Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοτόπουλα : Δεν τρώγονται πλέον...

Recommended Posts

Τώρα τελευταία μου "βρωμάνε" τα κοτόπουλα! Ήμουν πάντα fan του κοτόπουλου και συνεχίζω να το αγοράζω με τα κιλά. Ωστόσο δεν μου αρέσει το τελευταίο διαστημα ούτε η γεύση που έχουν (τελείως ανοστα!) ούτε το χρώμα τους (σε πολλά σημεία είναι κόκκινα-μπορντώ, σαν χτυπημένα και εσωτερικά το κρέας που εφάπτεται με τα κόκκαλα είναι επίσης μαύρο).

Παλιά έπαιρνα ελευθέρας βοσκής και ήταν πραγματικά κοτόπουλο! Αλλά η μία κότα στοιχίζει 15 ευρώ!!! Εμείς που κάνουμε μεγάλη κατανάλωση.....

Το έχω συζητήσει και με άλλους και συμφωνούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κοτόπουλα....

Τι γνώμη έχετε??

Διαφημίσεις

Δεν έχω δει κάποια διαφορά...

Από που αγοράζεις; Σουπερμάρκετ, κρεοπωλείο, συσκευασμένα, τι ακριβώς;

Από το σούπερ μάρκετ, είτε χύμα είτε συσκευασμένα, αλλά είναι η ίδια μάρκα. Και τα ελευθέρας βοσκής συσκευασμένα είναι.

Έτσι είναι. Δοκίμασα την τελευταία φορά βιολογικό και αποφάσισα πλέον βιολογικά κοτόπουλα. Τα κόκκαλά τους είναι στοιβαρά, η γεύση τους διαφορετική. Μοιάζει με την γεύση του κόκκορα και είναι λίγο πιο σκληρά στο μαγείρεμα. Αλλά γεύεσαι κοτόπουλο .

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Οταν πλέον η τιμή του κιλού στα σ/μ εχει πέσει στα 2,3 δηλαδη λιγο περισσότερο απο οτι στοιχίζουν τα μήλα φανταζομαι οτι τρώνε οτιδήποτε και μεγαλώνουν στο μισό χρόνο απο οτι τα φυσιολογικά. Για τα ελευθέρας βοσκής ποτε δεν μου άρεσαν, εχει η γιαγιά μου κότες και παντα οι αλάνιαρες κότες μου φαίνονταν οτι μύριζαν περίεργα. Μήπως το πρόβλημα ειναι οτι έφαγες τόσο κοτοπουλο που το εχεις συχαθει; Δοκίμασε για κάποιο διάστημα να μη φας και μετα να ξανά δοκιμασεις.

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσι είσαι στο μυαλό μου! Την τελευταία φορά που αγόρασα το μετάνιωσα... Βρωμάνε κάπως σαν μύκητες (sorry για την περιγραφή...) και έχουν και την ίδια (; ) γεύση (μπλιαχ!) Αλλά ούτε εγώ μπορώ να δώσω 8,5 ευρώ το κιλό για ελευθέρας:-(

Υ.Γ. Από κρεοπωλείο. Και το παρατήρησαν κι άλλοι!!

697577wcowvfyq3s.gif

Αχ κορίτσι είσαι στο μυαλό μου! Την τελευταία φορά που αγόρασα το μετάνιωσα... Βρωμάνε κάπως σαν μύκητες (sorry για την περιγραφή...) και έχουν και την ίδια (; ) γεύση (μπλιαχ!) Αλλά ούτε εγώ μπορώ να δώσω 8,5 ευρώ το κιλό για ελευθέρας:-(

Υ.Γ. Από κρεοπωλείο. Και το παρατήρησαν κι άλλοι!!

Εγώ θα το έθετα.... ότι βρωμάνε σαν φάρμακο:confused: Γενικά είναι άνοστα και άγευστα και αισχρά στο χρώμα : πολύ άσπρα απέξω (πράγμα παράξενο) και κόκκινα μέσα!!

Θα συμφωνήσω δυστυχώς... αγοράζουμε πολυυυυύ κοτόπουλο σπίτι.. παίρνω γνωστής μεγάλης εταιρίας και τελευταία όντως κάπως μυρίζουνε και το χρώμα είναι κάπως μαυρισμένο ή κόκκινο και ας έχει βράσει ή ψηθεί πολύ καλά...

δεν συμβαίνει όμως με όλα τα κοτόπουλά τους αυτό, αλλά τελευταία συμβαίνει με αρκετά..

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Θα συμφωνήσω δυστυχώς... αγοράζουμε πολυυυυύ κοτόπουλο σπίτι.. παίρνω γνωστής μεγάλης εταιρίας και τελευταία όντως κάπως μυρίζουνε και το χρώμα είναι κάπως μαυρισμένο ή κόκκινο και ας έχει βράσει ή ψηθεί πολύ καλά...

δεν συμβαίνει όμως με όλα τα κοτόπουλά τους αυτό, αλλά τελευταία συμβαίνει με αρκετά..

Πολύ φοβάμαι ότι η "συγκεκριμένη μεγάλη εταιρία" έχει κάποιο θεματάκι.... τελευταία! Μπορεί να το ψήνω 2,5 ώρες !! και μέσα στο κόκκαλο να είναι κόκκινο και μαύρο. Είναι σιχαμερό. Και είναι και άνοστα, δε σου θυμίζουν κότα βρε παιδί μου....

Διαφημίσεις

Κι εγώ είχα τις περασμένες εβδομάδες το ίδιο πρόβλημα. Την μία είχα πάρει συσκευασμένο μάρκας σε πράσινο δισκάκι και νόμιζα πως "άναψε" (μήπως το είχαν παρατήσει εκτός ψυγείου στο ΣΜ κλπ). Την περασμένη εβδομάδα από το κρεοπωλείο του ΣΜ που τα είχε και προσφορά. Δεν το φάγαμε, και γενικά σαν να'χε και πολύ λίπος ωμό; σαν να μύριζε βαριά κι αυτό...

Μήπως έχει πέσει καμία παρτίδα με άρρωστα κοτόπουλα στην αγορά; Εχουν πέσει τρομερές προσφορές στα σούπερ, όλο 1,9κάτι τα βάζουν αυτές τις ημέρες.

Από το σούπερ μάρκετ, είτε χύμα είτε συσκευασμένα, αλλά είναι η ίδια μάρκα. Και τα ελευθέρας βοσκής συσκευασμένα είναι.

Πήγαινε σε κρεοπωλείο!

και μακρυά από προσφορές γενικώς...

Προσωπικα δεν αγοραζω ποτε χυμα κοτοπουλο.

Προτιμω αυτα με σφραγιδα Agrocert.

Στο πορτοφολι βεβαια κανει διαφορα,σχεδον διπλη τιμη απο τα φτηνοτερα.

Αυγά παιρνω τα ελευθερας βοσκης του lidl (ελληνικα και αυτα),εχουν την καλυτερη τιμη και καλη ποιοτητα.

Συμφωνών και εγώ, τώρα τελευταί ειναι πολύ άνοστα, βρωμάνε και κοκκινίζουν πολύ κοντά στα κόκαλα. Κατι γινεται πάντως, τόσες προσφορες σε όλα τα ΣΜ και συνέχεια.... εγω θα σταματίσω του ΣΜ, μόνο απο τον κρεοπώλη και ας ειναι λίγο πιο ακριβά!!

Εχθές που πήρα για το μωρό απ' τον χασάπη πήρα και για εμάς, μια χαρά ήταν και ζωηρό χρώμα και σφικτή σάρκα και νοστιμότατο, μοσχομύριζε. Θα σταματήσω κι εγώ το SM και τις προσφορές.

Διαφημίσεις

Και έλεγα ότι εγώ είμαι η περίεργη της υπόθεσης..Εδώ και δυο μήνες το έχω προσέξει..Αγόρασα τα συσκευασμένα (δεν θα πω όνομα εταιρίας),χώρια που έκανε πολύ ώρα για να ψηθεί,μου μύριζε κιόλας..

Εχθές που πήρα για το μωρό απ' τον χασάπη πήρα και για εμάς, μια χαρά ήταν και ζωηρό χρώμα και σφικτή σάρκα και νοστιμότατο, μοσχομύριζε. Θα σταματήσω κι εγώ το SM και τις προσφορές.

Ωραία, συμφωνώ να ψωνίζουμε από το χασάπη.... Αυτός όμως έχει άλλες μάρκες???? Αφού οι φάρμες είναι συγκεκριμένες! 3-4 υπάρχουν που κάνουν υπερπαραγωγή! Δεν είναι από το κοτέτσι του χασάπη....:P

Ωραία, συμφωνώ να ψωνίζουμε από το χασάπη.... Αυτός όμως έχει άλλες μάρκες???? Αφού οι φάρμες είναι συγκεκριμένες! 3-4 υπάρχουν που κάνουν υπερπαραγωγή! Δεν είναι από το κοτέτσι του χασάπη....:P

Εμείς να σου πω είμαστε εκτός Αθηνών και έχουμε 2 κοτοπουλάδικα τριγύρω οπότε υποθέτω πως θα παίρνει από εκεί, δεν ξέρω κι όλας. Τον χασάπη θα τον πληρώνω κάπου τα διπλά αλλά αν παρατηρήσω κάτι θα του το πάω πίσω - είναι αλλιώς.

Τώρα που είπα αυτό - κοιτα να δεις που δεν το είχα σκεφτεί, το ένα κοτοπουλάδικο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα απ' την δουλειά μου. Τόσα χρόνια δεν έχω πάει..

Εμείς να σου πω είμαστε εκτός Αθηνών και έχουμε 2 κοτοπουλάδικα τριγύρω οπότε υποθέτω πως θα παίρνει από εκεί, δεν ξέρω κι όλας. Τον χασάπη θα τον πληρώνω κάπου τα διπλά αλλά αν παρατηρήσω κάτι θα του το πάω πίσω - είναι αλλιώς.

Τώρα που είπα αυτό - κοιτα να δεις που δεν το είχα σκεφτεί, το ένα κοτοπουλάδικο απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα απ' την δουλειά μου. Τόσα χρόνια δεν έχω πάει..

Δώσε τη δ/νσή μας σε 2-3 κοτόπουλα... και πες τους να έρθουν στο σπίτι μας!:P

!! Μέχρι να φτάσουν στην Αθήνα θα'χουν γίνει και αλλανιάρικα!!! :-D:grin::-D:grin:

Σωστό κι αυτό!! Αρα θα είναι όπως ακριβώς τα θέλουμε, ελευθέρας βοσκής!:P:p:p

Εχεις υπόψη σου κάποια εταιρία/μάρκα κοτόπουλων (από τις γνωστές) που να τρώγονται???

Οχι - από γνωστή μάρκα σε κεσεδάκι την πάτησα (δεν θυμάμαι μάρκα) κι από κρεωπολείο γνωστού ΣΜ.

Δηλαδή πρέπει να πάω στην επαρχία... και να αγοράσω καμιά 15αριά κοτόπουλα, αλλά και έναν καταψύκτη μαζί:D Υπάρχουν φάρμες τοπικές στην επαρχία που έχουν κοτόπουλα ή αναφέρεσαι σε οικιακά κοτέτσια που πιθανόν πουλάνε κιόλας?

Καλέ στην Παιανία λέω - δεν είμαι τόσο επαρχία! :D:D:D:D

Κι αν πας στον χασάπη σου παιδί μου και πάρεις κοτόπουλο με πρόβλημα νομίζω πως ωραιότατα του το γυρνάς να το φάει ο ίδιος και παίρνεις κάτι άλλο, σωστά;

Καλέ στην Παιανία λέω - δεν είμαι τόσο επαρχία! :D:D:D:D

Κι αν πας στον χασάπη σου παιδί μου και πάρεις κοτόπουλο με πρόβλημα νομίζω πως ωραιότατα του το γυρνάς να το φάει ο ίδιος και παίρνεις κάτι άλλο, σωστά;

Καλέ.... ποια επαρχία τότε μου λες και με τρέλλανες???:P:p Στην Παιανία ερχόμαστε για ταβέρνα καμιά φορά τις Κυριακές, αφού δίπλα μένει η συνυφαδα μου!! Λέω κι εγώ... στην επαρχία έχουν άλλο Θεό???

Επομένως δεν πρόκειται για καμία άλλη μάρκα κοτόπουλων, τα γνωστά ψωνίζεις κι εσύ, απλά είναι από χασάπη. Τον έχεις ρωτήσει από ποια εταιρία είναι? Εγώ όταν πήρα κάποια στιγμή τον ρώτησα. Και δεν επρόκειτο για τίποτα άγνωστο, από γνωστότατη εταιρία ήταν κι αυτά. Απλά πιο low profile. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο...