατα ουτε υπερ..

οποιος θελει μπορει να λαβει μερος..οποιος δεν θελει να μπορει να μην λαβει..τοσο απλο..

οσο για το θρησκευμα και την εθνικοτητα των σημαιοφορων.. οι γονεις που αντιδρουν..αντι να βασιζονται στο θρησκευμα ας κανουν τα δικα τους παιδια καλυτερους μαθητες για να αξιζουν αυτοι την σημαια..

οποιοσδηποτε αλλος διαχωρισμος ειναι απλα ρατσιστικος.

fasolaki δεν είναι τόσο απλό αν διαβάσεις τα άρθρα που παρέθεσα θα δεις

ότι διευθυντές επαγγελματικών λυκείων στη Θεσσαλονίκη απείλησαν με τριήμερες αποβολές όσους μαθητές

δεν θα πάρουν μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, επιβεβαιώνονται και για άλλα σχολεία.

Προσωπικά δεν βρίσκω το λόγο γιατί να υπάρχουν οι μαθητικές παρελάσεις

ούτε γιατί θα πρέπει να κρατάνε την ελληνική σημαία οι μαθητές....

Αν θέλουν σώνει και καλά να παρελάσουν ας έχει το κάθε σχολείο το δικό του έμβλημα.

Θα συμφωνήσω με την Όλγα ότι οι παρελάσεις είναι κατάλοιπα άλλων εποχών

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Είμαι κατά των παρελάσεων εφόσον αυτές δεν διδάσκουν κάτι στους μαθητές τώρα όσον αφορά στο θέμα των αλλοδαπών δεν με βρίσκει αντίθετη

Διαφημίσεις

Φρικάρω με τις παρελάσεις και με κάθε είδους στρατιωτικές πρακτικές στην εκπαίδευση...αλήθεια είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου οι μαθητές παρελαύνουν ή μου φαίνεται;

Όταν ήμουν στην Ισπανία είχε γίνει διαδήλωση πολιτών για να μην γίνει ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ παρέλαση, δεν συζητάμε καν για μαθητική...τότε για άλλη μια φορά είχα αισθανθεί ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Φρικάρω με τις παρελάσεις και με κάθε είδους στρατιωτικές πρακτικές στην εκπαίδευση...αλήθεια είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου οι μαθητές παρελαύνουν ή μου φαίνεται;

Όχι καλε ... έκανε παρέλαση και η ναζιστική νεολαία του Χίτλερ, μην ξεχνιόμαστε :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Όχι καλε ... έκανε παρέλαση και η ναζιστική νεολαία του Χίτλερ, μην ξεχνιόμαστε :lol::lol::lol: !!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

τα γαλανοματικα ψυλα ξανθα αγορια λες ε? να δεις πως τα λεγαν ????

Sam τα διαβασα τα αρθρα και σαφως καταδικαζω αυτες τις συμπεριφορες..

αφου ομως οι παρελασεις υπαρχουν και δεν το βλεπω να καταργουνται συντομα, θα επρεπε να παιρνουν μερος μονο οσοι θελουν..εκει πηγαινε το τοσο απλο.. :wink::wink:

Δεν φρικαρω καθολου με τις παρελασεις...αλλα ουτε κ

ειμαι φαν της ιδεας. Περυσι εκανε ο γιος μου στη Δ΄

φετος δεν κανει γιατι....ετσι.... δεν κανει το σχολειο.

Ας μαθαιναν τα παιδια στη βασικη εκπαιδευση αυτα

που πρεπει κανονικα να μαθουν για την ιστορια της

πατριδας τους(τα πραγματικα γεγονοτα)

κ για την θρησκεια της (οχι για τους

τραγοπαπες) κ για τα μνημεια της....κ για τις παρελασεις

ας ηταν το τριτευον θεμα...εδω αμα τα ρωτησεις δεν ξερουν

γιατι κανουν παρελαση γιατι ειπαμε ΟΧΙ κ σε ποιον το ειπαμε...

Καθε χρονο ασχολουνται ολοι

με το ποιος σηκωσε τη σημαια,τι εθνικοτητας

ηταν,ποσο μινι την φορεσαν τη φουστα,ποσο

βαψιμο ειχε η Σουλα η Μουλα κ η Κουλα....ποιος

επωνυμος ειχε παει να παρακολουθησει, ποιοι απουσιαζαν

κ μετα σε ποιο ουζερι ή χασαποταβερνα φαγανε τον αμπακο!!

Ε ρε μεγαλεια..........

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι υπέρ των παρελάσεων για τους εξής λόγους:

α) Προσφέρουν στα παιδιά μια όμορφη σχολική ανάμνηση. Οι πρόβες στο σχολείο, η αγορά της στολής, το γιορταστικό κλίμα, η βόλτα μετά την παρέλαση, μου άρεσαν τόσο πολύ...Πιστεύω πως δεν είναι κάτι φασιστικό αλλά τρυφερό.

β) Δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους. Να τα τραβήξουν φωτογραφία, να παινευτούν, να γευτούν μια γονεϊκή χαρά.

γ) Δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά που αρίστευσαν να χαρούν είτε ως σημαιοφόροι είτε ως παραστάτες. Να αιστανθούν πως το σχολείο τα επιβραβεύει που ξεφεύγουν με τις επιδόσεις τους από τον μέσο όρο και θέτουν άλλους στόχους, που δεν έχουν να κάνουν με τα ριάλιτι.

δ) Οι γονείς στις εθνικές επετείους έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά για τα γεγονότα όπως τα έζησαν παππούδες,γιαγιάδες,θείες. Τους καλλιεργούν δηλαδή με ευχάριστο τρόπο εθνική συνείδηση.

Αρκετά ήδη δεν είναι φλούφλικα τα σημερινά παιδιά? Παντού εξυμνείται η ομοφυλοφιλία, ο ωχαδερφισμός, η τεμπελιά, η λαμογιά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί Λαζόπουλοι, βουλευτές, γιοι πλουσίων θέλουν να βγουν Ι5 στο στρατό...

Grow up and get a life!

Σας βρίσκω πολύ υπέρ άνω σε εθνική συνείδηση.

Από την μια το βρίσκω φυσικό μιας και ζούμαι σε μια χαλαρά δημοκρατικά χώρα όπου η δημοκρατία αγκίζει τα όρια της αναρχίας.

Εκ του ασφαλούς λοιπόν αναθεματίζουμαι σημερινές πρακτικές ώς κατάλοιπα άλλων εποχών.

Δεν πειράζει όμως , ή ιστορία εκεί είναι , και δεν χρειάζεται κανείς να την διαβάσει όλη. Λίγο διάβασμα και με κοινό νου βλέπουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται . Το θέμα είναι σε πια φάση θα σε πετύχει η ιστορία.....στο ζόρι ή στο δρόσισμα :lol::lol::lol:

Αν μπορούσα να μοιραστώ την χώρα μου με κάποιους άλλους παραπλήσιας ή διαφορετικής κουλτούρας , ενδεχομένος μια μέρα θα πρέπει να μοιραστώ και την γυνάικα μου τα παιδιά μου και ότι άλλο προκύψει στα πλαίσια ενός επερχόμενου εκσυχρονισμού .

Μην μιλάτε σας παρακαλώ για Ισπανίες και άλλα τέτοια μιας και αυτοί όταν είχαν την ευκαιρία τους καταδυνάστευσαν τον κόσμο , τον ξεζούμισαν και έσπειραν την γλώσσα τους στα πέρατα της γης. Και μιαν άλλη μέρα μόλις τους δοθεί η ευακιρία το ίδιο θα ξανακάνουν.

Ξέρετε το τραγούδι που λέει << .......μόνο λίγο καιρό ξαποστένει και ξανά προς την δόξα τραβά...>>????? Είναι διεθνές το τραγουδάκι :twisted: και όχι ελληνικό σινγκλ :wink:

Όσο γι' αυτούς που απείλησαν με αποβολές όσους δεν πάρουν μερος στην παρέλαση , καλύτερα να σχοληθήτε με το τι μέρος του λόγου είναι η διεύθυνση του σχολείου , παρα με την παρέλαση. Παντού υπάρχουν τέτοια μαργαριτάρια που κοσμούν κάθε επάγγελμα............από το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα έλειπαν?????

Κι εγώ είμαι υπέρ των παρελάσεων γιατί δίνουν μια έμφαση στις εθνικές γιορτές, μας θυμίζουν την ιστορία, αυξάνουν την εθνική συνείδηση και μας δένουν ως έθνος (τουλάχιστον τους περισσότερους). Προσωπικά με κάνουν να νιώθω πολύ τυχερή που γεννήθηκα σε μια καλή φάση της ιστορίας.

Τα παιδιά μπορεί να το βλέπουν κυρίως ως παιχνίδι και οι γονείς ως ευκαιρία να θαυμάσουν τα παιδιά τους, αλλά πιστεύω ότι βρίσκουν την ευκαιρία να θυμηθούν την ιστορία.

Με ενοχλεί που οι αμερικάνοι δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν τη σημαία τους σε κάθε ταινία και να ξέρουμε μέχρι και τον εθνικό τους ύμνο (μέχρι που στο παρελθόν κυκλοφορούσε κόσμος στην Ελλάδα με μπουφάν που είχε σε όλη την πλάτη την αμερικανική σημαία) κι εδώ να υπάρχει τόσος κόσμος που να σνομπάρει την ελληνική και να τη θυμόμαστε μόνο στη Eurovision.

Η εθνική συνείδηση είναι απαραίτητη, όπως και ο στρατός. Αν όλοι βγαίνανε Ι5 τότε θα μας είχαν "φάει" οι γείτονες.

Διαβασα το άρθρο και μου θύμισε καταστάσεις που έχω ζήσει.... σε διάφορα σχολεία της χώρας όπου έχω δουλέψει... καμια σχέση δεν έχει το θέμα με την παρέλαση, η με τους αλλοδαπούς, η τους αλλόθρησκους. Οι γονείς των μαθητών τρώγονται μεταξύ τους (για να ικανοποιήσουν το δικό τους εγωισμό), γιατί αν φύγει το ένα παιδί θα σηκώσει τη σημαία το δικό τους. Ειδικά στις μικρές κοινωνίες γίνονται "μαγειρέματα" στις βαθμολογίες ακόμη και από την προηγούμενη χρονιά. Έχω δει στόχος να γίνεται και παιδί, το οποία έχει έρθει από άλλο νομό για μια χρονιά μόνο, και που στο τέλος η μητερα του και κηδεμόνας του αναγκαστικε να δηλώσει ότι αποχωρεί το παιδί της οικειοθελώς από το να πάρει τη σημαία. Ούτε αλλοθρησκός ήταν , ουτε αλλοδαπος .... το μόνο φταίξιμό μου ήταν ότι ήταν από άλλο νομό και ήταν καλύτερος μαθητής και η μάνα του ήταν νεοδιόριστη και τον πήρε μαζί της....

Για ποια εθνική συνείδηση και ποια πατριδα μιλάμε:

Δάκρυα αλαύκωναν τα ρυτιδιασμένα του μάγουλα, τα χείλη του έτρεμαν όταν μικρή παιδούλα εγώ άκουγα από το στόμα του παππού μου την εξιστόρηση του πολέμου στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας όπου οι στρατιώτες κοιμόντουσαν περπατώντας κρατώντας τις ουρές των μουλαριών τους.

Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από τα κομένα δάχτυλα του παππού μου, πάντα εκεί τον κοίταγα. Έπερνε το μικρο μου χεράκι και το έβαζε στο πλάι του κεφαλιού του λίγο πιο ψηλά από τον κρόταφο για να μου δείξει, να ψηλαφίσω, το "αυλάκι" που είχε αφήσει η σφαίρα που πέρασε ξώφαλτσα.

Μια ανατριχίλα διέτρεχε την ραχοκοκαλιά μου από αυτή την αίσθηση. Το μυαλό μου δεν μπορούσε να χωρέσει όλη αυτή την φρίκη....

ΟΜΩΣ! Τα μάτια του παππού μου έλαμπαν και μου διηγόνταν με καμάρι τα επιτεύγματα των Ελλήνων, τότε το σώμα του έπαιρνε μια άλλη όψη σαν να ψήλωνε! Κι αν έζησε όλα αυτά κι αν υπέφερε κι αν έβλεπε εφιάλτες σε όλη του την ζωή όλα ήταν ένα τίποτα μπροστά στην περηφάνια του που "ήταν εκεί" που έβαλε και εκείνος ένα λιθαράκι στην ιστορία. Κι αυτή την ιστορία εγώ την έμαθα από τον παππού μου, την αληθινή ιστορία!

Τίποτα λοιπόν δεν συγκρίνεται, για μένα, από την αίσθηση που είχα όταν μαθήτρια έκανα παρέλαση, και έβλεπε στο πέρασμα μου τα μάτια του παππού μου να με κοιτούν όλο καμάρι γεμάτα δάκρυα. Ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής το δικό μου μικρό ευχαριστώ στην προσφορά του. Ο παππούς δεν υπάρχει πια, η μνήμη του όμως θα υπάρχει πάντα στις σελίδες της ιστορίας που γράφτηκε με αίμα.

Ένας τρόπος για να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ είναι η παρέλαση. Ένας τρόπος για να ΜΑΘΟΥΜΕ κυρίως τα παιδιά είναι η παρέλαση. Πιστεύω και το βλέπω στο παιδί μου που είναι 5 ετών, οτι αν ακούσουν την ιστορία δεν υπάρχει παιδί που ν αμην θελήσει να κάνει παρέλαση, να νιώσει νικητής να νιώσει ΕΛΛΗΝΑΣ.

Θα μου πείτε πρέπει να κάνει παρέλαση για να νιώσει Έλληνας?

Θα σας απαντήσω, με πόσους άλλους τρόπους στις μέρες μας νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και με πόσους νιώθουμε ΝΤΡΟΠΗ που είμαστε Έλληνες?

Δυό φορές το χρόνο ας νιώθουμε περήφανοι, κι ας είναι για το παρελθόν μας, γιατί το παρόν μας.......

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Ένας τρόπος για να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ είναι η παρέλαση. Ένας τρόπος για να ΜΑΘΟΥΜΕ κυρίως τα παιδιά είναι η παρέλαση. Πιστεύω και το βλέπω στο παιδί μου που είναι 5 ετών, οτι αν ακούσουν την ιστορία δεν υπάρχει παιδί που ν αμην θελήσει να κάνει παρέλαση, να νιώσει νικητής να νιώσει ΕΛΛΗΝΑΣ.

Θα σας απαντήσω, με πόσους άλλους τρόπους στις μέρες μας νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και με πόσους νιώθουμε ΝΤΡΟΠΗ που είμαστε Έλληνες?

Δυό φορές το χρόνο ας νιώθουμε περήφανοι, κι ας είναι για το παρελθόν μας, γιατί το παρόν μας.......

Τα παραπάνω εκφράζουν την άποψη μου. Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ αυτές τις μέρες να πίναμε μόνο καφέ και να τρώγαμε σε ταβέρνες,ή να κάναμε μια απλή βόλτα με τα παιδιά μας και να γιορτάζαμε αυτές τις εθνικές επετείους χωρίς παρέλαση.

Βέβαια, δεν συμφωνώ ούτε με τις μίνι φούστες που κοντεύουν να ανέβουν στη μέση, ούτε με τα υπερβολικά τακούνια που αφαιρούν από τους μαθητές την εικόνα των μαθητών και προσθέτουν εκείνη των μοντέλων.

Αλλά για μένα η παρέλαση ανήκει σε ένα από τα ελληνικά έθιμα και δεν μπορώ να διανοηθώ Ελλάδα χωρίς παρέλαση.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Δάκρυα αλαύκωναν τα ρυτιδιασμένα του μάγουλα, τα χείλη του έτρεμαν όταν μικρή παιδούλα εγώ άκουγα από το στόμα του παππού μου την εξιστόρηση του πολέμου στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας όπου οι στρατιώτες κοιμόντουσαν περπατώντας κρατώντας τις ουρές των μουλαριών τους.

Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από τα κομένα δάχτυλα του παππού μου, πάντα εκεί τον κοίταγα. Έπερνε το μικρο μου χεράκι και το έβαζε στο πλάι του κεφαλιού του λίγο πιο ψηλά από τον κρόταφο για να μου δείξει, να ψηλαφίσω, το "αυλάκι" που είχε αφήσει η σφαίρα που πέρασε ξώφαλτσα.

Μια ανατριχίλα διέτρεχε την ραχοκοκαλιά μου από αυτή την αίσθηση. Το μυαλό μου δεν μπορούσε να χωρέσει όλη αυτή την φρίκη....

ΟΜΩΣ! Τα μάτια του παππού μου έλαμπαν και μου διηγόνταν με καμάρι τα επιτεύγματα των Ελλήνων, τότε το σώμα του έπαιρνε μια άλλη όψη σαν να ψήλωνε! Κι αν έζησε όλα αυτά κι αν υπέφερε κι αν έβλεπε εφιάλτες σε όλη του την ζωή όλα ήταν ένα τίποτα μπροστά στην περηφάνια του που "ήταν εκεί" που έβαλε και εκείνος ένα λιθαράκι στην ιστορία. Κι αυτή την ιστορία εγώ την έμαθα από τον παππού μου, την αληθινή ιστορία!

Τίποτα λοιπόν δεν συγκρίνεται, για μένα, από την αίσθηση που είχα όταν μαθήτρια έκανα παρέλαση, και έβλεπε στο πέρασμα μου τα μάτια του παππού μου να με κοιτούν όλο καμάρι γεμάτα δάκρυα. Ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής το δικό μου μικρό ευχαριστώ στην προσφορά του. Ο παππούς δεν υπάρχει πια, η μνήμη του όμως θα υπάρχει πάντα στις σελίδες της ιστορίας που γράφτηκε με αίμα.

Βίκυ πολύ με συγκίνησες με τα γραφόμενά σου...

Γενικότερα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και είμαι υπέρ της παρέλασης για τους λόγους που και εσύ ανέφερες.....και κυρίως γιατί είναι ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ....

Almak & ΒΙΚΥ τα ειπαν ολα...

Αν ομως καποιος καποια εξακολουθει "να μη βρισκει νοημα" ας παει σε κεινους τους παπουληδες και τις γιαγιαδες που παρελευνουν με τα καροτσακια( οι οποιοι ολο και λιγοστευουν)... να τους ρωτησει...

"τι αξια εχει η παρελαση"....

Κατα τα αλλα??? αν δειτε μια κοκκινη σημαια σ εκεινο το παλιο κτιριο στη πλατεια Συνταγματος ( Βουλη δεν το λενε??? ) μην ανησηχησετε, απλά μονο δεν θα ειναι η σημαια του Ολυμπιακου......

Οι "φουστιτσες" ειναι απλά συνεπειες των ανωτερω...

Πες τα βρε Βικυ!Εχουν γινει ολοι πια μοντερνοι και αντιεξουσιαστες!Το γαλατακι ομως το πληρωνουμε 2πλασια απο ολες τις πλουσιες χωρες της Ευρωπης.

Αληθεια, εχει παει κανεις στο Αουσβιτς?

Η παρελαση για μενα συμβολιζει την ιστορια μας , τους αγωνες , το αιμα που εχυσαν οι παππουδες μας για να εχουμε σημερα laptop και να μπορουμε να γραφουμε τη γνωμη μας ελευθερα.Η παρελαση ειναι η αντισταση που προβαλαμε και θα προβαλουμε σε οποιον τολμησει να καταλυσει τα ανθρωπινα δικαιωματα μας...Ολοι μιλατε για φασιστικα καταλοιπα κτλ...Εχετε αραγε αναρωτηθει σε τι φασισμο ζουμε εδω και χρονια?Τον φασισμο που επιβαλει η εκαστοτε κυβερνηση με τον καθε καιροσκοπο-ασχετιλα που υποτιθεται οτι ενδιαφερεται για το καλο το δικο μας και των παιδιων μας!Τον φασισμο που επιβαλουν οι τραπεζες-τοκογλυφοι με επιτοκια και δανεια κοροϊδια...Το φασισμο και την ασυδοσια των μεσαζοντων που αγοραζουν το γαλα 0.25 και σε εμας φτανει 1.5 ευρω...

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ(ΣΧΕΔΟΝ) ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ

Ο κοσμος δεν εχει να φαει,το 40 % και πλεον των Ελληνων ζει κατω απο το οριο της φτωχιας και σε λιγο θα βγουν και θα μας πουν:"αν δεν εχετε ψωμι να φατε, φατε παντεσπανι"

Η ιστορια επαναλαμβανεται με χειροτερη εκφανση καθε φορα.

Η παγκοσμια οιοκονομικη κριση πού νομιζετε οτι θα καταληξει?

Μακαρι να αποφευχθουν τα χειροτερα, μιας και τωρα δε θα πρεπει να πολεμησουμε στα βουνα της Αλβανιας αλλα με συχρονα πυρηνικα οπλα.

Ολοι μιλατε για φασιστικα καταλοιπα κτλ...Εχετε αραγε αναρωτηθει σε τι φασισμο ζουμε εδω και χρονια?Τον φασισμο που επιβαλει η εκαστοτε κυβερνηση με τον καθε καιροσκοπο-ασχετιλα που υποτιθεται οτι ενδιαφερεται για το καλο το δικο μας και των παιδιων μας!Τον φασισμο που επιβαλουν οι τραπεζες-τοκογλυφοι με επιτοκια και δανεια κοροϊδια....

.Ολοι μιλατε για φασιστικα καταλοιπα κτλ...Εχετε αραγε αναρωτηθει σε τι φασισμο ζουμε εδω και χρονια?Τον φασισμο που επιβαλει η εκαστοτε κυβερνηση με τον καθε καιροσκοπο-ασχετιλα που υποτιθεται οτι ενδιαφερεται για το καλο το δικο μας και των παιδιων μας!Τον φασισμο που επιβαλουν οι τραπεζες-τοκογλυφοι με επιτοκια και δανεια κοροϊδια...Το φασισμο και την ασυδοσια των μεσαζοντων που αγοραζουν το γαλα 0.25 και σε εμας φτανει 1.5 ευρω...

Αν δεν κάνω λάθος όλοι αυτοί που μας καταδυναστεύουν καθημερινά βλεπε κυβερνήσεις και διαπλεκόμενους και όσοι μας έχουν ρίξει στο φασισμό της ακριβειας όπως λες ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ σε παρελάσεις και ζουν και τρέφονται με κάθε είδους εκδηλώσεις ενθικολατρείας και πατριωτισμου!!! Μη σου πω ειναι και το άλλοθί τους αυτό!!!

Το να ειμαι γνώστης της Ιστορίας και να διδάσκομαι μέσα απο αυτή, όπως και να σέβομαι όσους πολέμησαν και έχυσαν αίμα για να εχω εγω ενα καλυτερο αύριο είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από το να υποστηρίζω στρατιωτικές πρακτικές περασμένων εποχών και μυαλών ...

Σύγγνώμη και εγω αγαπω την πατριδα μου, σέβομαι την ιστορία της, θελω να τη δω να πηγαινει μπροστά ... αλλα ... my name is not Adonis Georgiadis :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εδω θα συμφωνήσω κι εγω.

Νομίζω οτι πρέπει να τιμάμε πάντα αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και για αξίες που εμείς σήμερα αγνουμε.

Σάφως και με ενοχλούν τα μινια και ξεφτιλίκια στις παρελάσεις και κατα τη γνώμη μου σ'αυτο φταίει καθαρά το σχολείο που δεν καλλιεργεί εθνική συνείδηση και σεβασμό στην ιστορία. Γιατί οι στολές των ιδιωτικών σχολείων ειναι ευπρεπέστατες;

Σχετικά με την σημαία και τους σημαιοφόρους δεν το θεωρώ λάθος να σηκώσει ενα παιδάκι ξένο ή αλλόθρησκο τη σημαία μας γιατί καταλαβαίνω οτι θα νιώθει ιδιαίτερα περήφανο για να το κάνει αυτό και ίσως σέβεται και τη σημαία πιο πολύ απο μερικούς "Έλληνες". Ειναι κακό να τραυματίζουμε και να στιγματίζουμε τα παιδιά.

Κάτι που με μπέρδεψε στο θέμα που ανέκυψε στη Ρόδο με τη μουσουλμάνα μαθήτρια όμως και δεν ξέρω αν ήταν τελικά σωστό ειναι οτι το παιδί έβγαζε μεγαλύτερη βαθμολογία στα μαθήματα απέχοντας όμως απο τα θρησκευτικά....εκεί θα έπρεπε να υπάρχει μια δικλείδα ωστε να ειναι δίκαιη η επιλογή...γιατι αν ενας άλλος μαθητής έβγαζε λίγο λιγότερο ή ισοβαθμούσε με ένα παραπάνω μάθημα τότε θα ειναι άδικο γι αυτό το παιδί. :roll::roll::roll: (παρόλο που ειμαι λοιπόν κατά των υποχρεωτικών θρησκευτικών εδω ειναι θέμα ισότητας και πρέπει να υπολογιστεί κατ εμε).

Olga πρωτοστατουν για το θεαθηναι.Αν τους δινοταν η ευκαιρια να ξεπουλησουν τα παντα για την προσωπικη τους ευημερια θα το εκαναν-και το κανουν.Πιστευω πως αλλου ειναι η ριζα του κακου.Δεν μου φταινε οι παρελασεις ουτε πιστευω στα ακρα...αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι παρελασεις μας φταινε?Εδω μας πινουν το αιμα καθε μερα (με το μπουρι).Θεωρω πως δεν πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα.

Στην τελικη ας Θυμουνται δυο φορες το χρονο οι κυριοι αυτοι οτι υπαρχει πατριδα μπας και ξεστραβωθουν -που δεν το βλεπω- και δεν ξεπουλησουν τα παντα...

Ο ηρωισμός , η εθνολατρεία, ο πατριωτισμός ήταν αυτά που δόξασαν την πατρίδα μας. Και δεν είναι τυχαίο το "ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΑΣ" σε αυτά βασίστηκε στον ηρωισμό στην εθνολολατρεία και στον πατριωτισμό.

Τα επιτεύγματα μας ως Έλληνες δεν έγιναν από τις κυβερνήσεις έγιναν από τον λαό, αυτός δόξασε και δοξάστηκε, αυτός θυσιάστηκε, αυτός παρέλασε μέσω των εναπομεινάντων σκελετωμένων φαντάρων που γύρισαν νικητές. Η παρέλαση ήταν η αμοιβαία ανταμοιβή του λαού που έμεινε πίσω να πλέκει κάλτσες, να αντιστέκεται, να συγκεντρώνει όπλα, να γράφει προκηρύξεις, να κάνει αφισοκόλληση, των φαντάρων που πήγε στο μέτωπο και πολέμησε και θυσιάστηκε.και Για κάποιους αυτά θεωρούνται ξεπερασμένα, πρακτικές περασμένων καιρών και μυαλών, όμως τότε δεν υπήρχε τηλεόραση τηλέφωνο και όλα τα εξελιγμένα μέσα που υπάρχουν τώρα για να μοιραστεί ο λαός την χαρά, έτσι ξεχύθηκε στους δρόμους και οι φαντάροι μάζεψαν τα κουράγια τους, στοιχήθηκαν και καμαρωτοί "ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ" για αυτούς που έμειναν πίσω και τους εμψύχωσαν. Ακόμα και αυτό ήταν ηρωικό!

Το πως χρησιμοποιείτε από τους πολιτικούς που μας πίνουν το αίμα και μας ξεφτιλίζουν ας το σκεφτούν και ας πράξουν όσοι τους ψηφίζουν και τους αφήνουν να μας φέρονται ως υποδεέστερους (και εγώ μέσα σε αυτούς).

Μήπως οι διαδηλώσεις δεν είναι μια μορφή παρέλασης? Μήπως τα συναισθήματα δεν είναι το ίδιο αγωνιστικά και πνευματικά ανυψωτικά? Έχω κάνει διαδηλώσεις και έχω νιώσει το ίδιο κάνοντας παρέλαση.

Το αν είναι ξεπερασμένη πρακτική ή αν το μυαλό μου μου είναι ξεπερασμένο κατά κάποια άλλα μυαλά προχωρημένα με αφήνει αδιάφορη.

ΚΑΝΕΙΣ απόλυτα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μου μειώσει το αίσθημα Εθνικής Υπερηφάνειας που βίωσα σήμερα στην παρέλαση όταν παρήλαυναν οι Απόμαχοι, οι Αντιστασιακοί, άντρες και γυναίκες που με δυσκολία έσερναν τα ταλαιπωρημένα τους πόδια και μόλις ο κόσμος άρχισε να τους χειροκροτεί πρόβαλαν το ανάστημα τους έκαναν κουράγιο για άλλη μια φορά για το λαό!

Δεν μπορώ να παραβλέψω την ερώτηση του 5χρονου γιού μου "μαμά γιατί χειροκροτάμε τους παππούδες?" Και όταν του είπα γιατί πήγαν στον πόλεμο και πολέμησαν, άρχισε να τραγουδάει το Ντούτσε και να φωνάζει "Μαμά έδιωξαν τον μακαρονά"

Λοιπόν, αυτό έδωσε σε μένα η παρέλαση σήμερα, ένα μάθημα ιστορίας στο γιό μου που πήρε σάρκα και οστά, που ζωντάνεψε στα μάτια του παιδιού μου από τα καμπουριαστά γεροντάκια και όχι από τον διπρόσωπο, υποκριτή πάνω στο βάθρο Δήμαρχο που φάνταζε απλά σαν τον παλιάτσο και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!