Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μέγεθος κουνιας ικεα

Recommended Posts

Όσες έχετε αγοράσει κούνια απο ικεα , το μέγεθος 120χ60 σας εχει βολέψει;μεχρι ποτε την χάρηκαν τα χάρηκαν τα παιδια σας; Ητανε καλη επιλογή τελικα;

Διαφημίσεις

Δεν εχω κουνια ΙΚΕΑ, αλλα εχω ενα παρκοκρεβατο 120χ60 και στις οδηγιες λεει εως 86 εκατ.υψος. Δεν ξερω σε ποια ηλικια ειναι 86 εκατ. τα μωρακια μιας και η δικια μου ειναι μικρουλα ακομα. Ας μας πει μια πιο παλια μανουλα.

γενικα βρε κοριτσια αυτο που με προβληματιζει ειναι μεχρι ποια ηλικια τα μικρακια κοιμουνται στην κουνια τους, δηλαδη εαν ειναι να μενουν το πολυ μεχρι τα 2 τουσ τοτε πιστευω οτι το 120χ60 ειναι καλο και ισως δεν εχει νοημα μια μεγαλυτερη κουνια.αν παλι το 140χ70 που λεει οτι κανει για παιδακια εωσ 5 ετων μου φαινεται λιγο κουλο η τοση μικρη διαφορα να εχει να εξυπηρετει τοσο μεγαλα παιδακια.ισωσ να κανω λαθος μιας και δεν ειμαι κ η πλεον ειδικη επι του θεματος.

Μας βόλεψε μέχρι 1,5 περίπου, όπου το ένα παιδί έβγαινε συστηματικά από την κούνια και έτσι πήγαμε σε μεγαλύτερο κρεβατάκι. Αναλόγως το παιδί. Κάποια φαίνεται δεν έχουν ανάγκη ή δεν θέλουν να βγουν. Υπολογίζω ότι μέχρι τα δύο βολεύει.

Αυτή η κούνια βόλεψε γιατί βγαίνει τελείως το κάγκελο και μπορεί κάποιος να την προσαρμόσει δίπλα σε διπλό κρεβάτι για άνετους θηλασμούς.

http://fromheretomaternityeventually.wordpress.com/2012/06/13/how-we-converted-out-cot-into-a-co-sleeper/

Επίσης είναι ελαφριά και μπορείς αν θέλεις να τη μετακινείς τη μέρα, με βοήθεια ίσως, στο καθιστικό, τον πρώτο καιρό που τα παιδιά κοιμούνται πολύ, για να μην εγκλωβίζεσαι στο υπνοδωμάτιο. Εμείς είχαμε μόνιμα μια στο καθιστικό τον πρώτο καιρό και άλλη μία στο υπνοδωμάτιο, αν και χρειαζόμασταν έτσι και αλλιώς δύο κούνιες, λόγω διδύμων. Και το στυλ της δεν είναι εντελώς "υπνοδωμάτιο", ταιριάζει και σε ένα καθιστικό, ως παρκοκρέβατο. Δεν νομίζω βέβαια να υπάρχει λόγος να πάρεις δύο. Πάντως είναι πιο άνετη για τους ημερήσιους ύπνους από το παρκοκρέβατο ή το λίκνο και έχει και καγκελάκι για να βλέπεις το μωράκι και να σε βλέπει. Τον πρώτο καιρό μας βόλεψε και η θέση που έχει πάνω-πάνω, για να μη σκύβουμε. Δεν είμαι σίγουρη τι έχουν οι κλασικές κούνιες σχετικά με αυτό.

Πάντως, ναι, έχω την εντύπωση ότι τα λίγα εκατοστά παραπάνω που έχουν οι κλασικές κούνιες, βγάζουν για αρκετούς μήνες παραπάνω τα παιδάκια.

Διαφημίσεις

οντως η αληθεια ειναι οτι εχει να κανει κ με το παιδι. αν θελει να βγει νωριτερα πιστευω οτι κ μια μεγαλυτερη κουνια δεν θα εξυπηρετησει.πρεπει να γινω μεντιουμ κ να μαντεψω τι θα εξυπηρετησει το δικο μου το παιδι χιχιχι:confused:

Κι εγώ ΙΚΕΑ κούνια πήρα για το μικρό και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, κοντεύουμε 2 και ακόμα εκεί κοιμάται. Ίσως είναι μειονέκτημα το ότι δεν κατεβαίνει/βγαίνει το κάγκελο, αλλά ως τώρα έκατσε μέσα, από εδώ και πέρα που δείχνει διάθεση για ταρζανιές θα κοιτάξω για κανονικό κρεβάτι πλέον.

Για τα λεφτά που δίνεις είναι μια χαρά.

Α το μέγεθος είναι ΟΚ και πιο μεγάλος χωράει εκεί (ο δικός μου είναι 92 εκ.). Δηλ. θα πάρω κρεβάτι όχι επειδή δεν χωράει στην κούνια, αλλά για να μη μου πέσει!

Το θέμα είναι αν κάνει απόπειρες να πηδήξει, οπότε και μεγαλύτερη αν πάρεις, πάλι θα χρειαστεί να βρεις άλλη λύση (κρεβάτι, ή κούνια που να βγαίνει το κάγκελο για να μπαινοβγαίνει μόνο του το παιδί χωρίς κίνδυνο)

Fantasy ποια κούνια εχεις παρει γιατι σε ολες βγαίνουν τα κάγκελα τουλάχιστον ετσι διαβάζω στο site τους!!

Σόρυ για την καθυστέρηση :( ήμουν εκτός...

Την HENSVIK είχα πάρει:

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=89733

Και δεν βγαίνει το κάγκελο, μόνο ανεβοκατεβαίνει (2 θέσεις) το στρώμα.

Διαφημίσεις

Όταν λέμε βγαίνει, εννοούμε ότι συναρμολογείται χωρίς το κάγκελο στη μία πλευρά ή με το κάγκελο. Δεν είχαμε το ίδιο μοντέλο ακριβώς, αλλά φαντάζομαι αυτό εννοεί και η κοπέλα που το είχε. Δεν είναι κάτι που γίνεται καθημερινά βεβαίως, όπως άλλες κούνιες έχουν κάγκελο που ανεβοκατεβαίνει. Εμείς το κάναμε κανα-δυο φορές. Πρακτικά, κρατάς το κάγκελο κάπου ξέχωρα και το ξαναβάζεις αν και όποτε χρειαστεί. Εμάς μας χρειάστηκε όταν τα μωρά άρχισαν να κάνουν βαρελάκια, αλλά δεν ήξεραν να κατεβούν από το διπλό κρεβάτι με ασφάλεια και δεν είχα καμία όρεξη να φυλάω καραούλι μήπως και ξυπνήσουν και πέσουν. Ήμασταν και κάπως τυχεροί να το πω και συνέπεσε να έχουν συνεχόμενους βραδυνούς ύπνους από εκεί και μετά οπότε δεν υπήρχε λόγος για να είναι κολλητά στο δικό μας κρεβάτι η κούνια. Νομίζω ότι έπαιξε ρόλο το ότι τα παιδιά δεν είχαν συνηθίσει να είμαστε μαζί, στο ίδιο κρεβάτι, που έμαθαν σταδιακά τη νύχτα να κοιμούνται συνεχόμενα. Και εννοείται ήταν πολύ πιο άνετη αυτή η διευθέτηση για εμένα.

Μετά το ξαναβγάλαμε το κάγκελο στο ένα κρεβάτι, όταν στο ένα παιδί είχα πάρει μεγαλύτερο κρεβάτι (το ενδιάμεσο που βγάζει το ΙΚΕΑ, πιο μικρό από μονό) και κράτησα την κούνια χαμηλωμένη τέρμα κάτω, σαν κρεβατάκι πάλι, να ανεβοκατεβαίνει το παιδί μόνο του, με ένα μικρό προστατευτικό πολύ διακριτικό που βγάζει το ΙΚΕΑ.

Το μειονέκτημα της λύσης, με αυτή την κούνια, είναι ότι με τη μεγαλύτερη κούνια μπορεί κανείς να περάσει κατευθείαν σε μονό κρεβάτι μετά, αλλά εμένα δεν ξέρω, 1,5 ετών για το ένα παιδί και 2 για το άλλο, θα χανόταν το παιδί στο μονό κρεβάτι. Αν και είναι μόδα καθώς φαίνεται στις γενιές του co-sleeping από όσο γράφεται στα διεθνή blogs τα παιδιά μετά την κούνια να πηγαίνουν στο δικό τους διπλό κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο! Οπότε όλα σχετικά είναι, κατά κάποιον τρόπο.

αυτήν έχουμε και εμείς και μια χαρά βγαίνει το κάγκελο!

Πώς βγαίνει? Εννοείς αυτό που λέει η AthinaP ότι συναρμολογείται χωρίς το κάγκελο? Στις οδηγίες που είχα δεν έλεγε κάτι τέτοιο.

Δηλ. εγώ τώρα όπως την έχω στημένη μπορώ να κάνω τι ακριβώς? Πρέπει να την αποσυναρμολογήσω όλη?

Και είναι σταθερή?

Για πες με ενδιαφέρει!

Πώς βγαίνει? Εννοείς αυτό που λέει η AthinaP ότι συναρμολογείται χωρίς το κάγκελο? Στις οδηγίες που είχα δεν έλεγε κάτι τέτοιο.

Δηλ. εγώ τώρα όπως την έχω στημένη μπορώ να κάνω τι ακριβώς? Πρέπει να την αποσυναρμολογήσω όλη?

Και είναι σταθερή?

Για πες με ενδιαφέρει!

έτσι όπως τα λέει η ΑθηνάΠ είναι! δεν μπορείς να το κάνεις συνέχεια, την αποσυναρμολογείς μέχρι να αποσπαστεί το κάγκελο και μετά την φτιάχνεις με τις τρεις πλευρές.

και είναι μια χαρά σταθερή! ο γιος μας ήταν εκεί μέχρι 15 κιλά περίπου (2 ετών), οπότε και του πήραμε πια το κανονικό κρεβάτι

έτσι όπως τα λέει η ΑθηνάΠ είναι! δεν μπορείς να το κάνεις συνέχεια, την αποσυναρμολογείς μέχρι να αποσπαστεί το κάγκελο και μετά την φτιάχνεις με τις τρεις πλευρές.

και είναι μια χαρά σταθερή! ο γιος μας ήταν εκεί μέχρι 15 κιλά περίπου (2 ετών), οπότε και του πήραμε πια το κανονικό κρεβάτι

Καλά, δεν το πιστεύω ότι δεν το είχα φανταστεί τόσο καιρό ότι γίνεται αυτό! Πώς κολλάει το μυαλό! :P Σε ευχαριστώ πολύ!

Άρα ακόμα καλύτερα, θα το καθυστερήσω λίγο το κρεβάτι.

cara πήγα να σε διαφωτίσω και τελικά διαφωτίστηκα εγώ!

Διαφημίσεις

Καλά, δεν το πιστεύω ότι δεν το είχα φανταστεί τόσο καιρό ότι γίνεται αυτό! Πώς κολλάει το μυαλό! :P Σε ευχαριστώ πολύ!

Άρα ακόμα καλύτερα, θα το καθυστερήσω λίγο το κρεβάτι.

cara πήγα να σε διαφωτίσω και τελικά διαφωτίστηκα εγώ!

xaxxax αυτα ειναι fantasy μου!!!!χαιρομαι!!!:P