Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Ο γιος μου είναι λίγο μεγαλύτερος απο 2,5 χρονών. Μέχρι και τώρα όλα τα παιχνίδια του - πέρα από τα ογκώδη- είναι στο σαλόνι για να τον έχω υπό την επίβλεψη μου.

Επίσης έχω και μια κόρη 15 μηνών. Ο καθένας έχει το καλάθι με τα παιχνίδια του αλλά γίνεται ο κακός χαμός....αυτοκινητάκια παντού, κούκλες. Από αντιδραστικότητα ο μεγάλος επειδή τον βάζω να μαζεύει τα παιχνίδια του , μετά πάει και αναποδογυρίζει το καλάθι. να σημειώσω ότι έχει πάνω από 300 αυτοκινητάκια. Τα ίδια κ η μικρή. Μιμείται!!

Εσείς σε ποια ηλικία μεταφέρατε τα παιχνίδια τους στο δωμάτιο τους.;

Δεν σας αγχώνει που δεν θα μπορείτε να τα παρακολουθείτε συνέχεια;Μήπως χτυπήσουν ή καταπιούν κάτι;

Επίσης, όταν τα μεταφέρατε καθόντουσαν καθόλου στο δωμάτιο ή ξαναμετέφεραν τα παιχνίδια στο σαλόνι;

Να σημειώσω ότι ο λόγος που θέλω να κάνω αυτήν την αλλαγή δεν είναι επειδή είμαι υστερική με την καθαριότητα ή την τάξη.Απλά θα ήθελα να τους δώσω να καταλάβουν ότι τα πράγματα μας είναι στον χώρο μας κ όχι σκορπια σε όλο το σπίτι. Επίσης θέλω να τους βάλω στην διαδικασία να σέβονται τον κόπο της μαμάς που καθαρίζει κ μαζευει όοοοοολη μέρα.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε παιχνίδια παντού (εννοώ σε όλους τους χώρους του σπιτιού). Κάνουμε ένα υποτυπώδες συμμάζεμα (προσπαθώ μαζί με τα παιδιά αν και καταλήγω μόνη μου), ώστε να μπουν στα παιχνιδόκουτα ή στη βιβλιοθήκη ή στη ντουλάπα κτλ, αλλά πάντα υπάρχουν παιχνίδια "έξω"...

Όταν ήταν μικρά φρόντιζα να μαζεύω τα μικροπαιχνιδάκια ή τα εν δυνάμει επικίνδυνα και τους τα έδινα μόνο όταν ήμουν παρούσα και είχα την προσοχή μου εκεί. Με τα υπόλοιπα έπαιζαν και μόνα τους.

εμάς τα παιχνίδια βρίσκονται στο δωμάτιό τους και τα τακτοποιούμε σε καλάθια και μπαουλάκια. άλλα είναι και μέσα στην ντουλάπα και σε ράφια / βιβλιοθήκη. κάποια μεγάλα είναι μόνιμα στο σαλόνι (σε συγκεκριμένο σημείο).

παίζουν στο δωμάτιό τους αλλά τα φέρνουν και στο σαλόνι. δεν τους το απαγορεύουμε. παίζουμε και μαζί είτε στο δωμάτιο είτε στο σαλόνι. στο τέλος όμως τα μαζεύουμε και τα πάμε όλα πίσω στη θέση τους.

είναι μικρά τα παιδάκια σου για να τα αφήνεις μόνα τους στο δωμάτιο χωρίς επίβλεψη. οπότε πρέπει ή να είσαι όλη μέρα στο δωμάτιο μαζί τους ή να φέρνουν τα παιχνίδια και στο υπόλοιπο σπίτι. απλά, σιγά-σιγά θα τους μαθαίνεις ότι θα πρέπει να γυρίζουν στη θέση τους (εφόσον υπάρχει ο χώρος).

Νομίζω τα παιδάκια σου είναι πολύ μικρά για να έχουν τα παιχνίδια στο δωμάτιό τους και να παίζουν χωρίς την επίβλεψή σου. Επίσης είναι μικρά για να τα βάζεις να τα μαζεύουν μόνα τους. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις λίγο τον αριθμό των παιχνιδιών που έχουν διαθέσιμα, βάζοντας μερικά (μην σου πω και τα μισά...) στην αποθήκη και ανακυκλώνοντάς τα. 300 αυτοκινητάκια είναι υπερβολικός αριθμός κατά τη γνώμη μου.

Όταν λέω να τα ανακυκλώνεις εννοώ να βάζεις και βγάζεις από την αποθήκη κατά καιρούς. Ας πούμε ότι αποθηκεύεις 150 από τα 300 αυτοκινητάκια που έχετε τώρα στο σαλόνι. Σε μία εβδομάδα παίρνεις 10 αυτοκινητάκια που έχεις παρατηρήσει ότι δεν τα πολυπαίζει και τα πας στην αποθήκη και φέρνεις 10 "καινούρια" από την αποθήκη.

Φυσικά κ δεν αναφέρομαι στην μικρή που θελει συνεχή επίβλεψη ειδικά τώρα που περπατάει.

Ο μεγάλος ειναι σχεδόν 3 κ ειναι πολύ συγκεντρωτικούς. Προχτες το πρωι έψαχνε ένα συγκεκριμένο αυτοκινητάκι για να το πάρει σχολειο. Προσπάθησα να του κρύβω κάποια παιχνίδια, αλλά αν δεν τα βλέπει γίνεται ο κακός χαμός.

Δυστυχώς ο μπαμπάς του, του αγοράζει υπερβολικά πολλά παιχνίδια. Δεν υπαρχει βδομάδα που να μην του αγοράσει παιχνίδι. Αυτό που με στεναχωρεί ειναι οτι έτσι το παιδι δεν εκτιμά την αξία τους κ ζητάει συνέχεια.

Προσπάθησα τα Χριστούγεννα να επιλέξω τα πιο παλιά που δεν έπαιζε για να τα δώσω σε κάποια ιδρύματα. Του εξήγησα οτι δεν τα χρειαζόμαστε πια.. Εεεεεεεεε τα πήρε ολα, τα έβαλε πανω στο κρεβάτι του κοιμήθηκε μαζι τους αγκαλια.

Δλδ ποια πιστεύετε οτι ειναι ιδανική ηλικία με βαση την εμπειρία σας για να παιζει στο δωμ.του;;;

Διαφημίσεις

Δλδ ποια πιστεύετε οτι ειναι ιδανική ηλικία με βαση την εμπειρία σας για να παιζει στο δωμ.του;;;

Δεν ξέρω εάν υπάρχει ιδανική ηλικία. Θα στο δείξει το παιδί αυτό. Το δικό μου ώρες ώρες έχει ανάγκη να απομονώνεται. Τωρα έχει κλείσει και την πόρτα (που δεν θέλω) και παίζει...Αυτό συμβαίνει όταν "έχει γεμίσει" από σχολείο ή άλλες δραστηριότητες. Διαφορετικά θέλει να ειναι μαζί μας. Με τις φίλες της, θέλει να πηγαίνει να παίζουν μόνες τους. Ειναι και θέμα παιδιού αυτό, νομίζω.

Διάβασε κι εδω ειναι παρόμοιο θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=133984

9XkKp3.png

HArNp3.png

Ιδανική ηλικία είναι όταν μπορείς να είσαι σχετικά σίγουρη ότι δεν θα πάθει κάποιο ατύχημα βάζοντας ένα μολύβι σε πρίζα, παίζοντας με το λαμπατέρ, σκαρφαλώνοντας πάνω σε ένα έπιπλο ή καταπίνοντας ένα μικρό αντικείμενο. Προσωπικά νομίζω ότι κανένα παιδάκι κάτω των τριών δεν μπορεί να αφεθεί μόνο του σε ένα δωμάτιο να παίξει χωρίς επίβλεψη. Επιπλέον έχεις και ένα μικρότερο παιδάκι. Αυτό τι θα κάνει όταν το μεγάλο θα παίζει στο δωμάτιό του; Δεν θα ακολουθήσει; Ποιος θα το επιβλέπει;

Και εμεις στο σαλονι τα εχουμε τα παιχνιδια αλλα δεν εχουμε παιδικο δωματιο. Ο μεγαλος κοιμαται με την γιαγια και ο μικρος με εμας.

Εγω δεν τους εμπιστευομαι να παιξουν χωρις επιτηρηση γιατι τσακωνονται και γιατι το μικρο ειναι παλαβο και δεν ξερω ουτε τι τρελα θα σκεφτει ουτε τι θα βαλει τον αδελφο του να κανει. Πχ επιμενει να κανει τον Ταρζαν με το κορδονι απο το μπουρνουζι του,,,

Βεβαια ειναι και το θεμα της συνηθειας. Δεν νομιζω οτι θα πανε ευκολα να παιξουν αλλου. Πχ ο μεγαλος παει στο δωματιο του οταν ειναι θυμωμενος (ο μικρος μας γυρανει την πλατη). Στο σπιτι μας στην Ελλαδα (παμε 2 μερες το χρονο) τα παιχνιδια ειναι στο δωματιο - φερνουν μερικα στο σαλονι, αλλα δεν καθομαστε πανω απο 1-2 μερες την φορα και παλι δεν κοιμουνται στο δωματιο που παιζουν

εχω μια κορη 17 μηνων

λοιπόν επειδη σε ολα μα ολα τα δωμάτια υπήρχαν σκορπισμένα παιχνιδια που τα πιο πολλά δεν τα έπεζε τα μάζεψα και αφησα μονο οσα παιζει.. δηλαδη ενα καροτσακι , 2 κουκλες ενα αρκουδάκι και μια κουζινα με λιγα κουζινικά. και 1 παιχνιδι με ηχους και 2-3 κυβους..

αυτα.. ολα τα αλλα σηκωμα...

τα εβαλα ολα στο δωμάτιο . δεν αγχωνομαι μην φαι κάτι μιας και ξερω τι φτάνει και τι οχι αλλά και οτι αυτα που αφησα εξω δεν μπορουν να καταπωθουν..

εννοείτε πως πάλι θα τα σκορπίσει αλλά πλεον οταν κάνω δουλειες της λεω ελα να με βοηθησεις να μαζεψουμε τα παιχνιδια τα οποια τα εχω αφησει επίτηδες ετσι απο εδώ και απο εκει για να μάθει σιγά σιγά οτι τα πραγματα μας τα βαζουμε μετά στη θεση τους . πλεον βλέπω αρχιζει αυτο και αποδιδει γιατι εκτος του οτι τα παιχνιδια ειναι λιγα και μαζευονται τσακα τσακα η μικρή οταν πλεον δεν παιζει κάτι ειτε το βάζει κατευθειαν στην θεση του ειτε το παει μετα απο δικια μου εντολη..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...