Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

'Υπνος μπρουμητα και μπουσουλημα

eirinako

Recommended Posts

Καλησπέρα,

η μικρη μου από πολύ νωρίς κοιμαται ολη την νυχτα με μεγαλη ευκολια στο να αποκοιμιέται μονη της. Παντα την εβαζα για υπνο και σχεδόν μολις ακουμπουσε στην κουνια κοιμοταν. Αν ηταν ανησυχη, την χαιδευα λιγο και μετα από 2-3 λεπτα, βαθυς υπνος.

Εδώ και μια εβδομαδα είναι σε παράκρουση. Μολις την βαλω για υπνο γυριζει μπρούμυτα (ποτέ δεν την εχω κοιμησει ετσι) κλαιει και προσπαθει να παει... αλλα δεν παει και πουθενα γιατι δεν μπουσουλάει ακομα. Μετα κανει βαρελάκια και κοπανάει με δυναμη στα καγκελα της κουνιας. Την βρησκω σε ολες τις πιθανες στασεις, ή καπως παγιδευμενη ή σφηνωμένη. Και μπορει να της παρει μεχρι και μιαμιση ωρα :shock: μεχρι να ηρεμησει και να κοιμηθεί.

οσες φορες κι αν την βαλω ανασκελα ή πλάι κανει τα ιδια. Στο τελος κοιμαται από την εξαντληση και το πολύ κοπανημα.

εχετε αναλογη εμπειρια? ποσο θα κρατησει αυτό? τωρα δλδ που μπορει να κινειται και να αλλαζει στασεις θα εχει τον αβολευτο? επισης ανυσηχω γιατι αποκοιμιέται μπρουμητα και φοβάμαι μηπως είναι επικινδυνο. Και δεν μου αρεσει και ότι βασανιζεται αλλα και ότι εχει φτασει σταδιακα να κοιμαται στις 10 το βραδυ ενώ παντα την κοιμιζα γυρω στις 8.. το ιδιο μου κανει και το μεσημερι. σημερα εφτασε 4 για να κοιμηθεί..

Διαφημίσεις

Υπομονή!

Είναι μια φάση που περνάνε όλα τα μωρά!

Διάβασε κι εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες : http://www.babysleepsite.com/baby-sleep-patterns/8-9-10-month-old-baby-sleep-regression/

Deena σε ευχαριστω πολύ. Διαβασα το αρθρο και μου λυθηκαν καποιες αποριες.

Επειδή φοβάμαι μην μου αλλαξει συνήθειες υπνου την αφηνω μονη και κοιμαται κλαιγοντας πραγμα που με στεναχωρει αλλα τι να κανω? Βεβαια δεν κλαιει πανω από 1-2 λεπτα γιατι είναι πτωμα από την μαχη που δινει :D. Λες κανω καλα?

Ηθελα να σε ρωτήσω επειδή βλέπω πως το κατέχεις το θεμα του ύπνου, αν πειράζει που πλέον κοιμάται μπρούμυτα. Ειχα διαβασει πως ο κίνδυνος μειωνεται μετα το εξαμηνο, αλλα εξαλείφεται μετα το πρωτο ετος ζωης και ανησυχώ..

Eirinako καλησπέρα!!!

Εγώ είμαι μια μαμά πολύ κουρασμένη απο το ξενύχτι!!!! Και μένα το μωρακι μου έχει μπει στον δέκατο μήνα και όλο αυτό το διαστημα δεν έχουμε κοιμηθεί πανω απο 3 ώρες σερι!!!!!

Την δικιά μας ιστορία θα την βρεις στο "ξυπνάει το βράδυ ανα 20λεπτο."

Έχει λίγο καιρό τώρα που το αγοράκι μου εκεί που κοιμάται γυρίζει μπρούμυτα προσπαθει να κοιμηθεί όμως σε λιγα δευτερόλεπτα σηκώνει το κεφάλι του κανει ενα δυο βηματακια και ξανακοιμαται, μετα απο 2-3 δευτερόλεπτα ξανά το ίδιο ,μετά ξανά μέχρι που το κανει 4-5 φορες και ξυπνάει κλαίγοντας.

Έχει δυο μέρες όμως που αυτό γίνεται όλη την νύχτα !!!!!!!

Μπρουμητα- μπουσουλημα- κλάμα.

Τα κορίτσια μου ειπαν οτι είναι φαση και οτι θα περάσει, ο γιατρός λέει μήπως ειναι και τα δόντια που του φέρνουν τόση ανησυχία.

Όσο για το μπρούμητα ο γιατρός είπε οτι απο την στιγμη που γυρίζει μόνος του δεν μπορούμε να κάνουμε τιποτα..

Σου εύχομαι υπομονή και θέλω να πιστεύω πως θα σταματήσει σύντομα και το δικο μας και το δικο σας!!!!

Deena σε ευχαριστω πολύ. Διαβασα το αρθρο και μου λυθηκαν καποιες αποριες.

Επειδή φοβάμαι μην μου αλλαξει συνήθειες υπνου την αφηνω μονη και κοιμαται κλαιγοντας πραγμα που με στεναχωρει αλλα τι να κανω? Βεβαια δεν κλαιει πανω από 1-2 λεπτα γιατι είναι πτωμα από την μαχη που δινει :D. Λες κανω καλα?

Ηθελα να σε ρωτήσω επειδή βλέπω πως το κατέχεις το θεμα του ύπνου, αν πειράζει που πλέον κοιμάται μπρούμυτα. Ειχα διαβασει πως ο κίνδυνος μειωνεται μετα το εξαμηνο, αλλα εξαλείφεται μετα το πρωτο ετος ζωης και ανησυχώ..

Η γνώμη μου είναι ότι απο την στιγμή που γυρνάει μονη της δεν υπάρχει κίνδυνος, αφού έχει αποκτήσει την πλήρη δύναμη και ικανότητα να σηκώνει το κεφάλι, να στέκεται στα χεράκια κ.λπ. Μην ανησυχείς και ασε την να κοιμάται όπως θέλει. Ο γιος μου κοιμάται μπρουμυτα απο 6 μηνών!

Όσο για το κλάμα...αν με ρωτούσαν όταν γεννηςα ή ακομα και πριν 3 μήνες θα σου έλεγα ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω. Τώρα σου λέω ότι το κάνω κι εγω! Παιδευομουν καιρό με τον γιο μου που ήθελε κάθε βράδυ ολόκληρη διαδικασία και συμμετοχική προσπάθεια για να κοιμηθει, αλλα δεν έκανα τίποτα γιατι ευτυχώς άπαξ και κοιμόταν δεν ξυπνουσε μέχρι το πρωι!

Όταν αποφάσισα να τον εκπαίδευση να κοιμάται μόνος του στην αρχή το πήγα όσο πιο ομαλά μπορούσα αλλα σε μας τουλάχιστον το ομαλό δεν δούλεψε! Κάναμε 1 βήμα εμπρός και 3 πίσω. Ένα βράδυ λοιπόν αποφάσισα να τον αφήσω να κλάψει. Με εξέπληξε και έκλαψε ελάχιστα και για 1 εβδομάδα συνέχισε το ίδιο. Μεγάλη Παρασκευή όμως έκανα αυτο που δεν πίστευα ποτέ ότι θα κάνω: τον άφησα να κλαίει 60', εκ των οποίων τα 40' τελευταία χωρίς να μπω καν στο δωμάτιο! Απο τότε κοιμάται χωρίς κιχ ολομοναχος, θα δούμε πως θα παει!

Μην βασανίζεται με τυχόν τύψεις για το κλάμα, αυτή είναι η συμβουλή μου! Το σημαντικό είναι να κοιμάται η μικρή όσο έχει ανάγκη, το ίδιο και εσύ άλλωστε!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Deena και Pandoritsa,

ευχαριστω για τις απαντησεις σας, αργησα να απαντησω γιατι περασαμε απιστευτη οικογενειακη περιπετεια μετα την επιστροφη μου στην δουλεια, καπου τις ιδιες μερες με την Pandoritsa γυρισα στην δουλεια, και περιπου τις ιδιες μερες νοσηλευτικαμε κι εμεις :(.

Ο υπνος μας ειναι πολυ καλυτερος αν και ξυπναει συνεχεια απο την βουλωμενη μυτη που κανει σαν τρακτερ και αρχιζει τις γυμναστικες επιδειξεις... :D, αλλα σε αυτο δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο εκτος απο υπομονη. Διαβασα τα νεα σας στο αλλο θεμα, και εχω να πω επειδη κι εγω ειμαι σαν να με πατησε το τραινο απο την κουραση, δουλεια-ξενυχτια-θηλασμος-υποχρεωσεις, κουραγιο σε ολες.

Deena καλη συνεχεια με την νεα σου εγκυμοσυνη και να προσεχεις να ξεκουραζεσαι, Pandoritsa το ποσο σε καταλαβαινω δεν λεγεται σου ευχομαι ολα να πανε καλα και θα προσαρμοστουμε στη νεα μας καθημερινοτητα, που θα παει.....

Η μικρη μου κοιμαται περιπου 8 το βραδυ με 8 το πρωι (με πολλα διαλειμματα για ξεβουλωμα μυτης) αλλα την ημερα εχει αρκετα ακαταστατο υπνο, αλλες μερες κοιμαται μια φορα, αλλες δυο, και σε ατακτες ωρες απο μερα σε μερα. Ισως φταιει και το οτι την κρατανε διαφορετικα ατομα καποιες μερες, αλλα δεν ξερω αν πρεπει να την πιεσουν να κανει πιο ακριβες προγραμμα υπνου την ημερα??

Επισης το βραδυ τωρα που κανει ζεστη πως τα κοιμιζετε? της εχω μονο ενα φανελακι χωρις σκεπασμα και παλι ιδρωνει παρα πολυ....

Κι εγω ειμαι προβληματισμενη με το ντυσιμο του υπνου αυτη την εποχη. Χτες του φορεσα μακρυμανικο φανελακι και ενα παντελονι πυτζαμας και τον σκεπασα μονο με σεντονι....ουτε καλτσες ουτε τιποτα. Το σεντονι το πεταξε στο δεκαλεπτο και το πρωι τα ακρα του ηταν ζεστα οποτε σιγουρα να κρυωνε αποκλειεται. Σημερα του φορεσα τα ιδια και παρελειψα το σεντονι, πιστευω οτι σε λιγο καιρο ειμαστε για καλοκαιρινο φορμακι (χερακια μπουτακια εξω). Εχω και εναν υπνοσακο σεντονενιο και μπορει στην αρχη να του φοραω αυτον. Ο παιδιατρος μας βεβαια ειναι υπερ του "καλυτερα λιγοτερα ρουχα παρα περισσοτερα" και μου εχει πει στην μεγαλη ζεστη να τον κοιμιζω μονο με την πανα!!! Δεν το εχω κανει ποτε, πιστευω οτι θα εχει πολυ πλακα σαν θεαμα!

Eirinako για το θεμα των ημερησιων υπνων, προτεινω να μην αγχωνεσαι! Η μικρη κοιμαται πολυ καλα τη νυχτα, αν συμπληρωνει 2-3 ωρες την ημερα, εστω και αστατα πιστευω οτι ειστε καλα. Βεβαιως αν διακρινεις καποια στιγμη οτι το παιδι εχει θεμα να μενει πολλες ωρες ξυπνιο (π.χ. γκρινιαζει εντονα, ειναι νευρικη, της φταινε ολα κ.λπ) τοτε μπορεις να ερευνησεις πως μπορεις να ρυθμισεις τις ωρες της ωστε να μην υπερβαινει ξυπνια τον μεγιστο χρονο που μπορει να αντεξει. Κατα τα αλλα οι τριτοι δυσκολα εχουν την εννοια της μαμας για τον υπνο, ας μην ξεχναμε οτι οι σημερινες γιαγιαδες ηταν οι μαμαδες μιας εποχης που ο υπνος αντιμετωπιζοταν ως κατι που πρεπει να ρυθμιστει για να ξεκουραζονται οι γονεις, δεν υπηρχε τοτε η τεραστια δεξαμενη πληροφορησης που υπαρχει σημερα σχετικα με το ποσο σημαντικος ειναι ο υπνος για την αναπτυξη του παιδιου. Εμενα και οι δυο γιαγιαδες μου λεγανε απο τη αρχη, οταν ειχαν το μικρο 2-3 εβδομαδων να μην τον αφηνω να κοιμαται πολυ την ημερα για να κοιμαται τη νυχτα!!!!! Νεογεννητο μωρο!!!

Ακομα και σημερα, ξερω οτι κατα βαθος με θεωρουν λιγο γραφικη με την εμμονη μου με τον υπνο, αλλα τουλαχιστον ακουνε....κατα το δυνατον βεβαια, μην εχουμε και τρελλες απαιτησεις!!!;););) Μονο η νταντα του μικρου συμμορφωνεται απολυτα και εχει και το λέει οτι ο γιος μου κοιναται καλυτερα απο τα 15 παιδια που εχει μεγαλωσει μεχρι σημερα!