Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

επιμονή

Recommended Posts

Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: λόγω των εορτών ο πεντάχρονος γιος μου ζήτησε ένα δώρο ηλεκτρονικό αξίας 150 ευρώ και θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να το πάρουμε. Τα πήγαμε στη γιαγιά να πουν τα κάλαντα και αυτός την κατάφερε και τον πήγε στο μαγαζί. Όταν είδε την τιμή και αυτή αρνήθηκε να το πάρει βρίσκοντας δικαιολογίες να τον ξεγελάσει. Αυτός όμως χτυπιόταν και μας πήρε τηλ.να πάμε να τον μαζέψουμε κακήν κακώς. Τι έγινε λάθος?

Διαφημίσεις

Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής: λόγω των εορτών ο πεντάχρονος γιος μου ζήτησε ένα δώρο ηλεκτρονικό αξίας 150 ευρώ και θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να το πάρουμε. Τα πήγαμε στη γιαγιά να πουν τα κάλαντα και αυτός την κατάφερε και τον πήγε στο μαγαζί. Όταν είδε την τιμή και αυτή αρνήθηκε να το πάρει βρίσκοντας δικαιολογίες να τον ξεγελάσει. Αυτός όμως χτυπιόταν και μας πήρε τηλ.να πάμε να τον μαζέψουμε κακήν κακώς. Τι έγινε λάθος?

τιποτα δεν εγινε λαθος οσο αφορα στο οτι δεν του το πηρατε...(πολυ ακριβο)..οσο αφορα το αλλο θα επρεπε πιστευω να κατσεις και να μιλησεις στο παιδι και εσυ αλλα και η γιαγια του οτι αγαπη μου ειναι πολυ ακριβο το δωρο και δεν μπορω να σου το παρω αυτη τη φορα αλλα θα το εχω υποψιν μου καποια αλλη στιγμη να στο παρω σιγουρα(αν δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα πιστευω οτι ειναι ωραιο δωρο για γενεθλια ας πουμε αφου το θελει πααααρα πολυ)το παιδι δεν καταλαβαινει τοσο την αξια του χρηματος αλλα καταλαβαινει αν κατι ειναι φθηνο ή ακριβο.....δεν τον αποπαιρνεις (αυτο που σου ειπα θα το παρουμε καποια αλλη φορα)και ουτε και η γιαγιακα να προσπαθησει να τον ξεγελασει γιατι πολυ απλα ηθελε αυτο!και εννοειτε οτι κατοπιν συννενοησης με σενα και την γιαγια θα του το παιρνατε εαν του το παιρνατε.εμενα η δικια μου μου ειχε ζητησει για χριστουγεννα ενα δωρο το οποιο κοστιζε 70 ευρο.εννοειτε πως δεν ειχα να το παρω αλλα εκατσα και της εξηγησα τον λογο και καταλαβε και ειναι 3.5 χρονων.βεβαια τα παιδια οσο μεγαλωνουνε γινονται και πιο απαιτητικα ή βλεπουν φιλους που μπορει να εχουν κατι αναλογο κτλ κτλ..εγω συμβιβαστικα με ενα ωραιοτατο δωρακι που εκανε 30 ευρο ενα πατινι συγκεκριμενα με κρανος και απλα τρελαθηκε...μπορεις επισις να δινεις ενναλακτικες στο παιδι λυσεις δηλαδη μωρο μου να σου παρω αυτο ή διαλεξε κατι αλλο και βλεπουμε στο μελλον...ετσι και το παιδι μαθαινει να σεβεται μια κατασταση που για τους δικους σου λογους δεν του το πηρες και να εχει και την προσμονη οτι δεν πειραζει καποια μερα η μαμα μου θα το παρει!! (ΑΣ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΡΟΣ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥ ΤΟ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ)....πιστευω οτι ειναι και ενας καλος τροπος διαπαιδαγωγησης ασχετα αν εσυ μπορει να εχεις ή οχι χρηματα να του το προσφερεις!

Επίσης μπορείτε να κάνετε μια εισαγωγή στην έννοια της αποταμίευσης και για τα διάφορα χαζολοΐδια που ζητάει κάθε μέρα (π.χ. από το περίπτερο) να βάζετε το αντίτιμο σ' ένα κουμπαρά. Καθώς και τα χρήματα από τα κάλαντα κλπ. Οπότε όταν θα φτάσει κοντά στο ποσό συμπληρώνετε εσείς και το παίρνετε (σε γεννέθλια γιορτή κλπ).

FLcUp3.png0BQfp3.png

η ενοια του κουμπαρα ειναι πολυ σωστη...δε νομιζω οτι κατι εγινε λαθος στη δικη σας περιπτωση..απλα παρασυρθηκε και σαν παιδι ηθελε αυτο που ειχε αποφασισει απο πριν...ο ρολος σας ειναι να του δωσετε εναλλακτικες και να του εξηγησετε γιατι δεν του το αγοραζετε αυτη τη φορα!

Εμένα ο δικός μου είναι 7,5 ετών και ζήταγε play station portable! Και μάλιστα το ζήτησε από τον Άη Βασίλη στο γράμμα που έγραψε! Εννοείται πως θεωρώ τα ηλεκτρονικά παιχνίδια εντελώς ακατάλληλα γι' αυτή την ηλικία και για τις ηλικίες κάτω των 10 ετών για λόγους ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Το χειρίστηκα λοιπόν όσο πιο διακριτικά μπορούσα. Πριν από 2 ημέρες έλαβε απάντηση από τον Άη Βασίλη που του έλεγε πόσο ξεχωριστό φίλο τον έχει, πως είναι πολύ καλό παιδί και πως θέλει να τον βλέπει χαρούμενο να παίζει με τους φίλους του παιχνίδια και όχι να πατά κουμπάκια μόνος του απομονωμένος από τις παρέες του! Γι' αυτό κι εκείνος θα του φέρει την πρωτοχρονιά ένα ξεχωριστό δώρο που θα τον κάνει πιο χαμογελαστό κι ευτυχισμένο! Και σε πληροφορώ πως ο μικρός τρελάθηκε από τη χαρά του! Ξέχασε αμέσως αυτό που ζήτησε, ένοιωσε χαρούμενος που ο Άη Βασίλης του απάντησε και του έγραψε όλα αυτά τα υπέροχα λόγια και τώρα περιμένει με ανυπομονησία το δώρο του Άη Βασίλη! (Ας είναι καλά το μέλος Aimée που με βοήθησε με την απάντηση του Άη Βασίλη!)

Τώρα βέβαια σ' εσένα δεν παίζει αυτό γιατί δεν το ζήτησε από τον Άη Βασίλη, αλλά από εσάς και τη γιαγιά. Αν το θέμα είναι μόνον οικονομικό, προσπάθησε να του εξηγήσεις πως δεν μπορείτε να αγοράσετε κάτι τόσο ακριβό και πως μπορεί εκείνος μαζεύοντας χρήματα από παππουδογιαγιάδες ή από κάλαντα ή αποταμιεύοντας το χαρτζιλίκι του να το πάρει (και τότε θα νοιώσει ακόμη πιο ωραία). Αν όμως το θέμα είναι, όπως το δικό μου, όχι ηλεκτρονικά παιχνίδια σε τόσο μικρά παιδιά, τότε πες του πως είναι πολύ μικρός για να πάρει ένα τέτοιο δώρο, που δεν θα μπορεί να το παίζει μαζί μαζί με τους φίλους του, αλλά θα κλείνεται μέσα μόνος του!

Πάντως, λάθος δεν έχεις κάνει! Το κακό είναι ότι βομβαρδίζονται από διαφημίσεις με ηλεκτρονικά και ότι δυστυχώς υπάρχουν τόσο μικρά παιδιά, συμμαθητές τους και φίλοι τους που έχουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα παιδιά ζηλεύουν. Νομίζω πως είναι στο χέρι της κάθε οικογένειας πάντως να το χειριστεί!

Διαφημίσεις

Το λάθος ήταν ότι προσπάθησε να τον ξεγελάσει η γιαγιά και ότι εσείς δεν του εξηγήσατε εξαρχής για ποιον λόγο δεν μπορείτε να το πάρετε.

Εγώ θα του εξηγούσα ότι είναι πολύ ακριβό (αν αυτό είναι το πρόβλημα) και ότι δεν έχω χρήματα αυτή τη στιγμή. Θα του έδινα εναλλακτική να του πάρω κάτι παρόμοιο φθηνότερο, ή αν ήθελε το συγκεκριμένο θα έδινα υπόσχεση ότι θα μαζεύαμε χρήματα σιγά σιγά να το πάρουμε κάποια στιγμή.

Πάντως δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αν η πρόσβαση σε αυτά γίνεται με μέτρο. Πρόσφατα η κόρη μου απέκτησε tablet και ενώ φοβόμουν ότι θα κολλήσει με αυτό, τελικά καμία σχέση. Παίζει πολύ συντηρητικά κάποιες ώρες την εβδομάδα χωρίς να έχει χρειαστεί να παρέμβω...

Ερώτηση: όταν ζητάνε κάτι πανάκριβο από τον Αγ.Βασίλη (όχι ηλεκτρονικό), τότε τι λέμε; (αφού ο Αγ.Βασίλης δεν έχει οικονομικό πρόβλημα;:rolleyes:)

Το λάθος ήταν ότι προσπάθησε να τον ξεγελάσει η γιαγιά και ότι εσείς δεν του εξηγήσατε εξαρχής για ποιον λόγο δεν μπορείτε να το πάρετε.

Εγώ θα του εξηγούσα ότι είναι πολύ ακριβό (αν αυτό είναι το πρόβλημα) και ότι δεν έχω χρήματα αυτή τη στιγμή. Θα του έδινα εναλλακτική να του πάρω κάτι παρόμοιο φθηνότερο, ή αν ήθελε το συγκεκριμένο θα έδινα υπόσχεση ότι θα μαζεύαμε χρήματα σιγά σιγά να το πάρουμε κάποια στιγμή.

Πάντως δεν είμαι κατά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αν η πρόσβαση σε αυτά γίνεται με μέτρο. Πρόσφατα η κόρη μου απέκτησε tablet και ενώ φοβόμουν ότι θα κολλήσει με αυτό, τελικά καμία σχέση. Παίζει πολύ συντηρητικά κάποιες ώρες την εβδομάδα χωρίς να έχει χρειαστεί να παρέμβω...

Ερώτηση: όταν ζητάνε κάτι πανάκριβο από τον Αγ.Βασίλη (όχι ηλεκτρονικό), τότε τι λέμε; (αφού ο Αγ.Βασίλης δεν έχει οικονομικό πρόβλημα;:rolleyes:)

Ekavi androide πειρατε? καμια καλη εφαρμογη εχεις να προτινεις???

Εγω και με το οικονομικοτερο παρομοιο δεν τα παω καλα. Οσες φορες εχω ακολουθησει αυτη την τακτικη απλα χανω τα λεφτα του υποκταστατου (ακομη και σε αγορες για μενα). Νομιζω οτι αν θελουν κατι που δεν μπορουμε να τους το παρουμε πρεπει να ξεκινησουμε την προσπαθια να τους αλλαξουμε γνωμη απο νωρις και οχι πχ μεσα στο μαγαζι. Α! και ειδοποιουμε και τους υπολοιπους για τον πιθανο κινδυνο....

Ekavi androide πειρατε? καμια καλη εφαρμογη εχεις να προτινεις???

.

Ναι! Έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές που όμως δεν έχω προλάβει να κοιτάξω αναλυτικά.

Ναι! Έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές που όμως δεν έχω προλάβει να κοιτάξω αναλυτικά.

Εκπαιδευτικες για τα πρωτακια ενουουσα :-). Εχω βρει κατι στα γαλλικα (συλλαβισμος, ορθογραφια) και αναρωτιεμαι αν υπαρχουν αντιστοιχες και ελληνικα..

Εκπαιδευτικες για τα πρωτακια ενουουσα :-). Εχω βρει κατι στα γαλλικα (συλλαβισμος, ορθογραφια) και αναρωτιεμαι αν υπαρχουν αντιστοιχες και ελληνικα..

Και εγώ εκπαιδευτικές εννοούσα... Έχει κάποιες προεγκατεστημένες αλλά δεν έχω βρει χρόνο να δω τι ακριβώς έχει... Αν δω κάτι ενδιαφέρον θα σου πω προσεχώς. :-)

Έχω βρει και αυτό το site που μου αρέσει πολύ. Ρίξε μια ματιά: http://e-didaskalia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1291.html

και εδώ http://e-didaskalia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6244.html

Διαφημίσεις

Εμείς είπαμε οτι είναι πανάκριβο και ότι ο Αγιος Βασίλης έχει τα όρια του. Επίσης δεν χωράει από το τζάκι....

(Ζήτησε κανονικό αυτοκίνητο:rolleyes:)

9XkKp3.png

HArNp3.png

Εμείς είπαμε οτι είναι πανάκριβο και ότι ο Αγιος Βασίλης έχει τα όρια του. Επίσης δεν χωράει από το τζάκι....

Είσαι σίγουρη ότι δε χωράει από το τζάκι??? Ωραία ιδέα, έλεγα να γράψω κι έγώ γράμμα!!!!:lol::lol::lol:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Είσαι σίγουρη ότι δε χωράει από το τζάκι???

Το αυτοκίνητο οχι, ο αγιος Βασίλης αν συμπιεστεί λιγάκι, ναι χωράει ....:-D

Ωραία ιδέα, έλεγα να γράψω κι έγώ γράμμα!!!!:lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

9XkKp3.png

HArNp3.png

Εεε ναι με κανονικο αυτοκινητο θελει δε θελει ο αγιος βασιλης θα αποκτησει ορια, χαχα!!! :lol::lol::lol: Αστειευομαι...!!! Να ειναι γερα τα παιδακια σας και ευχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολες!!! Εμενα το παιδακι μου ειναι μικρο για εξηγησεις κλπ...(αν και εχω κανει δοκιμεσ) αλλα σας παρακολουθω και οι συμβουλες-χειρισμοι σας ειναι πολυτιμοι βοηθοι!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...