Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επίθετο σε προσκλητηριο

μαριαvagelinos

Recommended Posts

Κορίτσια καλημερα θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής στα προσκλητηρια να γράψω τα επίθετα τα δικά μας και του νονού ή να γράψω μονο τα μικρά? εμένα θα μου άρεσε μονο τα μικρά αλλα θα ήθελα και την άποψη σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!

Στα περισσότερα προσκλητήρια που έχω λάβει έχουν τα επίθετα. Εμείς στα δικά μας είχαμε βάλει τα μικρά γιατί μου φαίνεται πιο οικείο, μου αρέσει περισσότερο. Είχαμε μάλιστα σκεφτεί και το άλλο, να βάλουμε τα μικρά μας όπως μας φωνάζουνε ή όπως μας βαπτίσανε για παράδειγμα Αναστάσιος ή Τάσος και τελικά βάλαμε τα μικρά μας όπως μας φωνάζουνε. Το ίδιο και για τους νονούς. Με το καλό η βάπτισή σας :)

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

τα μικρά ονόματα πάνε καλύτερα για βάπτιση, εκτός και αν έχεις καλέσεις πολλούς μακρινούς που ίσως δεν καταλάβουν ποιοι είστε:mrgreen:

Ιδίως αν το κείμενο είναι λίγο παιχνιδιάρικο μετά δε μου κολλάει καθόλου να βάλεις επίθετο.

cN3ep3.png

Εμείς είχαμε βάλει ονοματεπώνυμα κανονικά. Προσωπικά το θεωρώ λάθος να μην βάλεις το ονοματεπώνυμο της νονάς. Είναι σαν να συστήνεις κάποιο σημαντικό πρόσωπο μόνο με το μικρό του. Εκτός βέβαια αν η βάφτιστη γίνεται σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο όπου όλοι γνωρίζουν όλους.

Καλημέρα!Λοιπόν εμείς μιας κ τα ονόματα μας συμπεριληφθηκαν στο κειμενάκι, δεν μπορουσαμε να βάλουμε τα επίθετα.Ωστόσο επειδή έχουμε κ αρκετό κόσμο,κ μερικά θα στελνονταν κ εκτός Ελλάδας,έβαλα να κρέμεται ένα καρτελάκι πολύ μικρό απ'το προσκλητήριο που έγραφε "Απο την Κειλι (εμένα),τον Πέτρο (σύζυγος), κ την Σεμέλη (μπέμπα)"κ μετά το επίθετο μας το οποίο οι καλεσμένοι βλέπουν πριν ανοίξουν την πρόσκληση,κ δεν φαινόταν κάπως.Αν η βάπτιση είναι κλειστή,δεν χρειάζεται νΑ βάλεις καθόλου επίθετα.

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Διαφημίσεις

Εμείς βάλαμε μόνο τα μικρά μας ονόματα, είναι πιο "ελαφρύ" αυτό βρε παιδιά, μάλιστα επειδή κάναμε διπλή βάφτιση και είχαμε 2 ζευγάρια για νονούς, μας φάνηκε εντελώς ξενέρωτο να βάλουμε

Οι γονείς

Ονομα Επίθετο - όνομα επίθετο

Οι νονοί

Ονομα Επίθετο - όνομα επίθετο και Ονομα Επίθετο - όνομα επίθετο

(σαν δήλωση σε δημόσια υπηρεσία :|:|:?:? )

Μας βγήκε πολύ όμορφα με τα μικρά μας ονόματα και έδεσε υπέροχα με το όλο κόνσεπτ του προσκλητηρίου μας!

Και εγω της άποψης να βάλω μονο τα μικρά είμαι μου ακούγεται πιο ελαφρύ και όπως ειπε και ο ποτακης επειδη το κείμενο ειναι σαν να προσκαλεί το κόσμο στη βάφτιση ο μεγάλος μου γιος δε μου παει να βάλω επίθετα στο γάμο ναι το κατάλαβενω ειναι πιο επίσημο γεγονός οπότε αποφάσισα θα βάλω μονο τα μικρά ευχαριστω για τις απαντήσεις να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Είδα ότι πήρες την απόφασή σου, αλλά λέω να πω κι εγώ τη γνώμη μου έστω και αργά.. Στο να βάλουν οι γονείς μόνο τα μικρά τους ονόματα υπάρχει λογική, αφού θα στείλετε τις προσκλήσεις τους συγγενείς και φίλους σας. Τη νονά/νονό όμως δεν είναι δεδομένο ότι τον ξέρουν όλοι. Προσωπικά θα το θεωρούσα πιο τιμητικό να βάλω ολόκληρο το όνομά του, ώστε να είναι σαφές και ορισμένο σε όλους ποιος είναι. Σε κάθε περίπτωση να χαίρεσαι το παιδάκι σου και καλή βάπτιση!

Και εγω της άποψης να βάλω μονο τα μικρά είμαι μου ακούγεται πιο ελαφρύ και όπως ειπε και ο ποτακης επειδη το κείμενο ειναι σαν να προσκαλεί το κόσμο στη βάφτιση ο μεγάλος μου γιος δε μου παει να βάλω επίθετα στο γάμο ναι το κατάλαβενω ειναι πιο επίσημο γεγονός οπότε αποφάσισα θα βάλω μονο τα μικρά ευχαριστω για τις απαντήσεις να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Κ εμας υποτίθεται η μπέμπα προσκαλεί τον κόσμο,κ για αυτό απλά κάτω έγραψα:"Σας περιμένουμε όλους,οι γονείς μου Κατερίνα (το βαπτιστικο μου,δεν μπορούσα να γράψω το όνομα μου,κειλι) κ Πέτρος,η νονά μου,Ναταλία,κ εγώ".Σε όσους ήταν πολύ κοντινοί μας το χαρτάκι με το επίθετο που προανέφερα δεν το έβαλα καν!

Με το καλο η βάπτιση κ να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Γούστα είναι αυτά..

Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου τα "παιχνιδιάρικα" κείμενα... Είμαι υπέρ της κλασικής και λιτής ανακοίνωσης.

Στις βαφτίσεις των παιδιών μας υπήρχαν τα ονοματεπώνυμα όλων: νονού και γονιών. Αυτό το θεωρώ σημαντικό γιατί έχω τη συνήθεια να μαζεύω τις προσκλήσεις. Δεν μου "πάει" να πετάξω στα σκουπίδια το χαρτί εκείνο που αναφέρεται σε κορυφαίες στιγμές ενός αγαπημένου μου προσώπου. Ειδικά, η θέα στα σκουπίδια ενός προσκλητηρίου γάμου ή βάπτισης με ανατριχιάζει... Οπότε, μου αρέσει να γράφονται τα ονοματεπώνυμα, γιατί με τόσα προσκλητήρια που έχουμε συλλέξει τόσα χρόνια, θα ήθελα να θυμάμαι ποιον αφορά...

Ίσως είμαι λίγο οφ τόπικ αλλά θέλω πολύ να το πω:

Βλέπω συχνά να αναγράφεται η μητέρα με το επώνυμο του συζύγου της. Αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει πουθενά! Σε καμία ταυτότητα! Σε κανένα έγγραφο! Κορίτσια, μετά το γάμο διατηρούμε το επώνυμό μας, είναι στοιχείο της προσωπικότητας μας, της ιστορίας μας, της οικογένειάς μας. Να επιμένετε να αναγράφεται το δικό ΣΑΣ επώνυμο!

Διαφημίσεις

Γούστα είναι αυτά..

Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου τα "παιχνιδιάρικα" κείμενα... Είμαι υπέρ της κλασικής και λιτής ανακοίνωσης.

Στις βαφτίσεις των παιδιών μας υπήρχαν τα ονοματεπώνυμα όλων: νονού και γονιών. Αυτό το θεωρώ σημαντικό γιατί έχω τη συνήθεια να μαζεύω τις προσκλήσεις. Δεν μου "πάει" να πετάξω στα σκουπίδια το χαρτί εκείνο που αναφέρεται σε κορυφαίες στιγμές ενός αγαπημένου μου προσώπου. Ειδικά, η θέα στα σκουπίδια ενός προσκλητηρίου γάμου ή βάπτισης με ανατριχιάζει... Οπότε, μου αρέσει να γράφονται τα ονοματεπώνυμα, γιατί με τόσα προσκλητήρια που έχουμε συλλέξει τόσα χρόνια, θα ήθελα να θυμάμαι ποιον αφορά...

Ίσως είμαι λίγο οφ τόπικ αλλά θέλω πολύ να το πω:

Βλέπω συχνά να αναγράφεται η μητέρα με το επώνυμο του συζύγου της. Αυτό το πρόσωπο δεν υπάρχει πουθενά! Σε καμία ταυτότητα! Σε κανένα έγγραφο! Κορίτσια, μετά το γάμο διατηρούμε το επώνυμό μας, είναι στοιχείο της προσωπικότητας μας, της ιστορίας μας, της οικογένειάς μας. Να επιμένετε να αναγράφεται το δικό ΣΑΣ επώνυμο!

Σαν να τα έγραψα εγώ! Και εγώ προτιμώ τα απλά, λιτά προσκλητήρια και μου αρέσει να αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα όλων.

Σχετικά με την τελευταία παράγραφο της Aimee: Όταν πήγαμε να φτιάξουμε τις προσκλήσεις για τη βάφτιση του γιού μας έλεγα στην κοπέλα τα στοιχεία και ανέφερα τα (διαφορετικά) ονοματεπώνυμα μας. Ο άντρας μου τότε με ρώτησε ξαφνιασμένος θα βάλεις το επώνυμο σου? :shock: Για να είμαι ειλικρινής έπαθα ένα σοκ γιατί το θεωρούσα αυτονόητο εφόσον έτσι με λένε. Δεν το συνέχισε αν και ενοχλήθηκε και φυσικά μπήκαν τα επώνυμα και των δύο, αλλά μετά από το συμβάν παρατήρησα (και μου κάνει τρομερή εντύπωση) ότι σε αρκετά προσκλητήρια αναφέρεται μόνο το όνομα του άντρα κάτι που δεν καταλαβαίνω καθόλου. Εγώ πάντα και σε ευχετήριες κάρτες και στο κουδούνι μας και παντού μας αναγράφω ως οικογένεια

"Λάκη Φασολάκη & Λίτσας Φραουλίτσας" πχ :rolleyes: Εφόσον είμαστε ισότιμα μέλη γιατί να μην αναφερόμαστε και οι δύο;

Κι εμενα μ'αρεσει χωρίς επώνυμο, δεν ειναι κανενα επίσημο εγγραφο το προσκλητήριο, ειδικά της βάφτισης.Στου γαμου εχει καθιερωθεί το "οι οικογένειες ....", γιατί -ως γνωστόν- ο γαμος ειναι πρώτα για τους γονείς και μετά για το ζευγάρι :D, αλλά στη βαφτιση, που δεν υπαρχει στανταρ, προτιμω το φιλικό στυλ, όπως επίσης μ'αρεσει να γραφονται τα μικρά ονόματα όπως μας φωναζουν αυτοί που μας αγαπάνε : αν μια ζωή με φωνάζουν Νάντια δεν θα έγραφα στο προσκλητήριο "Κωνσταντίνα".

Επίσης, μιας και αναφερθηκε το θεμα "πατρικό επώνυμο ή επώνυμο συζυγου": από το '82 και μετα, υποχρεωτικά (βασει νόμου) οι γυναίκες κρατανε το δικό τους επώνυμο μετά το γαμο και μονο σε κοινωνικές σχεσεις επιτρεπεται να χρησιμοποιούν το επωνυμο του συζύγου (κι αυτο σαν καταλοιπο της παλιοτερης νομοθεσίας).Αρα σ'αυτο δεν ειναι θεμα γνωμης (το αν θα το κρατησουμε ή οχι). Αλλά στα πλαισια των κοινωνικών σχέσεων, ναι, ειναι προς συζητηση αν στο προσκλητήριο θα γραφει "οικ.Λακη και Λίτσας Καπελάκη" ή "οικ. Λάκη Καπελάκη και Λίτσας Φραουλίτσας" :P

Και εγω ειμαι υπερ των ονοματων μονο για να ειναι πιο φιλικο..αλλα θεωρω οτι το ονομα της νονας πρεπει να μπει ολοκληρο μαζι με το επιθετο!!προς τιμην της!!!παρ'όλα αυτα να σου ζησουν :)